Автор Тема: мій другий: спробував зробити фінку  (Прочитано 30798 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Vladyslav Chulan

• Эксперт
  • Розташування: Закарпатская обл.
Re: мій другий: спробував зробити фінку
« Reply #75 : 21 Вересня 2014, 23:49:38 »
Це просто у пана Новака феноменальна здатність розсирати теми до неймовірних масштабів, і це видно по усіх темах які були створені, та і в тих де приймав участь шановний пан твориться аналогічне.  =)

Offline mergen-71

• Эксперт
  • Розташування: Украина ,г.Бахмут
  • Будь внимателен к мыслям - они начало поступков.
« Reply #76 : 21 Вересня 2014, 23:56:33 »
А не оправдывать свою не совсем качественную работу, при этом ещё и наезжая на людей, выставляя их в не очень хорошем свете..
Володь ...нельзя так  {aaa} может он не признанный Малевич  {))} ,еще в очередь станете   {gig} ...нифига вы не понимаете ...

Offline novak

• Будемо жити!
  • Бывалый
  • Розташування: Тернопіль
  • Головне - не проспати своє життя.
« Reply #77 : 22 Вересня 2014, 00:01:43 »
ваш нож - типичный вещдок, который является следствием бытовых разборок
маєте на увазі, що цей ніж - холодна зброя?

ВованчеГГ, конструктивную критику уже понял, принял, многим благодарен.
А то, что некоторые ограничились "емким"  "это полное дерьмо" и т.п. то это я могу объяснить обычным человеческим недоброжелательством (отсутствием доброты) и, возможно, влиянием нервозной обстановки в местностях, близких к АТО.
Все же лучше пусть свои негативные эмоции выскажут здесь, чем будут бутузить дома жену и детей. Я на таких товарищей не обижаюсь, даже их понимаю отчасти.

Кстати, я несколько раз указал, что это второй нож в моей жизни и я понимаю, что он имеет косметические изъяны и я допустил их вполне сознательно. Многие это поняли и учли в процессе обсуждения?

Выставлю пару фоток, чтобы показать как "страшно" выыглядит выступающая РК и какие громадные щели между больстером и клинком (напоминаю, что больстер шел в комплекте с клинком и ширина прорези не позволяла подогнать ее под спуски. Почему этот клинок комплектуется продавцами таким больстером я не в курсе.
« Останнє редагування: 22 Вересня 2014, 00:06:30 від novak »
Ніколи не здавайся! Вихід завжди є!

Offline Nutty

• Эксперт
  • Розташування: Гайсин
  • 098-59-39-183
« Reply #78 : 22 Вересня 2014, 00:07:41 »
Оковка досить легко підганяється під клинок чеканкою - тюк-тюк-тюк - і щілин немає. Невже це мегатехнологія? ;)
А взагалі - типова тема вихідного дня. Хочеш - пободайся, хочеш - просто поспостерігай. Ммммм.... :_) Нуднувато без таких тем
Перфекцехуист - человек, который хотел бы сделать идеально, но сойдет и так

Offline novak

• Будемо жити!
  • Бывалый
« Reply #79 : 22 Вересня 2014, 00:19:04 »
Nutty, те, що для вас ясно, як білий день, для мене може бути закрите, бо я новачок.  {sm}
Дякую за підказку!  8-)
Але цюкати больстер напевно вже пізно, бо там всі щілини вже залиті епоксою?
« Останнє редагування: 22 Вересня 2014, 00:21:35 від novak »

Offline Fes

• Администратор
  • Эксперт
  • Розташування: Дніпро
    • НОЖиК
« Reply #80 : 22 Вересня 2014, 00:29:17 »
Суну своих "леуков"

Фото финок были выше.
Может быть до ТС таки дойдет, что он примайстрячил рукоять от финки к совсем другом клинку  (все равно, как корове седло, или скакуну - подводу), и получил и не финку (о чем в заглавии темы), и не леуку.
Но сомневаюсь, что таки дойдет - сопротивление всем и отстаивание "Я прав" вместо прислушаться (услышать) к обоснованной критике - неистребимо, видать...
"Я зранку випив самогону - бо в світі справедливості нема.."

Offline sso

• Бывалый
« Reply #81 : 22 Вересня 2014, 00:46:18 »
маєте на увазі, що цей ніж - холодна зброя?

не угадали, я не это имею ввиду, если вы зайдете в музей криминалистики при любом МВД (в Тернополе он находится в экспертно-криминалистическом центре) то с удивлением обнаружите, что в выбранном вами форм-факторе и стиле исполнения ножи - являются типичным орудием нанесения увечий в бытовых разборках

и еще.... вы там никогда не найдете ножа, который можно было бы назвать произведением

подумайте о феншуе

Offline ja)d.

