Автор Тема: Сучасний збалансований смартфон  (Прочитано 8695 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Kirill66

• Активный участник
  • Розташування: Донецк-Краматорск
  • Слушать и слышать вещи разные.
Re: Сучасний збалансований смартфон
« Reply #25 : 15 Грудня 2024, 23:43:47 »
Вітаю. У мене Samsung Галаксі А55. Акумулятор 5000мАп. Користуюся Google-Новини, Фейсбук, Телегой, Вайбером і Ватсапом. Без фанатизму.Протягом одного дня прочитаю пару разів Гугл-новини, подзвоню сам та прийму виклики 4-6 разів (часто нікому не дзвоню і мені ніхто не дзвонить). Із програм активно користуюсь Гугл-перекладачем (англ.мов.) и Radio Garden (радіостанції по всьому світу). Блютуз навушники. Мало не забув про навігатор Waze,але рідко.Так от, якщо все це зібрати до купи-час безперервного використання телефону, то виходить приблизно 1.5-3.5 години на добу. Radio Garden займає більшу частину часу-люблю музику :D. Мені одного заряду вистачає на 3 доби.Тобто до пізнього вечора третього дня він  майже розряджений. Але тут річ в іншому. Всі активні програми у мене з темному варіанті, підсвічування екрану робочого столу та екрану блокування бігунок на чверті- мені вистачає.
Цей Самсунг А55 має величезний мінус,його треба купувати тільки з футляром, або пластизольовим або футляр-книжка,тому що в голому вигляді він (трясця його матері) слизький, як мокрий шматок мила у мокрих руках.

Щодо iPhone, у моєї дружини  15 Pro Max 512GB  . Тож поки вона з ним роздуплилася (жінка далеко не глупа) кілька разів хотіла його назад віднести.Вона просто не очікувала, що якийсь їб@чий телефон вимагатиме навичок професійного програмиста.
"Трубка табака, выкуренная натощак в сырое и дождливое утро, составит быстрое и единственное лекарство от всех болезней".
"Наставления к сохранению здоровья".Англия.1613год.

Англичане говорят,приоритеты могут меняться от характера жены, породистости коня и качества трубки

Offline Nehai

• Don't buy a rifle, own a MAUSER.
  • Global Moderator
  • Эксперт
  • Розташування: Київ - Бровари - Шостка
« Reply #26 : 16 Грудня 2024, 16:57:39 »
Дякую за інформацію по А55! {tnx}
Ну у мене б троє діб точно не "вижив" {gig}: я у майстерні постійно щось дивлюсь (слухаю через блютус навушники) із Ютьюбу (переважно аналітику та зведення від Романа Світана; Золкіна; Дмитра Карпенка; Романа Цимбалюка; Григорія Германа; буває Портникова, Яковенка, канали ОмTV, Бомбардир, тощо...). Я собі працюю - смарт бубнить у вухо і екран світиться.
+ Фейсбук.
+ новини в Телеграмі.
+ Хром (в основному НОЖиК, Віоліті).
+ Вайбер, ВостАп, Приват24, блокнот OneNote, будильник/таймер, Нова Пошта і т.д...
Тобто екран працює мінімум годин 10 на добу. Раніше було менше, але зараз не можна на Ютьюбі в інструментах вимкнути екран  :(.
Фото/відео по потребі і не часто.

З приводу чохлів.
Після того як розбив екран у своєму першому двохсімочному смартфоні Lenovo P780 їх (смартфони) експлуатую виключно у чохлі і з наклеєним склом. І чохли у мене завжди Armor, такі, щоб по максиму вберегли смарт у разі падіння. Не одноразово то ставало у нагоді 8-), бо у майстерні буває падає на бетонну підлогу.

