Автор Тема: Давайте розробимо українські тактичні ножі.  (Прочитано 121326 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Aleks

• Активный участник
  • Розташування: Киев
Re: Давайте розробимо українські тактичні ножі.
« Reply #425 : 07 Листопада 2014, 00:24:40 »
2 VSk
Повторю пример - банальное падение на камни с попаданием боковой поверхностью рукоятки по одному из них.

2 Jan
Просили увеличить упор только для улучшения фиксации, или не только?

Offline Jan

• Активный участник
  • Za wasz? wolno?? i nasz?
« Reply #426 : 07 Листопада 2014, 00:28:54 »

2 Jan
Просили увеличить упор только для улучшения фиксации, или не только?
в данном конкретном случае - только для улучшения фиксации !!!
Как говорила моя бабушка, лучше выстрелить перезарядить и снова выстрелить, чем светить фонариком в темноту и спрашивать кто тут ?

Offline Jan

• Активный участник
« Reply #427 : 07 Листопада 2014, 00:34:20 »
Стоимость озвученных мною ножей тоже где-то 85-90 баксов. И это в магазине далеко не дешевом. СОГ СЕАЛ-Пап за бугром тоже укладывается в эту сумму (у нас будет где-то на 30-40% дороже за счет перевоза и накруток магазинов). На фоне штык-ножа этот десантник может и неплох. Но на фоне зарубежных аналогов - увы.

Положительные отзывы... Вспоминаю как ребята там просили выслать любые ножи. Даже китайские, даже самые паршивые, поскольку напряженка там с ножами была. Особенно в первое время. На этом фоне - вполне может быть.

Вы не поняли -утех ребят за которых говорю -у них есть ножи и разные. В частности один из бойцов сказал " я свой герлах в сторону отложил - еще такие привезешь? Если, да я буду жестче тестировать !"  -спецназ ВСУ
Как говорила моя бабушка, лучше выстрелить перезарядить и снова выстрелить, чем светить фонариком в темноту и спрашивать кто тут ?

Offline Jan

• Активный участник
« Reply #428 : 07 Листопада 2014, 00:41:15 »

58-60 единиц для этой стали недостаточно большая разница твердости, чтоб обеспечить полноценный эффект "зонной закалки" сочетающий прочную и вязкую сердцевину и твердую РК. Лишь усложняет технологический процесс (если именно такова задумка) и проще и лучше подобрать стабильный и повторяемый режим ТО на оптимальные под задачи  параметры.

Вы термист? Вы видели, чтоб этот нож сломался от ударов молотка по нему? На ютубе есть ролик . Посмотрите.

Offline dkarpov

• Старожил
  • Розташування: Київ
« Reply #429 : 07 Листопада 2014, 00:52:58 »
2 Jan
У мене опосередковане питання по "Десантнику", питання не про девайс як такий, а скоріше про повагу до панства представленого на "Ножику".
Janе, Вам не здається дивним, що перший пост про Ваш здобуток робить людина, з тексту якої зрозуміло, що у ножах/сталях/іньших матеріалах вона майже  не орієнтується, і рекламний натиск, на цьому фоні необізнаності, виглядає якось дикувато. Принаймі у цьому місці і у цій компанії?
Ще раз: я не про реальні чесноти/вади виробу (бо вірю Вам на слово, це - найбомбезніший бойовий ніж/кинджал, з найкращіх матеріалів, який можна купити за 100 ЄU), я про стиль просування цього виробу.

Offline LOM

• Активный участник
  • Розташування: киев
    • Мастерская Свадар
« Reply #430 : 07 Листопада 2014, 00:55:41 »
відверто?, тести "ні о чьом"....  але якщо хлопці оцінили,  то значить має право бути.  єдине ще між "використовується десантом" і "офіційно на озброєнні" - прірва... так як саме? 
svadar.com.ua

Offline Jan

• Активный участник
« Reply #431 : 07 Листопада 2014, 00:57:02 »
2 VSk
Повторю пример - банальное падение на камни с попаданием боковой поверхностью рукоятки по одному из них.

какое мне усилие приложить вовремя (падения) бросания его о камни и камни какой фракции взять для эксперимента? Я так понимаю падения на асфальт не подходит.

Offline Jan

• Активный участник
« Reply #432 : 07 Листопада 2014, 01:01:42 »
відверто?, тести "ні о чьом"....  але якщо хлопці оцінили,  то значить має право бути.  єдине ще між "використовується десантом" і "офіційно на озброєнні" - прірва... так як саме?
саме використовується десантом. За "офіційно на озброєнні"- вже хтось-  " вихватив "

Offline Aleks

• Активный участник
« Reply #433 : 07 Листопада 2014, 01:06:14 »
Вы термист? Вы видели, чтоб этот нож сломался от ударов молотка по нему?

Напомнило суслика, которого не видно. но который есть. Я говорил совершенно о другом. А именно о том. что целесообразней. Всего лишь. Не о том, что он сломается или не сломается. А о том. что на данной стали на данных твердостях это не возымеет должного эффекта и больше похоже на маркетинговый ход. Тогда как рациональней (дешевле и проще при возможной несущественной потере качеств) было бы сделать более простую ТО.

