Ще один недолік - постійно розблоковується під час розмови і купа всілякого непотрібу вухом вмикається/вимикається.

Жодного разу не було такого на Моторолі... На МіМаксі 3 бувало, вийожування датчика вимкнення екрану це "фірмовий" сяомівський глюк

.
Face ID я відключив одразу, лише відбитком пальця користуюсь.
Може то на роботу датчика відключення екрану (датчика наближення) наявність захисного скла впливає

...
Мені тут більше не подобається криве/сире меню, особливо в налаштуваннях, швидкому доступі і т.д,
Я читав, що Edge 50 "заточена" саме під 15-й Андроїд. Може тому 14-й для цієї моделі розробники не "допилювали" і він справді "сирий".
А от стосовно кнопок швидкого доступу "за шторкою" то у Мотороли там все дуже толково

. Головний плюс що можна самому "вивісити" ті кнопки, які тобі треба і в тому порядку, що тобі треба. Не знаю як у Хуавея, в от у МіМакса така функція була геть відсутня - які кнопки є "за шторкою" тими і користуйся. Нічого а ні додати, а ні сховати, а ні змінити там не можна було

.
Мо Ви просто не розібратись із цим

?
Стосовно нелогічності налаштувань помітив таку херню - у нас в сім'ї деякий час одночасно було три смартфона Сяомі: у дочки Redmi Note 11 Pro, у жінки Redmi 9А ( чи C не пам'ятаю вже), у мене MiMax 3. І звикнувши до налаштувань на одному ти абсолютно губишся при "заході" в налаштування іншого, бо там ВСЕ по іншому

. Це не зважаючи, що виробник один, смарти дуже схожі, лаунчер на всіх один і той же - MIUI.
PS. Помітив таку штуку, що на Моторолі я значно частіше аніж на МіМаксі промахуюсь по клавішам набираючи текст - часто доводиться виправляти. Наче вони не набагато менші, але

...