Автор Тема: Кухонный универсал  (Прочитано 3459 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline lenpeh

• Старожил
  • Розташування: г.Сумы
Кухонный универсал
« : 11 Липня 2014, 15:55:43 »
 Вот решил выставить на суд чесной компании.
Итак, универсал кухонный:
Материал - 95х18 с криообработкой тв. 59,5 ед.
Размеры - клинок 160х38х3 плавный клин по обуху, спуски почти прямые - еле заметный конвекс от обуха,сведен в 0,2 у кончика 0,25 ,рукоять 120х20х26 венге.
Монтаж накладной, штифты латунь.
Обработка - Шлифовка до 2000, полировка на муслине, Тик ойл.
Не заточен

Ну пока все, каску одел.
 Отдельное спасибо Цинику за науку размещать фото. {tnx}
За фото приношу отдельные извинения, перефотографировал 3 раза. Кривые руки+хреновая погода, в общем лучше пока не вытяну.

Offline Віктор71

• Старожил
  • Розташування: Львов
Re: Кухонный универсал
« Reply #1 : 12 Липня 2014, 11:26:39 »
Гарна робота {_11}

Offline lenpeh

• Старожил
« Reply #2 : 12 Липня 2014, 11:41:12 »
 Сегодня вроде должно быть солнце, попробую еще раз перефотографировать, а то фото не передают глубину темно шоколадного цвета рукояти. Хотя текстура древесины мелкая.

Offline leoyas

• Слава Україні
  • Эксперт
  • Розташування: Іршанськ
  • Героям Слава
« Reply #3 : 12 Липня 2014, 11:57:22 »
Ну..., гут!
Думаю буде зручний шеф 8-)
Не сперечайтеся з росіянами. Ті, у кого є совість - самі все розуміють. Решта вже зробили свій вибір.

Нехай лани широкополі і Дніпро, і кручі стануть вам поперек горла, москалі @бучі.

"Русский мир"- це коли тебе п@здять мусора та гопники, а боятися потрібно НАТО.

Offline lenpeh

• Старожил
« Reply #4 : 12 Липня 2014, 12:08:20 »
 Ні, на шефа не тягне, такий собі полу-шеф, але зручний. Чесно кажучи, це повна копія (окрім одного елементу руків"я) вінзеровського керамічного ножа. Попробувавши його в кума, мені сподобалась форма і зручність.

Offline leoyas

• Слава Україні
  • Эксперт
  • Героям Слава
« Reply #5 : 12 Липня 2014, 12:17:59 »
 {mem} А я розміри не дивлюся. По обводам шеф! :)
Не сперечайтеся з росіянами. Ті, у кого є совість - самі все розуміють. Решта вже зробили свій вибір.

Нехай лани широкополі і Дніпро, і кручі стануть вам поперек горла, москалі @бучі.

Offline Земледелец

• Бывалый
  • Розташування: Україна, Запоріжжя
« Reply #6 : 12 Липня 2014, 12:29:12 »
Хороший, рабочий нож, выполнен {_11}, в работе удобен.

Offline lenpeh

• Старожил
« Reply #7 : 12 Липня 2014, 12:32:48 »
 Спасибо.

SvarogSteel

• Гість
« Reply #8 : 12 Липня 2014, 13:02:32 »
як для себе ножик супер {_11} !!! хоча не відповідає санітарним вимогам сучасних кухонників відсутній больстер який є цільнометалевим продовженням клинка...., це для запобігання попадання під руів"я та подальшого там загнивання  їжі...
« Останнє редагування: 12 Липня 2014, 13:03:45 від SvarogSteel »

Offline lenpeh

• Старожил
« Reply #9 : 12 Липня 2014, 13:27:46 »
 Я при желании накидаю Вам кучу кухонников профессиональных которые без больстеров, притин, не интегралов. Под качественно собранные накладки и так ничего не попадет. Посему не совсем согласен, но с гигиеной показанных Вами ножей соглашусь. Мне кажется она более обусловлена технологичностью производства. ИМХО

Offline leoyas

• Слава Україні
  • Эксперт
  • Героям Слава
« Reply #10 : 12 Липня 2014, 13:28:54 »
не відповідає санітарним вимогам сучасних кухонників відсутній больстер який є цільнометалевим продовженням клинка...., це для запобігання попадання під руів"я та подальшого там загнивання  їжі
Фу, яка надумана проблема! [corp]

SvarogSteel

• Гість
« Reply #11 : 12 Липня 2014, 13:43:45 »
Я при желании накидаю Вам кучу кухонников профессиональных которые без больстеров...

не сприймайте як образу я ж написав ножик супер..... {_11}
я до чого веду ,так сталось, що в мене тітка працює на кухні в ресторані в Італії...декілька років назад була перевірка з їхньої СЕС і заставили поміняти всі кухонники на ті про які я писав...
Тут більше загальна проблема ніж конкретно про цей ніж, ми ж рухаємось в ЄС скоро до нас прийдуть їхні вимоги тому чи не варто майстрам робити леза кухонників згідно нових стандартів, щоб їхні роботи що довго тішили своїх власників -поварів як любителів так і професіоналів  =)

Offline leoyas

• Слава Україні
  • Эксперт
  • Героям Слава
« Reply #12 : 12 Липня 2014, 14:07:43 »
чи не варто майстрам робити леза кухонників згідно нових стандартів
Наші стандарти: задоволений користувач і  інтегральний больстер не завжди доступний для Майстра. Окрім того є ще такі методи, як пайка, та й точну підгонку ніхто не відміняв і нічого туди не попадає і не гниє.
Хоча стандарт брати до уваги раціональна пропозиція.

