Автор Тема: Змішування моторного мастила  (Прочитано 5143 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Лука

• Володимир
  • Эксперт
  • Розташування: Кам'яний Брід- Кельн
  • Человеку надо мало, чтоб искал и находил.....
Змішування моторного мастила
« : 28 Квітня 2020, 00:31:08 »
 В темі продаж створили срач. Модератори накажуть і почистять. А з аргументами, прошу сюди {tnx}
  Крім продаванів, хто ще забороняє категорично змішувати подібні за параметрами моторні мастила?

О вкусах не спорят. По вкусам судят.
"Ирония-непременная эстетическая составляющая мышления"

Offline lenpeh

• Старожил
  • Розташування: г.Сумы
Re: Змішування моторного мастила
« Reply #1 : 28 Квітня 2020, 01:07:46 »
     Подобные по параметрам никто. Так я об этом и говорил.

Offline tericon

• Местный
  • Розташування: Чернівці
« Reply #2 : 28 Квітня 2020, 01:09:23 »
Ну в мене лише одне питання - а для чого? Ціна питання 25 доларів.

Я незнаю, я не експериментував. Показники вязкості при різних температурах досягаються наявністю різних розчинників в маслі, як вони між собою реагують - те ще питання. Чи буде досягатись задана вязкість - не зовсім прогнозовано. Ризикувати мотором на хороших навантаженнях, або чистити зайвий раз сажевий фільтр після цих коктейлів, на хріна.

Offline Лука

• Володимир
  • Эксперт
« Reply #3 : 28 Квітня 2020, 01:20:33 »
 А в мастилі є розчинник?
 Я не думаю, що Сергій їздив на Кастролі, а тепер перейшов на ДС-8, чи ностальгічне М10Г-2К :D Тому й запитав.

Offline lenpeh

• Старожил
« Reply #4 : 28 Квітня 2020, 07:32:29 »
    Мы гадаем на кофейной гуще. Один из вариантов - переход на полусинтетику с иной вязкостью.

Offline tericon

• Местный
  • Розташування: Чернівці
« Reply #5 : 28 Квітня 2020, 07:41:13 »
Та ніхто ні на чому не гадає.
http://autoleek.ru/avtomobilnye-zhidkosti/masla/sostav-motornogo-masla.html

Треба лити те масло яке стоїть в допуску і ні що не переходити.
Я взагалі купую брендове масло за кордоном каністрами по 20-30 літрів, і лию взагалі масло лише однієї марки.
З нормальними моторами повторюсь які працюють на високих ступенях тиску, і з сажевими фільтрами краще не гратись.

Offline lenpeh

• Старожил
« Reply #6 : 28 Квітня 2020, 08:27:34 »
   Загляните в руководство по эксплуатации автомобиля и увидите, что производитель рекомендует и синтетику и полусинтетику.
    То что Вы пытаетесь мне рассказать я изучил ещё в ВУЗе. Моя гражданская специальность - инженер по эксплуатации колесной и гусеничной техники.

Offline Nehai

• Don't buy a rifle, own a MAUSER.
  • Global Moderator
  • Эксперт
  • Розташування: Київ - Бровари - Шостка
« Reply #7 : 28 Квітня 2020, 11:30:48 »
Я звичайно, простий користувач, освіту маю хочиі вищу, але електротехнічну, до ДВЗ ніяким боком.
І коли мастило з двигуна зливаю (заміну вже років 6-8 роблю сам) то двигун же не промиваю. (( А там "старого" мастила не менше 0,5 л лишається.
Та і було у мене пару раз, мабуть ще до 100 т. пробігу (не пам'ятаю точно), що доливав у двигун мастило іншого виробника з такими ж параметрами в'язкості та таким же допуском від VW як мені треба - 505.01. Я тоді також заливав мастило VW Original  лише не Special D. Ємностями по 1 л таке тоді не продавали "на кожному кутку", а дизель же мастило їсть... Тому доливав здається Delphi, Mobil та Castrol, що знаходив у автомагазинах. Проблем не було.
Ситуацію нинішню пояснюю.
Перейшов знову на Volkswagen Original Special D 5W-40.
До того років 5-6 заливав Castrol Magnatec Diesel DPF 5W-40.
Може і нічого не станеться, але ризикувати не хочу, моя А5 2,0 TDI PD вже 220 т. км пройшла і у двигуні не робив нічого (тьфу-тьфу три рази) окрім сервісних замін мастила, фільтрів, ГРМ.
Магнатек специфічне мастило, класне, але мені казали воно щось там може підмагнічувати в двигуні. У мене з'явився незвичний стук в дивгуні. Навіть не стук, а натяк на нього, що проявляється зрідка на холодному двигуні. Специ на шкодовському СТО лазили - причини не знайшли. Порекомендували змінити Магнатек на інше мастило. От я і змінив.
Москаля ху@ч в голову! Господь відділить агнців від козліщ.
Nehai's stabwood&bone
Сергій Одіяненко in Fasebook

Offline paskuch

• Участник
  • *
  • Розташування: Київ
  • Si vis pacem, para bellum
« Reply #8 : 28 Квітня 2020, 11:52:25 »
Змішування мастила різної марки це як змішування алкоголю-результат очікуваний, але не прогнозований.
У випадку  Nehai, при повній ЗМІНІ одного мастила на інше навряд чи будуть якісь наслідки. При правильному зливі в двигуні залишиться не більше 50 грам старого мастила, це викликано конструктивними особливостями двигунів, а зокрема системи змащення.
P.S. наскільки я памятаю, з курсу автомобільні двигуни, при ЗМІНІ мастила все ж рекомендується робити промивку двигуна.

