Автор Тема: обогреватель  (Прочитано 2458 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline gari73

• Активный участник
  • Розташування: Киев
обогреватель
« : 09 Вересня 2022, 15:56:36 »
Что будет с отоплением зимой не понятно. Решил купить электрический обогреватель, посмотрел сайты продавцов, выбор большой и цены разные. Маслянные, металлические конвертора, керамические, керамические-инфракрасные. Я запутался в выборе, подскажите по личному опыту какой тип выбрать, хочется тепла и меньших затрат на электричество. Комната 12 кв.метров.
У меня есть мысль и я её думаю.

Offline маньяк

• Эксперт
  • Розташування: г.Киев
Re: обогреватель
« Reply #1 : 09 Вересня 2022, 15:58:32 »
Мне по подобньім требованиям, посоветовали конвертер на 1,5 Квт.
З повагою!

Offline break

• Старожил
  • Розташування: Київ, передмістя
  • Поки сонце зiйде - роса очi виїсть(с)
« Reply #2 : 09 Вересня 2022, 17:19:41 »
Конвектор + дуйка.
Конвектор для підтримання температури. Дуйка - якщо похолоднішає щоб швидко нагнати теплого повітря.
Всі обігрівачі гріють на стільки, на скільки жруть енергії. Чудес не буває. Економія з інфрачервоними може бути тільки в тому, що в кімнаті - дубарь, а ви на пузо направили і вам тепло. Та вбік відійшли і всьо, холодно.
Ну і щоб менше електрики - утеплятись. Навіть до того, що на вікно наклеїти вспіненого поліетилену. Красу за вікном бачити не будете, а тепліше трошки стане. Ну і т.д.

Offline Palych

• Бывалый
  • Розташування: Черкаси
« Reply #3 : 09 Вересня 2022, 18:10:51 »
А що буде з електропостачанням? А як поведе себе електропроводка у більшості будинків? Вона не розраховувалася на таке активне використання енергоємних приладів.
Якщо затупилася сокира, і якщо лезо її не буде загострене,
то необхідно докладати зусиль; мудрість зарадить цьому. (10 Еккл. 10)

Offline маньяк

• Эксперт
  • Розташування: г.Киев
« Reply #4 : 09 Вересня 2022, 18:36:49 »
Нє, ну я колись бачив в Криму , як стирчали труби від груб у 9ти поверхівках.
Можна так і в Києві мабудь. :)
З повагою!

Offline Shveik

• Бывалый
  • Розташування: Глобинський район - Міжгір'я
  • Memento mori
    • Memento mori
« Reply #5 : 09 Вересня 2022, 20:31:48 »
Всілякі там УФО однозначно в топку. Гріє тільки коли стояти перед ним, а жере неміряно. Щодо всіляких обігрівачів з дуйкою... досвіду з такими не мав, якщо не враховувати самопальних (азбестова труба зі спіраллю, через яку вентилятор жене повітря). Різницю між просто обігрівом, та обігрівом з продуванням не помітив. Ну і треба ще звернути увагу, що відкрита спіраль палить кисень і добряче сушить повітря.
Більше 15 років користуюсь масляним обігрівачем. Нормальна штука, якщо не чекати від нього чудес. Саме головне, не робити так як ми це дуже часто робимо, а саме... накрутити всі регулятори по саме нікуди. Я ніколи не ставив більше ніж на 2/3 потужності і завжди вистачало. Звісно за 5 хвилин він не обігріє, але 2-3 години вистачить щоб обігріти невелику кімнату до більш-менш комфортної температури, при умові що в наявності добра теплоізоляція і не -20*С на вулиці. В якості опалення годиться хіба що для дуже маленької кімнати, такої що може опалюватись 1 батареєю опалення. Ну і певна річ, що у багатоповерхівках, коли всі повмикають обігрівачі можуть бути проблеми. Для приватного сектору годиться.
І ще колись давно, років зо 30 тому був обігрівач закритого типу, але із спіраллю всередині (не масляний, просто закрита металева коробка із спіраллю всередині). Досить непоганий, але по ефективності всерівно близький до масляного, хіба що нагрівається швидше.
Біда, коли людина раптом заходиться філософствувати - це завжди пахне білою гарячкою. (Йозеф Швейк)

Lingua Latina non penis canina.

