Щось усі про м"ясо та про м"ясо. Нє, м"ясо - воно, канєшно, смачно і красиво, але ж останнім часом все частіше являється у вигляді курки... А гарнір? Овочі і зелень, без сумніву, рулять. Особливо зараз, коли вже не літо, але ще тепло і все є

Картопля теж овоч. А якщо не картопля? Макаронні вироби. Ні, не так. Паста!!! О, йє!!! От тільки все те, що насправді виготовлено з твердих сортів, цінами своїми теж не радує. Не варто вестися на всілякі заманухи на кшталт "Італійська якість - український продукт". Не знаю, може мені траплялися підробки, спрямовані ворогами проти вітчизняного виробника, але жодного разу не було там нічого хоч трохи схожого на тверді сорти... Тому пропоную простий рецепт смачнючої домашньої локшини, поцуплений від апетитної колєжанки.
Все дійсно просто:
На 1 куряче яйце беремо 100 грамів манки. Плюс сіль і трохи борошна "на підсипку". Все!
Б"ємо в миску 4 - 5 яєць, солимо, мішаємо їх, потім засипаємо 400 - 500 грамів манки (ясна річ, плюс-плюс-мінус). Головне - замісити круте тісто. Хай трохи постоїть. Розділяємо тісто на 4 - 5 частин. Насипаємо на стіл трохи борошна. Качалку в руки - і за 10 хвилин маємо стільки ж тоненько (2-3 мм) розкатаних коржів. Далі ріжемо локшину. Наявність такої приспособи

значно прискорить процес нарізки. Як нема, то скатуємо крож у рурочку і нарізаємо тоненько, мов салямі. І розпушуємо руками, і присипаємо трохи борошном, щоби не злипалися. Ось і все.
П.С. Може, кому трапиться манна крупа марки "Т" (кажуть, що саме з твердих сортів пшениці), значить, точно буде більш схоже на пасту. Мені поки траплялося тільки марки "М".