2 часа тёр
І все? І це Р6М5? А 40 годин

, від "з під наждака" до "дзеркала".
Можу дещо порадити зі свого досвіду. Карбідкремнієвим наждачним папером працювати можна. Краще всього на притирі. Притир роблю з твердої деревини, або поліуретану(з деревини легше підігнати під спуск клинка). Наждачкою обгинаємо притир так щоб папір торкався притира з трьох сторін. Обробку клинка ведемо під кутом до рисок від попереднього зерна, деякі автори рекомендують співвідношувати наступну і попередню обробку під кутом 90 градусів, але обробляти вздовж клинка набагато легше ніж поперек і щоб було рівноцінно обробляємо під кутом 45 градусів до, наприклад, лінії обуха, наступна обробка буде під 90 до попередньої і під 45 до все тієїж лінії обуха. Обробляти потрібно без поспіху рівномірними рухами постійно змиваючи викришене зерно абразива і сполоскуючи у воді притир з наждачкою, змивати потрібно для того аби викришений абразив не залишав глибоких рисок, що подовжить наступну обробку. Для дрібних зерен це не так критично, а для 60-ки, 80-ки, 120-ки, 150-ки і можливо 220-ки та 320-ки дуже важливо, принаймні я змиваю папір і клинок весь час, навіть, при 2500. Робота на притирі дозволяє обробляти поверхню спусків рівномірно, як що працювати без притира, то зрозуміло, що коли майже всі риски буде видалено й залишаться лише найглибші з них, ми будемо налягати лише на ті ділянки де є риски і в результаті при видаленні станніх отримаємо нерівну поверхню, а це дуже видно після фінальної поліровки.
По мені поліровка клинка - це процес механіко-психологічний і крім правильності обробки потребує чималої психологічної витримки, я в навіть сказав медитації. Особисто я себе давно виховував, постійно вбивав собі в голову думку, що не потрібно думати про час і про витрати сил, а навчився методично терти тільки недавно, позитивні думки допоможуть, потрібно постійно думати про щось позитивне, музика теж рулить, бажано голосна ритмічна музика, або через навушники.
Удачі