якийсь їб@чий телефон вимагатиме навичок професійного програмиста.
{_07} Серйозно?
А що там програмувати?
Я в IOS, звичайно, баран, але чомусь думав що то не складніше, аніж в Андроїді...
Москаля ху@ч в голову! Господь відділить агнців від козліщ.
Nehai's stabwood&bone
Сергій Одіяненко in Fasebook

Offline Buzzer

• Бывалый
  • Розташування: Kiev
« Reply #27 : 16 Грудня 2024, 17:56:12 »
Я не користувач IPhone, але з того що бачив - там проблема в політиці Apple, тобто все зроблено з такої позиції, що вони самі знають, як краще для користувача і що йому потрібно)), і змінити певні налаштування - це ще той секас, якщо це взагалі можливо. Мабуть, Kirill66 приблизно це мав на увазі.
Як у анекдоті:
-Куме, а Ви знали, що бувають собаки, які розумніші за свого хазяїна?
-То Ви мені будете розповідати? У мене самого дві такі були!
 {))}

Offline влад-ч

• Эксперт
  • Розташування: Чернигов
  • 063 71-68-263
« Reply #28 : 16 Грудня 2024, 18:38:24 »

Я в IOS, звичайно, баран, але чомусь думав що то не складніше, аніж в Андроїді...
Так и є, не складніше, просто по іншому.

Offline Kirill66

• Активный участник
  • Розташування: Донецк-Краматорск
  • Слушать и слышать вещи разные.
« Reply #29 : 16 Грудня 2024, 22:10:09 »
Та справа в тому, що важче використовувати Айфон в порівнянні з Самсунгом. А в тому, що у Самсунга інтерфейс дуже гнучкий,простий. А в цьому Айфоні (щойно запитав) до якого вона досі звикнути не може дуже дивний інтерфейс. Наприклад, немає журналу викликів (при її роботі це важливо) , дуже геморне видалення непотрібного контакту,дуже геморно ввести новий контакт (робиш набагато більше рухів ніж на Самсунгі), дуже геморно поставити улюблену мелодію на виклик мобільного, окрему мелодію на Телеграм, на Вайбер щоб відрізняти їх за мелодіями. Вона дуже до цього звикла з Самсунгом.І досі шкодує що віддала за нього 56 000, він зовсім не коштує цих грошей.
"Трубка табака, выкуренная натощак в сырое и дождливое утро, составит быстрое и единственное лекарство от всех болезней".
"Наставления к сохранению здоровья".Англия.1613год.

Англичане говорят,приоритеты могут меняться от характера жены, породистости коня и качества трубки

Offline Nutty

• Эксперт
  • Розташування: Гайсин
  • 098-59-39-183
« Reply #30 : 16 Грудня 2024, 23:01:36 »
По Самсунгам:
в мене в самого S23, якшо коротко - подобається, рекомендую :) В плані продуктивності і якості питань до нього нема, брав саме через розміри - ну не люблю я і не зручно мені оті "лопати" більше 6''. Був раніше Мі 9Т як раз 6,4'' - не зручно ніфіга, а ні в руці тримати, а ні в кишені. А в форматі 6'' вибір не великий - або Самсунг, або Айфон, але iOs я не люблю ще більше (не люблю я, коли річ, за яку я заплатив гроші, не дає мені залізти куди хочу і робити шо хочу)
В одного побратима А55 - порівнювали з S23: за якістю не поступається точно, продуктивність в усьому крім ігор теж однакова, більший екран и більша батарея. Коштує дешевше :D
Дивився S23FE - як на мене, то те саме шо й А55, тіке дорожче (( S24 - на пару мм більший за 23го, трохи дорожчий...і все {sm}
Тому я за А55 :)
Перфекцехуист - человек, который хотел бы сделать идеально, но сойдет и так

Offline влад-ч

• Эксперт
  • 063 71-68-263
« Reply #31 : 17 Грудня 2024, 01:03:53 »
Наприклад, немає журналу викликів (при її роботі це важливо) , дуже геморне видалення непотрібного контакту,дуже геморно ввести новий контакт (робиш набагато більше рухів ніж на Самсунгі), дуже геморно поставити улюблену мелодію на виклик мобільного, окрему мелодію на Телеграм, на Вайбер щоб відрізняти їх за мелодіями.
Журнал викликів є, як і на будь якому телефоні, контакти видаляються та створються взагалі без проблем.
Щодо створення нового контакту, вбиваеш Ім'я та номер, натискаеш створити і все, що ще можна тут спростити?
Улюблена мелодія коштує 1,33 долара з Єппл Мюзик, або є безкоштовний шлях для тих хто має багато вільного часу.
Окреми мелодії на месенджери ставлятся в їх налаштуваннях.

