Автор Тема: Термокружки, мій досвід використання.  (Прочитано 3041 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Nehai

• Don't buy a rifle, own a MAUSER.
  • Global Moderator
  • Эксперт
  • Розташування: Київ - Бровари - Шостка
Термокружки, мій досвід використання.
« : 13 Листопада 2022, 15:01:21 »
Вітаю, паньство! =)
Так як я каву п'ю літрами і часто не сиджу на місці, то використовую для цього термоси-кружки. Та і у майстерні зручно - зварив джезву кави, залив у термокружку, додав вершків (об'єм моєї джезви як раз такий, що кава з неї + вершки => повна термокружка) і цмулиш потихеньку пару-трійку годин гарячий напій. Зі мною завжди два таких термоси з кавою. У користуванні я їх мав чимало, досвід такий-сякий маю. Тому вирішив чим досвідом поділитись з вами. Мо кому у нагоді стане. (_24)

Руки у мене частенько замурзані, а якщо і візуально чисті, то не значить, що вони "бактеріологічно" та "хімічно" чисті. І смоктати кружку, після мацання її носика руками мене не прикалує. Тому завжди розглядав моделі виключно із кришкою, що повністю прикриває носик кружки. До цього дійшов не зразу, а після того як пару разів ковтнув кави з такої термокружки:

в котрої носик перед тим мацнув пальцями в стаброзчині. Губи після нього печуть що капець. Та і температуру термокружка такого типу тримає найгірше, хоча це і зрозуміло - кришка там тонесенька і зовсім без термоізолюючого вакуумного, точніше для кришки, повітряного, шару.
Ну і не поносиш таку в сумці чи рюкзаку, бо "смокталка" буде постійно замурзуватись, або і сама замурзувати рюкзак та речі в ньому. Це для використання або у машині, або стаціонарно на столі вдома, в офісі чи майстерні.

Найпершу модель з "кришечних", що я купив, то був  Tramp 0,35 л. Такий:

Потім дійшов до висновку, що такий об'єм мені замалий і купив аналогічний, але 0,45 л. Маленький віддав дочці, вона носила його в інститут. Він веселого яскраво-синього кольору, їй подобався.
Після спливу років скажу, що цей термос виявився найбільш витривалим. Модель вдала, але є ньюанси. {_13}
Неубієнний, мій чорний весь у вм'ятинах, подряпаний, фарба злізла плямами, але температуру тримає на відмінно. Отой напис "Tramp" стерся в перший місяць-півтора. Ну то і х... з ним.
У кришки термосу є суттєвий недолік! Клавіша відкриття кришки повністю пластикова. І "вушки", через які проходить сталевий штифт, на якому клавіша коливається, тонесенькі, товщиною 1-1,5 мм. Витримують вони десь 4-6 місяців щоденної експлуатації і ламаються. Зламалась ця клавіша на обох моїх Трампах. Великий "плюс" Трампу, що цю кришку можна купити окремо. Але мене не прикалує раз на півроку віддавати 150-170 грн (зараз мабуть більше) за нову кришку і знати, що все одно вона зламається. (_23) Тому я вирізав з тонкої нержавійки 0,4 мм посилювач, що точно повторює внутрішній контур клавіш і має свої металеві вушки для штифта та і вклеїв всередину клавіш обох Трампів. Тримається...

Є такий китайчик:

Ну не точно такий, іншого кольору, але форма і конструктив аналогічний. Куплений в АТБ, здається за 145 грн. На диво нормально себе "поводить". Температуру тримає гірше Трампа, але і ціна його вдвічі менша. Кришка підпружинюється резинкою, що обмотана навколо "завіси". Та резинка лопнула десь через місяць експлуатації. Тому зараз кришка сама не піднімається і п'ючи каву доводиться піднімати та притримувати її пальцем. Має конструктив запору кришки простий до нестями - просто накидну петлю. І завдяки цьому поки не зламався.

Мав дорогущий Stenley Classic Nevet Leak Hammertone Green 0.47 л.

Вирішив спробувати що таке "найкращий термос"  {))}
Зручний, тепло тримає на відмінно. Разок упав на бетон - вм'ятина на дні, після чого не стоїть рівно, але температуру тримати не перестав.
В нього інша біда... В конструктиві кришки немає ніяких шарнірів та пружин (такого я і хотів), ущільнення кришки відбувається поворотом із застосуванням моцної різьби по центру кришки. А кришка то пластикова... І різьба також... Поступово вона стирається. Особливо якщо після розбирання для промивки збираєш неуважно і трошки перекосиш. От та різьба і стерлась до того, то герметичність кришка втратила. І тримати температуру перестав, і протікає через кришку.
Купити її нереально, та і коштуватиме, мабуть, хворих грошей, беручи до уваги ціну самого такого термосу. Я його купив наприкінці 2021 за 750 грн. І то знайшов випадково... Ціна його тоді була 1054 грн в середньому.
Так і стоїть без кришки. :(

