Автор Тема: Давайте розробимо українські тактичні ножі.  (Прочитано 121405 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Nutty

• Эксперт
  • Розташування: Гайсин
  • 098-59-39-183
О, експЕрты набежали  :)
Мені більше подобається звання експерД ;)
Класичні форми не просто так класичні і не просто так є майже незмінними (зміни є, але несуттєві) багато років. І скільки вони пережили різних ергономічно-раціональних ноу-хау ;)
Перфекцехуист - человек, который хотел бы сделать идеально, но сойдет и так

Offline Ulfhednar

• Активный участник
  • Розташування: Київ
Просто эти ножи это также специфическое мнение их автора о том каким должен быть тактический нож, пусть и подтвержденное кучей аргументов, это как НДК 17 нормально им может пользоватся только сам Кочергин, так и здесь, в зоне боевых действий больше нужен универсал чем вот такие изделия, хотя конечно можно понять парней из "Ягуара" внешне они выглядят достаточно сурово

Offline Brandon

• Местный
  • Розташування: Винница
експерД тоже покатит  :)
Вы не совсем внимательно прочитали мой предыдущий пост.
Данные ножи (я все таки считаю, что это ножи, несмотря на неканоническую трактовку) это инструмент для нанесения телесных повреждений, им можнои хлеб порезать и банку вкрыть , но как-бы это сказать помягче, не очень удобно. Он изначально разрабатывался, и производится сейчас для других целей.
Для "тактика" с 90% бытовых задач он не подойдет. Это очевидно, и я сильно сомневаюсь , что кто-то серьезно будет отстаивать эту точку зрения.

ЗЫ. Касаемо самого "изделия"  , несмотря на футуристический вид ,  очень удобно лежит в руке, в крайнем случае, при отсутствии альтернативы, может выполнять функции обычного ножа. Что касается собственно "применения по назначению", то это абсолютно не моя специфика, могу только сослатся на мнение , которое я слышал от одного специально обученного человека из мвдшного спецподразделения , По его отзыву - великолепный инструмент.

ЗЫЫ. Даже не буду пытатся спорить о класических\некласических формах, так как тема далеко выходит за пределы обсуждаемого в данной ветке.

С ув.

Offline Bizzy

• Раби до раю не попадуть
  • Эксперт
  • Розташування: Україна Одеса - Жари Польща
  • Я українець і пишаюсь цим
хотя конечно можно понять парней из "Ягуара" внешне они выглядят достаточно сурово
достал и сепары со смеху полопались...

Offline Brandon

• Местный

+1
Замечу только , что автор на постоянной основе сотрудничает\консультируется с "фокус-группой" потребителей и вносит корективы/доработки исходя из практического опыта.

Offline Nutty

• Эксперт
  • 098-59-39-183
О, до речі! НіжДляКартону - з тої ж опери, що і вироби Пікніка. Теж специфічний інструмент для специфічних ситуацій (і, певно, для специфічних користувачів, а не для людей :)). Багато реклами і ореол специфічності, причасності до різних спеців, шкіл НБ і інших маркетингових випердів. Простіше кажучи: залізяка з дивним виглядом (вау ефект) + історія про неї (різні наукові пояснення, спец. бойові мистецтва і інше) = $$$!!! Всьо.
Brandon,а чи потрібен аж такий специфічний інструмент?
Це, імхо, винайдення велосипеда. Сильно сумніваюсь, що ці...ну, нехай, ножі мають будь яку перевагу в бою перед, наприклад B?ker A-F. Або перед Глоком....чи перед банальним кухонником (скільки ними в побутових сварках людей вбили? ;))

Offline Brandon

• Местный
Чи потрібен , чи ні, визначає споживач. Як що купує , значить потрібен.
Майже у кожній сфері людської діяльності , яка пов'язана с використанням інструментів , йде боротьба між добром і злом універсальним інструментом і спеціальним, і я вам скажу , що на мою думку у спеціального , зазвичай, є тільки одна вада - вартість. Чомусь чим більше людина занурюється у якесь ремесло, тим більше у неї з'являється специфічних штучок .
Щодо перваги чтогось над чимсь, мені здається це треба до профі , які мали можливість користуватись і одним засобом і іншим. Тай навіть при цьому варіанті, неможливо повністю відкинути субьєктивність точки зору.

