Вполне годный и во многом применимый инструмент - и не такие ножи по полной работали в хозяйствах.
Дякую!
Саме так цей ніж і бачився - міцним і надійним інструментом для роботи.
Зауваження хотів почути по формі руків"я, по грибку і т.п.
Вже зрозумів із слів Феса та інших, що фіночне руків"я - не зовсім вдалий вибір до цього клинка.
Отдельный момент - ужасные зазоры между клинком и оковкой.
Зазори настільки жахливі, що не перевищують одної десятої мм, папір би туди не проліз.
Те, що ви бачите - це залишки погано витертої епокси, а зазори там манюсінькі.
Совсем удивительным явлением выглядит прямоугольная шайба на тыльнике - не понятно, в чем была сложность использовать круглую?
бачу, що багатьох цей момент спокушує.
Я вже пояснював, але бачу, що треба малюнки.

В планах було шайбу зробити у вигляді щита (воєнного щита) і розклеп мав бути на третину висоти від верхнього краю щита.
Оскільки виявилося, що титан шайби
дуже важко обробляється (це новий кусочок титану, якого я ще не пробував), то я зрозумів, що сформувати щит я не маю як: ні часу бавитися не було, ні бажання з таким матеріалом. Тому із заготовочки під щит вирізав звичайну трапецію.
Скоси на шайбі зроблено так, як на фото, по осі клинка, отвір під хвостовик просверлено теж під кутом.
Виборку під шайбу у руків"ї теж зроблено під кутом, різцями для дерева. Награвся я з цією шайбою і виборкою під неї найбільше з усіх операцій по виготовленню цього ножа.
І, як виявилося, найбільше уваги в обговоренні притягнула до себе ця шайбочка!

...
Я дійсно здивований таким ходом обговорення.
Думав: от зробив гарного робочого ножика, але є неясності по формі руків"я, по грибку - візьму виставлю і подивлюся що скажуть. Попередив чесно, що є косметичні недоліки і попросив їх не чіпати в обговоренні.
Думав: скажуть, що ножик непоганий,
як для другого, молодець, тільки от тут варто отак форму підправити, а грибок варто було б отак підправити.
Що отримав?

Всім дякую за науку!
Доброзичливцям - за їх поради.
Недоброзичливцям - за їх "лагідну" критику і щире бажання "допомогти".
Все це спрацювало на добро мені, хоч і в різних сферах.
Щоб я робив без цієї науки?