И да. профессия у меня напрямую связана с металловедением и исследованием металлов и сплавов в НИИ.

Offline Курінний

• Старожил
  • Розташування: м.новомосковськ дніпропетровської області
  • національність-козак
« Reply #434 : 07 Листопада 2014, 01:13:43 »
Ян,питання: а що то за маячня про пробивання кевларового бронежилету і встрявання в асфальт ??  і взагалі-не можу зрозуміти -навіщо ви гризетеся з кожним,хто зробить не дуже солодке висказування про ніж? як та квочка обороняє своїх курчат ??? люди роблять зауваження,свої думки кажуть,чого ви хвилюєтеся за нього-? тому що ваша людина збрехала про те що він уже є штатним ножем десантури? чи тому що може не стати коли такі відгуки будуть??? це реклама??? нафіга вона у цій темі ????????
спочатку нас не помічають,потім з нами борються,а потім ми  перемагаємо!

Offline Aleks

• Активный участник
« Reply #435 : 07 Листопада 2014, 01:15:04 »
И еще. Про тест молотком. Тест ни о чем. Клинок лежит на ровной плоскости. У меня подобные издевательства легко переживает Мора 510 из углеродки с клинком 2,5 мм толщиной. В такой ситуации клин разлетелся бы разве что от явного перекала либо от специфического самого материала клинка. Гораздо показательнее были бы попытки поддомкратить что-либо. Например, выломать/отжать дверь (что кстати влегкую делает Глок, цена на который сейчас в среднем 80-100 баксов). То есть подвергнуть статическим и динамическим боковым нагрузкам.

Offline Jan

• Активный участник
« Reply #436 : 07 Листопада 2014, 01:24:59 »
Нож лежит на деревянном вогнутом бруске. Если можно дайте ссылку где можно увидеть ка глоком отжимают дверь , я это попробую повторить. На заготовку "десантника" я становился полным весом ( как на ступеньку) -не сломался

Offline Jan

• Активный участник
« Reply #437 : 07 Листопада 2014, 01:35:48 »
Ян,питання: а що то за маячня про пробивання кевларового бронежилету і встрявання в асфальт ??  і взагалі-не можу зрозуміти -навіщо ви гризетеся з кожним,хто зробить не дуже солодке висказування про ніж? як та квочка обороняє своїх курчат ??? люди роблять зауваження,свої думки кажуть,чого ви хвилюєтеся за нього-? тому що ваша людина збрехала про те що він уже є штатним ножем десантури? чи тому що може не стати коли такі відгуки будуть??? це реклама??? нафіга вона у цій темі ????????
вот за "маячню" - лучше не надо, в асфальт  встряет ,броник в милитаристе пробивали . Курчя моє тому і захищаю. Тему побачив випадково і реклама тут не до чого тим більше така. А подруге не гризуся- я не собака , а дискутую. Добирайте слова!!!  ()

Offline ja)d.

• Эксперт
  • Розташування: Kyiv
  • Забанен навсегда
« Reply #438 : 07 Листопада 2014, 01:39:25 »
пару вопросов:
1. Суммарная длина упоров проходит по методике под не определение ХО на этом кинжале? Или он тонкий?
2. У дола есть какое-то практическое оправдание?

з.ы. интересно, где производство размещено... :)

Мова – душа народу

Offline Jan

• Активный участник
« Reply #439 : 07 Листопада 2014, 01:44:06 »
Нож проходил экспертизу и проходит по суммарной длинне упоров , толщина лезвия 4,5-5 мм . Дол действует как ребро жесткости. Производство в Киеве.

Offline ja)d.

• Эксперт
  • Забанен навсегда
« Reply #440 : 07 Листопада 2014, 01:49:55 »
Дол действует как ребро жесткости

опять эти бессмертные байки... :)

Мова – душа народу

Offline Jan

• Активный участник
« Reply #441 : 07 Листопада 2014, 02:05:27 »
Дол действует как ребро жесткости

опять эти бессмертные байки... :)
возможно, но у меня нет оборудования которым можно, эту байку опровергнуть. :D а еще мне с долом кинжал нравится больше, чем без него.

Offline ja)d.

• Эксперт
  • Забанен навсегда
« Reply #442 : 07 Листопада 2014, 02:35:05 »
21-й век же на дворе :) всякие боинги, локхид мартинсы, мерседесы, тойоты, сименсы и т.д. пользуют компьютерный анализ моделей, так что, думаю, ножевым мастерам этот метод точно подойдет ))

Мова – душа народу

Offline Oliver

• Эксперт
  • Розташування: Буковина. Вижниця
« Reply #443 : 07 Листопада 2014, 02:48:26 »
Справа потрібна  8-) і добре, що вона робиться. Нюанси конструкції і використаних матеріалів - то проблеми виробника. З чого і як вважає за потрібне - так і робить. Нема за що критикувати.  -) Ціну коментувати - теж не варто. Є попит - є пропозиція. Купують - значить все нормально.