Offline gari73

• Активный участник
« Reply #6 : 09 Вересня 2022, 21:05:57 »
Читаю, изучаю, мучаю консультантов, пока остановился на инфракрасный конвектор HYBRID SWH 700 Вт, производство у нас, в рабочие дни буду им звонить.

Offline Nehai

• Don't buy a rifle, own a MAUSER.
  • Global Moderator
  • Эксперт
  • Розташування: Київ - Бровари - Шостка
« Reply #7 : 09 Вересня 2022, 21:31:26 »
У мене у самого в кожній кімнаті стоїть по стаціонарному конвектору Noirot, здається 2,0 та 1,2 кВт. Колись купив і поставив, про всяк випадок. Всередині має нагрівач хитрої форми, і термореле простеньке. Гріють добре.
У майстерні маю інфрачервоний обігрівач Термія 1,5 кВт (користувався ще до того, як булер'ян поставив) - гріє набагато гірше, ніж мій маленький конвектор. Хоч жере електроенергії більше. Повітря не прогріває.
Тому ІЧ-нагрівач не рекомендую. {kh}
Москаля ху@ч в голову! Господь відділить агнців від козліщ.
Nehai's stabwood&bone
Сергій Одіяненко in Fasebook

Offline tericon

• Местный
  • Розташування: Чернівці
« Reply #8 : 10 Вересня 2022, 00:46:21 »
У мене було парочку масляних радіаторів на 2,0-2,5 кв, батареї великі вмикаєш на половину, прогрівали кімнати без проблем. Світло мотають відповідно.

Offline Kirill66

• Активный участник
  • Розташування: Донецк-Краматорск
  • Слушать и слышать вещи разные.
« Reply #9 : 10 Вересня 2022, 11:02:56 »
Не забувай про тип будинку. У Донецьку ми жили у "брежнівці"-панельний, не допомагали ніякі радіатори. У Краматорську в "сталінці"-70см товщина стін, цегла. В одній кімнаті такий обігрівач у вигляді картини (ми її вішали над ліжком малого, так він уночі одіяло скидав-жарко було), а в іншій звичайний "масляник", було нормально.

Але знову ж таки, як гріти? Ми гріли або перед сном, коли було ще терпимо, або коли сильно притисне вмикали на всю ніч. Вдень не вмикали. І ще, за моїми спостереженнями ось така картина-радіатор намотує менше за інших .
"Трубка табака, выкуренная натощак в сырое и дождливое утро, составит быстрое и единственное лекарство от всех болезней".
"Наставления к сохранению здоровья".Англия.1613год.

Англичане говорят,приоритеты могут меняться от характера жены, породистости коня и качества трубки

Offline gari73

• Активный участник
« Reply #10 : 10 Вересня 2022, 20:59:42 »
Kirill66,  картину-радиатор в продаже видел, думал купить но отзывы плохие, пишут что спираль перегорает и замыкает, может и загореться. Ну отзывам не всем верю. У Вас она долго прослужила ?