Offline Nutty

• Эксперт
  • 098-59-39-183
це треба до профі
а вони є - профі у використанні ножа? Якщо м'ясники, все життя (з дитинства) забиваючи і розбираючи худобу, вважають найкращою сталью для ножа рапід з пилки, бо "метал ріже і кромка в кромку ножі рубає" (є такий знайомий, на м'ясі заробляє все життя).Якщо військові вважають, що найкращій в світі ніж - то штик-ніж від АК, бо його цілий ВПК СРСРа "народжував", хулі! Бо вік дріт перекусює і арматуру пиляє - хулі йому дерево і м'ясо.
Профі...їх ще знайти треба....

Offline Brandon

• Местный
Звичайно бувають і такі профі , як ви вказали. Стикався не раз , і не тільки по ножовій тематиці.
Щодо вищезгаданного ножа , поспілкуйтесь з Миколаєм, він контактна людина і на цю тему поже розмовляти годинами, і про профі узнаєте і про інші нюанси.  {y}

Offline igorluk

• Эксперт
  • Розташування: Львiв
достал и сепары со смеху полопались...
перед тим попередити сепарів типу "зара розберусь як його достати"
я не проти таких виробів, навіть двома руками ЗА.
Але це є прибанбас, як на мене, прикольна штучка, забавка, сувенір. Ніж в бійця повинен "вміти" вбивати а не наносити рани щоб було больно. І повинен вміти вбивати відразу за один удар. Повинен "вміти" робити 120% відсотків робіт ножа. От тоді це ніж для бійця а не прикольна штучка.

Offline Nutty

• Эксперт
  • 098-59-39-183
Я читав в мережі добісасторінкове спілкування інших людей з майстром, з поясненнями, роз'ясненнями, кресленнями і векторами :) Результату - 0, ні він нікого не переконав, ні його ніхто (точно, як тема Новака {gig}). Чого ще й мені товкти воду?

Offline igor.cononow

• Старожил
  • Розташування: Сумская область
Цитувати
І повинен вміти вбивати відразу за один удар.
Для этого отлично подходит обычное шило или "  французский гвоздь" http://ru.warriors.wikia.com/wiki/%D0%A4%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%86%D1%83%D0%B7%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%B9_%D0%B3%D0%B2%D0%BE%D0%B7%D0%B4%D1%8C
Цитувати
Повинен "вміти" робити 120% відсотків робіт ножа.
А вот для этого обычный китайский кухонник...   {_09}

Offline Brandon

• Местный
Я читав в мережі добісасторінкове спілкування інших людей ....

Типова картина нашого інтернетизованного світу. Звичайно взяти ніж , тушку свині і "розтавити всі крапки над І" складніше і затратніше. Я маю на увазі не саме цю ситуацію і особисто вас , а взагалі різноманітні пошуки "істини" які періодично народжуються на різноманітних форумах. Різниться тільки специфіка "істини". До речі ця гілка з того ж розряду. ІМХО

Offline Курінний

• Старожил
  • Розташування: м.новомосковськ дніпропетровської області
  • національність-козак
смішно бляха читати....нетримав у руках-,але я все знаю,на ті ж 120 %...пипець....це наз. мені скучно-і нема Новака,-так давай я почну ляпати....засрали тему, а на Новака казали що роздув маячню зі своїм ножом....А ВИ НЕ ТЕ РОБИТЕ ??????????? ,знавці ножового диванного бою ??????
спочатку нас не помічають,потім з нами борються,а потім ми  перемагаємо!