А ось дещо зухвалий стиль подачі теми, "на лоха", так би мовити, та ще й на профільному форумі, та ще й з відвертою брехнею 
да, нож поставили на официальное вооружение десантуры.
- це "ні в пліт, ні в ворота". Не ті люди тут сидять, щоб розвішавши вуха слухати казочки.
« Останнє редагування: 07 Листопада 2014, 02:50:54 від Oliver »
З повагою, Олег.
Мій блог - http://oliverua.blogspot.com/

Offline joker-av

• Старожил
  • Розташування: Ровно
  • Кто понял жизнь, тот не спешит...
« Reply #444 : 07 Листопада 2014, 03:18:56 »
Зачем платить больше?

В самого 2 таких (сатин і камо), брав ще по 210грн
http://sindikat.com.ua/product/buck-888/#image-2

Test Buck Strider 888-FAKE (VIDEO)
23$ / Free Shipping

Offline Лука

• Володимир
  • Эксперт
  • Розташування: Кам'яний Брід- Кельн
  • Человеку надо мало, чтоб искал и находил.....
« Reply #445 : 07 Листопада 2014, 04:33:50 »
 Вбиває наповал, сама концепція цього продукту. І реклама вбиває.Судячи з тестів, основна, і єдина задача цього ножа, колюча. Як монтажку,його не показали.
  На біса на ножі рекламуються аж дві пільки? Як стропорези? А той дятел, що їх замовляв, натягнуті стропи, хоч раз різав? Вони ріжуться навіть шматком жесті. Ніж, за такі гроші, з такої сталі, має рубати пучок строп в вільному підвісі.  На десантнику, що мало навішано всякого добра, щоб тягати, ще й цю дебел узалізяку з ручкою з сумнівним використанням. І застібка не видержує ніякої критики.
 А що ,МО, настільки багате, що згодилося на значне здорощення ножа, за рахунок пільок і долів?

О вкусах не спорят. По вкусам судят.
"Ирония-непременная эстетическая составляющая мышления"

Offline Bizzy

• Раби до раю не попадуть
  • Эксперт
  • Розташування: Україна Одеса - Жари Польща
  • Я українець і пишаюсь цим
« Reply #446 : 07 Листопада 2014, 07:43:11 »
Дозвольте пораду по "кінжалу" без гарди :
Зробіть гарду в комплекті, щоб людина сама могла встановити- і закон не порушите і хлопці з пальцями будуть. Ще одна залізячка з тубіком суперклею не з'їсть ваших прибутків.
На руківї зробіть в двічи бульше та глибше канавок.
Змініть вурнітуру з залізяки на дюраль, важке - баланс #8, ще й ржавіє.
В ідеалі бокі руків'я робити плоскими, бу кругле з під токарного верстату не хватке.
Сірейтор на одну сторону і на 3/4 кинку.
Я мав змогу на полігоні потримати ваш виріб в руках, тому поради не для того щоб щось сказати, а дружні поради, сприйміть правильно.

Offline Виктор СЛ

• Участник
  • *
  • Розташування: Кривой Рог
« Reply #447 : 07 Листопада 2014, 08:21:47 »
А кинжал тестировали мастера ножевого боя? Какие отзывы? И на какую глубину проникает в гель который имитирует тело человека.
"Даже если нож понадобится один раз в жизни, носить его нужно всегда".

Offline Jan

• Активный участник
« Reply #448 : 07 Листопада 2014, 09:09:34 »
Дозвольте пораду по "кінжалу" без гарди :
Зробіть гарду в комплекті, щоб людина сама могла встановити- і закон не порушите і хлопці з пальцями будуть. Ще одна залізячка з тубіком суперклею не з'їсть ваших прибутків.
На руківї зробіть в двічи бульше та глибше канавок.
Змініть вурнітуру з залізяки на дюраль, важке - баланс #8, ще й ржавіє.
В ідеалі бокі руків'я робити плоскими, бу кругле з під токарного верстату не хватке.
Сірейтор на одну сторону і на 3/4 кинку.
Я мав змогу на полігоні потримати ваш виріб в руках, тому поради не для того щоб щось сказати, а дружні поради, сприйміть правильно.
Дякую за поради. =)  у нас є ще різні моделі ножів , вони представлені на нашому сайті. Упор і пятку будемо скоріш за все міняти на титан. Зробимо ще одну модель с серейтором на одну сторону. На початку руків'я було пласкє, але потім зробили круглу ( із токарних робот там тільки п'ятка) =)

Offline Uliss

• Шлях, що може бути пройдено - не істинний шлях
  • Эксперт
  • Розташування: Глобине
  • Анархіст, соціопат, мізантроп
« Reply #449 : 07 Листопада 2014, 09:21:45 »

Для меня неуклюжая и неудобная хрень с короткой рукоятью, поэтому и продал сразу.
По кинжалу - простор для улучшений и модельной линейки открыт , но я как чувствовал, что сейчас налетят и начнут чмырить. ;)
Иногда свет чернее тьмы. И даже ангелы в ужасе сторонятся его…