Автор Тема: Владельцам Maglite  (Прочитано 621 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

MYR

• Гість
Владельцам Maglite
« : 11 Червня 2007, 18:59:33 »
Обычный Маглайт на две АА батарейки с обычной лампочкой живет у меня уже лет 10, в свое время это были очень навороченные фонарики, но время идет... Мощность, длительность работы и уровень освещения перестали меня устраивать, но покупать новый фонарик за энное количество баксов очень не хотелось.

Выход был найден. Небольшая переделка стоимостью в 70 гривен. И фонарик получил новую жизнь. Характеристики освещения поднялись раза в 3, энергопотребление снизилось раз в 5.
Кроме того фонарик получил удобную кнопочку для включения на торце. Намного удобней, чем вертеть переднюю часть как раньше.

Дальность освещения на снимках 15-18 метров.

Тіто

• Гість
Владельцам Maglite
« Reply #1 : 11 Червня 2007, 19:03:06 »
Замість лампучки вставили три світлодіоди, або я чогось не розумію???

MYR

• Гість
Владельцам Maglite
« Reply #2 : 11 Червня 2007, 19:19:37 »
С помощью такого набора

http://www.newgraham.com/detail.aspx?ID=4299

Тіто

• Гість
Владельцам Maglite
« Reply #3 : 11 Червня 2007, 19:30:24 »
У мене Maglite на дві батареї ААА не пам*ятаю точно з якою лампочкою та не дуже яскравою, залюбки б підтюнінгував би, ви цей набір на ньюгрекхемі замовляли чи може десь у Києві знайти мона?????

crossf

• Гість
Владельцам Maglite
« Reply #4 : 11 Червня 2007, 19:32:38 »
Цитата: "Тіто"
на ньюгрекхемі замовляли

Там.
чи може десь у Києві знайти мона?

Не бачив :D

Тіто

• Гість
Владельцам Maglite
« Reply #5 : 11 Червня 2007, 19:40:12 »
:-(  :-(  :-(  Горе мені бідолашному сіромасі, ньюгрекхем для мене не набагато ближчий від місяця, буду вже зі своєю не надто яскравою лампочкою. До речі на радіоринку є вибір світлодіодів розміром від сірникової голівки до нормального горіха.... Мона спробувати щось самому змайструвати. 8)

crossf

• Гість
Владельцам Maglite
« Reply #6 : 11 Червня 2007, 19:56:42 »
Горе мені бідолашному сіромасі, ньюгрекхем для мене не набагато ближчий від місяця

А той набір все одно тільки для "АА" версії.

Winwolf

• Гість
Владельцам Maglite
« Reply #7 : 11 Червня 2007, 22:58:02 »
Эх, а у меня самый маленький Маглайт, я бы на него тоже поставил такой "апгрейт".

MYR

• Гість
Владельцам Maglite
« Reply #8 : 11 Червня 2007, 23:34:55 »
Вот конкретно по АА - http://www.pocketlights.com/nite_ize_combo_upgrade_kit.asp
На ААА тоже есть - http://www.pocketlights.com/terralux_microstar1.asp
А вот и на большие С и В - http://www.pocketlights.com/ledbulbs_for_maglite.asp

Max

• Гість
Владельцам Maglite
« Reply #9 : 12 Червня 2007, 08:05:23 »
Боюсь соврать, но кажется, я видел апгрейдный набор в Проф1 на Лыбедской (на какой фонарик не знаю). Цену не помню, но то что она существенно больше от Ньюгрехема думаю и так понятно.

__Z V I R__

• Гість
Владельцам Maglite
« Reply #10 : 12 Червня 2007, 08:44:40 »
какой противный свет :???:

arkanar

• Гість
Владельцам Maglite
« Reply #11 : 12 Червня 2007, 09:43:35 »
Это не свет противный, это баланс белого в фотоаппарате некорректно отработал.

MYR

• Гість
Владельцам Maglite
« Reply #12 : 12 Червня 2007, 09:52:27 »
Цитата: "arkanar"
Это не свет противный, это баланс белого в фотоаппарате некорректно отработал.

При чем тут баланс белого?
На первой фотке зеленая стена, а какой она должна быть при освещении, оранжевой?
На второй и третей, трава и дерево. Вполне естественные цвета.

arkanar

• Гість
Владельцам Maglite
« Reply #13 : 12 Червня 2007, 10:20:03 »
Ну я же не знал что стена зеленая... Именно такая картина бывает при съемке в свете ламп ДС или ТБС, когда баланс белого работает в стандартном режиме естественного освещения.

Не думаю, что свет этих светодиодов сенсиблизирован под дневное освещение. Так что такая ситуациявполне возможна. :D

Цитата: "MYR"
а второй и третей, трава и дерево. Вполне естественные цвета.

Ну всё-таки определенный завал в синее имеет место быть...
Это же, кстати, заметно и на фотографии смого рефлектора. Ведь Вам в темноте не кажется, что он дает синий свет? А на самом деле он такой - с синевой.

