2 Ashtaroth
А пробачте у Вашому розумінні взагалі для чого дол? Ну на ножах яку він взагалі несе функцію? Знаєте?
Так от, можливо Ви не знаєте, я вам розповім (хоча слабо вірю в те, що ви цього не знаєте), в 99,9% випадків це чисто декор і нічого більше! В деяких ножах він може нести функцію зменьшення ваги, якщо дуже масивний клинок, або підвищення жорсткості якщо клинок довгий и тонкий, в будь-якому разі доли перекочували на ножі з мечів різного роду, де вони були саме для зменьшення ваги и підвищення жорсткості одночасно, але на ножах то просто декор.
В даному випадку дол ну якусь соту долю функціонала таки має, справа в тому що товщина 3,2, але то теж фігня, а от баланс в ножа в сторону клинка, тому дол хоч трішечки зменьшив вагу.
Просто я не хочу вірити, що Ви, людина яка не перший день в ножовій "темі", можете цього не знати, і вже ну зовсім не хочу навіть подумати, що Ви думаєте, що дол для відведення крові, так званий кровосток... ні я в таке не вірю...
2 pam999
При горизонтальному носінні нож (для правші) буде розташовуватись певно ріжучою кромкою доверху, хлястик замка, кінчиком теж доверху, думаю проблем не виникне, більше проблем може виникнути з розміром ножа, він на мою думку завиликий для горизонтального, але хто плотить той замовляє музику.
Мене реально насторожують ножемани які думають, що дол то крововідвід... цеж елементарні речі.