Я отримав на тестування в полі цей клин обідраним грубо (прибл.80 гріт) та вклеєним в грубо оброблену горбату деревяху. На моє здивування така форма руківя виявилась дуже зручною. Клин я заточив на ДМТ на 25 град кромку заполірував на сірому фінському сланці. Минулий сезон був досить вдалий, даним клинком я особисто розробив 4 диких свиней (прибл 80 , 100, 120 кг та 225 кг (був зважений!). та декілька косуль.
Висновки: найбільш різуча сталь, з якою я працював, схожа на ковану ШХ з якогось величезного буржуйського підшипника, яку я пробував давно. В порівнянні з цим ножем багато сталей, якими я працював, дають трохи "мильний" різ, звісно це субєктивна оцінка.
Стікість кромки: дуже висока. Слідуюча робота: заріз шкіри на ногах (страшний абразив, бо багато піску), зняття шкіри, відрізання голови по першому хребцевому суглобу,розріз грудини, розбір туші по суглобах на 6 частин (дві лопатки, два стегна, груднина з антрекотами, хребет з битками) були зроблені без правки без відчутної втрати гостроти. Великий кнур то окрема історія, там працювали вдвох. Після роботи ніж правився на круглому керамічному мусаті по моїх відчуттях біля 800 гріт на зерно буквально за 5 протяжок. Для експерименту ніж був даний єгерю з Черкащини щоб він "працював як завжди". Я дивився, як цей варвар за 10 хвилин розібрав козлика, проте кромка була вікришена десь на 3 мм. Він довбав по кістках інколи як сокирою! Після ніж був переточений як пише Леонід. Дійсно це ідеально для цього ножа. Форма: дуже зручно, наприклад щоб розрізати хребет, робиться розтин мязи, заводиться палець і зручно підрізається сухожилки . Як на мене, я б зробив його на 2 мм вужчим. Загальний висновок: ДУЖЕ ДОБРЕ!!!