__Z V I R__

• Гість
Владельцам Maglite
« Reply #14 : 12 Червня 2007, 10:27:19 »
эти диоды (как и большинство) имеет явный сдвиг в синий спектр.

arkanar

• Гість
Владельцам Maglite
« Reply #15 : 12 Червня 2007, 10:52:43 »
Цитата: "__Z  V  I  R__"
эти диоды (как и большинство) имеет явный сдвиг в синий спектр.

Что и подтверждают представленные фотографии  :)
Это не недостаток, это особенность.

Offline Palych

• Бывалый
  • Розташування: Черкаси
Владельцам Maglite
« Reply #16 : 12 Червня 2007, 12:42:46 »
2 MYR
Не заглиблюючись у технічні нетрі... Чисто утилітарно. На скільки метрів реально світить? Або інакше. З якої відстані людина з нормальним зором реально роздивится збиту качку, яка лежить на воді і не подає ознак життя?
Якщо затупилася сокира, і якщо лезо її не буде загострене,
то необхідно докладати зусиль; мудрість зарадить цьому. (10 Еккл. 10)

arkanar

• Гість
Владельцам Maglite
« Reply #17 : 12 Червня 2007, 12:46:58 »
Palych, а ти вночі за качками їздиш?
 :-D

Offline Palych

• Бывалый
Владельцам Maglite
« Reply #18 : 12 Червня 2007, 12:57:55 »
Цитата: "arkanar"
Palych, а ти вночі за качками їздиш?
 :-D

Мисливська література в питанні збору (retrieving) збитої птиці не так категорична, як у правилах полювання і поводження із зброєю. (Чого вартий один тільки постулат "Полювання й алкоголь - несумісні!") :-x  Полювання у визначені дні тижня цілодобове. Збір дичини, за досвідом, краще робити по-світлому - можна й сплавати, якщо вода тепла. Але ж не всякий схоче пливти. А собаки нема  :-( А човен в очереті, застопорений і закамуфльований... Тому й шукаємо по-темному...

arkanar

• Гість
Владельцам Maglite
« Reply #19 : 12 Червня 2007, 13:03:55 »
Насправді я це все розумію з досвіду знайомих мисливців. Це була спроба пошуткувати. :)

MYR

• Гість
Владельцам Maglite
« Reply #20 : 12 Червня 2007, 14:48:50 »
Цитата: "Palych"
Не заглиблюючись у технічні нетрі... Чисто утилітарно. На скільки метрів реально світить? Або інакше. З якої відстані людина з нормальним зором реально роздивится збиту качку, яка лежить на воді і не подає ознак життя?

10-12 метров с гарантией. Светит он дальше, но четко разобрать будет трудно.

Offline Palych

• Бывалый
Владельцам Maglite
« Reply #21 : 12 Червня 2007, 15:15:49 »
Ясно.  Ще кілька питань.
По-перше. До самого ліхтаря. Наскільки герметичний корпус?
По-друге. Ще утилітарніше :). Навіть якщо качки не знайшли, все одно повертаємося до стоянки. А вже темно. Звичайні кемпінгові клопоти: розібрати речі, зібрати наскоро на стіл (чай, цукор, печиво і т.і. :-D ) Як довго він зможе безперервно освітлювати чаювання компанії - годину - дві - три? Даруйте можливу некоректність постановки запитання (залежить від елементів живлення і т.п.) - середньостатистично.    І чи фокусується промінь?

MYR

• Гість
Владельцам Maglite
« Reply #22 : 12 Червня 2007, 15:30:40 »
По-перше. До самого ліхтаря. Наскільки герметичний корпус?

Это Маглайт. К ним никогда небыло претензий по герметичности. Качество на уровне.

Ще утилітарніше Smile. Навіть якщо качки не знайшли, все одно повертаємося до стоянки. А вже темно. Звичайні кемпінгові клопоти: розібрати речі, зібрати наскоро на стіл (чай, цукор, печиво і т.і. Very Happy ) Як довго він зможе безперервно освітлювати чаювання компанії - годину - дві - три? Даруйте можливу некоректність постановки запитання (залежить від елементів живлення і т.п.) - середньостатистично. І чи фокусується промінь?

Чтобы было удобнее на стоянке, я обычно снимал с фонарика головную часть и ставил его или подвешивал. Вот так.

Когда была обычная лампочка, около часа выдерживал без проблем. Ощутимо не садился, а больше я не пробовал. Сейчас, когда светодиоды, можно смело увеличивать время в 4-5 раз.
Я использую аккумуляторы, это проще, чем постоянно покупать новые батарейки. Это кстати и была одна из причин модернизации этого фонарика, а не покупки нового. Под такие же аккумуляторы АА, у меня и фотоаппарат, так что взаимозаменяемость полная.

В теперешнем варианте, свет не фокусируется, да в это и особой нужды нет, это же светодиоды.

Offline Palych

• Бывалый
Владельцам Maglite
« Reply #23 : 12 Червня 2007, 15:41:50 »
Дякую. Вичерпно. І утилітарно:) Тим більше, що раніше ліхтар з фотоапаратом не асоціювався :smile:

Тіто

• Гість
Владельцам Maglite
« Reply #24 : 12 Червня 2007, 17:10:17 »
Використати верхню частину корпусу як підставку гарна ідея, але скільки не намагався стоїть він так дуже не довго секунд 10-20, тому просто ставив його в чашку або в чомусь затискав :D