Offline Kruk

• Осваиваюсь
  • **
  • Розташування: Тараща
« Reply #9 : 28 Квітня 2020, 13:38:36 »
Здравствуйте, камрады! Задавал вопрос сервисной службе CML JCB, о промывке двигателя при замене масла. Ответ однозначный, если масло льется одной марки, независимо от возраста техники - промывка вредна потому, что % оставшейся промывки намного хуже, чем такой же % старого масла.

Offline Leo Lexx

• Moderator
  • Эксперт
  • Ми,українці, народ роботячий...
« Reply #10 : 28 Квітня 2020, 13:42:10 »
А чому змінив не на  VW LonglifeIII 5W30 ???

Синтетическое
Вязкость масла по SAE
5W-30
Объем жидкости
5 л
Описание Моторное масло LongLife III 5W-30 , 5л
Специальный пакет присадок и термостабильная основа моторного масла LongLife III VW 504.00 507.00 SAE 5W-30 позволяет увеличить межсервисные интервалы замены согласно рекомендациям автопроизводителей. Продукт обеспечивает максимальный ресурс сажевых фильтров дизельных автомобилей. Моторное масло LongLife III VW 504.00 507.00 SAE 5W-30 предназначено для большинства современных легковых автомобилей концерна Volkswagen Group (VW, Audi, Skoda, Seat) как дизельных, так и бензиновых.

VW 504 00 Масла для бензиновых двигателей с увеличенным или стандартным интервалом замены.

VW 507 00 Масла для двигателей с увеличенным или стандартным интервалом замены. Масла для дизельных двигателей с сажевым фильтром.

Offline Лука

• Володимир
  • Эксперт
« Reply #11 : 28 Квітня 2020, 14:05:50 »
 А крім рекламних буклетів і дедуктивних припущень, є конкретні аргументи, щодо незмішування моторного мастила?

Offline Nehai

• Don't buy a rifle, own a MAUSER.
  • Global Moderator
  • Эксперт
  • Розташування: Київ - Бровари - Шостка
« Reply #12 : 28 Квітня 2020, 14:14:04 »
А чому змінив не на  VW LonglifeIII 5W30
Тому що для мого тяжконавантаженого дизеля виробником допускається лише 5W40 з допуском VW 505 01. Точка.
Ризикувати не хочу.
для большинства современных легковых автомобилей концерна Volkswagen Group (VW, Audi, Skoda, Seat) как дизельных, так и бензиновых.
Для більшості - не значить для всіх абсолютно. {_17}
2-літровий дизель 140 к.л з 340 Н\м це не вазівська "півторашка" і не плунжерний дизельок. У мене одна насос-форсунка 600 ойро коштує. {mut'}
Москаля ху@ч в голову! Господь відділить агнців від козліщ.
Nehai's stabwood&bone
Сергій Одіяненко in Fasebook

Offline lenpeh

• Старожил
« Reply #13 : 28 Квітня 2020, 14:18:44 »
    Володя, без рекламных буклетов. Нельзя смешивать масла с разными основами. Данное утверждение не касается смешивания прлусинтетики с минералкой. Производитель, в данном случае роли не играет. При смешении масел с разными основами происходит вспенивание полученной смеси при работе двигателя и соответственно теряются смазывающие свойства. Данный момент наблюдал лично, пена прёт как из стиральной машины. 50-70 гр. масла в картере при замене роли не играют. Ну а народ просто на просто предпочитает не рисковать.
« Останнє редагування: 28 Квітня 2020, 14:39:22 від lenpeh »

Offline veer65

• Новичок
« Reply #14 : 28 Квітня 2020, 15:55:34 »
2-літровий дизель 140 к.л з 340 Н\м

В мене теж такий  двигун, заливаю тільки 5W30, ТО роблю у офіціалів, масло взагалі між замінами не доливаю, а стукає на холодну це маховик на такому пробігу вже пора його міняти, як що стоіть рідний то навантаження на машину не має. Но маховік треба міняти. ( на офіційній техстанціїї є блат, директор станціі, по вухах мені не їздять)  {_17}

Offline Лука

• Володимир
  • Эксперт
« Reply #15 : 28 Квітня 2020, 16:14:47 »
    Володя, без рекламных буклетов. Нельзя смешивать масла с разными основами.  При смешении масел с разными основами происходит вспенивание полученной смеси при работе двигателя и соответственно теряются смазывающие свойства. Данный момент наблюдал лично, пена прёт как из стиральной машины.
Я, особисто заливав один літр дюралюбівської синтетики в три літри мінералки. Судячи з поверхонь під кришкою клапанів, мотор тільки виграв. І нічого не булькало.

