Автор Тема: Ніж "Мисливець"  (Прочитано 913 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Vorias

• Активный участник
  • Розташування: Гостомель
Ніж "Мисливець"
« : 08 Липня 2018, 14:52:11 »
Доброго дня. Нова робота ніж "Мисливець".
Клинок: від Володимира Ляшка  95Х18 розмір 130х29,5х4,5 мм із твердістю 61 HRC, спуски прямі, зведені в 0,3 мм. Фініш- поперечний сатин, загострений на 38 градусів.
Руківя: больстер латунь-жовта мікарта-латунь, кап клена (здається, можу помилятись), темлячна трубка, даніш кілька шарів.
Піхви: ремінна шкіра товщиною 3,5-4 мм фарбована спиртовою фарбою кольору "карамель", "лак" для шкіри.
Загальна довжина 254 мм, в піхвах- 264 мм

Прошу коментарів. Дякую.

Offline tericon

• Местный
  • Розташування: Чернівці
Re: Ніж "Мисливець"
« Reply #1 : 08 Липня 2018, 18:50:05 »
Як на мене, Імхо :
1. Больстер візуально замалий
2. Форми рукояті трохи плавають, тильник можливо спробувати зробити не випуклим, а увігнутий - профіль буде більш стрімкий і 4 палець буде зручніше лягати при далеких хватах
3. Мені не зручно користуватись мисливськими ножами довшими 11 см, і ширшими 28-29мм але то ж таке, і я люблю рукояті трошки товстіші
4. Є чуть зазори між больстером і клинком
5. Для лісу піхви краще поглибші
6. Гвинти підвісу будуть дряпати рукоять, больстер і клинок. Не сильно, але з часом стане помітно
7. Відстань зверху з між піхвами і рукояттю треба старатись мінімізувати
8. Рукоять дуже бажано покрити данішем кілька разів. Кап клену з почуттям гумору.

Загалом хороший простий робочий ніж, приємний інструмент, гарно обіграли клинок, видно старались, ножни акуратні, словом хороші задатки, буде цікаво глянути на наступні роботи, успіхів!

Offline Vorias

• Активный участник
  • Розташування: Гостомель
Re: Ніж "Мисливець"
« Reply #2 : 08 Липня 2018, 19:04:02 »
Дякую за коментар та поради =)