Автор Тема: "Булатний"  (Прочитано 3117 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline serg_if

• Эксперт
  • Розташування: Станіславів
    • мої роботи
"Булатний"
« : 13 Червня 2011, 21:54:48 »
Зробив з місяць тому, все не складалось вивісити...
ТТХ: У8 зонне гартування, 118х34х4,5, 59-60 НRС, глибоке травлення в ХЗ; нейзільбер, фібра, сувель ясеня, шкіра, тасьма. Дерево оброблене Тікойлом, карнаубою, шкіра - взуттєвим воском. Загальна довжина - 225 мм.
Ніж з самого початку робився як сам хотів: пробував забрати заковану складку-непровар і окалину - вгробив шліфмашинку, плюнув, вирівняв площини, звів прямі спуски від обуха в 0,3 мм; зформував хвостовик. Почав травити клин - виліз булатний малюнок, подібний до дрібного дикого дамаску. Підігнав больстер, вклеїв руків"я. Обробив руків"я, почав дятлити лице больстера  {_18} - наробив ям на стику клин-больстер (отвір під клин конусний, товщина підігнаних країв прибл. 0,2мм). Ще один прокол із піхвами: коли формував притиснув краї канцелярськими прижимами, щоб не залишилось слідів, підклав під губки тонку нефарбовану шкіру (вона, собака увібрала в себе воду з фарбою) - залишились світліші плями-розводи. Махнув рукою і залишив як є (фарбувати не хотів - планувалась світла шкіра). Та, досить лірики - фото:

Пробував зазнимкувати булатний малюнок вийшло не дуже, але щось розгледіти можна:

Ніж успішно пройшов тестування на шашликах. Відмінно справився з нарізанням продуктів (м"ясо-ковбаси, сири овочі, зелень), непогано потесав прутики. Здивував при нарізанні помідор: при такій товщині клинка і куті заточки за 30 гр. - розвалює помідор на шматки не мнучи, і навіть без потягу - під власною вагою (? ? ?)
За фото прошу не табуретити (вечір, хмарно) щоб було видно все, що я вважав за потрібне, фоткав як міг, в тому числі із спалахом  {_09}. Кольри правдиві на фотках в попередньому пості і на 2, 6, 7 фотках цього посту.

Объёдинил 2 поста.

« Останнє редагування: 14 Червня 2011, 06:52:51 від Cynic »
"Мы рождаемся со вдохом, на выдохе - умираем. Остальное - дело техники... Нет! Вдох - и мы приходим в этот свет голыми, выдох - и мы уходим ни с чем. А все что между - это творчество!"  из х/ф "Буча в Гуче"

Offline Воля

• Эксперт
  • Розташування: Глухів
Re: "Булатний"
« Reply #1 : 13 Червня 2011, 22:48:28 »
Роботяга 8-). А я дятлинг робив на ще не склеєному больстері.

Offline John

• Старожил
  • Розташування: Заставки Красилів Хмельницький
  • люблю любити
« Reply #2 : 13 Червня 2011, 23:32:25 »
  Класна форма  {_11}, крім невеликої задертості клинка (чудового) відносно больстера, та ще тасьма на піхвах подекуди перетягнута ...
Не потрібно побоюватися кінця свого життя, потрібно боятися того, що воно так ніколи і не почнеться.

Offline maxduc

• Бывалый
  • Розташування: Киев
« Reply #3 : 13 Червня 2011, 23:38:35 »
 {_07} Вау! Серьезный нож. На мой взгляд непровар не портит, а добавляет характер "Строптивому" ножу. {_11}

chechen

• Гість
« Reply #4 : 13 Червня 2011, 23:58:53 »
с трепетом отношусь к ножам из булата.
косяки конечно в этой работе есть, но в целом довольно гармонично получилось  {_11} {_11} {_11}

Offline VSk

• Эксперт
  • Розташування: Киев
« Reply #5 : 14 Червня 2011, 07:55:30 »
В этом варианте подпальцевая выемка не подходит, ее лучше совсем убрать. ИМХО. В ножнах все портит шов, а не "светлые пятна". Если прошел испытания, значит все удалось.
Одна унция фактов говорит больше, чем тонна рассуждений. Мартин Ванби
Самая большая тюрьма, в которой живут люди, - это боязнь того, что подумают другие. Дэвид Айк.

Offline Fes

• Администратор
  • Эксперт
  • Розташування: Дніпро
    • НОЖиК
« Reply #6 : 14 Червня 2011, 07:59:06 »
с трепетом отношусь к ножам из булата.
О каком булате речь, если там У8?
"Я зранку випив самогону - бо в світі справедливості нема.."

Offline Yurikus

• Эксперт
  • Розташування: Дніпро
« Reply #7 : 14 Червня 2011, 11:49:01 »
Цитувати
Почав травити клин - виліз булатний малюнок, подібний до дрібного дикого дамаску
автор явно имел ввиду рисунок
"Если страна, выбирая между войной и позором, выбирает позор, она получает и войну, и позор." Уинстон Черчилль

Offline Бойко

• Эксперт
  • Розташування: м. Суми
  • Я український націоналіст і пишаюсь цим
« Reply #8 : 14 Червня 2011, 12:10:54 »
Згори ручка зовсім не цікава, а кут підводу не завеликий?
З щитом, або на щиті.

Offline Cynic

• Эксперт
  • Розташування: Днепр
  • Nihil habeo, nihil curo.
« Reply #9 : 14 Червня 2011, 12:55:33 »
Згори ручка зовсім не цікава
+1
Не откладывай на завтра то, что можно вообще не делать!

Offline serg_if

• Эксперт
  • Розташування: Станіславів
    • мої роботи
« Reply #10 : 14 Червня 2011, 15:48:47 »
В ножнах все портит шов, а не "светлые пятна"
Ну-у загалом згоден, подумав що цей ніж вже нічого не спортить, і попробував новий шов - тамбурний (зате є досвід - для цього шва потрібна тонка нитка, товста погано виглядає...)
ручка зовсім не цікава, а кут підводу не завеликий?
Може і нецікава, але прикинув що, якщо добавити фігуристості, буде занадто багато ліній (тому зупинився на такому варіанті). Крім того - досить зручно. На рахунок підводів - ріже  {_11}, тому й не пробував менший.
"Мы рождаемся со вдохом, на выдохе - умираем. Остальное - дело техники... Нет! Вдох - и мы приходим в этот свет голыми, выдох - и мы уходим ни с чем. А все что между - это творчество!"  из х/ф "Буча в Гуче"

Offline Бойко

• Эксперт
  • Розташування: м. Суми
  • Я український націоналіст і пишаюсь цим
« Reply #11 : 14 Червня 2011, 15:56:07 »
Забагато - мабуть не для цього випадку. А в профіль непогано.
З щитом, або на щиті.

Offline vado

• Бывалый
  • Розташування: Одеса
« Reply #12 : 14 Червня 2011, 17:47:19 »
Нож получился пчакистый  (= рукоять безусловно толстовата,подбор материалов {_11} исполнение дело наживное.В общем-хороший ножик (__3)
Moscovia delenda est!

Offline mergen-71

• Эксперт
  • Розташування: Украина ,г.Бахмут
  • Будь внимателен к мыслям - они начало поступков.
« Reply #13 : 14 Червня 2011, 19:17:11 »
... я дятлинг робив на ще не склеєному больстері.
+1 :).   В общем-хороший ножик {_11}...