Автор Тема: що було і ось що вийшло. (перший млинець спечено :)  (Прочитано 13721 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Lan

• Старожил
  • Розташування: Івано-Франківськ
значить так - попав в руки такий ножик:

оскільки він нагадував швидше якусь іграшку, ніж робочий інструмент, то був нещадно розібраний.
в результаті - переконався, що добре зробив - бо при такому кріпленні він мав би розлетітися на складові при першій спробі зрізати щось твердіше за молочну ковбасу.
ну , звичайно, дизайн, ергономіка та матеріали ручки теж викликали у мене захоплення та побажання, щоб автор такого дизайну та розмірів руків"я спробував не те щоб рибину обпатрати, а хоч десяток картоплин на юшку обчистити без мозолів.
сподіваюся, хоч про сталь не збрехали - десь вичитав в інеті, що там має бути 440(?).
а далі - два тижні роздумів і два вечори роботи.
вийшло таке:

підкажіть основні недоліки, плз.
руків"я - дуб, виварений в лляній олії. (чи варто натирати воском?)
і, хоч помилок є досить, але в руці лежить багато краще.
тепер уже кортить спробувати ще...

а в суботу - піду "кап" шукати :-)
Війна - справа не тільки армії, це доля всієї нації.
Карл Густав Маннергейм

Offline Fes

• Администратор
  • Эксперт
  • Розташування: Дніпро
    • НОЖиК
По перше – ножі Muela, Nieto, Aitor etc. навмисно зроблені таким чином, що використовувати їх як зброю неможливо – послаблені кріплення клинку з руків’ям, „наднеміцне” місце з’єднання біля утику та таке інше. Взагалі виходить так, що цими ножами просто як ножами користуватися незручно і не надійно. І ще один момент – лезо може луснути в будь-якому місці – прогнозувати це неможливо.
Про ваш ніж:
Став більше схожий на робочий, ніж на цяцьку „а-ля Рембо”.
Якщо виварений в олії як належить – віск не потрібен.
Недоліки (як на мій розсуд) - руків’я товстувате в передній частині, та „худовате” в задній. Надмірно тонке місце зразу за больстером, немає плавного перетікання, так би мовити, клинку в руків’я.
А взагалі – немає співпадіння стилю – лезо – стовідсотковий Бові, руків’я – стовідсотковий фінік...

(А кортить – занчно гірше, ніж болить
 :wink: )
"Я зранку випив самогону - бо в світі справедливості нема.."

Валерий

• Гість
Весьма сомнительно, что в Вашем случае клинок из 440 -ой. На Российском рынке подобные ножики лежат в зоне 500 рублей- до ста гривен!.  И с ручкой  Вы немного перемудрили. Прав Fes -сильное смешение стилей. Под это лезвие просится или точеная из металла полая рукоять / с вкладкой/ или что нибудь соответствующее стилю Боуи с более прямой рукоятью.

Валерий

• Гість
И потом  ножики подобные этому ну не предназначены картофель обдирать,рыбу чистить или резать колбасу!. Это же клинок тактического ножа. А для повседневной работы в "поле", природе, пикнике просится либо финский , алтайский  ножик более приспособленный  для труда многими поколениями . А вообще Fes, было бы интересно запустить и обсудить тему универсального  рабочего ножа. Хотя мы и не вправе судить о действиях других людей, личности же они ИНДИВИДУАЛЬНЫЕ!.

Offline Thorwald

• Старожил
  • Розташування: Київ
    • http://povstanets.kiev.ua
як на мене ніж зіпсували. хоча якщо автору зручно - має право на існування.
цей ніж це копія ножа гітлер-югенда. а німці на зброї знаються.
http://www.germandressdaggers.com/HJ_Knife_Obverse.jpg
я люблю мілітарію, може тому мені подобається ніж до переробки.

Kart

• Гість
Да сам оригинал, тоже уродец ещё тот, рукоять от вышеупоминавшегося ножа юных гитлеровцев, а клинок типа боуи, переделка сделана явно для работы, поэтому дизайн тут на втором месте, к тому же рукоять всё же далеко не 100 процентный финик...
И почему "боуи" клинок именно тактического ножа? Что межает выполнять им хозяйственные функции? Строй вроде не ломикообразный...

