Автор Тема: Нож №25 "Розвідник"  (Прочитано 5459 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Emfitemzis

• emfitemzis@gmail.com
  • Бывалый
  • Розташування: Вінниця
  • (063) 494-88-44;........... (068) 001-2000
Нож №25 "Розвідник"
« : 16 Листопада 2014, 21:25:27 »
Мої найщиріші вітання шановному панству! =)

Дозвольте представити чергову роботу.

Маленька передісторія:
Нож зроблений для бійця в АТО, замовила мені ножа його, чи то родичка, чи то знайома, вона волонтер, через неї я передавав "Патріота". За побажанням бійця нож мав бути простий, надійний і не широкий, щось подібне до НР, також стояла задача зробити такі ножни щоб можна було нож носити закріпленим на руку в рукаві. Ну по строкам вроді не дуже срочно. Але так сталось, що Валерій, приїхав у відпустку додому, і все стало дуже срочно до поки він у відпустці. Добре, що клинок дл яножа саме приїхав зі слесарки від Олексія Ляха, який, маю віддати йому належне, зробив клинок з моєї полоски, неймовірно швидко і безкоштовно. Можливо нож не дуже вишуканий, але думаю досить надійний і свою задачу буде виконувати справно. Все дуже срочно закрутилось, нож з ножнами зробив за 2 дні, тому можливо трошки косячки й присутні, якось навіть не було часу добре обдумати концепцію і дизайн... Упор робив в межах законодавства, а для кращого утримання в руці від час колючих ударів зробив досить фігуристе руків"я, вийшло не погано, в руці дуже добре лежить, також тонка "талія" служить для фіксації ножа в ножнах. (ну така задумка була...)

ТХТ:
Клинок: 275/150/26/4,5мм Х12МФ (замірено 63 одиниці), сталь ще дуже давно притбана від Романа8, по клинку трішки присутні сліди кованини і сліди від грубого абразиву, потреби прибирати його не було, тай строки жали. Заточений в 40 градусів.
Руків"я: накладки кап акації, піни 5мм бронза, обробка Данішем.
Ножни: шкіра румінна, неповного прокрасу 4мм, краска Фебінг на спиртовій основі, дуже сильно просякнуто рідким воском у всіх місцях і густо, фініш аппретура, брутальна нитка 1,8мм ))).
   Нашиті зверху полоси шкіри для продівання в них ременів щоб кріпити на руку, також можна носити і на поясі і на розвантежувальному жилеті. В ножнах сидить дуже добре, плотненько, хлястик якраз обіймає за талію і нож не випаде 100% при будь якому положені.

Фото не дуже получились... плями по клинку то масло.

ФОТОальбом

« Останнє редагування: 16 Листопада 2014, 21:35:10 від Emfitemzis »
Мої роботи
Фотоальбом
Музыка — это самый сильный вид магии!
Я благодарен за то, что у меня есть два средних пальца, хотя неплохо бы иметь еще пару. (с) М.Мэнсон

Offline VSk

• Эксперт
  • Розташування: Киев
Re: Нож №25 "Розвідник"
« Reply #1 : 16 Листопада 2014, 21:46:10 »
На мой взгляд в этом ноже есть один недостаток, длину клинка можно уменьшить до 130 мм. и застежка ножа на ножнах должна быть под 45 гр к оси клинка. Нож понравился, рабочий, как говорят - "разведческий".
Одна унция фактов говорит больше, чем тонна рассуждений. Мартин Ванби
Самая большая тюрьма, в которой живут люди, - это боязнь того, что подумают другие. Дэвид Айк.

Offline Emfitemzis

• emfitemzis@gmail.com
  • Бывалый
« Reply #2 : 16 Листопада 2014, 21:48:52 »
Слабо себе представлю как это застёжка может быть под 45 градусов и главное зачем? А длину просили именно 14-16см.
Мої роботи
Фотоальбом
Я благодарен за то, что у меня есть два средних пальца, хотя неплохо бы иметь еще пару. (с) М.Мэнсон

Offline Віктор71

• Старожил
  • Розташування: Львов
« Reply #3 : 16 Листопада 2014, 21:53:18 »
Сподобався, простий і надійний!

Offline pam999

• Бывалый
  • Розташування: чернігів
« Reply #4 : 16 Листопада 2014, 22:05:59 »
Хороший получился ломик,вот только точить его в полевых условиях при 63 единицах {sw2}

Offline VSk

• Эксперт
« Reply #5 : 16 Листопада 2014, 22:23:07 »
Приложи нож в ножнах острием вверх, к левому плечу и попробуй расстегнуть застежку. Повесь ножнах с правой стороны и повтори. Где-то так ИМХО должно быть. http://photo.qip.ru/photo/vale.98/200839420/xlarge/213578870.jpg
Самая большая тюрьма, в которой живут люди, - это боязнь того, что подумают другие. Дэвид Айк.