• Эксперт
  • Розташування: Kyiv
  • Забанен навсегда
« Reply #82 : 22 Вересня 2014, 01:15:21 »
Я хотів почути зауваження по суті даного ножа, як робочого інструмента.

финообразное ломоподобие как ломоподобие - концептуально жаловаться нету на что. Вполне годный и во многом применимый инструмент - и не такие ножи по полной работали в хозяйствах. Исполнение так себе - выглядит неприглядно. Отдельный момент - ужасные зазоры между клинком и оковкой. На мое усмотрение, их следовало запаять оловом (т.е. припаять оковку), к тому же, в нижней части (где РК), кажется, есть ямочка? Т.е. говносборник.
Совсем удивительным явлением выглядит прямоугольная шайба на тыльнике - не понятно, в чем была сложность использовать круглую?
« Останнє редагування: 22 Вересня 2014, 01:16:47 від ja)d. »

Мова – душа народу

Offline ja)d.

• Эксперт
  • Розташування: Kyiv
  • Забанен навсегда
« Reply #83 : 22 Вересня 2014, 01:54:07 »
Ножі тут виставляють для того, щоб оцінити їх зовнішній вигляд?

то, что здесь выставляется, наверное в случае 50% - это то, что получилось и как получилось с разной степенью качества и функционала на выходе (от нуля и до определенного уровня), потом еще 40-45% - это абсолютно рабочие, не полочные (хотя могущие), применимые и удобные на деле инструменты, но сделаны так хорошо, что ими не то что приятно работать, не только приятно взять в руки, но и просто любоваться приятно и порой даже радостно - в купе это называется качеством жизни, когда твой мир, в частности, наполнен не просто вещами, способными отображать свою суть через выполнение подразумеваемых задач, но и при этом являющимися великолепными по своему воплощению, наполняющими твой мир красотой, которая не просто делает мир вокруг тебя прекрасным, но и влияет на воспитание твоего вкуса, делая тебя лучше, и вкуса твоего окружения - семьи в первую очередь. Делать что-либо подобным образом - это сильный уровень мастерства, как в обработке материалов, так и самой задумке. Ну и оставшиеся 5-10% - это уже профессионалы, когда не только исполнение имеет качество как само собой полагающееся (а его отсутствие является лишь результатом случайности и бракуется), но и концепция является качественной, и воплощение этого всего в жизнь является относительно быстрым и безболезненным процессом.

после определенного уровня мастерства (ну и при определенном уровне инструментария) даже ножи, сделанные за 30 минут и по принципу "на отъе//сь", всё равно несут на себе отпечаток качества - ты уже не можешь сделать ниже какого-то своего левела. Как правило, это значит, что ты уже не можешь сделать аляписто и неказисто, но такие ножи мастера не выставляют, ибо они и уровнем ниже, и нету чем удивлять - от тебя ждут большего.
« Останнє редагування: 22 Вересня 2014, 01:55:41 від ja)d. »

Мова – душа народу

Offline novak

• Будемо жити!
  • Бывалый
« Reply #84 : 22 Вересня 2014, 07:50:44 »
Вполне годный и во многом применимый инструмент - и не такие ножи по полной работали в хозяйствах.
Дякую!
Саме так цей ніж і бачився - міцним і надійним інструментом для роботи.
Зауваження хотів почути по формі руків"я, по грибку і т.п.
Вже зрозумів із слів Феса та інших, що фіночне руків"я - не зовсім вдалий вибір до цього клинка.

Отдельный момент - ужасные зазоры между клинком и оковкой.
Зазори настільки жахливі, що не перевищують одної десятої мм, папір би туди не проліз.
Те, що ви бачите - це залишки погано витертої епокси, а зазори там манюсінькі.

Совсем удивительным явлением выглядит прямоугольная шайба на тыльнике - не понятно, в чем была сложность использовать круглую?
бачу, що багатьох цей момент спокушує.
Я вже пояснював, але бачу, що треба малюнки.