Offline break

• Старожил
  • Розташування: Київ, передмістя
  • Поки сонце зiйде - роса очi виїсть(с)
« Reply #32 : 17 Грудня 2024, 10:26:35 »
Можливо те й зупиняє, що мелодія - то ЕплМюзік і тільки, а в Андроїді я можу на дримбі собі награти - і воно буде мені улюбленою мелодією.
Особливо мене особисто колись відвернуло від еплів спроба підключитися до компа і скопіювати пару треків. Воно зразу почало "синхронізацію" і терти все, що вважало не придбаним у еплу. Це, правда, було в часи шостого айфону, та мені вистачило назавжди.
Я розумію - авторські права і таке всяке. Та в мене є інший приклад. Грався колись з медіапрогравачем Burmester. Не думаю, що вони схвалюють піратство. І в мережу свесвітню залізяка під'єднана, всьо нормально. Береш СД-диск, хоч ліцензійний, хоч писаний самостійно. І копіюєш треки на внутрішній накопичувач. Маєш змогу слухати музику, коли диск на полиці, у друга чи взагалі викинув. І мало того - тією записаною музикою, створивши свій альбом, можна ділитись з будь-ким.
А в єплі телефон більше знає, що тобі треба, ніж користувач.

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
« Reply #33 : 17 Грудня 2024, 12:23:00 »
Отож і мене в IPhone лякають проблеми із синхронізацією з ноутом на Вінді. HP на Mac змінювати не планую. Бо купував недавно (кінець 2021), підбирав під себе: два накопичувачі SSD 512 ГБ + звичайний дисковий 1 ТБ, крутий проц + вдвічі збільшив оперативку до 16 Гб (наче, а мо до 32... Забув вже  (_23)...) І обійшовся мені приблизно 1100$.

А як із зв'язком у Самсунгів?  {23}
Особливо у місцях слабкої мережі... Бо читав, що у А55 з цим бувають проблеми. Може то нечастий брак, але тенденція насторожує...
Для мене це актуально. Бо як поїду в до батьків, то там частина села, де вони живуть в "радіотіні" - зв'язок поганий.
Nehai's stabwood&bone

Offline seraotzt

• Moderator
  • Эксперт
  • Розташування: Одеса
« Reply #34 : 17 Грудня 2024, 14:39:10 »
Після того як один раз спробував "чистий" Android від гугла - решту в руки брати не хочеться  {sm}. Google Pixel one love   {_11}

Offline влад-ч

• Эксперт
  • 063 71-68-263
« Reply #35 : 17 Грудня 2024, 15:50:13 »
Можливо те й зупиняє, що мелодія - то ЕплМюзік і тільки, а в Андроїді я можу на дримбі собі награти - і воно буде мені улюбленою мелодією.
На IOS теж все це можливо, кілька хвилин роботи.
Відеоінструкції є на ютубі.

Offline Bezik

• Эксперт
  • Розташування: ФРГ
« Reply #36 : 17 Грудня 2024, 17:59:59 »

Щодо iPhone, у моєї дружини  15 Pro Max 512GB  . Тож поки вона з ним роздуплилася (жінка далеко не глупа) кілька разів хотіла його назад віднести.Вона просто не очікувала, що якийсь їб@чий телефон вимагатиме навичок професійного програмиста.

Думаю что, кто к чему привык и у кого какие приоритеты, тот то и хвалит  {))} Пользую только iPhone,  как в основном и все мои близкие. Начинал с  iPhone 4S , давно это было как только четверки появились , -  получил в подарок. Потом был шестой, но экран для меня стал маленьким и взял  iPhone 8+, в  то время это было ещё круто  :).  Единственное что мне не нравится в  iPhone , это быстро разряжается батарея, но правда и быстро заряжается. Сын когда на войну уходил свой  iPhone  оставил дома, а себе взял китайца ( даже не помню какой ) который хорошо держал батарею, но за год сдох и взял уже другой. Сам я как то опробовал Самсунг, там мне там все через жопу  :D , ну разве что батарея чуток лучше держит.

