Автор Тема: Воблеры  (Прочитано 7383 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Fes

• Администратор
  • Эксперт
  • Розташування: Дніпро
    • НОЖиК
Re: Воблеры
« Reply #75 : 02 Лютого 2020, 17:41:11 »
у дайвы тоже 1000 от 2000 отличается только размером шпули
Не согласен - це з якого дива?  {_07}.
Если Дайва 2000 отличается от Дайвы 2500 разлетом "рогов" (соответственно диаметром дужки) и диаметром барабана - то почему модели с большим разбегом (1000 против 2000) должны отличаться только размером шпули?  {_07}
Дайва 1000, кстати, имеет меньшие и общие габариты по сравнению с Дайва 2000 - говорю как владелец последней. (и будущий владелей первой   {!!!})
Так что мимо  ;)
"Я зранку випив самогону - бо в світі справедливості нема.."

Offline маньяк

• Эксперт
  • Розташування: г.Киев
« Reply #76 : 02 Лютого 2020, 17:49:33 »
Ай, тока не надо. {_21}
Ты сравниваешь разные модели с разницей в 10-20 лет?
Я тебе указал на разницу в весе - 5гр., между твоей 1000 и 2000. И посмотри на вес 2500? Все внутри одной модели.
"Рога" , что это кстати - это не определяющее.
Основное, это механизм, размер (мощьность) главной пары...
Утверждать по Дайве не могу однозначно, но в Шимане именно так.  2000 - это 1000 с увеличенной шпулей.
З повагою!

Offline Fes

• Администратор
  • Эксперт
    • НОЖиК
« Reply #77 : 02 Лютого 2020, 18:05:27 »
Утверждать по Дайве не могу однозначно
Так и не утверждай  ;) Я ж по Никону вообще "рус-фанера" - и ничего не утверждаю поэтому  :)

Offline lenpeh

• Старожил
  • Розташування: г.Сумы
« Reply #78 : 02 Лютого 2020, 18:08:44 »
    Сталкивался и у Шимано, и у Дайвы, и у  Риоби. Игорь правильно написал. Кстати у дайвы нужно смотреть обозначения, там бывает "шпуля больше корпуса" и "шпуля меньше корпуса ". Это как правило на " половинных" размерах.

Offline Fes

• Администратор
  • Эксперт
    • НОЖиК
« Reply #79 : 02 Лютого 2020, 18:10:46 »
Ты сравниваешь разные модели с разницей в 10-20 лет?
Не, я сравниваю модели приблизительно одного года. Или ты думаешь, что традиции Дайвы (или Сейко, или Эпсона, который почти Кэнон, и которые одна корпорация ныне) как-то изменились за двадцать лет? Грош цена структуре, которая не чтит собственных традиций...
Вышеупомянутым - вроде не грош. Не?  :)

Offline Fes

• Администратор
  • Эксперт
    • НОЖиК
« Reply #80 : 02 Лютого 2020, 18:19:41 »
Основное, это механизм, размер (мощьность) главной пары...
А теперь попговорим про "мощьность" - ну, как механик с механиком, ОК?
Тот самый размер аж ни хрена не влияет на ту самую мощность, ибо она складывается совершенно из других показателей - пути и скорости. Напомнить физику или просто в Википедию отправить? ;)
А важность размера - это из другой оперы  {))}

Offline маньяк

• Эксперт
« Reply #81 : 02 Лютого 2020, 18:22:56 »
У Дайвы таки немного изменились.
"Обратите внимание, что в у катушек с префиксом "LT" поменялся диаметр шпуль! Они теперь стали ближе к шимановским."
https://yaponskie-katushki.misona.jp/markirovka-katushek-daiwa/

Началось... :D
Я не механик ниразу, это ты, сам себе все обслуживаешь. Я простой юзер...
Мне достаточно понимать, что 4000 значительно моЩнее {_14}, чем 1000. А вот почему она больше и тяжелее, мне не интересно. {_21}
Еще есть такое понятие, как усилие на "фринкцион". Есть ремендуемые макс. и мин. "либражи"  лесок.
А про
пути и скорости
https://www.youtube.com/watch?v=gobQpTIp0y4
 ;) )))
З повагою!

