Автор Тема: Нужна помощь в выборе ноута  (Прочитано 1246 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Mentor

• Эксперт
  • Розташування: г. Калуш
Нужна помощь в выборе ноута
« : 17 Листопада 2020, 09:15:31 »
Всем добра. В общем, весной дочка станет студенткой и тут уж хошь не хошь, а ноут вынь да полож.
Я было попытался влезть на тематический форум, чтоб разобраться, что к чему, но....быстро понял, что мой потолок - выбор стиралки или телевизора {gig}. Слишком много всего, зачастую характеристики скрытые, нужно лазить в техспецификациях, чтоб узнать сколько слотов для памяти, есть ли место под HDD и пр... и пр..
Сейчас сезон акций да распродаж (к примеру: https://www.foxtrot.com.ua/ru/actions/black_friday/noutbuki)
Если есть у нас еще тут люди, крутящиеся в этом сегменте, работающие  на ноутах и т.п., то...подскажите, что собсна взять-то?! {dr}
Цену для себя определил в районе 20-25 тыс. Из пожеланий - хороший экран, 15.6", IPS, SSD на борту с возможностью установки HDD, оперативки 8-16, хорошая дискретная видяха, корпус желательно алюминий {wh} Такое возможно?
Кому я понадоблюсь - ищите на Фейсбуке

Offline novak

• Будемо жити!
  • Бывалый
  • Розташування: Тернопіль
  • Головне - не проспати своє життя.
Re: Нужна помощь в выборе ноута
« Reply #1 : 17 Листопада 2020, 12:16:37 »
А вага? Дуже важливий параметр при виборі ноута.
Чи то буде ноут тільки для дому, чи буде часто носитися десь із дому?
І ще: для яких задач дискретне відео? Гратися в важкі ігри?
Ніколи не здавайся! Вихід завжди є!

Offline Mentor

• Эксперт
« Reply #2 : 17 Листопада 2020, 12:25:18 »
Вага - дурниця (для мене). 90% часу він буде стаціонарним. +/- 0,5 кг  не вартують уваги
Дискретна карта -  {sm} ну таке... Для мене це просто аксіома 8-)
Мене більше хвилює наявність класної матриці на єкрані, якісний SSD, швидка оперативка, підсвітка клавіатури

Offline novak

• Будемо жити!
  • Бывалый
« Reply #3 : 17 Листопада 2020, 12:27:07 »
поставив галочку навпроти "металевий корпус" на сайті Фокстрота і відразу всі (за винятком двох 14-дюймових моделей) ціною вискочили за 30 тис. грн. Так що, тут теж варто подумати, чи ця опція є критично важливою.

щодо дисплея - його треба вибирати очима, інакше можна промахнутися і потім відчувати дискомфорт.
Антиблікове покриття для мене є обов'язковим фактором, а дехто цілком обходиться. Також кольоропередача, чіткість шрифтів - все це слід дивитися особисто.

Offline Mentor

• Эксперт
« Reply #4 : 17 Листопада 2020, 12:31:07 »
звісно, ні. А галочки я вже задовбався ставити - інформації все одно мало. Приклад - один слот памяті 8 Гб. Все. Думаєте то одна планка? Хєр! - 4Гб+розпайка ще 4Гб на материнці {sw2} І так по кожному пункті характеристик. Тому і питаю знаючих. Як вони тут є... :(

Offline seraotzt

• Moderator
  • Эксперт
  • Розташування: Одеса
« Reply #5 : 17 Листопада 2020, 12:32:09 »
Гратися в важкі ігри?
Переважна більшість сучасних прог пишуться під такі технічні храктеристики, де відеокарта буде ой, яка доречна. Особливо технічні проги, 3d, фото/відеоредактори і таке інше. Про ігри я взагалі мовчу.

Offline novak

• Будемо жити!
  • Бывалый
« Reply #6 : 17 Листопада 2020, 12:35:58 »
ще: операційка.
Варіант з DOS підходить? Зможете самі поставити Вінду та ін. програми?

щодо SSD, то, в деяких супермаркетах (і не тільки) електроніки, його можуть замінити на кращий/більшої ємності, без втрати гарантії зразу, в момент покупки. Або доставити ще один. Як правило, в означеному ціновому діапазоні, стоїть 256 Гб, а це малувато, як на мене.

