Автор Тема: Rhino  (Прочитано 4580 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline leoyas

• Слава Україні
  • Эксперт
  • Розташування: Іршанськ
  • Героям Слава
Rhino
« : 24 Червня 2015, 22:24:35 »
Вітаю.
Доволі цікавий ніж. Цікавий перш за все клинком, котрий з авторської сталі. Як її назвати толком ще не вирішено. Хімічно, згідно нашого технічного маркування - це Х14Г1МФТ(2,4%С). "Батько" цієї сталі FRITZ. Зливок його, ковка та термічка моя. Клинок відправлявся на тестування в реальних умовах на полюванні. Вердикт тестера дуже порадував. Приємно, коли людина, котра полює декілька десятирічч говорить:"кращого клинка ще в руках не тримав, при агресивності різу на рівні вуглецевої сталі, стійкість вища на порядок". Щоправда точити його на малі кути не того і зводити тонко теж. Він розкрився у всій красі при 35о з мікропідводом на 40о з підводом 0,5мм. Навіть було проведено експеримент: людині дали в руки і розбирай козла "як хочеш", тобто без гальмів. Ну, скола на підйомі хлопчина забацав, але зі слів нашого тестера там було вже ну зовсім неадекватне навантаження. Сталь вирішено запускати "в люди".
Клинок 112х27х3.7мм.
Руків'я: бронза, G-10, кокоболо.
Піхви від Serg DM. Ну говорити щось просто зайве. Майстер з великої букви {con} {_14} (__3)
Не сперечайтеся з росіянами. Ті, у кого є совість - самі все розуміють. Решта вже зробили свій вибір.

Нехай лани широкополі і Дніпро, і кручі стануть вам поперек горла, москалі @бучі.

"Русский мир"- це коли тебе п@здять мусора та гопники, а боятися потрібно НАТО.

Offline yspex89

• Активный участник
  • Розташування: Мелитополь
  • 0976189195 Skype: yspex89
Re: Rhino
« Reply #1 : 24 Червня 2015, 22:34:14 »
Круто, заинтриговали 8-)
Нож интересный получился - не обычный {_11}

Offline Frederico

• Старожил
  • Розташування: Львів
« Reply #2 : 24 Червня 2015, 22:36:23 »
Гарні форми, гарне виконання {_11}.
За винаходи та експерименти взагалі респек {cli}.
Друга проставка замасивна {_09}.

Offline leoyas

• Слава Україні
  • Эксперт
  • Героям Слава
« Reply #3 : 24 Червня 2015, 22:38:01 »
Так, дійсно замасивна. Нажаль не завжди на перед можна спрогнозувати. Зарах видно, що тонкіша була б краща.
Не сперечайтеся з росіянами. Ті, у кого є совість - самі все розуміють. Решта вже зробили свій вибір.

Нехай лани широкополі і Дніпро, і кручі стануть вам поперек горла, москалі @бучі.

Offline Віктор71

• Старожил
  • Розташування: Львов
« Reply #4 : 24 Червня 2015, 22:40:26 »
Гарна робота! Цікаво,яка твердість сталюки?

Offline Юра парикмахер

• Активный участник
  • Розташування: Израиль
« Reply #5 : 24 Червня 2015, 22:44:20 »
Хорошо!

Offline leoyas

• Слава Україні
  • Эксперт
  • Героям Слава
« Reply #6 : 24 Червня 2015, 22:48:33 »
Думаю десь 61 HRC. Це з горна, а з пічки можна витягнути й більше при інших рівнозначних параметрах.
Її основна принада не в твердості, там матриця карбідами забита наглухо, найбільший в 10 мікрон, здається. Не можу фото знайти, може Андрій знайде.
Впевнений це не потолок цієї сталі(не по твердості, а взагалі, хоча й зараз вже дуже непогано).