Offline kasha

• Новичок
  • Розташування: Мариуполь
« Reply #82 : 02 Лютого 2020, 18:29:46 »
1000 и 2000 у шимано , это разные размеры катушек. Если  стоит размер  C2000, тогда да, эти катушки отличаются только размером шпули. Буква С означает, что катушка предыдущего размера, только с увеличеной шпулей. Напимер C3000s - это катушка 2500 размера, с увеличеной шпулей. Буква S обозначает мелкую, не глубокую шпулю.

Offline маньяк

• Эксперт
« Reply #83 : 02 Лютого 2020, 18:52:55 »
Таки да, был не прав!!! (_23) (_3)
Всегда считал раньше, что 1000 =2000 (у Шиманы).{sm}
Нашел причину своего заблуждения... Просто у "моей" модели Шимано нет чистой 2000, только С2000.
« Останнє редагування: 02 Лютого 2020, 19:08:07 від маньяк »
З повагою!

Offline ЧУДАК

• Участник
  • *
  • Розташування: Кременчуг
« Reply #84 : 02 Лютого 2020, 21:15:08 »
Вставлю свої 5 копійок по уловистим воблерам "в заброс" в сезоні 2018-2019 років, може кому буде цікаво. Місця ловлі плавні Дніпра, глибина до 3 м, від липня до льодоставу. 1. LUCKY JOHN BASARA 90SP, кислота; 2. EVERGREEN SLEDGE ESCARDA, кислота і натуральна, остання дещо краще; 3. ZIPBAITS ORBIT 80, натуральний + його копія KOSADAKA MASCOT 80SP кислота; 4. KOSADAKA MIRAGE XS 70 натуральний; 5. JACKALL SQUAD MINNOW 95 кислота; 6. STRIKE PRO INQUISITOR 110SP кислота. Далі йдуть Понтуни, Йо зурі, Імакатсу. Ось такий хіт-парад.
Можна було б вставити ссилочки по воблерах з їх характеристиками та відгуками, але на скільки я знаю це заборонено, на сайті ведеться їх продаж.

Offline космос

• Эксперт
  • Розташування: Украина, Донецкая обл.
  • Все будет хорошо!
« Reply #85 : 02 Лютого 2020, 21:39:57 »
Спасибо!
Но ссылки , думаю можно и дать, вы ж не продать воблеры станете, и второе- тут ими никто не торгует, так шо товар явно неконкурентный.
Думаю,  Fes- пояснит, можно или нельзя.
мои работы http://www.knife.com.ua/forum/index.php?board=561.0
канал
https://www.youtube.com/user/MsDtkbh/featured?disable_polymer=1
отзывы http://www.knife.com.ua/forum/index.php?topic=14606.0
Если вы не умеете радоваться  жизни, то вы старый пердун (с)

Offline Fes

• Администратор
  • Эксперт
    • НОЖиК
« Reply #86 : 02 Лютого 2020, 22:19:13 »
Місця ловлі плавні Дніпра
Був би вельми вдячний за більш конкретну "адресу" - в мене велика проблема з пошуком місця для риболовлі... Нє - здуру, з поля вітер я можу поїхати куди завгодно, але щоб тиша, хоча б метрів за двадцять нікого не було - мрія...
Можна було б вставити ссилочки по воблерах з їх характеристиками та відгуками, але на скільки я знаю це заборонено
Це з якого дива? {_07}
на сайті ведеться їх продаж.
І де це? Де той самий продаж ведеться? А навіть якщо б і вівся - де Ви побачили заборону на посилання на те, що громаді цікаво?
Давайте посилання і не морочте півню яйця  {_14}