Offline Nutty

• Эксперт
  • Розташування: Гайсин
  • 098-59-39-183
« Reply #7 : 17 Листопада 2020, 12:36:57 »
враховуючи те, що
90% часу він буде стаціонарним
ноут - це прям обов'язково?
Перфекцехуист - человек, который хотел бы сделать идеально, но сойдет и так

Offline Mentor

• Эксперт
« Reply #8 : 17 Листопада 2020, 12:51:57 »
Хлопаки. {_26-} Так, потрібен саме ноут. Як вже було сказано - це для доньки-студентки. Їй по  гуртожитках, квартирах, семінарах (чи де ще його буде треба) не тягати ж з собою ПК з монітором 

Offline novak

• Будемо жити!
  • Бывалый
« Reply #9 : 17 Листопада 2020, 13:05:21 »
з того, що там є по акції, я б дивився вживу, для прикладу, оцей НР
начинка непогана, хороший акумулятор. Ну а дисплей таки треба вибирати очима.
« Останнє редагування: 17 Листопада 2020, 13:16:15 від novak »

Offline Nutty

• Эксперт
  • 098-59-39-183
« Reply #10 : 17 Листопада 2020, 13:19:52 »

Offline novak

• Будемо жити!
  • Бывалый
« Reply #11 : 17 Листопада 2020, 13:24:32 »
Acer Nitro з посилання - це непогана машинка, але важка і гаряча.
Я б все-таки обрав для дівчини отой HP, який рекомендував вище, з класу ультрабуків.

Offline Nutty

• Эксперт
  • 098-59-39-183
« Reply #12 : 17 Листопада 2020, 13:38:17 »
але важка і гаряча.
1,85кг проти 2,5 - не сильно багато різниці, гарячими вони при роботі будуть обидва (бо ноути :)), зате краща начинка

Offline novak

• Будемо жити!
  • Бывалый
« Reply #13 : 17 Листопада 2020, 13:55:54 »
Nutty, по начинці згоден,  Acer кращий.  {y}
А от різниця у вазі таки суттєва, в мого сина подібний ноут і моя дочка нізащо не вибрала б собі такий, тим паче, якщо планується його тягати 
по  гуртожитках, квартирах, семінарах (чи де ще його буде треба)
650 грам різниці... ну, це вага молотка 0.5 кг  {wh}

Offline Mentor

• Эксперт
« Reply #14 : 17 Листопада 2020, 14:11:26 »
Таак...ну, дороже не сильно.  {23} Значит смотреть на более "игровые" ноуты? У ACER больше памяти в SSD {_11}
Зайду в магазин еще полапаю. Спасибо за советы. Вы набрасываете, только если не лень, в двух словах пишите в чем преимущества или недостатки =) (_3)

Offline Василий 10

• Осваиваюсь
  • **
  • Розташування: Харьков
« Reply #15 : 17 Листопада 2020, 14:37:40 »
У меня был LENOVO, не такой модели, сильно грелся.
Может в настоящее время что-то улучшили в плане отвода тепла, но я бы не рискнул второй раз покупать этого изготовителя.

Offline Nutty

• Эксперт
  • 098-59-39-183
« Reply #16 : 17 Листопада 2020, 14:40:16 »
потужні ноути в будь якому випадку добряче гріються - при обмежених габаритах ноута зробити ефективне охолодження важко. Тут або доведеться додавати габаритів, або гудітиме воно шо реактивний літак

Offline novak

• Будемо жити!
  • Бывалый
« Reply #17 : 17 Листопада 2020, 14:41:45 »
Ментор, ота різниця в оперативці та SSD легко компенсується різницею в ціні. При потребі можна при купівлі додати і те, і інше.
Я б почав з того, щоб підібрати той дизайн, який подобається Вашій донці. Це ж дівчина.

Offline Mentor

• Эксперт
« Reply #18 : 17 Листопада 2020, 14:49:11 »
Вона в мене прагматик :) до того ж взвалила вибір на мої плечі - бо і по грошам не хоче батків напрягати і в самій техніці не дуже розбирається. Тож.... Стосовно прокачки тут не все так однозначно, як я і писав. Ультрабуки, як правило не мають додаткових слотів та місць для посилення чи розширення памьяті, тільки під заміну існуючих комплектуючих на біль потужні, а це вже реальный попандос. Продати потім на вторинному ринку фактично нові планки памяті чи жорсткий диск можна тільки з великим дисконтом {no} Тож хочеться взяти машинку або з оптимальною комплектацією, або з можливістю апгрейду {sm}