Offline Fes

• Администратор
  • Эксперт
  • Розташування: Дніпро
    • НОЖиК
Ну, 90-процентный финик:-) Посмотри на, например, Мартов – если у этой рукояти убрать гарду – получится рукоять значительной части их модельно ряда. А финики на ножах знаются:-)
"Я зранку випив самогону - бо в світі справедливості нема.."

xsol

• Гість
Нормальний робочий ніж вийшов. Як правило такі ножі користують і в хвіст і в гриву і ніц їм не є. Основний параметр тут - "ріже - і слава Богу" а не збігання стилів :wink: Хоча руків'я  можна відшліфувати акуратніше, але якщо автору зручно...

Offline Lan

• Старожил
ого, скільки думок. дякую, не чекав такої уваги.

стосовно порушення стилів.
повністю погоджуюся, вийшов мікс (джинси до смокінга).
але з твердженням, що зіпсував - не погоджуся - в тому варіанті, що був, ножик використовувати було: а)неможливо, б) небезпечно.
так що зіпсували виробники :-)
спершу я теж вирішив, що він буде в малій руці нормальний, але дочка(14 років) покрутивши його в руках відмовилася від подальшого тестування, сказавши, що боїться скалічитися.

тому завдання стояло так:
- попробувати зробити больстер (на це діло пішла 1/6 частина латунної дверної завіси)
- спробувати припаяти больстер до клинка . ( не вийшло :-(.підозрюю, що заслабкий паяльник 25 вт, радіотехнічний. та і флюс якийсь древній, знайшов біля паяльника)
- попробувати вистругати з дерева руків"я, яке буде приємно взяти в руку (використано брусок дуба, знайденого на березі озера)
- перевірити надійність всадного монтажу на епоскидку(дуже короткий хвостовик - всього 35 мм), вияснити, що то тепер за епоксидка така - два тюбики маленькі за 14 грн (колись була велика банка за пару рублів...)
- попробувати виварити руків"я, зрозуміти, який такий ефект від полімеризації, як міняється колір, тощо.
- вияснити, яких саме інструментів ще бракує в хаті і доукомплектувати :)

ну і, якщо все вдасться - отримати хоч трохи робочий інструмент, а не тут іграшку для туристів, що пропонує виробник.

стосовно зауваження пана Валерія
Весьма сомнительно, что в Вашем случае клинок из 440 -ой. На Российском рынке подобные ножики лежат в зоне 500 рублей- до ста гривен!. И с ручкой Вы немного перемудрили. Прав Fes -сильное смешение стилей. Под это лезвие просится или точеная из металла полая рукоять / с вкладкой/ или что нибудь соответствующее стилю Боуи с более прямой рукоятью.

то за що купив, за те і продаю :-)
-------------------
Нож Muela 1123R/1121R595 руб.
Сталь - 440
Длина кинка - 120 мм
Толщина обуха - 2,3 мм
Твердость клинка HRC - 55
Производство - Испания.
Тел.: (095) 780-3395.
http://www.extreme-shop.ru/ru/catalogue/detail.shtml?CATALOGUE_ID=9&PRODUCT_ID=682
-----------------------------------

взагалі, сталь досить тверда, мусатом не береться, гострив старою алмазною пилочкою для нігтів.

щодо точених з металу деталей, то це пізніше, спершу треба з дерева навчитися витісувати те, що заплановано, а не те, що виходить :-)

И потом ножики подобные этому ну не предназначены картофель обдирать,рыбу чистить или резать колбасу!. Это же клинок тактического ножа. А для повседневной работы в "поле", природе, пикнике просится либо финский , алтайский ножик более приспособленный для труда многими поколениями .
ну не знаю... який такий тактичний ніж з лезом 120 мм і обухом 2.3 мм?
хіба форма та пропорції.

а щодо фінки - саме так.
в роботі використовувалася карбонова "фінка :-)",  75 мм довжина леза, пластикове руків"я - такий собі роботяга від мартіні на всі випадки.

і ще, дико не сподобалися бритвенні спуски - клинить ніж.
але це вже змінити не вийде.
Карл Густав Маннергейм

Offline Lan

• Старожил
Цитата: "xsol"
Нормальний робочий ніж вийшов. Як правило такі ножі користують і в хвіст і в гриву і ніц їм не є. Основний параметр тут - "ріже - і слава Богу" а не збігання стилів :wink: Хоча руків'я  можна відшліфувати акуратніше, але якщо автору зручно...