Offline igor.cononow

• Старожил
  • Розташування: Сумская область
Цитувати
А ВИ НЕ ТЕ РОБИТЕ ??????????? ,знавці ножового диванного бою ??????
Ну это давно известно что лучший нож на войне - это автомат или атомная бомба...  {con}

Offline Oliver

• Эксперт
  • Розташування: Буковина. Вижниця
А що, оцим зручно салко - ковбаску на дощечці нарізати.  {gig}
Ну і вороги на допиті від одного вигляду усруться  зізнаються у всіх військових таємницях.  {))} Ягуари роздінуть, поганяють по морозі, цим ужоснахом біля яєць помахають - ну який сепар таке витримає?  {))}
Ну і понти звісно, куди ж без них? Вони як відомо - "дороже дєнєг"  {))}

« Останнє редагування: 24 Вересня 2014, 00:42:16 від Oliver »
З повагою, Олег.
Мій блог - http://oliverua.blogspot.com/

Offline novak

• Будемо жити!
  • Бывалый
  • Розташування: Тернопіль
  • Головне - не проспати своє життя.
Brandon,а чи потрібен аж такий специфічний інструмент?
Це, імхо, винайдення велосипеда.
Зачепився за слово велосипед  {sm}
Просто, ілюстрації до теми (тримаємо в умі слово спеціалізація)

І навіть таке:

Люди не просто винаходять щось нове, чи удосконалюють існуюче (в т.ч. і ножі), а роблять це під певні потреби, бачачи доцільність своїх удосконалень.
Хоча переважна більшість людей користується звичайними кухонниками/велосипедами.

« Останнє редагування: 24 Вересня 2014, 08:16:50 від novak »
Ніколи не здавайся! Вихід завжди є!

Offline FRITZ

• Старожил
  • Розташування: Киев
  • состав+структура=свойства
  {))}

Переднеприводной:

Полноприводной:

Offline СТЕРХ

• Эксперт
  • Розташування: Киев
  • Евгений 098-861-59-70
"Hавеpняка не пpилетит к нам добpый чаpодей.
Самим нам нужно сохpанить планету для людей!"

галерея работ: http://sterkh.io.ua/album

Offline lenpeh

• Старожил
  • Розташування: г.Сумы
        Нож показанный выше неординарен, весьма вероятно удобен и функционален, НО... Данный нож расчитан далеко не на дурака, т.е. из-за своей необычной формы требует дополнительного обучения обращению с ним. А еще этот нож весьма сложен в изготовлении и ИМХО недуракоустойчив (что весьма немаловажный критерий). Так что на роль массового претендовать врядли сможет.

Offline Михайло

• Активный участник
  • Розташування: м.Чортків Тернопільська обл
Форумчани, тема створена більше місяця назад( 22 серпня) ,  а який результат? Ніж так і не створений ( хоча б ескіз) , а тема переростає в срач( в такий же самий як і відома тема на форумі від п. Новака).Ідея була благородна- створити  тактичний ніж для української армії, а результат!!?? Тож який результат  створеня і обговорення в темі?Можливо я неправ, ну тоді поправте мене   =)  .

Offline ja)d.

• Эксперт
  • Розташування: Kyiv
  • Забанен навсегда
а результат!!??

ну, як мінімум, в результати можна вписати пару ножів, які вже зроблені і будуть передані бійцям.

Мова – душа народу

Offline Лука

• Володимир
  • Эксперт
  • Розташування: Кам'яний Брід- Кельн
  • Человеку надо мало, чтоб искал и находил.....
   {y} Мабуть, більше ніж пару. Бо пару вже зробив і передав, я.Самий ледачий і безлошадний.
    А тема стала пілотноюдля створення польових ножів. І тим має користь. Дякую всім її учасникам
О вкусах не спорят. По вкусам судят.
"Ирония-непременная эстетическая составляющая мышления"

Offline ja)d.

• Эксперт
  • Розташування: Kyiv
  • Забанен навсегда
ну, "пару" - то ж саркастично ) навіть тут їх засвітили більше )

Мова – душа народу

Offline Leo Lexx

• Moderator
  • Эксперт
  • Розташування: Київ
  • Ми,українці, народ роботячий...
Робив не я  {sm} але поїде туди ж  (__8)