Автор Тема: Збірка лопати Глок  (Прочитано 1704 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline dkarpov

• Старожил
  • Розташування: Київ
Збірка лопати Глок
« : 24 Червня 2019, 00:14:19 »
Трапилася зі мною вчора халепа пригода.
Збирався з лісу до дому і у нестямі від спекоти, у намаганнях привести лопату у транспортне положення, розкрутив телескопічне руків'я лопати на дві частини.
Наразі маю окремо цілком функціональну лопаточку, але з руків'ям 200 мм (що малувато) + трубу з ножівкою у середині окремо (що прикольно, але цілком безглуздо).
У лісі, після горілки з пивом, та на спекоті спітнілими руцями, зібрати не зміг, відклав на тверезу неділю під кондиціонером.
І ось неділя минула, кондиціонер працює, а лопату я зібрати не спромігся попри усі намагання.
Проблема у тому, що треба вгвинтити 32 мм з зовнішньою різьбою у 30 мм з внутрішньою.
Руків'я зроблене з нейлону армованого скловлокном, тобто доволі еластичне. Я вже спробував нагріти більшу трубу під гарячею водою, що би впердоліти в неї меньшу (попередньо охолоджену у морозильнику), але не досяг успіху. Або сили вже мене покинули, або коефіцієнт термічного розширення у армованого нейлону не тієї системи...
Корочше, комради, хто має думки/пропозиції що до проблеми?

Offline seraotzt

• Moderator
  • Эксперт
  • Розташування: Одеса
Re: Збірка лопати Глок
« Reply #1 : 24 Червня 2019, 08:22:09 »

Якщо воно розкрутилося - то повинно і скрутитися  (). Єдине що - це, мабуть, якийсь перехідник загубивсі, чи муфточка. Шукайте по кишенях  8-) :)

Offline lenpeh

• Старожил
  • Розташування: г.Сумы
« Reply #2 : 24 Червня 2019, 08:40:29 »
     Так то оно так. Вряд ли там был переходник или муфта.  Вполне возможно, что при производстве применялась какая-то оснастка для посадки с конусной резьбой, по образу оснасток для посадки сайлентблоков.Или вначале обратным всадом собиралась штанга, а затем на один из концов крепилась лопатка. желательно бы фото в разборе.

Offline dkarpov

• Старожил
« Reply #3 : 24 Червня 2019, 10:41:13 »
Ні, ніяких адаптерів/муфт там немає.
Різьба дійсно конусна і я так розумію/відчуваю, що треба якимось чином зачепитися першим витком (з трьох) тієї різьби, а далі піде, бо різьба велика, труби доволі еластичні.
Зворотне вкручування неможливе, бо відповідний кінець глухий.
Фото розібраної не можу, але от тут все видно
https://ibis.net.ua/ua/products/details/lopata-skladnaya-glock-entrenching-tool-s-piloy-cvet-chernyy/
https://www.lamnia.com/ru/p/218/%D0%B8%D0%BD%D1%81%D1%82%D1%80%D1%83%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%8B/glock-%D1%81%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%BD%D0%B0%D1%8F-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B0%D1%8F-%D0%BB%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D1%82%D0%B0

Offline Jericho

• Удалить
  • Эксперт
  • Нагадил как вшивая шавка - в результате забанен
« Reply #4 : 24 Червня 2019, 10:54:15 »
думки/пропозиції що до проблеми?
первая и единственная -
горілки з пивом

Если Вы не можете предоставить фото деталей, которых ни кто не видел и в инете не найти легко/быстро, то о чем можно говорить? 21 век на дворе, здесь бабки сто летние со смартфон-фото на "Ты" {fp}
Я думаю, там соединение по типу такого как в садовых ножницах у которых удлиняются ручки, прокручивая одну - ослабляется, вытягиваем, прокручиваем в другую сторону - фиксируется. Самих внутренностей не видел, могу только догадываться "как".

Offline lenpeh

• Старожил
  • Розташування: г.Сумы
« Reply #5 : 24 Червня 2019, 11:11:55 »
    Вообще-то я хотел увидеть фото Вашей лопатки в разборе. Скорее всего все таки сборка на производстве велась обратным всадом, а затем один конец глушился лопатой и противоположный бобышкой (цангой для пилы). ИМХО вижу два варианта:
- собрать как при производстве;
- заказать у токаря отправку с внутренней конусной резьбой для того чтоб посадить выкрученную часть в рукоять и затем снять отправку через снятую (вывинченную) бобышку. Не видя вживую материала тяжело давать какие либо советы - у нас просто этих лопаток нет ни в одном из магазинов..

Offline break

• Старожил
  • Розташування: Київ, передмістя
  • Поки сонце зiйде - роса очi виїсть(с)
« Reply #6 : 24 Червня 2019, 11:52:16 »
99%, що там "система ніпель". Тобто - сюди йде, а назад -  -)
Скоріш за все там таки є стик коло лопати. Тобто з заводу вкидають в більшу трубку меншу і приклеюють заглушку з лопатою. Різьба конусна і крутиться в один бік, до упору. Та
у нестямі від спекоти..........................після горілки з пивом
вдалося зробити те, що виробник не передбачував.
Тепер, на мою думку, шлях один - "пилите, Шура".
Акуратно відпиляти лопату, вкинути тоншу трубку, склеїти. Перед цим пильно покрутити то все в руках - повинен бути стик. Може по стику і розбереться.

п.с. - такої лопати не маю, все вище написане надумане після перегляду пари роликів і трошки картинок по сабжу.

Offline ukt

• Старожил
  • Розташування: днепр
« Reply #7 : 24 Червня 2019, 19:55:39 »
А как у Глока с гарантиями на шанцевый инструмент, есть или нет? Может обменяют или даже премию выдадут за оригинальную нештатную разборку данной лопатки?  ;)

Offline dkarpov

• Старожил
« Reply #8 : 24 Червня 2019, 20:17:01 »
2 ukt
До речі, сама по собі, цікава думка...
Стосовно гарантійної заміни - велике питання, а от отримати від Глока авторитетний діагноз/алгоритм дій, гадаю  цілком реально.
Дякс за ідею =)