В планах було шайбу зробити у вигляді щита (воєнного щита) і розклеп мав бути на третину висоти від верхнього краю щита.
Оскільки виявилося, що титан шайби дуже важко обробляється (це новий кусочок титану, якого я ще не пробував), то я зрозумів, що сформувати щит я не маю як: ні часу бавитися не було, ні бажання з таким матеріалом. Тому із заготовочки під щит вирізав звичайну трапецію.
Скоси на шайбі зроблено так, як на фото, по осі клинка, отвір під хвостовик просверлено теж під кутом.
Виборку під шайбу у руків"ї теж зроблено під кутом, різцями для дерева. Награвся я з цією шайбою і виборкою під неї найбільше з усіх операцій по виготовленню цього ножа.
І, як виявилося, найбільше уваги в обговоренні притягнула до себе ця шайбочка!  {smelly}
...
Я дійсно здивований таким ходом обговорення.
Думав: от зробив гарного робочого ножика, але є неясності по формі руків"я, по грибку - візьму виставлю і подивлюся що скажуть. Попередив чесно, що є косметичні недоліки і попросив їх не чіпати в обговоренні.
Думав: скажуть, що ножик непоганий, як для другого, молодець, тільки от тут варто отак форму підправити, а грибок варто було б отак підправити.

Що отримав?  {beat}  {))}

Всім дякую за науку!
Доброзичливцям - за їх поради.
Недоброзичливцям - за їх "лагідну" критику і щире бажання "допомогти".
Все це спрацювало на добро мені, хоч і в різних сферах.
Щоб я робив без цієї науки?
 {tnx} {tnx}
« Останнє редагування: 22 Вересня 2014, 07:54:20 від novak »

Offline FRITZ

• Старожил
  • Розташування: Киев
  • состав+структура=свойства
« Reply #85 : 22 Вересня 2014, 08:54:36 »
  Второй в жизни собственноизгнотовленный нож - понимаю... Тут не может быть всй гладко и красиво...
Не понимаю одно - это не желание признать, согласиться с критикой, найти в себе силы не спорить, а получить "горькую пилюлю" по заслугам и молча уйти... Но потом сделать вывод в следующий раз исправится... 

Но тут настроение топикстартера: "все такие плохие и злые, а он один белый, пушистый, умный тока никто этого не замечает"...  Но.....

А нужно всего лишь найти в себе силы и просто признать: "да я сотворил "потворну крокозябру", но больше не буду, и постараюсь исправиться!"   :D

« Останнє редагування: 22 Вересня 2014, 09:01:40 від FRITZ »

Offline novak

• Будемо жити!
  • Бывалый
« Reply #86 : 22 Вересня 2014, 09:08:47 »
FRITZ, ну вы ведь адекватный и спокойный человек, можете и пару слов по сути сказать, не так ли?
Если вы читали тему, то увидели, что конструктивную критику я принял, белым и пушистым себя не называл.
Что именно в этом ноже является потворным, и что делает его неприменимым как инструмент?
(косметические нюансы ведь за рамками обсуждения, как уже я просил).

1. С такой рукоятью нож не получится применять? Финочная рукоять имеет очень ограниченное применение и совершенно не ладит с таким клинком?
2. Нужно подтянуть формы рукояти? Как? Что именно исправить?

Хотелось бы услышать от знающих людей конкретные советы относительно поправок к данному ножу, а не огульную критику и советы разбить рукоять. Рукоять разбивать не буду, однозначно. Я не вижу явных причин (недостатки могу подправить) и, к тому же: я слишком старался, чтобы закрепить ее с максимальной надежностью.

Offline seraotzt

• Moderator
  • Эксперт
  • Розташування: Одеса
« Reply #87 : 22 Вересня 2014, 09:47:36 »
Пане Новак. Я ще не можу назвати себе майстром ножової справи, але за час перебування на форумі (і не тільки на форумі) твердо зрозумів одне - якщо робити щось (ніж, піхви, сокиру, тумбочку і т.д.) без дотримання певних, давно винайдених технологій, вийде ху@%я  ((. Чесно  :). І ще більша і цинічніша нісенітниця виходить - якщо недотримання отих самих технологій видавати за ноу-хау і аргументувати свою позицію, як задоволення споживчих вимог  ().
 Ви ж робите руків’я до сокир - знаєте, як кріпити руків’я до сокири, які треба чопики, що робити  щоб не зсохлось і т.д. Так і тут, просто нюанси трошки інші  :).
 По ножу: ну, по-перше, збивати руків’я я б не радив хоча б тому, щоб можна було побачити як не треба робити у майбутньому. Звичайно, ніж лише другий, і зроблений руками. Приємно, питань нема {y}, але перестаньте видавати косяки за достоїнства. І все  {sm}. І зразу Вам номально скажуть, що руків’я виглядає як від молотка, особливо по спинці, виступ РК над оковкою - це погано, загальний фініш рків’я недостатній, і тому вигляд непривабливий  :).
  Ніж, безумовно, виконувати свою функцію буде  {y}, але гарним інструментом працювати краще, чи не так  ;)?
 А якщо не старатись, не приділяти уваги деталям, з’їжджаючи на те, що все-одно інструмент робочий, насправді доброго робочого інструменту не вийде. Ніколи  {sm}.
Як би сказав пан Цинік: "Следующий".
 З повагою  =)

