Автор Тема: Парадний багнет до Mauser 98k  (Прочитано 907 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Tol

• Осваиваюсь
  • **
  • Розташування: Глухів, Сумська обл.
Парадний багнет до Mauser 98k
« : 03 Лютого 2026, 15:43:37 »
Доброго дня, всім хорошим людям. Після відступу німецьких військ з нашого міста у будинку діда мого похрестника залишився багнет. До наших днів дійшов у такому вигляді - сам клинок з гардою та піхви без підвіса. Пошук по Інтернету видав, що це парадний багнет до Mauser 98k, роботи заводу Stahlwarenfabrik Пауля Зайльхаймера із Золінгена. Було прийнято рішення рестваврувати та більш-менш наблизити до початкового вигляду. Не претендую на істину але ось що вийшло. Заново термічка. Новодєл - руків'я та шкіряний підвіс. НЕ ОРІГІНАЛ у повному обсязі. Дякую за перегляд.

Offline Bezik

• Эксперт
  • Розташування: ФРГ
Re: Парадний багнет до Mauser 98k
« Reply #1 : 12 Лютого 2026, 11:13:40 »
Клинок от реального "Акульего зуба", у меня есть такой в коллекции. Я правда всё больше по ножам , но и штыки имеются :) .  Работа проделана зачётная, но то что получилось, извините, но даже на реплику не тянет. И рестоврацией это тоже сложно назвать. Так, к хорошему историческому клинку притулили рукоятку, по фото не понятно как клинок крепится к рукоятке.
Так устроен оригиналный крепёж клинка к рукоятке.

Offline Tol

• Осваиваюсь
  • **
  • Розташування: Глухів, Сумська обл.
Re: Парадний багнет до Mauser 98k
« Reply #2 : 17 Лютого 2026, 18:29:16 »
Доброго вечора. Дякую за фото! Дуже цікаво. А задача і не стояла щоб був оригінал чи повноцінна репліка. Зробили з того що було.