Тому що різні монітори, різні матриці, різна кольорова гама і т.д., і т.п.
А хто заважає привести їх до потрібного (каліброваного) варіанту?
А яка різниця? Маленькі фото я друкую на своему, маленькому. Коли потрібно велике фото - йду до тих, хто це може зробити й вибираю серед них того, чий результат мені особисто більш сподобається.
Геть не смішно.

"Мені особисто більш сподобається" - не варіант відповіді, особливо коли друкують офсетом великим накладом.
На своєму струйнику друкуєш?
Тоді інше питання. На якому папері?

Оце вже геть не смішно.
Бо:
Друк чорнилом (струменевий принтер) , порошком (цифра), офсетною фарбою геть різні!!!
І білизна паперу відіграє не останню роль!.
Білизна офсетного паперу близько 98%, крейдованого - нижче. Окрім того крейдований папір відрізняється (матовий, напівматовий, глянець), також офсетний відрізняється за білизною і прозорістю.
Струменевий друк - рідке чорнило, яке офсетний папір буде більше абсорбувати (як промакашка в радянські часи), нижче білизна - спотворення у більшості випадків у жовтий колір.
Офсетні фарби напівпрозорі, є таке поняття, як щільність точки, яка вимірюється спеціальним приладом.
Я порівняю з оригіналом, сподобається - знов прийду, ні - буду шукати іншого.
Ми тут нібито обговорюємо проблеми?
А такий підхід не говорить геть про професійність того, хто друкує, а лише про Вашу привередлевість. Принесли невідомо що і як знято, ніхто крім Вас оригінала не бачив. Винні ті хто друкував, а не той хто знімав і обробляв.