Offline Fes

• Администратор
  • Эксперт
  • Розташування: Дніпро
    • НОЖиК
« Reply #88 : 22 Вересня 2014, 10:12:19 »
Из первых постов ТС на этом форуме
...У меня есть два его ножа, ножи рабочие.
Один из 65Г, второй из клапана, откованные, заточенные, твердость порядка 55-56. Ручки дерево (бук, пропитка), на заклепках (люминь). Приклепано не очень (по виду), но крепко. В целом - отличные рабочие ножи.
...А может, действительно, это какой-то мираж? Начитался форума, про разные продвинутые стали для ножей, посмотрел на своего "китайца", и на меня напал комплекс "меншовартості", "майстра з недолугим інструментом" и я решил исправить то, чего не надо исправлять.
Ведь справляется мой нож с такой работой? Справляется!
Выглядит не очень? Ну...

Обратите внимание на даты.
Шо Вы там говорили про
Цитувати
гарним інструментом працювати краще, чи не так
;)
В тех темах (почти четыре года назад, и где он был новичком) его никто не переубедил.
Вы хотите сделать это сейчас, когда Новак уже давно не новичок?  {_07}
« Останнє редагування: 22 Вересня 2014, 10:17:11 від Fes »
"Я зранку випив самогону - бо в світі справедливості нема.."

Offline miron

• Местный
  • Розташування: Киев.обл.
  • ПревеД ножевеД
« Reply #89 : 22 Вересня 2014, 10:44:11 »
 :D Господа! Ветку в платину  8-) Табуреты прилетающие на ринг -улетают обратно в зал  {beat}  {))}  {))}
« Останнє редагування: 22 Вересня 2014, 10:48:49 від miron »

Offline igorluk

• Эксперт
  • Розташування: Львiв
« Reply #90 : 22 Вересня 2014, 10:59:14 »
Хотелось бы услышать от знающих людей конкретные советы относительно поправок к данному ножу, а не огульную критику
((
ну як сказати Малевичу що вiн нiфiга не Рембрант? Я взагалi з повагою вiдношусь до всього що зробоено руками. Але тут справа ... ну не знаю.

Offline used

• Участник
  • *
  • Розташування: рівне, україна
« Reply #91 : 22 Вересня 2014, 11:19:36 »
автору варто би  було бути більш самокритичним..
естетична складова важлива, в будь якому випадку, ви ж самі  писали, що  "пів дня раділи з того який у вас гарний ніж вийшов", а потім  кажете, що "косметичний вигляд не має значення".

скажу як покупець: ваш ніж чомусь виглядає як б\у.. - на клинку подряпини, сліди від епокси.

цікаво як виглядав ваш перший ніж.

Offline Artem

• Активный участник
  • Розташування: Запорожье
« Reply #92 : 22 Вересня 2014, 11:32:57 »
по поводу конструктивной критике вам сказали что рукоять большая пальцы не сходятся,рк выступает -травмоопасно. Вместо того что бы исправить косячища вы выставили нож на продажу за огромные деньги,при таком исполнении. лутше бы вы больше времени уделили подгонке и сопряжению деталей,а не пластинки с титана
вы на форуме уже 4 года и смотрите и читаете,не ужели после этого можно считать себя новичьком?
я бы себе не позволил сделать нож с такой рукоятью,и сколол ее тут же

Offline novak

• Будемо жити!
  • Бывалый
« Reply #93 : 22 Вересня 2014, 11:36:22 »
Из первых постов ТС на этом форуме

Обратите внимание на даты.
Шо Вы там говорили про
Цитувати
гарним інструментом працювати краще, чи не так
;)
В тех темах (почти четыре года назад, и где он был новичком) его никто не переубедил.
Вы хотите сделать это сейчас, когда Новак уже давно не новичок?  {_07}

А давайте предметно порівняємо, раз ви вже зачепили цю тему і поглянемо у ретроспективі!
Отже: про які ножі мова йшла 3 роки назад? Дивимося:

Вгорі - той, про якого згадав Фес. Куплено 4 роки назад, на ринку, за грубі гроші (десь 7-8 долярів). Букова планка, пропил ножовкою до середини, вставлено клин із 65Г и приклепано люмінієвими клепками. Про щілини просто мовчу, півсірника влазить. Такими ножами працюють у нас мясники на ринку (люди небідні, але малоосвічені). Працюють бідолаги роками, зносу нема тим ножам (і рукам мясників).
Подібним працював і я поки не завітав на цей форум.