Offline garrisson07

• Активный участник
  • Розташування: Україна, Київ, Ірпінь
  • Віталій
« Reply #7 : 24 Червня 2015, 22:48:38 »
Толково виходить  коли декілька  профі збираються і експерементально щось створюють. {_11} Респектище.
«Господь - Пастырь мой; я ни в чем не буду нуждаться: Он покоит меня на злачных пажитях и водит меня к водам тихим, подкрепляет душу мою, направляет меня на стези правды ради имени Своего. Если я пойду и долиною смертной тени, не убоюсь зла, потому что Ты со мной".

Offline Parrusltz

• Местный
  • Розташування: Винницкая обл.
« Reply #8 : 24 Червня 2015, 23:01:10 »
Цікаві форми, не звично такі від тебе бачити.
І сталюка дуже цікава, буду чекати запуску в маси.
0936067807 Руслан

Offline serg_if

• Эксперт
  • Розташування: Станіславів
    • мої роботи
« Reply #9 : 24 Червня 2015, 23:14:05 »
Хо-хо, Льоня нарешті розродився! Гарні ножички вийшли!  Молодець!
"Мы рождаемся со вдохом, на выдохе - умираем. Остальное - дело техники... Нет! Вдох - и мы приходим в этот свет голыми, выдох - и мы уходим ни с чем. А все что между - это творчество!"  из х/ф "Буча в Гуче"

Offline Земледелец

• Бывалый
  • Розташування: Україна, Запоріжжя
« Reply #10 : 24 Червня 2015, 23:30:12 »
Цікава розповідь, молодці хлопці {con}. Ножик добрячий вийшов {_11}.

Михаил

• Гість
« Reply #11 : 25 Червня 2015, 07:20:35 »
Гарна робота {_11} сталь цікава {23} а по корозіоностійкості як вона себе веде {_09}

Offline Воля

• Эксперт
  • Розташування: Глухів
« Reply #12 : 25 Червня 2015, 07:40:27 »
Чойлик би поменше йому.

Offline Юрий

• Эксперт
  • Розташування: Мариуполь
« Reply #13 : 25 Червня 2015, 08:06:23 »
Молодцы! Знатный ножичек получился.  {_11}

Offline Nehai

• Don't buy a rifle, own a MAUSER.
  • Global Moderator
  • Эксперт
  • Розташування: Київ - Бровари - Шостка
« Reply #14 : 25 Червня 2015, 09:03:52 »
Гарний ножик, сподобався. {_11}
Про сталь мовчу, тут коментарі зайві. Лишається тільки заздрити його майбутньому власнику.
Льоня, а фотки "зверху" немає? Цікаво глянути як співвідносяться зтоншення клинка до носика та "ріг носорога"  {gig} (ти ж сам носорогом його назвав).
Ще, ти не написав який фініш клинка... {23}
Москаля ху@ч в голову! Господь відділить агнців від козліщ.
Nehai's stabwood&bone
Сергій Одіяненко in Fasebook

Offline leoyas

• Слава Україні
  • Эксперт
  • Героям Слава
« Reply #15 : 25 Червня 2015, 13:43:57 »
Фініш - травлення. Травив Андрій і ми вирішили, що травлення не надто пасує, в подальшому робитиму сатин або поліровку.

Фото зверху

Offline leoyas

• Слава Україні
  • Эксперт
  • Героям Слава
« Reply #16 : 25 Червня 2015, 23:23:07 »
 Ось знайшов фото структури самого першого зливка
х 400

х 1000

Те ж, после більш плотного травлення:

х 400

х 1000

Offline Twingo

• Участник
  • *
  • Розташування: Львів
« Reply #17 : 26 Червня 2015, 00:04:45 »
Молодці, файна робота  {_11}

Offline EMDamasK

• Активный участник
  • Розташування: Симферополь
« Reply #18 : 26 Червня 2015, 00:11:29 »
Интересная сталь) Достойный комплект! :) {_11}
Usque ad finem certant!