Offline break

• Старожил
  • Розташування: Київ, передмістя
  • Поки сонце зiйде - роса очi виїсть(с)
« Reply #37 : 17 Грудня 2024, 19:12:28 »
Кілька хвилин роботи - це поставити софт від Хуавей на андроїд. А якщо мені на примітивну дію треба час і інструкцію на ютубі, бо явно то не передбачено - нє, дякую.
До речі так само зараз дуже сильно дивлюсь в бік оновити смартфон, бо мій втомився.
І схиляюсь до Мотороли.
Певний час дивився на Асуси зенфон, та щось вони от зовсім не бюджетні  :(

Offline Gesandt

• Об7459б1бО
  • Эксперт
  • Розташування: Кривий Ріг
  • ми завжди будемо там
« Reply #38 : 17 Грудня 2024, 20:23:40 »
за порадою приятеля, який "зависає" на усіляких розпаковках у ютубі, купив я так званий ігровий Сяомі. процесор не гріється, пам'яті до біса, залежить від гаманця, материнка відновлюється постійно, тобто, прошивка завжди як у нового телефону. одночасно створюю відео, редагую, ріжу, слухаю музику або дивлюся фільми. соцмережі завжди увімкнуті., перекладачі та усілякі хроми та опери. тобто, працює постійно, акумулятор сідає швидко. коли не користуюся, то, звісно, що півтора дня тримає (5000)
цікаво, що параметри схожі на не дешевий Самсунг, але з-за реклами ціна підйомна, але завдяки продвинутим блогерам, є можливість відключати рекламу.
до речі, качаються любі фільми, мелодії та ігри безкоштовно. і налаштування під себе широке, від режиму економії до мелодії на смс чи виклик, хоч щодня міняй.
Самотній Незкінченний Шлях

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
« Reply #39 : 18 Грудня 2024, 10:25:06 »
З приводу Сяомі висловлю свою думку.
В нашій сім'ї перший Сяомі купив собі я, Mi Max. Тоді він номера ще не мав, потім його обізвали Mi Max 1. Потім жінці купив, потім доці. Потім змінив Mi Max 1 на Mi Max 3. Зміни лише тому, бо вичитав, що Сяомі припинила випуск лінійки МіМакс і 3-й то останній. Я і купив його, розуміючи, що через півроку їх не лишиться у продажі. Потім жінка змінила, потім доці я купив їхній флагман, не пам'ятаю вже який. Потім собі Poco M3, який є тим самим Xiaomi...
Так по моїм особистим спостереження - чим далі, тим у Сяомі гірше із підтримкою програмного забезпечення та адекватністю роботи. Останній нормальний був мій нинішній Mi Max 3 (куплений в 2019).
У жінки Редмі Ноте 9 (здається) - тупить безбожно.
Мала жаліється, що її флагман часто глючить (подробиць не знаю).
Поко мій помер після недовгої та неактивної експлуатації...
Лише теща суперзадоволена старим жінчиним, бо відкрила для себе, що через смартфон можна дивитись купу фільмів і спілкуватись із внучкою через ВотсАп, мала у Німеччині.

Тобто наступним моїм стартом Сяомі точно не буде. -)
Nehai's stabwood&bone

Offline влад-ч

• Эксперт
  • 063 71-68-263
« Reply #40 : 18 Грудня 2024, 13:22:23 »
З приводу Сяомі висловлю свою думку.
Був Редмі Ноут 8 Про, через рік відвалилась навігація, не кажучи про стандартні для Сяомі глюки з датчиком наближення та освітлення.

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
« Reply #41 : 18 Грудня 2024, 15:20:46 »
Во-во.  8-) Мою жінку ці глюки просто вибішують. Та і мене також, коли просить її телефон взяти. І там глюки не лише при прийомі дзвінка, а і просто при розблокуванні екрану... Розблоковуєш телефон і гоп - екран чорний, на ньому системний напис щось типу "Нєдостаточная освєщьонность екрана" і танцюй з бубном   {sha}.
У мого МіМаксу таких глюків не було і нема. Хоча мікроглюки вже починають з'являтись: то програма якась затупить, з незрозумілої причини, то інтернет сильно тупить поки не перевантажиш, хоча показує "чотири палки" і 4G, то ще щось... Воно то поки проявляється не часто і поки не задовбує, але тенденція насторожує...

Мабуть завойовуючи ринок Сяомі робили кращі смарти.