Після знайомства із асортиментом я придбав собі дві (ні - три) Мори (на нижньому знімку одна із) і саме Морами я зараз і користуюся, в основному.
Зробити в той час я міг ножа не кращого, як той верхній, на більше уяви не вистачало.
Зараз, через три роки я наважився і зробив таки два ножі. Другого тут якраз і обговорюють (втім, більше чомусь мене).
Є різниця між тим, що було в центрі моєї ували 3 роки назад і тим, що я власноруч виготовив сьогодні?
Нема?
Ну тоді -вибачайте! Про що тоді говоримо?
« Останнє редагування: 22 Вересня 2014, 11:44:58 від novak »

Offline Dima_atopol

• Местный
  • Розташування: Украина, Киев
  • Ножи НЕ делаю.
« Reply #94 : 22 Вересня 2014, 11:47:16 »
Не хотів писати, але.
Говоримо про те, що ніж мало того що косячний, так ще й незграбний геть.
Якиби ніж був XIX ст. зійшов би за антикваріат, а так... (_23).
Ніхто Вас, пане novak не має на меті образити, але мені власне працювати гарним ножем набагато приємніше. IMHO.

Offline novak

• Будемо жити!
  • Бывалый
« Reply #95 : 22 Вересня 2014, 11:55:06 »
Dima_atopol, може ви здивуєтеся, але для мене цей ніж є гарним (якщо говорити про вигляд)  8-)
Але, оскільки питання краси, зовнішнього ефекту, який справляє ніж, тут не обговорюється, то я звернувся за порадами щодо покращень для більшої зручності і ефективності володіння ножем, як інструментом для роботи.
Якщо є зауваження по покращенню існуючого руків"я - дуже прошу, буду вдячний.  {tnx}

Offline deonich

• Новичок
  • Розташування: Николаев
« Reply #96 : 22 Вересня 2014, 12:00:11 »
если он сделан для себя для работы зачем его выставлять на показ такие вещи говорят о многих чертах характера и эта работа говорит о том что вам нужно работать не над ножами а в первую очередь над собой

Offline Lopar

• Активный участник
  • Розташування: Киев
« Reply #97 : 22 Вересня 2014, 12:11:09 »
Критику Ви отримали бо:
- "клонували" вже стандартну модель ножа, відпрацьовані "архаічні" форми вже не потребують ніякого доопрацювання/покращення а лише підвищення якості виконання кожної наступної роботи.
От тому і отримали - критику, бо робота виконана неякісно.
Якби Ви створили руків`я особливої форми, від себе, тоді б і критики що до якості самої роботи було б набагато менше... а більше обговорювали б форми ножа.

Offline Ashtaroth

• Валерий
  • Эксперт
  • Розташування: Украина, Одесса
  • Коллекционер. Ножи не делаю.
« Reply #98 : 22 Вересня 2014, 12:12:32 »
Хоть нож и не очень...
Но хочу вступиться за пана novakа... Человек сделал одну из первых финок для себя. Много ли у вас именитых мастеров с первого раза получилось хороших ножей? Каждый проходит через ошибки, у кого-то больше, у кого-то меньше, но они есть у всех. Со временем это будет лучше, аккуратнее, интереснее и красивей. А пока так.

Удачи пан novak в ножестроении!
« Останнє редагування: 22 Вересня 2014, 12:22:48 від Ashtaroth »
"Люди слышат только те вопросы, на который знают ответ." — Ф. Ницше.

Offline novak

• Будемо жити!
  • Бывалый
« Reply #99 : 22 Вересня 2014, 12:26:39 »
если он сделан для себя для работы зачем его выставлять на показ
deonich, оскільки ви новачок на форумі, то я відповім вам: Вітаю вас на форумі!  8-)
Ну а "напоказ" я ніж не виставляв. Я був би геть дурним, якби вважав, що мені потрібно ним похвалитися перед іншими тут, на форумі.
Я виставив, щоб спитати поради у тому, що слід покращити, щоб ніж був зручнішим, в першу чергу.
Якби я його не виставив, то як і в кого мені спитати поради?

Інша річ, що ситуація, яка склалася потім, чомусь нагадала мені сцени із фільму "Карате-пацан", ніби я прийшов в чужу школу і... {beat}