Offline Fes

• Администратор
  • Эксперт
    • НОЖиК
« Reply #87 : 02 Лютого 2020, 22:31:16 »
2маньяк - є відео - тиць
Взагалі цілком задоволений відеоаналізом і моїм придбанням. Розмір не той - але все інше те саме, що й хотів пізати та побачити. Доїде, потримаю в руцях - відпишусь.
ЗІ - Чи може тему окрему створити? Стосовно УЛ-(Л)айту, котушок, мікровоблерів тих самих і т.д.?
« Останнє редагування: 03 Лютого 2020, 05:43:48 від Fes »

Offline ЧУДАК

• Участник
  • *
« Reply #88 : 02 Лютого 2020, 22:39:40 »

Був би вельми вдячний за більш конкретну "адресу" - в мене велика проблема з пошуком місця для риболовлі... Нє - здуру, з поля вітер я можу поїхати куди завгодно, але щоб тиша, хоча б метрів за двадцять нікого не було - мрія...
По більш точній адресі важко пояснити. Є постійні "грядки" де хижака не може не бути. Хоча останнім часом пресинг на такі місця виріс в рази. Намагаюся пробиратися в місця куди не можна зайти на моторі, щоб рибалок було поменше, але це рідкість. Часто буваю у батьків під Каневом там пресинг дещо менший. В 2018 році виїзджав кілька разів до гирла Ворскли. Рибалок звичайно багато, але там великі простори і є з чого вибирати. В уловах щука і судак. Щука на тролінг і твічинг, судак тролінг.
З приводу ссилок тримайте https://voblery.com.ua/catalog.html
Багато корисної інформації саме по воблерах в каталозі, технічна інформація з відгуками і привязкою до місцевості.

Offline break

• Старожил
  • Розташування: Київ, передмістя
  • Поки сонце зiйде - роса очi виїсть(с)
« Reply #89 : 03 Лютого 2020, 00:09:10 »
ЧУДАК, Якщо я перший раз дивлюся на воблери - ваше посилання до дупи.
От захотів я половити окуня.
Всякі твісти-джеги-джерки і т.п. не розумію. Вибираю спосіб проводки тягнемо/не тягнемо. В підборі фільтри виходять - stop&go, stop & go, стоп-энд-гоу, stop and go, sstop&go, 5 штук, наче одне й теж саме, та різними буквами.
Далі шукаємо окуня, фільтри - окунь, окуня, онунь, щука судак жерех окунь  голавль, щука окунь, окунь щука - шість варіантів з словом "окунь".
Маємо 48 сторінок воблерів. Про всі тепер читати?

Offline Romko

• Активный участник
  • Розташування: м.Львів
« Reply #90 : 03 Лютого 2020, 00:22:13 »
По наповненню цей сайт один з найкращих. Стосовно того як інформація систематизована для пошуку - згоден. Але тим не менш, сайт корисний.

Offline break

• Старожил
  • Розташування: Київ, передмістя
  • Поки сонце зiйде - роса очi виїсть(с)
« Reply #91 : 03 Лютого 2020, 00:30:11 »
Та я згоден, що сайт гарний. Тільки для початку треба розуміти хоча б в яку сторону дивитись. Бо можна на якісь Tsunekichi, наприклад задивлятись, три дня про них читати, а потім виявити, що взяти таке щастя ніде.

Offline маньяк

• Эксперт
« Reply #92 : 03 Лютого 2020, 06:06:38 »
є відео
В роліку таки є напилення. І на коробці присутній шнур.

А чого потер про патріотизм і самопожертву?  :D
Смішно ж було. :)
З повагою!