Задовбавшись із клавішами та системами запору кришок, що ламаються дійшов до висновку, що будь-яка термокружка має міцність корпусу більшу, ніж міцність кришки. Кришки ламаються, коли корпус цілком придатний. В усякому разі з моїх термокружок жодна тепло тримати не перестала з причини розгерметизації корпусу. Тому останнє, що я купив собі -  гранично проста термопляшка. Така:

Там в кришці ламатися нічому, та ж сама пляшка з гвинтовою пробкою, лише термос. Температуру тримає добре, правда і у користуванні у мене десь місяців 4-5, це ще небагато.
Лише не дуже зручно, бо каву я заливаю дуже гарячу і таку люблю пити. От якщо сильно "хильнути" із неї то отримуєш повний рот обпікаючої кави. З показаним раніше моделями такого не буває, бо отвір там маленький, до 1 см діаметром. Але отримавши так пару-трійку разів я призвичаївся поки кава найгарячіша надпивати з неї дуже обережно.
Дякую за увагу! =)
Москаля ху@ч в голову! Господь відділить агнців від козліщ.
Nehai's stabwood&bone
Сергій Одіяненко in Fasebook

Offline ukt

• Старожил
  • Розташування: днепр
Re: Термокружки, мій досвід використання.
« Reply #1 : 13 Листопада 2022, 16:10:49 »
Да уж, посмотрел устройство крышки Стэнли- https://youtu.be/gYKyNgLpmrM Что сказать- наворотили наворотов- четыре пластиковые детали не считая двух уплотнительных резинок. В голове крутится мысль что можно туда имплантировать в виде винта из нержавейки и такой-же гайки с большим шагом резьбы. Насколько реально-хз, под рукой такого чуда нет.

Offline kep0101

• Новичок
  • Розташування: Днепр, предместье
« Reply #2 : 14 Листопада 2022, 18:13:02 »
А де купували термопляшку і по якій ціні?

Offline msgarry

• Активный участник
  • Розташування: Дніпро
« Reply #3 : 15 Листопада 2022, 00:53:29 »
В мене вже майже 3 роки така https://www.flagman.kiev.ua/termokrugka-flagman-walker-0.45l/p233519/ нарікань жодних немає. Маючи термоси від стенлі, трамп, та зожируши скажу що ця кружка їм не поступається.
 Тільки там у пробці ущільнюючу резинку можна встановити в двох положеннях. Одне з них правильне. :D я після покупки перевірив, розібрав помив, зібрав невірно і він тече. Наступного дня обміняв. Все повторилося. Потім переставив резинку і все Ок. {_11}

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
« Reply #4 : 15 Листопада 2022, 09:17:40 »
А де купували термопляшку і по якій ціні?
В Епіцентрі. Заїхав помацати що там є з термокружок - толкового мало {kh}, в основному без кришок на шарнірах, а такі як на першому фото. Виробників всяких, від Termos, Primus та Bergoff до безіменного Китаю. Tramp, Esbit, Stenley, Tatonka, Zojirushi - не було і навряд чи там буває.
Хоч було пару моделей, таких як Трамп і як на фото №3. Не прикололи, бо знаю їх слабкі сторони.
Термопляшка Maxmark коштувала тоді 340-з чимось грн. То було десь в червні-липні цього року.
_______
2 msgarry
А у цього Flagman Walker защіпка на кришці не ламалась? {dr} Бо по конструктиву схожа на трампівську. Як не ломалась - значить там щось зроблено не так, надійніше.
Хоча, може Ви його не так інтенсивно есплуатуєте, як я.  {gig}
______
Термос Tramp, такий, 0,75 л:

у мене вже років з 8. Надійнішого і кращого не зустрічав -  {_11}.
І падав, має вм'ятини на дні, але і тепло тримає гарно, і фарба як у новенького. На відміну від їхньої темокружки. :(
Я в нього чай заварюю. А каву люблю цмулити потрошку, тому для неї - термокружка.
« Останнє редагування: 15 Листопада 2022, 09:28:53 від Nehai »
Nehai's stabwood&bone

Offline vobler

• Эксперт
  • Розташування: г Сумы
  • Время создает нас
« Reply #5 : 16 Листопада 2022, 21:41:12 »
Ну в принципі все таке як і в мене   {sm}, классичне все

Offline msgarry

• Активный участник
« Reply #6 : 16 Листопада 2022, 22:12:14 »
2 msgarry
А у цього Flagman Walker защіпка на кришці не ламалась? {dr} ....
______
Термос Tramp, такий, 0,75 л:

...
Защіпка на флагмані нерж або алюмінька. (Поздовжний сатін)  {))} Підпружинена і тримається на металевому штіфту десь 1.2 мм
Термос в мене такий тільки 1.2 л  {_11}

Поправив цитування  {bu}
« Останнє редагування: 17 Листопада 2022, 06:50:40 від Nehai »

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
« Reply #7 : 17 Листопада 2022, 06:48:34 »
Защіпка на флагмані нерж або алюмінька.
Якщо так - 👍
Але на Трампі також має вигляд металу, а на ділі то  пластмаса з метплізованим покритттям... :( Точно металева?
Nehai's stabwood&bone

Offline msgarry

• Активный участник
« Reply #8 : 17 Листопада 2022, 15:10:34 »
Пошкрябав-пластик

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
« Reply #9 : 23 Жовтня 2024, 11:33:01 »
Натрапив у мережі на термопляшку Husqvarna

Ніхто в руках не тримав?
Бо там на верху пробки щось не зрозуміле: чи то просто декоративна виштамповка, чи щось схоже на додатковий клапан по типу як у термокухля  (_24)...
Nehai's stabwood&bone

Offline Сталин

• Активный участник
  • Розташування: Харьков
« Reply #10 : 26 Жовтня 2024, 18:18:38 »
Натрапив у мережі на термопляшку Husqvarna
Сергей, сайт требует авторизацию.

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
« Reply #11 : 26 Жовтня 2024, 21:06:12 »
 {_07}
Не знаю, у мене авторизації не вимагає...
Ось вона ж на іншому сайті Пляшка для води Husqvarna Xplorer 0.5 л термо

Nehai's stabwood&bone

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
« Reply #12 : 26 Жовтня 2024, 21:24:43 »
Я ще на таку термопляшку   Tefal поглядаю (_24)

0,7 літра. Моя нова гейзерна кавоварка видає приблизно 650 мл кави. Тому можна одну таку термопляшку, бо я зараз ношу дві 0,5 та 0,45 л.
Мінус те, що таки доведеться натискати клавішу пальцем ... Але плюс, що можна оперувати одною рукою. Це додає зручності за кермом машини. З пляшкою типу Maxmark, що у стартовому посту, або Husqvarna у попередньому, такий номер не пройде, там треба задіювати дві руки.
Nehai's stabwood&bone

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
« Reply #13 : 27 Лютого 2025, 12:49:02 »
Надибав на просторах Аліекспресу титанову пляшку:

https://a.aliexpress.com/_EveuOtw
У відгуках пишуть, що зручна і дійсно схожа на титан.
Прикольна. Жалко, що ніфіга не термос, просто металева пляшка  :(. Так би я купив ...
Nehai's stabwood&bone

Offline tericon

• Местный
  • Розташування: Чернівці
« Reply #14 : 27 Лютого 2025, 14:13:04 »
Я теж хотів її спробувати одні пишуть що протікає, інші що стружку дає різьба, напишіть про досвід я би теж купив собі. Ще вроді татонка непогані фляги робила з нержі

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
« Reply #15 : 27 Лютого 2025, 14:53:51 »
Та я не знаю чи купуватиму... (_24)
Мені щоб кава гарача була, або хоч тепла. А це просто пляшка, або, як Ви назвали, фляга, без подвійних стінок та "вакууму" між ними.

Пляшку з нержі бачив у магазині Штіля (пилосос там ремонтував недавно). Аналогічна тій, що я показав вище, лише напис не Husqvara, a Shtihl. Я в руках покрутив - зроблена нормально, шов аккуратненький, майже не проглядається, закручується також нормально. Але мені не треба просто пляшку  ((...

PS. Фляга у мене є, армійська, совєтська, новенька у чохлі. "Муха не сиділа"... Колись купив за недорого. Судячи із всього дерибанили якісь армійські склади, то і розпродували  :D..
Nehai's stabwood&bone

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
« Reply #16 : 14 Серпня 2025, 22:20:39 »
Я кілька місяців тому купив на Аліекспресс таку термопляшку:

Зветься "термопляшка FEIJIAN з магнітною кришкою"
https://a.aliexpress.com/_ExqJtiK
Не знаю, чи посилання працюватиме, бо воно із додатку AliExpress, а не з браузера, тому даю правильну назву.
Чудова річ  {_11}.
Всередині колба з нержавійки. Зовні пластик, але пластик дуже міцний - кілька разів падала на паркет дома і на бетонну підлогу у майстерні. Вм'ятин/тріщин немає, лише подряпини, тримає тепло добре.
Магнітна пробка - зручна штука.
Вони там є в трьох об'ємах: 600, 800 та 1000 мл. У мене середня на 800. Як раз влазить повна італійська гейзерка Bialеtti на 12 чашок + ще грамів 60-70 вершків.

Якщо що - рекомендую, грошей своїх варта. 8-)
Nehai's stabwood&bone