Thorwald
ніяким чином не хоті вас образити. бачив і в берестечку і в інших музеях підібного роду ножі, проте вони були за шклом і користуватися з цієї причини ними не міг
з тих майже повністю зігнивших решток видно низьку їх якість. ну не для бойвих дій цей ніж, як інструмент для колоння/стругання теж не конче, для приготування їжі саме те. до того ж саме УКРАЇНСЬКИМ його назвати важко, такі ножі по всьому світу присутні, в другому коменті гілки (в солдатенка) китайський варіант "українського" ножа. як антитезу до мого твердження прошу навести хоч один зразок української холодної зброї (скіфи готи нормани не рахуються)
от цікаво. не користувався, але і для того не годні, і для іншого не те.
а я от зробив пошвидше, бо теж сумнівався щодо деяких видів робіт. як виявилося він цілком пристойно справляється зі струганням. я живу в своєму будинку з городиком, тож роботи для ножа більш ніж достатньо. так от я спеціально останнім часом тягав тільки мого "Українського". так от: довгу палку(десь 25мм завтовщки) розділив на кілька колишків, ці колишки заточив, щоб встромити у землю; на цих вихідних вистругав черен для сокири. ну це не рахуючи порізати, зрізати гілочку, перерізати шланг, відрізати мотузку. ну і кухня - апріорі відмінно
це не перелік робіт з голови. я дійсно все це виконував цим ножем.
"майже повністю зігнивщі рештки" - три рази ха-ха. мало музеїв може похвалитися такою кількістю ножів такого стану. те що вони втрапили до болота - велике щастя для нас. дерево рідко доходить крізь віки. а тут все на місці.
а у Вас як в тому анекдоті
- що в цих Бітлз такого...картавлять, в такт не попадають...
- а ви були на концерті
- та ні Рабіновіч наспівав