чесно кажучи, наждачний папір був дуже крупнозернистий і нульовка.
та і, боявся, що буде ковзати в руці після лльної олії.
будемо вважати , що то такий стиль - робочого руків"я :-)
Карл Густав Маннергейм

Kart

• Гість
Между прочим, мой знакомый, сам испанец, служил в ихнем десанте и т.п. в ножах нормально рубит, так вот он Муэлу очень уважает. И характеризует её как лучшего массового производителя в Испании. Правда тот нож от Муэлы, который он мне показывал действительно по качеству намного лучше обсуждаемого девайса. А то что нам возят - гуано для лохов.
Прошу прошения за мой французский.

Offline Lan

• Старожил
о! основний висновок -
ТРЕБА РОБИТИ ЕСКІЗ ВИРОБУ!!!
"з ходу" щось робити без досвіду НЕ МОЖНА!
якби я відмалював клинок на папері і підібрав руків"я , то форма була б зовсім інша.
а переробляти готове вже жалко...
Карл Густав Маннергейм

Валерий

• Гість
Данные по Муеле с сайта, или с Вашего ножа?. Беда в том что под маркой может быть нож совсем другого производителя. Муелле фирма действительно известная, и что неужели  их качество сборки такое плохое, что нужно было разбирать изделие и выбрасывать родную рукоятку?. Может быть все же подделка?..Я у нас вижу эти ножики , цена в пределах 350 гривен,на взгляд вроде неплохо собраны?. А что Вас так смутило в ноже- можно поконкретнее, а то  неможливо, небезпечно???.

Offline Lan

• Старожил
Цитата: "Валерий"
Данные по Муеле с сайта, или с Вашего ножа?. Беда в том что под маркой может быть нож совсем другого производителя. Муелле фирма действительно известная, и что неужели  их качество сборки такое плохое, что нужно было разбирать изделие и выбрасывать родную рукоятку?. Может быть все же подделка?..Я у нас вижу эти ножики , цена в пределах 350 гривен,на взгляд вроде неплохо собраны?. А что Вас так смутило в ноже- можно поконкретнее, а то  неможливо, небезпечно???.

якщо це буде цікаво, то спробую. до речі в нас в місті за цей ніж - ціна 160 грн.

прошу пробачення, ще одне фото, збільшене для чіткості:

1. баланс.
вага ножа з новим дерев"яним руків"ям - 67г
вага "відбракованого" руків"я - 105г
мені особисто це дико незручно - втарчається контроль над лезом.

2. гарда.
мій палець просто не пролазить під неї.

3. "приємність" руків"я.
холодний метал. жорсткі , неакуратно підігнані пластикові накладки.

4.спосіб кріплення клинка - на фото видно , що нема жодної перешкоди від бокового навантаження на  лезо. ще по ребру трохи є - хвостовик впиратиметься в руків"я.  але, це зовсім не мішатиме лезу хитатися в усіх напр"ямках після вистругування одного набору кілків на палатку.
(тут мені закинуть, що зараз це не актульно, є дюраль і т.п. знаю, користуюся продукцією hannah, campus, тощо.
але, бувають моменти в поході, коли ТРЕБА постругати деревину. тим більше, що в нас в карпатах її ще достатньо.  і на такий момент я точно знаю, куди і з якими словами полетить ніж з розхитаним лезом. причому ці координати не залежать від популярності "бренду" виробника :-)

прошу зауважити, жодним чином не маю нічого проти фірми muela та продавців цієї продукції в україні. ножа не купував, вірніше "купив" за гривню - на свій день народження від знайомих.на жаль, вони не читали журнал "клинок" та не піднімали пласти знань на ножеву тему в інеті :-)
щодо "іншого виробника, підробки" - це ТОЧНА копія того, що на сайті в першому пості. та і параметри та ціна сходяться. допитавши знайомих , дізнався де купляли - сумніви щезли. це не підробка, а сувенірний ножик для туристів. на ширпотребі заробляють, імхо.

-------
вік живи - вік учись. а дурним помреш.
Карл Густав Маннергейм

Offline Thorwald

• Старожил
  • Розташування: Київ
    • http://povstanets.kiev.ua
вчора вертів у руках такий.
дійсно, гарда малувата. дозволяє тримати тільки прямим хватом. але рука у мене більше середньої. але що найбільше вразило, то це ширина спусків(може конкретна модель?) - вони не однакові. з однієї сторони міліметрів на 3 вище.
а тримав схожий, але трохи більший і лезо не Боуі, враження трохи краще.