Offline paskuch

• Участник
  • *
« Reply #16 : 28 Квітня 2020, 16:15:57 »
Навіть змішавши моторні мастила з однаковою основою ми "бонусом" отримаєм змішування двох різних комплектів присадок, які можуть змінити властивості отриманої рідини(вязкість, густина), а також інших властивостей та характеристик, які можуть бути не помітними візуально тому що їх можна визначити лише методом лабораторних досліджень. Як наслідок отримується у кращому випадку моторне мастило з дещо відмінними ексрлуатаційними характеристиками, а в гіршому просто маска рідина, яка пінить, пригорає, або просто не змащує.

Offline Лука

• Володимир
  • Эксперт
« Reply #17 : 28 Квітня 2020, 16:26:52 »
 Ви володієте інформацією про хім. склад мастил? Про особливості і сумісність-несумісність їх присадок? Чи достатньо волання виробників- продавців про надоригінальність і надвластивості саме їхньої продукції?

Offline paskuch

• Участник
  • *
« Reply #18 : 28 Квітня 2020, 16:56:17 »
Чи достатньо волання виробників- продавців
Виробники утримують великі дослідні лабораторії, проводять тести і саме тому мають право надавати рекомендації, щодо оптимального використання їх виробів.
Я маю негативний дослід змішування мінерального mannol та мінерального М8В на власному авто.
А Ви якою інформацією керуєтесь стверджуючи що це колективний обман?

Offline paskuch

• Участник
  • *
« Reply #19 : 28 Квітня 2020, 17:08:28 »
Також маю вищу освіту за спеціалізацією ЕКСПЛУАТАЦІЯ автомобільної техніки. А деякі навчальні програми грунтуються не лише на припущеннях. {y}

Offline lenpeh

• Старожил
« Reply #20 : 28 Квітня 2020, 18:14:18 »
    Дело не в воплях производителя. Впервые о запрете смешивания я услышал в ВУЗе, при совке. Каким документом оно прописывалось уже не вспомню. Со вспениванием столкнулся в первый раз в середине 90-х, когда у меня легло два двигателя УТД-20, третий вовремя остановили и удалось спасти. Нач-к ГСМ тогда получил синтетику, предупредил прапорщика, а тот забыл сказать нам, что вместо МТ16П получил М16ИХП3. И то и другое предназначено для одной и той же техники согласно руководства. Второй раз вспенивание масла и клин двигателя увидел в 2004. Мы тогда перевозили технику для турков при строительстве одесской трассы. Турок в техничку на базе мерса долил масло в двигатель шасси и в движок САКа ( компрессора). Шасси не успело лечь, а вот второй движок вспенился и показал "кулак дружбы". Но при этом я так же видел  в другом случае как при смешивании ничего визуально не происходило, не знаю правда как надолго. Почему так бывает я не знаю, но не рискую и другим не советую, слишком дорого может обойтись.

Offline wildss

• Бывалый
  • Розташування: Киев
« Reply #21 : 28 Квітня 2020, 18:38:41 »
столкнулся в первый раз в середине 90-х, когда у меня легло два двигателя УТД-20, третий вовремя остановили и удалось спасти
Что значит легло, застучал или заклинил, на каких шейках, коренных или шатунных??
а вот второй движок вспенился и показал "кулак дружбы".
Я так понимаю, что оборвало поршень и шатун пробил блок?... Если так, то не думаю что это из-за смешивания масел.

Offline lenpeh

• Старожил
« Reply #22 : 28 Квітня 2020, 18:49:29 »
    Клина поймали оба. Третий позже выезжал, потому вовремя остановили и обошлись заменой масла. То что видел - масло пенится как в стиральной машине, только пена с коричневым оттенком.

Offline lenpeh

• Старожил
« Reply #23 : 28 Квітня 2020, 18:52:48 »
Те двигателя не ремонтируются в частях, только на заводе или рем. базе., потому где заклинили не скажу. А вот турка кололи у меня и у меня делали тот двигатель.

Offline влад-ч

• Эксперт
  • Розташування: Чернигов
  • 063 71-68-263
« Reply #24 : 28 Квітня 2020, 18:54:06 »
А у меня вопрос чуть не по теме, двухтактное масло смешивать можно, синтетику с полусинтетикой?
А то купил 5 литров синтетики Хадо, а в миксбачке и добавлена в бензин полусинтетика какого то другого производителя.
По идее двухтактное масло в силу своей специфики не должно быть сильно критичным к смешиванию, ведь в двигателе оно живет доли секунды, в отличии от четырехтактников.