Ну, про важкий спуск на револьверах - це ви погярячкували.
З Нагана не стріляв, але в холосту клацав. Важкого спуску не відчув.
На спортивних револьверах, на базі Нагану, спуск дуже легкий та чіткий.
З такого "спортивного Нагану" (як що казати про спортивну зброю) стріляти значно приємніше ніж з Марголіна.
Спуск чіткіший і осічок значно, значно меньше (бо набой нормальний - центрального запалення та й бойок не дубасить по стволу у разі холостого спуску, тобто бойок ціліший), а осічки - тож суцільні нерви

Так що я за легкі й чітки спуски та центральні набої.
А стосовно "недозброї" додам - як на мене, Марголін - одна з найнебезпечніших, для стрільця, зброй.
Окрім осічок (за рахунок низької якості патронів та уразливого бійка) він же ще, (тільки-тільки подбрудниться, або вже не дуже новий) чергами стріляє. При чому, темп вогню шалений, десь (суто по відчуттям) рази в три швидший за АК.
А запобіжник у Марголіна який, умовний запобіжник, я би його ні за які гроші, з набоєм у стволі, до кишені би не поклав. Особливо у кишені штанів, чи за пояс.
Як на мене, Марголін дуже тиндітна, не надійна (як перший і останій ствол на усі випадки) і дуже небезпечна зброя.
Гадаю, будьякий револьвер під центральні набої, хочаб трохи пристосований до спорту, буде комфортнішим за Марголіна.
Так, з нами не легко, самі проблеми

Та яка там відстань до гачка, коли курок взведений, гачок майже притулений до запобіжної скоби.
А що у револьверних спусків з напрямком не так?