SvarogSteel

• Гість
« Reply #13 : 12 Липня 2014, 14:24:44 »
Наші стандарти: задоволений користувач і ..................
Хоча стандарт брати до уваги раціональна пропозиція.

питання чи користувач буде задоволений після введення нових норм....,а при перевірці його заставлять покласти свій любимий ніж в шухляду і купити новий....(звичайно це відноситься до профі, для домашнього використання головне щоб був зручний!!!)

доречі тільки, що провів експрес фото аналіз кухонників провідних виробників KASUMI, Kanetsune, YAXELL, ARCOS... в 100 % ножів клинок перетікає в больстер, а потім вже накладки руків'я...(виключення традиційні японські ножі для суші і сашимі...хоча там руків'я це розхідний матеріал та ножі з пластмасовим руків'ям в яке клинок просто впаяний...)  =) 

Offline Cynic

• Эксперт
  • Розташування: Днепр
  • Nihil habeo, nihil curo.
« Reply #14 : 12 Липня 2014, 15:13:02 »
сподобалась форма і зручність.
От проверенного - это наш метод. {y}

Заклёпочки немного убежали.
Совсем прямая линия обух-спинка - вероятно наследие "промышленной упрощёнки". (Не суть важно.)
Форма среза тыльника мне не нравится.
Не откладывай на завтра то, что можно вообще не делать!

Offline lenpeh

• Старожил
« Reply #15 : 12 Липня 2014, 16:05:32 »
2 SvarogSteel
Цитувати
не сприймайте як образу я ж написав ножик супер..... {_11}
я до чого веду ,так сталось, що в мене тітка працює на кухні в ресторані в Італії...декілька років назад була перевірка з їхньої СЕС і заставили поміняти всі кухонники на ті про які я писав...
Тут більше загальна проблема ніж конкретно про цей ніж, ми ж рухаємось в ЄС скоро до нас прийдуть їхні вимоги тому чи не варто майстрам робити леза кухонників згідно нових стандартів, щоб їхні роботи що довго тішили своїх власників -поварів як любителів так і професіоналів  =)
     А я и не воспринял Ваш пост как обидный, просто у меня такая (возможно неправильная) манера вести полемику. Извинюсь за возможную резкость. Я абсолютно не пытаюсь оспорить правоту написанного Вами, просто я хотел показать, что среди проф. пов. ножей очень много неинтегралов. А вообще мне интегралы самому нравятся, только я до них еще не дорос, да и поковок у нас такого плана немного. Скорее всего обусловлено технологией изготовления - в пром производстве их вырубает (штампует) машина, а кузнецу руками помахаться надо немало.

SvarogSteel

• Гість
« Reply #16 : 12 Липня 2014, 17:11:22 »
я вважаю так для приватного використання головний критерій ножа "ЩОБ ПЕР...." власника,  а для професійного..., це вже зовсім інша історія  {con}

Cubic

• Гість
« Reply #17 : 12 Липня 2014, 17:50:04 »
хорош {_11}

Offline MACH1

• Михайло
  • Бывалый
  • Розташування: Одесса
  • Qirim - Україна!
« Reply #18 : 15 Липня 2014, 01:35:49 »
Нравятся "взрослые" кухоннички, а этот - красавчик!
"...подают хромым и нищим и не подают философам, - хромыми и нищими они еще могут стать, а мудрецами никогда."©

Offline Ashtaroth

• Валерий
  • Эксперт
  • Розташування: Украина, Одесса
  • Коллекционер. Ножи не делаю.
« Reply #19 : 15 Липня 2014, 08:36:11 »
Хорош кухонник.
"Люди слышат только те вопросы, на который знают ответ." — Ф. Ницше.

Offline serg_if

• Эксперт
  • Розташування: Станіславів
    • мої роботи
« Reply #20 : 15 Липня 2014, 13:19:37 »
Непогано, але обрубаного тильника не зрозумів...
"Мы рождаемся со вдохом, на выдохе - умираем. Остальное - дело техники... Нет! Вдох - и мы приходим в этот свет голыми, выдох - и мы уходим ни с чем. А все что между - это творчество!"  из х/ф "Буча в Гуче"

Offline lenpeh

• Старожил
« Reply #21 : 15 Липня 2014, 13:36:19 »
Я ж кажу форму ножа, руків'я, тильника скопіював. Тому питання "чому саме так задумано" - не до мене, пробачте.

Offline gari73

• Активный участник
  • Розташування: Киев
« Reply #22 : 15 Липня 2014, 16:15:02 »
Формы клинка понравились,думаю удобны для разных работ на кухне, рукоять не очень понравилась, выглядит  массивной. Но если в работе удобна, мастеру 5-ка за работу.
У меня есть мысль и я её думаю.