Offline novak

• Будемо жити!
  • Бывалый
« Reply #19 : 17 Листопада 2020, 14:59:28 »
Прагматик чи ні, але вигляд, вага - це, як правило, суттєві речі, особливо для дівчат.
А б просто показав фото різних ноутів і спитав який (з вигляду) більше до вподоби. Зрештою, а раптом їй сподобається вигляд як у Acer Nitrо, з його вагою 2.5 кг (а це добряча цеглина). Або пройдіться разом по магазину електроніки, хай подивиться і оцінить різні ноути ззовні, спробує потримати в руках (на коліна навряд чи дадуть поставити)
У ігрового типу ноутів (у Acer Nitrо) є проблема із охолодженням, якщо тримати їх на колінах. З іншого боку, ними гарно обігрівати коліна в холодному приміщенні ))

Offline Голова

• Активный участник
  • Розташування: Киев- Лютиж
« Reply #20 : 17 Листопада 2020, 15:48:33 »
НР хорошие ноуты. Главное , что бы 4 ядра и памяти , сколько денег хватит. Процессор Интель. До 25 т. грн., можно серию HP OMEN 15  купить. Который попроще.  16 гиг оперативки. Корпус правда пластиковый.

Offline seraotzt

• Moderator
  • Эксперт
  • Розташування: Одеса
« Reply #21 : 17 Листопада 2020, 16:19:37 »
У меня HP в аллюминие, с сатином. Царапается - жесть. Так что пластик - не такая и беда ))
 По производительности: если взять стационарный ПК и ноут с абсолютно одинаковыми характеристиками - ноут работает заметно тормознее.
Если склонятся именно к фирмЕ - я за ASUS. Комплектующие всё-равно устаревают чуть-ли не раз в год  ((
Что важно - I5 нового поколения, или выше (за АМD я не в курсе, шо там у них, Ryzen вроде), оперативки 8+ (лучше 16), видеокарта (2 Гб будет плюсом), SSD - по желанию. Он сильно удорожает, а нужен в основном для быстродействия игр и тяжелых программ.
 Лучшим вариантом будет брать ребенка в магазин, и говорить: выбирай  {))}. Потому что это как с телефонами. В одной ценовой категории они все умеют одно и то-же. Но тут козырек камеры, а тут корпус красненький  {))}

Offline Kirill66

• Активный участник
  • Розташування: Донецк-Краматорск
  • Слушать и слышать вещи разные.
« Reply #22 : 17 Листопада 2020, 17:24:33 »
Значит смотреть на более "игровые" ноуты?
Недавно для сынишки подбирал ноут,а потом задался вопросом:а чем собственно игровой ноут отличается от офисного или домашнего ноута?
Вот ссылка на детальный разбор темы,почитайте. Поможет определиться с выбором.http://we-it.net/index.php/soft/476-otlichiya-igrovykh-noutbukov-ot-obychnykh
"Трубка табака, выкуренная натощак в сырое и дождливое утро, составит быстрое и единственное лекарство от всех болезней".
"Наставления к сохранению здоровья".Англия.1613год.

Англичане говорят,приоритеты могут меняться от характера жены, породистости коня и качества трубки

Offline tericon

• Местный
  • Розташування: Чернівці
« Reply #23 : 17 Листопада 2020, 18:59:40 »
У мене були Асуси, Делл, НР., Леново.
Останній з доволі вдалих Асус про.
Процесор вибирайте інтеловський, дискретна карта дурне діло, зараз хороші інтегровані вставляють їх за пояс легенько, і в роботі стабільніші. Я ставив відеоредактори все сносно молотило.
Швидкодія від оперативки не сильно залежить, більше від процесора і ССД. Але да 8/16 без цього ніяк. А їй треба звичайна офісна машина.
Я ношу 15,6, жінка вперлась 14", купив радується, ціна хороша була. Раджу подивитись вживу. Спочатку дівчатам все рівно, а потім  почнеться... Краще взяти машину простішу, але надійнішого виробника, самі по собі цифри ще не означають швидкодію. Як він збалансований і які постачальники запчастин.

Offline Mentor

• Эксперт
« Reply #24 : 17 Листопада 2020, 19:14:57 »
Дытына меня жестко присадила, когда узнала стоимость последних рекомендованных моделей :) Говорит, да купи средний офисный....
https://www.foxtrot.com.ua/uk/shop/noutbuki_acer_aspire-5-a515-55g-59g0-nx-hzfeu-006.html
Гляжу теперь подобного формата, но там часть оперативки распаяна, нужно сразу планку на 8ГБ менять :(. А так, советуют
Вот еще Леново вроде ничего, но у меня к ним некоторое предубеждение
https://www.foxtrot.com.ua/uk/shop/noutbuki_lenovo_l340-15irh-gaming-81lk00bdra.html