Автор Тема: Клац  (Прочитано 1262 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline dimakole

• Старожил
  • Розташування: смт. Софіївка
Клац
« : 24 Лютого 2019, 17:21:50 »

Вітаю! Продовжую тему  “сталеекономних” ножів )) , на цей раз з замком
]5.jpg[/img]
Матеріал клинка Х12МФ, нержавійка 1.5мм на лайнерах, ебоніт і морений дуб плюс фібра.Пружина з велосипедної спиці 2мм нерж.

Розміри 220 мм довжина, клинок 90 мм, ширина 20 мм, товщина 3.5мм .

Робити було дуже цікаво, супер все не вишліфовував, руків'я до 1000. Спуски після гріндера 240, збив алмазним хоном поперечні риски і протравив в хлорному залізі. На очі попалася сітка, що колись давно тут замовляв, ностальгія , захотілось потравити )) добре, що в процесі вона згоріла )) зараз би замовляв разів в чотири меншу.
Взагалі, вийшла іграшка для мене, знов розкладаю/складаю більше ніж ріжу. Гарно так робить "клац" при розкладанні, а от в закритому положенні погано утримується ( перші пару градусів) не зробив я підйом на клинку для упора важеля, тепер буду знати.
Фотографував по схемі

Сподобалось простотою, та зручністю, треба наробити всяких відбивачів ,тримачів .
Дякую за увагу !
Слава Україні

Offline Kirill66

• Активный участник
  • Розташування: Донецк-Краматорск
  • Слушать и слышать вещи разные.
Re: Клац
« Reply #1 : 24 Лютого 2019, 19:32:53 »
Нож аккуратный,хороший. На пикник самое оно,но...шляпки винтов..утопить бы их.
"Трубка табака, выкуренная натощак в сырое и дождливое утро, составит быстрое и единственное лекарство от всех болезней".
"Наставления к сохранению здоровья".Англия.1613год.

Англичане говорят,приоритеты могут меняться от характера жены, породистости коня и качества трубки

Offline Maynard

• Старожил
  • Розташування: г.Хмельницкий
« Reply #2 : 24 Лютого 2019, 19:41:06 »
Да, приятный нож.  {_11}
Винты надо менять однозначно.
"Баби на час, форева онлі рок'н'ролл!"
(с) Брати Гадюкіни

Offline VSk

• Эксперт
  • Розташування: Киев
« Reply #3 : 24 Лютого 2019, 19:48:15 »
Я не Циник, не смогу доказать в графике. Судя по фото, рабочая длина клинка см 20 и то в радиусе, остальная длина клинка чисто для видимости. Клинок для по стругать деревяху на щепки. Напрягает болты осевые, стоит как - то заменить на другие формы, типа Широгорова. В остальном цвета, форма рукояти, обработка  понравились.
Одна унция фактов говорит больше, чем тонна рассуждений. Мартин Ванби
Самая большая тюрьма, в которой живут люди, - это боязнь того, что подумают другие. Дэвид Айк.

Offline Юрий

• Эксперт
  • Розташування: Мариуполь
« Reply #4 : 24 Лютого 2019, 19:58:50 »
Первое фото шикарное. {_11} Головки винтов хочется болгаркой срезать. :D За фото механизма ножа с макетом респект.

Offline VSk

• Эксперт
« Reply #5 : 24 Лютого 2019, 20:51:49 »
клинка см 20 и то в радиусе,
20 мм, ошибся. Желательно кроме стали написать детальней характеристики.
Одна унция фактов говорит больше, чем тонна рассуждений. Мартин Ванби
Самая большая тюрьма, в которой живут люди, - это боязнь того, что подумают другие. Дэвид Айк.

Offline John

• Старожил
  • Розташування: Заставки Красилів Хмельницький
  • люблю любити
« Reply #6 : 24 Лютого 2019, 21:53:55 »
 Харизматичний  {_11}. Хліб не з тої пшениці  :).
Не потрібно побоюватися кінця свого життя, потрібно боятися того, що воно так ніколи і не почнеться.

Offline zlody

• Активный участник
  • Розташування: Херсон
« Reply #7 : 25 Лютого 2019, 09:46:38 »
Спасибо за оформление. Нож понравился в первую очередь простотой и сочетанием материалов. За винты уже написали.

Offline Frederico

• Старожил
  • Розташування: Львів
« Reply #8 : 26 Лютого 2019, 10:00:56 »
Осьовий поміняти не пізно 8-). Ніж приємний, в наступному врахуєте всі тонкощі підгонки =).

Offline maxduc

• Бывалый
« Reply #9 : 26 Лютого 2019, 11:26:59 »
Вот не знаю..., но чем-то понравился, может деревом, а может травленым клинком... Зацепил.

По осевым винтам сказали. Не понравились "короткие" спуски - столько РК своровано... Ну, если нравится только клацать (сам этим страдаю), то можно РК и спуски вообще не делать ))

Offline Dima_atopol

• Местный
  • Розташування: Украина, Киев
  • Ножи НЕ делаю.
« Reply #10 : 26 Лютого 2019, 18:53:35 »
Скажу может быть ересь, за что рискую получить  (_4). НО!
Абсолютная дисгармония между клинком и рукоятью. На BUCK 110 явно "не тянет", т.к. ТА классика выпускается с начала 70-х годов прошлого века.
Исполнение -  {_09}, ну... на 4-ку.
Ожидал большего, тут как-то всё прозаично-архаично. ИМХО!
P.S. Цікаво, як тримається отой морений дуб, і взагалі - де фото "внутрішнього світу"?

Offline dimakole

• Старожил
  • Розташування: смт. Софіївка
« Reply #11 : 27 Лютого 2019, 08:45:29 »
Усім дякую за відгуки  {tnx} Гвинти зточу на вихідних.
Дуб тримається на клею + штифт , знаю , що то не на довго, та робив його заради отримати задоволення від самої роботи. Саме тому тут щонайменше шліфування, дуб з різних обрізків. То вже наступні, колись, буду робити правильно. А так, припустимо, зробив би я все вірно, виважено, гарні матеріали. А лезо з закритого положення все одно на декілька градусів при "бовтанці" відкривалося, бо я не знав, що там треба робити підйом і замок трішки за віссю. Такі нюанси вже ,зробивши ніж, помітив.
Фото з макетом хіба не внутрішній світ?
Слава Україні