Зробив з місяць тому, все не складалось вивісити...
ТТХ: У8 зонне гартування, 118х34х4,5, 59-60 НRС, глибоке травлення в ХЗ; нейзільбер, фібра, сувель ясеня, шкіра, тасьма. Дерево оброблене Тікойлом, карнаубою, шкіра - взуттєвим воском. Загальна довжина - 225 мм.
Ніж з самого початку робився як сам хотів: пробував забрати заковану складку-непровар і окалину - вгробив шліфмашинку, плюнув, вирівняв площини, звів прямі спуски від обуха в 0,3 мм; зформував хвостовик. Почав травити клин - виліз булатний малюнок, подібний до дрібного дикого дамаску. Підігнав больстер, вклеїв руків"я. Обробив руків"я, почав дятлити лице больстера

- наробив ям на стику клин-больстер (отвір під клин конусний, товщина підігнаних країв прибл. 0,2мм). Ще один прокол із піхвами: коли формував притиснув краї канцелярськими прижимами, щоб не залишилось слідів, підклав під губки тонку нефарбовану шкіру (вона, собака увібрала в себе воду з фарбою) - залишились світліші плями-розводи. Махнув рукою і залишив як є (фарбувати не хотів - планувалась світла шкіра). Та, досить лірики - фото:

Пробував зазнимкувати булатний малюнок вийшло не дуже, але щось розгледіти можна:

Ніж успішно пройшов тестування на шашликах. Відмінно справився з нарізанням продуктів (м"ясо-ковбаси, сири овочі, зелень), непогано потесав прутики. Здивував при нарізанні помідор: при такій товщині клинка і куті заточки за 30 гр. - розвалює помідор на шматки не мнучи, і навіть без потягу - під власною вагою (? ? ?)
За фото прошу не табуретити (вечір, хмарно) щоб було видно все, що я вважав за потрібне, фоткав як міг, в тому числі із спалахом

. Кольри правдиві на фотках в попередньому пості і на 2, 6, 7 фотках цього посту.
Объёдинил 2 поста.