Offline Cynic

• Эксперт
  • Розташування: Днепр
  • Nihil habeo, nihil curo.
« Reply #19 : 26 Червня 2015, 13:28:02 »
Формы чуть простоваты, но учитывая экспериментальный характер клинка - вполне понятно и даже логично.
Не откладывай на завтра то, что можно вообще не делать!

Offline vobler

• Эксперт
  • Розташування: г Сумы
  • Время создает нас
« Reply #20 : 26 Червня 2015, 15:04:17 »
 {_11}

Offline сержант

• Эксперт
  • Розташування: Луганская обл.
« Reply #21 : 26 Червня 2015, 15:42:51 »
а по корозіоностійкості як вона себе веде
Присоединяюсь к вопросу. Хрома там хоть и 14%, но и углерода 2,4% то. Не позабирал он хрома на себя?
И как ты его вообще ковал при таком углероде? Это же чугун. Или это отливка "по булатной технологии"? Или порошок? {_07}

Offline leoyas

• Слава Україні
  • Эксперт
  • Героям Слава
« Reply #22 : 26 Червня 2015, 16:29:17 »
За корстійкістю вона краще навіть за К110. Травиться гірше. Кується важко, важче Р18. Обробляється крупним абразивом на рівні К110, дрібним гірше. Вироблена шляхом наплавки пучка електродів в графітовий кокіль. 800-грамовий зливок вбив. Потім порізав цого на шматки і вже шматки переміг у вузькому діапазоні.

Offline Mihail

• Участник
  • *
  • Розташування: Киев
« Reply #23 : 27 Червня 2015, 09:55:52 »
Я отримав на тестування в полі цей клин обідраним грубо (прибл.80 гріт) та вклеєним в грубо оброблену горбату деревяху. На моє здивування така форма руківя виявилась дуже зручною. Клин я заточив на ДМТ на 25 град кромку заполірував на сірому фінському сланці. Минулий сезон був досить вдалий, даним клинком я особисто розробив 4 диких свиней (прибл 80 , 100, 120 кг та 225 кг (був зважений!). та декілька косуль.
Висновки: найбільш різуча сталь, з якою я працював, схожа на ковану ШХ з якогось величезного буржуйського підшипника, яку я пробував давно. В порівнянні з цим ножем багато сталей, якими я працював, дають трохи "мильний" різ, звісно це субєктивна оцінка.
Стікість кромки: дуже висока. Слідуюча робота: заріз шкіри на ногах (страшний абразив, бо багато піску), зняття шкіри, відрізання голови по першому хребцевому суглобу,розріз грудини, розбір туші по суглобах на 6 частин (дві лопатки, два стегна, груднина з антрекотами, хребет з битками) були зроблені без правки без відчутної втрати гостроти. Великий кнур то окрема історія, там працювали вдвох. Після роботи ніж правився на круглому керамічному мусаті по моїх відчуттях біля 800 гріт на зерно буквально за 5 протяжок. Для експерименту ніж був даний  єгерю з Черкащини щоб він "працював як завжди". Я  дивився, як цей варвар за 10 хвилин розібрав козлика, проте кромка була вікришена десь на 3 мм. Він довбав по кістках інколи як сокирою! Після ніж був переточений як пише Леонід. Дійсно це ідеально для цього ножа. Форма: дуже зручно, наприклад щоб розрізати хребет, робиться розтин мязи, заводиться палець і зручно підрізається сухожилки . Як на мене, я б зробив його на 2 мм вужчим. Загальний висновок: ДУЖЕ ДОБРЕ!!!

Offline trifon

• Украіна понад усе
  • Осваиваюсь
  • **
  • Розташування: Сумы
  • Нож хорош для того у кого он есть. о5о-б98-16-90
« Reply #24 : 27 Червня 2015, 22:43:52 »
 {_11}присоединяюсь к пану Воблеру.
Фото альбом моих работ http://trifon.ucoz.com/photo/