Offline Kirill66

• Активный участник
  • Розташування: Донецк-Краматорск
  • Слушать и слышать вещи разные.
« Reply #11 : 10 Вересня 2022, 21:58:06 »
Нам вона дісталася б/ушна, скільки до нас використовувалися не знаю, але ми нею користувалися близько 7 років.
І там не спіраль у буквальному розумінні, там укладено ніхромовий дріт діаметром приблизно 1,2-1,6мм. За великим рахунком там перегорати нема чому.Ну або різкий стрибок напруги у мережі. Це як "бульбулятор" воду кип'ятити. Два леза з'єднані з проводом і перемотані ниткою. Взагалі всі ці нагрівальні прилади, речі підвищеної небезпеки. Ми цю картину на ніч залишали тому, що вона була до нас перевірена тривалим користуванням. А нову...та хрін його знає, напевно не ризикнули. Так, звечора нагріти кімнату і все.
"Трубка табака, выкуренная натощак в сырое и дождливое утро, составит быстрое и единственное лекарство от всех болезней".
"Наставления к сохранению здоровья".Англия.1613год.

Англичане говорят,приоритеты могут меняться от характера жены, породистости коня и качества трубки

Offline Alex-sk

• Бывалый
  • Розташування: Киев.
« Reply #12 : 11 Вересня 2022, 22:55:11 »
Якщо дозволяє напольне покриття - тепла підлога. Прогріває повільно, проте відчуття та мікроклімат в приміщенні, мабуть найкращій в порівнянні із іншшими "точковими" джерелами тепла. У мене гріє неопалювану лоджію 4м2.

Екзотичний варіант - кондиціонер на обігрів. Ціна йой, проте єдина штука що має ККД значно вище 1.

Offline vobler

• Эксперт
  • Розташування: г Сумы
  • Время создает нас
« Reply #13 : 11 Вересня 2022, 23:13:11 »
Я метері взимку инфракрасный конвектор  купив, дуже не погано гріє, брав 1,5 кВт, але вона не вмикала більш ніж 1 , потім він сам відключається. Кімнату 3-5 прогріва дуже гарно та бистро.

Offline gari73

• Активный участник
« Reply #14 : 12 Вересня 2022, 23:01:12 »
Правильно хтось сказав, готуй сані літом. Поки вибирав, то не дорогі і хороші моделі розкупили. Заказав що було, надіюсь не прогадав.Получу провірю, відпишусь.

Offline Aleks

• Активный участник
« Reply #15 : 13 Вересня 2022, 00:14:13 »
З свого досвіду. Або конвектор, або масляний. Масляний жере більше та довше "розгоняється".
Усіякі "дуйки" - нафіг. Може вони й більш економічніші, але повітря "палять" суттєво більше ніж вищче наведені типи.
Інфрачервоні - жруть багато, гріють нормально лише там. куди направлені.
Є ще досить нові типи - керамічні. Достатньо економічні, але потребують достатньо точного підбирання під об'єм приміщення.

Offline break

• Старожил
« Reply #16 : 13 Вересня 2022, 01:22:39 »
Я якби в школі фізику не прогулював...
Тепла дають всі обігрівачі однаково. Абсолютно. Конвектор, масляний, "керамічний" - то все одне і те ж. Є ТЕН, теплопередача - конвекцією. Для збільщення площі тепловіддачі до ТЕНу "приклепано" те чи інше, та суть одна. Якщо не дути - 20-30Вт на градус перепаду на метр квадратний площі. У всіх. Тобто - якщо поверхня нагрівача +50, а в кімнаті - +20, то метр площі віддасть повітрю 600-900Вт тепла. Залежить від "фактури" поверхні, матеріалу і кольору. Всьо.
Дуйка - та сама штука, що і масляний. Тільки теплопередача не конвекцією, а примусовим обдувом. Відповідно тепловіддача на порядок-два з площі нагрівача вище. І достатньо малої площі спіралі, щоб віддати ту саму кількість тепла.
Стосовно "сушить" повітря. Є така штука, як відносна вологість повітря. І є - абсолютна вологість. Абсолютна - це кількість водяної пари в грамах на куб повітря, відносна - це скільки відсотків від максимальної кількості до початку конденсації за заданої температури.
І тут виходить певна хитрість. Масляний обігрівач прогріває холодну кімнату повільно і за час, поки температура підвищиться і, відповідно, відносна вологість значно впаде, волога в стінах потихеньку потрапляє в повітря. І в результаті відносна вологість за кілька годин падає відсотків на 20. Що, в принципі, не дуже помітно. Плюс сухе тепле повітря є тільки безпосередньо поруч з обігрівачем у висхідному потоці. Далі воно "розбавляється".
Дуйка - нагріває об'єм повітря і знижує його відносну вологість і примусово гонить його по кімнаті. Плюс повітря в кімнаті нагрівається значно швидще, ніж волога з стін може потрапити в повітря. І ви можете відчувати сухість. Та знову ж таки - через кілька годин встановиться рівновага і вологість вирівняється у всьому об'ємі. І стане геть такою само, як і з конвектором чи масляним обігрівачем. Ну якщо носа не пхати в струмінь теплого повітря.
Ну і ніхто не заважає що в тому, а що в тому випадку, використовувати додаткове зволоження.
Нормальна дуйка має температуру повітря на виході градусів 40, потужності овер пару кіловатт і потік повітря такий, що "куфайка завертається". Тобто - дме не гарячим, а тепленьким повітрям, але сильно. От така штука погріває повітря в кімнаті за десяток хвилин. І працює тільки в типу аварійному режимі, коли треба швидко зробити комфортну температуру в приміщенні. А далі - вимикається. Бо - гуде і робить вітер.