Offline Lopar

• Активный участник
  • Розташування: Киев
« Reply #93 : 03 Лютого 2020, 09:48:14 »
По воблерах - воблер, то як брусочок заточний, в одному випадку незамінний, а в іншому - сиплеться і не точить...
Щоб вибрати - потрібно почати і зрозуміти що воно таке, ота рибалка. От і починайте не з елітних цяцьок а з дешевого китаю. Основний вибір - глибина (визначається водоймою, де плануєте ловити), плавучість (визначається тим чи то глибоке і чисте озеро, чи брудний ставочок з ковром водоростей), вага (визначається тестом оснастки - воблер потрібно закинути, провести - а воблери дають супротив проводці), а вже потім розкрас, форма і т.д....
Тому для старту людям раджу вертушки, прості в роботі, невеличкі, коштують відносно недорого і головне - ловлять майже усю рибу, що хоч якось має хищні повадки...
і головне - втатити не так жалко...
По катушках - є шкала по розмірах корпусу 1000, 2500, 3000, 4000
відрізняються вони розміром корпусу і вагою самого корпусу. А посередники - то вже корпус один а шпуля від сусіднього розміру...
Але Дайва останнє десятиліття почала сильно порушувати розміри, багато моделей з посередненькими корпусами, назва наче одна, але корпус вже різний за розміром і цифра - розмір на жаль вже дуже мало означає....  =)

Offline Fes

• Администратор
  • Эксперт
    • НОЖиК
« Reply #94 : 03 Лютого 2020, 15:48:01 »
Дякую за поради - саме для цього й придбав "натовп" уитайців  :)
А Дайви в мене майже 20-ти річної давнини, тільки одна сучасна десь їде
В роліку таки є напилення. І на коробці присутній шнур.
Є чи нема того напилення - мене не дуже хвилює - конструктори про щось же думали.
А коробки взагалі ніде нема окрім того ролику.
А чого потер про патріотизм і самопожертву?
Та щоб, недайбоже, ти не образився, бо вже було... Але не встиг  :D

Offline маньяк

• Эксперт
« Reply #95 : 03 Лютого 2020, 15:58:08 »
недайбоже, ти не образився, бо вже було...
Нє-нє. То ти шось попутав... В мене шкіра вже як в тебе товста. {))}
Буває звісно заведусь, починаю шось патякати зі своєї дзвіниці, але ображатись -). {_14}
З повагою!

Offline Fes

• Администратор
  • Эксперт
    • НОЖиК
« Reply #96 : 03 Лютого 2020, 18:05:49 »
Zip Baits Rigge 35.
Порылся по закромам...
Не хочешь в пару к нему купить вот этот воблерок?

И весит всего ничего - каких-то 285 г  :D

Offline маньяк

• Эксперт
« Reply #97 : 03 Лютого 2020, 18:18:31 »
 {^shock}
От это тебя бросает по сторонам... {_08}
З повагою!

Offline Fes

• Администратор
  • Эксперт
    • НОЖиК
« Reply #98 : 03 Лютого 2020, 18:22:06 »
Ана, есть такое  :D

Offline ЧУДАК

• Участник
  • *
« Reply #99 : 03 Лютого 2020, 21:20:39 »
В моєму розумінні воблер дуже спеціалізована приманка. Для того щоб успішно ловити воблером потрібно щоб зійшлося досить багато параметрів. Універсальних воблерів не буває. Хоча є і виключення. Тому для початківців дійсно спочатку краще по хижаку пробувати "залізо" - вертушки та коливалки. В загальному потрібно керуватися глибиною занурення воблера, щоб його вага підходила під тест спінінга, а також чим тепліша вода тим яскравішим повинен бути колір і інтенсивніша гра воблера. Хоча щука полюбляє приманки з низькочастотною високоамплітудною грою. Окунь, судак високочастотні коливання воблера. Щодо кольорів воблерів я вважаю це другорядним. Твічинг це взагалі окрема тема. Воблери які там використовуються переважно анімуються серією ривків вудилищем, паузами між ними, натяжкою або віддачею шнура. Внаслідок чого можна скомпонувати безліч варіантів проводки воблера, але яка із них сподобається рибі це вже окреме питання.