Валерий

• Гість
Не думаю,что в Украине прямые поставки этих ножей из Испании, тем более в ИФ. Если привезен из  России то наценка как минимум вдвое- те теже 300-350 гривен. Из Польши?. Уровень цен должен быть примерно такой же. Так что цена 160- гривен  очень подозрительная. И по гарде, конечно я бы с такой не взял бы- на шару конечно. Среди них есть очень неплохие варианты, но повторяю цена у еас на нихз 350 гривен.

Offline Lan

• Старожил
Не думаю,что в Украине прямые поставки этих ножей из Испании, тем более в ИФ. Если привезен из  России то наценка как минимум вдвое- те теже 300-350 гривен. Из Польши?. Уровень цен должен быть примерно такой же. Так что цена 160- гривен  очень подозрительная. И по гарде, конечно я бы с такой не взял бы- на шару конечно. Среди них есть очень неплохие варианты, но повторяю цена у еас на нихз 350 гривен.

595 рублів *0.175 (курс) = 104 грн.
ціна в магазині , яку я бачив - 160 грн.
націнка складає 53%.
і то, це коли брати в росії в роздріб.
а гуртом -то націнка буде всі 100%.
цілком (як мені здається) достатньо для такої категорії товару, як ножик.
з польщі таке на продаж возити не вигідно. є цікавіші категорії товарів.
швидше з росії, можливо на додачу до основних товарів - рушниці, набої, кизлярська продукція, тощо.

а як там насправді, то хто його знає.
головне, щоб лезо не "гавкнуло" по прогнозу пана FESa :)

і чому не вдалося припаяти болстер? потужність паяльника, припой, чи флюс?
Карл Густав Маннергейм

xsol

• Гість
Яким способом Ви хочете припаяти нержавійку до латуні? Нержавійка паяється наприклад з аспірином(як кислотою). Тут не в потужності паяльника справа.

Валерий

• Гість
О стали 440- это общее название групы сталей ,и здесь как минимум 3 разновидности: А,В,С. И различаются они очень серьезно.Интересно из чего Ваша модель Муэллы.

Offline Lan

• Старожил
О стали 440- это общее название групы сталей ,и здесь как минимум 3 разновидности: А,В,С. И различаются они очень серьезно.Интересно из чего Ваша модель Муэллы.

а як це точно визначити без спектрографа? :-)
мабуть найдешевша, якщо це дійсно 440.
але напильником різниця між 420 і цією відчутна.
хоча, це може бути наслідком недовитримання режиму термообки?
Карл Густав Маннергейм

Offline Lan

• Старожил
Яким способом Ви хочете припаяти нержавійку до латуні? Нержавійка паяється наприклад з аспірином(як кислотою). Тут не в потужності паяльника справа.

не виходить... :-(
опишіть послідовність по кроках, плз.
Карл Густав Маннергейм

xsol

• Гість
Я паяв тільки дроти до нержавійки - мені простіше :) Поверхня знежирюеться, притискається дріт, зверху таблетка аспірину і все це діло паяльником. Майте на увазі - шкідливо для здоров'я! Можна спробувати облудити кислотою - але на нержу погано діють кислоти... Вам краще просто приклеїти больстери - з хорошим клеєм триматись будуть.

Offline Lan

• Старожил
Я паяв тільки дроти до нержавійки - мені простіше :) Поверхня знежирюеться, притискається дріт, зверху таблетка аспірину і все це діло паяльником. Майте на увазі - шкідливо для здоров'я! Можна спробувати облудити кислотою - але на нержу погано діють кислоти... Вам краще просто приклеїти больстери - з хорошим клеєм триматись будуть.

чи варто кліїти , скажімо кухонні ножі?
контакт епоксидки до їжі, не корисний, НМД.
у мене зараз випадок - больстер треба звеху, через лезо одягати.
і зробити гостррий кут на РК не виходить. там щілина на товщину пилки . от я і думав залити припоєм.
Карл Густав Маннергейм

Валерий

• Гість
Щели между клинком и больстером можно залить горячим парафином- надежно герметезирует уязвимые для загрязнений места.

xsol

• Гість
Парафин в горячей воде вылезет. Лучше какую-нибудь неядовитую смолу... Я б сказал холодной сваркой - но она на базе той же эпоксидной смолы.