Я б, зважаючи на події навколо, подивився б ще в бік каталітичних грілок. Літр палива - більше 10 кіловаттгодин тепла...
« Останнє редагування: 13 Вересня 2022, 01:35:37 від break »

Offline Shveik

• Бывалый
  • Memento mori
    • Memento mori
« Reply #17 : 13 Вересня 2022, 06:45:12 »
І працює тільки в типу аварійному режимі, коли треба швидко зробити комфортну температуру в приміщенні. А далі - вимикається. Бо - гуде і робить вітер.
Тоді виходить що дуйка, хоч і хороша штука, але це гроші на вітер. Купити дуйку щоб за 10 хвилин нагнати температуру, плюс купити ще один обігрівач, який буде "тримати" температуру.
Біда, коли людина раптом заходиться філософствувати - це завжди пахне білою гарячкою. (Йозеф Швейк)

Offline ukt

• Старожил
  • Розташування: днепр
« Reply #18 : 13 Вересня 2022, 08:55:54 »
Иногда может оказаться что медленные обогреватели как раз и есть "деньги на ветер", тут надо понимать что хочется и какая ситуация. Вспомнилось мне рассказывали как одни хитрожопые "экономили" на газе. Они когда уходили на работу выключали отопление "чтобы зря не нагорало", а когда приходили с работы включали на полную так как в доме был колотун. В итоге пол ночи дрожали от холода пока прогреется, а утром опять выключали. Лучше всего было в этой ситуации бабушке которая жила с ними- у неё полночи тепло было и почти целый день тоже.
По каталитичкам- это штука вроде бы и неплохая, но у них плохой выхлоп. Можно применять только для отопления не жилых помещений, так как от каталитики угореть легко и просто. По крайней мере если не оборудовать каталитику отводом газов из помещения. А так есть если не ошибаюсь ГКФ-180, применялась как имитатор ИК цели в армии, мощность тепловая у неё не плохая.

Offline break

• Старожил
« Reply #19 : 13 Вересня 2022, 10:10:37 »
Якщо в приміщенні не знаходмось постійно, то дуйка норм. Прийшли, надули тепла, колупаємось...
25 років  тому я з дуйками зимував - у тещі відрізали газ за борги. 90-і, грошей нема, з роботою в них сумно і т.д. Асбестова труба, вентилятор від болгарського стрічкового накопичувача (у нас на заводі клепали евм єдиної серії, після розвалу совка ті шафи під парканом заводу стояли, з внутрішнього боку, звісно  {sm}), ніхрому на кіловатт... І вентилятор під'єднував до відводу спіралі так, щоб і не ревіло, як літак на зльоті, і щоб спіраль чорна була. Перезимували...

