ого, скільки думок. дякую, не чекав такої уваги.
стосовно порушення стилів.
повністю погоджуюся, вийшов мікс (джинси до смокінга).
але з твердженням, що зіпсував - не погоджуся - в тому варіанті, що був, ножик використовувати було: а)неможливо, б) небезпечно.
так що зіпсували виробники :

спершу я теж вирішив, що він буде в малій руці нормальний, але дочка(14 років) покрутивши його в руках відмовилася від подальшого тестування, сказавши, що боїться скалічитися.
тому завдання стояло так:
- попробувати зробити больстер (на це діло пішла 1/6 частина латунної дверної завіси)
- спробувати припаяти больстер до клинка . ( не вийшло :-(.підозрюю, що заслабкий паяльник 25 вт, радіотехнічний. та і флюс якийсь древній, знайшов біля паяльника)
- попробувати вистругати з дерева руків"я, яке буде приємно взяти в руку (використано брусок дуба, знайденого на березі озера)
- перевірити надійність всадного монтажу на епоскидку(дуже короткий хвостовик - всього 35 мм), вияснити, що то тепер за епоксидка така - два тюбики маленькі за 14 грн (колись була велика банка за пару рублів...)
- попробувати виварити руків"я, зрозуміти, який такий ефект від полімеризації, як міняється колір, тощо.
- вияснити, яких саме інструментів ще бракує в хаті і доукомплектувати

ну і, якщо все вдасться - отримати хоч трохи робочий інструмент, а не тут іграшку для туристів, що пропонує виробник.
стосовно зауваження пана Валерія
Весьма сомнительно, что в Вашем случае клинок из 440 -ой. На Российском рынке подобные ножики лежат в зоне 500 рублей- до ста гривен!. И с ручкой Вы немного перемудрили. Прав Fes -сильное смешение стилей. Под это лезвие просится или точеная из металла полая рукоять / с вкладкой/ или что нибудь соответствующее стилю Боуи с более прямой рукоятью.
то за що купив, за те і продаю :

-------------------
Нож Muela 1123R/1121R595 руб.
Сталь - 440
Длина кинка - 120 мм
Толщина обуха - 2,3 мм
Твердость клинка HRC - 55
Производство - Испания.
Тел.: (095) 780-3395.
http://www.extreme-shop.ru/ru/catalogue/detail.shtml?CATALOGUE_ID=9&PRODUCT_ID=682-----------------------------------
взагалі, сталь досить тверда, мусатом не береться, гострив старою алмазною пилочкою для нігтів.
щодо точених з металу деталей, то це пізніше, спершу треба з дерева навчитися витісувати те, що заплановано, а не те, що виходить :
И потом ножики подобные этому ну не предназначены картофель обдирать,рыбу чистить или резать колбасу!. Это же клинок тактического ножа. А для повседневной работы в "поле", природе, пикнике просится либо финский , алтайский ножик более приспособленный для труда многими поколениями .ну не знаю... який такий тактичний ніж з лезом 120 мм і обухом 2.3 мм?
хіба форма та пропорції.
а щодо фінки - саме так.
в роботі використовувалася карбонова "фінка :

", 75 мм довжина леза, пластикове руків"я - такий собі роботяга від мартіні на всі випадки.
і ще, дико не сподобалися бритвенні спуски - клинить ніж.
але це вже змінити не вийде.