Зібрався таки, після більш як дворічного перебування на форумі, спробувати зробити собі ножика.
Що було раніше.
На форум потрапив випадкого, за посиланням з іншого форуму, де купляв мультитул. Навіть не уявляв собі, що є така спільнота, де майстри і любителі ножів спільно обговорюють все, що пов"язано із їх виготовленням та використанням. Ну і роблять ножі власноруч.
Подумав: невже я не зможу?
Спочатку придбав тут, на форумі, заготовку для ножа із сталі Х12МФ.
Зрозумів, що сформувати клин я не зможу (заготовка була гартована). Продав.
Придбав готовий клин в першого стрічного майстра в Барахолці.
Коли клин прибув до мене, зрозумів, що щось тут не так, на фотці він був набагато гарніший, а тут: якісь заполіровані борозни, гуляє по зведенню.
Зараз я мудріший і знаю в яких майстрів треба було брати клинок, а тоді... втім, це був урок і більш в того майстра і купляти нічого не збираюся.
Але, для робочого ножа і такий клин піде, - втішив я сам себе.
Потім придбав брусок капа, а згодом ще декілька.
Весь кап виявився недосушений і досушувався вдома більше року. Коли я побачив, що його вже перестало крутити-вигинати, а при постукуванні звук став дзвінкий, тоді і почав задумуватися про те, щоб таки зробити якогось ножа. По капу - можна було купити стабілізований (щоправда він втричі дорожчий), але мені якось не подобається, що дерево буде просочено якоюсь незрозумілою хімією, хотілось натурального дерева+натуральна олія.
Тепер по вибору форми ножа, вірніше - руків"я ножа.
Вирішив зупинитися на чомусь простому і вибрав форму, яку робить Розеллі на своїх Хантерах. Здавалось би - нічого складного?
Напевно, моя помилка була в тому, що я не малював ескізів і не приміряв таке руків"я до клинка.
Пару днів назад зробив заготовку під больстер (нержа 2.5 мм) насадив її з натягом на клинок, поставив проставку із фібри, і вклеїв в брусок. Для фіксації стягнув струбциною.

Сьогодні вирішив обдерти начорно руків"я.
Результат мене озадачив. Як на мене, руків"я не грає з клинком.
Ну, щось НЕ ТЕ, не можу зрозуміти що.
Чекаю поради що робити далі, поки ще є "м"ясо" для формування руків"я.
Ось фото.
Оригінал (форма руків"я ножа Розеллі).

А ось що вийшло в мене на даний момент:

В руці ніби нічого лежить... хіба може трошки меншим і тоншим руків"я зробити?
Що порадите?
Почистил мусор в теле поста.