Offline Shveik

• Бывалый
  • Memento mori
    • Memento mori
« Reply #20 : 13 Вересня 2022, 10:49:27 »
Асбестова труба, вентилятор від болгарського стрічкового накопичувача...
Во-во... саме таку дуйку і з тих же матеріалів і я робив, тільки вентилятор із двигуна пічки від газона. Ну то таке, хто де працює (працював) той там і краде.
Один камрад, мабуть трієчник, вирішив що відміряної довжини спіралі для живлення двигуна 12v повинно вистачити саме для зниження напруги до 12v і з'єднав ланцюг не по типу реостата, а послідовно із спіраллю. Що цікаво... двигун не згорів, хоч і мало не полетів у вирій з такою кількістю обертів  :) .

Offline break

• Старожил
« Reply #21 : 13 Вересня 2022, 13:02:58 »
там весь цинус був в тому, що вентилятор на 220 змінного струму. І дув добряче. І типу ж "воєнка", на підшипниках, збалансований і т.п.

Offline Shveik

• Бывалый
  • Memento mori
    • Memento mori
« Reply #22 : 13 Вересня 2022, 15:03:04 »
У мене також такі були. Із старих ЕОМ... здається NN якісь то там... . Багато років працюють в інкубаторі.

Offline Nehai

• Don't buy a rifle, own a MAUSER.
  • Global Moderator
  • Эксперт
  • Розташування: Київ - Бровари - Шостка
« Reply #23 : 13 Вересня 2022, 16:42:31 »
Рекомендую розглянути варіант гасового (керосинового) обігрівача.
У мене був такий:

Продав я його три роки тому, бо купував для майстерні, але зробив там опалення дровами. ТУТ - https://www.knife.com.ua/forum/index.php?topic=61317.msg1070850#msg1070850

Розкочегарений не смердить зовсім, гас використовує дуже економно, одного бачка вистачає від доби на максимумі до 2-2,5 доби на мінімальному полум'ї.
Є пара нюансів:
- гас потрібно використовувати лише освітлювальних марок  {_26-}, бо смердітиме і кіптяву даватиме, всякі "кєросін-растворітєль" та "кєросін для обезжиріванія" не підходять!  {_13}. Точно марки, що підходять, я не пам'ятаю. В Епіцентрі при наявності 5-6 видів гасу для обігрівача підходила лише одна марка.
- потрібно розігрівати та гасити зовні приміщення, бо під час цього дає кіптяву і смердить. Це хвилин 10-15 на розігрів і хвилин 5-7 на "затухання".
ХЗ чи можна їх знайти зараз у продажі, але коли перебої з електроенергією стане у нагоді. Гас, звичайно, не три копійки коштує... Але коли альтернативи нема -  {wh}. Ну і мені у майстерні обігрів ІЧ-нагрівачем 1,5 кВт обходився дорожче, я рахував. -)

PS. Знати б що така ху@ня буде, то не продавав би, лишив... (_24) Майстерню 40м3 при невеликому "мінусі" всередині прогрівав до +10-12 до 1 годину на форсованому режимі. Потім виводив полум'я на 50% і температура підтримувалась.
Я до того, як купити собі брав у знайомого покористуватись. У своєму навіть фітіль не обпалив. {sm}
PSS. При наявності нормальної вентиляції повітря в приміщенні лишається цілком нормальним для дихання. Я працював у закритій майстерні по 6-8 годин бувало.
Москаля ху@ч в голову! Господь відділить агнців від козліщ.
Nehai's stabwood&bone
Сергій Одіяненко in Fasebook

Offline tericon

• Местный
  • Розташування: Чернівці
« Reply #24 : 14 Вересня 2022, 09:08:38 »
Для кімнати в 12 м і взагалі для квартири по моєму не варіант. 12 кв він прогріє будь чим