Тому і почав думати про оновлення смартфону. І, повторюсь, то буде точно не Сяомі. Хоча їх продукція, мабуть найкраща на нашому ринку по співвідношенню "ціна/якість". ІМХО, звичайно
Nehai's stabwood&bone

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
« Reply #42 : 18 Грудня 2024, 20:40:04 »
 (_19)
У мого МіМаксу таких глюків не було і нема. 
Наврочив  {beat}...
Сьогодні і у мене класичний "сяомівський" глюк з неспрацюванням датчика освітленості проявився... Розмовляв по телефону прикладаючи його до вуха - не тухне екран, хоч трісни... І включаються при цьому різні програми самовільно... (_23)
Nehai's stabwood&bone

Offline vobler

• Эксперт
  • Розташування: г Сумы
  • Время создает нас
« Reply #43 : 18 Грудня 2024, 21:31:53 »
Все бува з часов  {y}

Offline влад-ч

• Эксперт
  • 063 71-68-263
« Reply #44 : 18 Грудня 2024, 22:14:33 »
Сяомі без такого глюка це не Сяомі  {))}

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
« Reply #45 : 19 Грудня 2024, 11:02:58 »
2 влад-ч
Та блін, до вчора саме так жодного разу не глюкарув за 5+ років. (_19)

Таки слова та букви матеріальні  {gig}. Варто кожен день починати зі слів "путен, а шоб ти здох!"  {ua}
Nehai's stabwood&bone

Offline Shveik

• Бывалый
  • Розташування: Глобинський район - Міжгір'я
  • Memento mori
    • Memento mori
« Reply #46 : 19 Грудня 2024, 19:27:30 »
.....
А в когось ще є позитивний досвід експлуатації Самсунгів серії А?
.....

У мене є. Був (та і зараз є) А80. Не зважаючи на те що він пережив, досі працює. Правда зараз маю S22 Ultra, але на А80 дивлюсь відео, коли світло вимикають. З недоліків А80... камера. Власне камера добра, але вона т.с. на шарнірах, висувається коли треба перемкнути на фронтальний вид. Там одна камера виконує всі функції. Коли в той механізм попадає сміття, а без цього не обійтись, він клинить, а це бісить. Ну і ще там нема eSIM. Мені воно без потреби, але знаю багатьох хто користується, особливо за кордоном.
Біда, коли людина раптом заходиться філософствувати - це завжди пахне білою гарячкою. (Йозеф Швейк)

Lingua Latina non penis canina.

Offline Fortuna

• Осваиваюсь
  • **
  • Розташування: г. Мелитополь
« Останнє редагування: 21 Грудня 2024, 16:21:56 від Fortuna »

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
« Reply #48 : 07 Січня 2025, 14:10:08 »
Неждано відремонтував свій Poco M3.
Треба було на радіо ринок у інших справах, то я вкинув його в кишеню, думаю покажу спецам, а раптом...
Зробили. Сказали, що то класична хвороба всієї 3-ї серії Поко, яку зараз вже знають як "лікувати". Я розпитав "як і що". Двома словами: пластина екрану дуууже близько розташована до плати і після деякого часу експлуатації трошки вигинається (буквально на "десятки"  міліметру) і коротить плату живлення. Як мені сказав ремонтувальник: "косяк виробників, не зрозумілий з точки зору спеців". Механічний, який запросто усувається, треба лише знати де і як. + заміна згорівшої плати живлення.

Резервний смартфон на випадок "смерті" основного Mi Max 3 у мене є  (_22).
Але питання придбання нового не знімається... Просто стає не таким гострим.
Треба ще подумати та грошей назбирати, бо брати думав в "оплату частинами", а при цьому купувати треба лише в "суперофіційних" продавців типу Алло/Комфі/Розетка. А цього краще уникнути, бо є в продажі такі самі сертифіковані в Україні на пару тис.грн дешевше. Лише в не таких розкручених продавців.

PS. Поко/Сяомі у мене наступним смартом точно не буде  -).
Nehai's stabwood&bone

Offline Buzzer

• Бывалый
  • Розташування: Kiev
« Reply #49 : 18 Лютого 2025, 08:54:21 »
Дочекався я таки невеликих знижок, придбав Motorola Edge 50 Neo, бо мій старенький Samsung А40 вже зовсім притомився. Акум не тримає, періодичні самоперезавантаження, гальма і т.п.
Обирав між цим і Edge 50 Fusion. Віддав перевагу Neo з двох причин: трохи менші габарити і екран звичайного формату, не "водоспад" (як у Fusion).
Користуюсь другий день, поки що найкращі враження.