Offline Emfitemzis

• emfitemzis@gmail.com
  • Бывалый
« Reply #6 : 16 Листопада 2014, 22:25:58 »
ну так-то тут совсем другой принцип фиксации... чем на фото,  и не проблема что на груди что на боку расстегнуть именно такую застёжку...
Мої роботи
Фотоальбом

Offline VSk

• Эксперт
« Reply #7 : 16 Листопада 2014, 22:32:57 »
Попробуйте, проверьте, я не Библию предлагаю переписать. Нож при ранении правой руки необходимо доставать левой рукой.

Offline Emfitemzis

• emfitemzis@gmail.com
  • Бывалый
« Reply #8 : 16 Листопада 2014, 22:39:37 »
Проделал только-что все предложенные операции, все прекрасно и очень удобно открывается обеими руками, жаль не могу вам дать попробовать и успокоить.
Нож планируется носить на левой руке, на предплечье, рукоятью вниз, в рукаве... типа скрытое ношения на крайний случай. Боец стоит на передовой на крайнем блокпосте, говорит диверсанты заскакивают, говорит такой спрятанный нож спасает жизнь...
Мої роботи
Фотоальбом

Offline Лука

• Володимир
  • Эксперт
  • Розташування: Кам'яний Брід- Кельн
  • Человеку надо мало, чтоб искал и находил.....
« Reply #9 : 16 Листопада 2014, 22:57:54 »
 {kh} Загубиться цей ніж, нажаль. Такі піхви, хіба що для бардачка годяться.
О вкусах не спорят. По вкусам судят.
"Ирония-непременная эстетическая составляющая мышления"

Offline Emfitemzis

• emfitemzis@gmail.com
  • Бывалый
« Reply #10 : 16 Листопада 2014, 23:01:10 »
не розумію навіщо таке казати якщо ножа не тримали у руках.... яб Вам його подарував, якщо зможете вирвати його з ножен у замкнутому положені....  Просто зайти в тему і ляпнути дурницю великого розуму не потрібно...
Мої роботи
Фотоальбом

Offline Роман75

• Старожил
  • Розташування: Днепропетровск
« Reply #11 : 16 Листопада 2014, 23:04:14 »
Для скрытого ношения габаритная вещица...
А для порезать -порубать самое оно.Если в АТО ,не грех и упорчик поболее..
ИМХО конечно...

Offline Emfitemzis

• emfitemzis@gmail.com
  • Бывалый
« Reply #12 : 16 Листопада 2014, 23:08:58 »
побаиваюсь делать ножи подпадающие под ХО... не знаю как сложится судьба данного ножа... чтоб не дай Бог как-то не попасть под ответственность... как говориться "береженого..."

ну да немного великоват для скрытого, но клинок показывал владельцу, его всё устроило... да и предварительно заказывался довольно длинный нож...
Мої роботи
Фотоальбом

Offline Роман75

• Старожил
  • Розташування: Днепропетровск
« Reply #13 : 16 Листопада 2014, 23:17:04 »
Клин классика.Я делал туда разборные,на4 части(клинок,упор,рукоять и гайка-стяжка со шлицом под отвертку(или аналог)
Вариантов....

Offline mergen-71

• Эксперт
  • Розташування: Украина ,г.Бахмут
  • Будь внимателен к мыслям - они начало поступков.
« Reply #14 : 16 Листопада 2014, 23:28:20 »

Нож планируется носить на левой руке, на предплечье, рукоятью вниз, в рукаве... типа скрытое ношения на
Улыбнуло  :D ... ну и руки ...(275мм )  {sm}

Offline Лука

• Володимир
  • Эксперт
  • Розташування: Кам'яний Брід- Кельн
  • Человеку надо мало, чтоб искал и находил.....
« Reply #15 : 16 Листопада 2014, 23:45:44 »
 ((Ну шо малі діти. Від кого то ховати? Як, то, в рукаві сховати? Як мона щось робити рукою, з причіпленою до неї оцею залізякою? Як у рукаві швидко розтібнути ту застіібку? І як ото все назад в рукав встромить і защіпнуть. А на рахунок ХО. Мусора піймають, то всеідно одберуть.
О вкусах не спорят. По вкусам судят.
"Ирония-непременная эстетическая составляющая мышления"

Offline космос

• Эксперт
  • Розташування: Украина, Донецкая обл.
  • Все будет хорошо!
« Reply #16 : 17 Листопада 2014, 00:00:33 »
Цитувати
рукоятью вниз, в рукаве...
а как его оттуда вообще достать быстро?
НКВД в свое время пользовалось коротким ножом, его в кармане пиджака даже носили, а этот нож только на пояс годится.
мои работы http://www.knife.com.ua/forum/index.php?board=561.0
канал
https://www.youtube.com/user/MsDtkbh/featured?disable_polymer=1
отзывы http://www.knife.com.ua/forum/index.php?topic=14606.0
Если вы не умеете радоваться  жизни, то вы старый пердун (с)

Offline Emfitemzis

• emfitemzis@gmail.com
  • Бывалый
« Reply #17 : 17 Листопада 2014, 00:31:33 »
Мужики, я не в курсі як і що, таке мені сказав власник ножа... таке в нього бажання... може й буде по іншому.  Одне знаю точно, якщо застібку не відкрити, нож не випаде.
Мої роботи
Фотоальбом

Михаил

• Гість
« Reply #18 : 17 Листопада 2014, 14:08:51 »
Гарний і якісний помічник буде в АТО нашому захисникові  {_14}

Offline Ashtaroth

• Валерий
  • Эксперт
  • Розташування: Украина, Одесса
  • Коллекционер. Ножи не делаю.
« Reply #19 : 17 Листопада 2014, 14:29:01 »
Застёжка под 45 град. - было бы правильней, да и смотрелись бы ножны интереснее.
"Люди слышат только те вопросы, на который знают ответ." — Ф. Ницше.

Offline lenpeh

• Старожил
  • Розташування: г.Сумы
« Reply #20 : 17 Листопада 2014, 15:13:41 »
По  застежке и длине согласен с VSk, 130 - самое оно, для скрытого ношения нужны более короткие ножи. Ну а сам нож, как сказал камрад
Цитувати
Нож понравился, рабочий, как говорят - "разведческий".
Только я бы плашки удлинил и вывел на упор, тогда для деликатного реза тупья достаточно и упор более удобен и информативен. Ну а для заточки ножа такой твердости, я думаю, человеку уже присоветовали 2-3 алмазных брусочка.

Offline ТімЯн

• Осваиваюсь
  • **
  • Розташування: Київ
« Reply #21 : 17 Листопада 2014, 16:22:28 »
Моя думка про ніж для АТО.
Накладки - з мікарти/текстоліту, виступ (гарду) більшу. Кріпиться на передпліччі, але щоб не заважало працювати зап'ястку. Щоб піхви не зповзали вниз (а якщо добре прив'язать, то передавлять руку) потрібно додаткове кріплення вище, за ліктевим суглобом. Все ІМХО. А щоб не було ХЗ, не треба тут "світиться".
Тільки вперед!

Offline Emfitemzis

• emfitemzis@gmail.com
  • Бывалый
« Reply #22 : 17 Листопада 2014, 17:04:49 »
2 ТімЯн

Вы чомусь не враховуєте цінову складову. На мій погляд, ножни краще б було зробити з кайдексу, і накладки з мікарти чи Ж10, а на клинок щось добре і нержавіюче... м390 добре б підійшла. Наприклад накладки з мікарти це одразу +150 грн до ціни, а акація в мене була, це обрізки від капа який я розпилював на бруски. Шкіра для ножен, теж з остатків, від чехла до мачете, і ще колись давно робив ножни для здоровенного "рембоіда", ось це кусочки які залишились. Справа в тім що в мене зараз досить не веселе фінансове положення, а з хлопців захисників я грошей не беру... (за цей місяць зробив 3 ножі для них, трошки грошей на матеріали підкинули волонтери) Я допомагяю по можливостям своїм часом і працею... отже намагаюсь все робити з того що є, але так щоб нож був достойний...

Як боєць буде його кріпити то в же його справа... думаю на ножнах достатньо місць через які можна просилити як реміні так і просто паракорд наприклад, чи те що буде під руками, і вже якось скомпанувати так щоб воно було зручно. Повторюсь такі розміри були замовлені.
« Останнє редагування: 17 Листопада 2014, 17:13:45 від Emfitemzis »
Мої роботи
Фотоальбом

Offline Aleks33

• Местный
  • Розташування: г.Харьков.
  • Украина понад усе.
« Reply #23 : 17 Листопада 2014, 19:58:54 »
Нож понравился.Но 63НRC не хрупковат будет?

Offline Emfitemzis

• emfitemzis@gmail.com
  • Бывалый
« Reply #24 : 17 Листопада 2014, 20:06:35 »
Х12МФ нормально тримає до 64-х, хоча 64 вже багато...
Мої роботи
Фотоальбом