……Комментировать не нужно - реагировать не буду (мне эти наши публичные "междусобойчики" уже в печени сидят, о личке же ты тоже забыл, видать)
Это твое право, но на этот "междусобойчик" меня «пригласил» ты, меня прилюдно фейсом об тейбл, а я должен «отбрехиваться» в личке! Чтоб не беспокоить твою печень? Оригинально!
И еще:
…Народ - вы реально не понимаете, о чем пишет ТС? 
Главный посыл темы - наш комплекс меншовартості!…
Комплекс меншовартості – комплекс неполноценности (согласно всех словарей и переводчиков). Т.е ТС тонко намекнул, что те, кто делает нож Хольмберга, называя его финкой НКВД, якутов и др. страдают комплексом неполноценности, больные люди, в общем. (я в его сообщении этого не нахожу, хотя тебе виднее).
…Це не криза жанру - це криза нації...
Говоря
наш комплекс меншовартості! ты кого имел в виду? Себя? Ну себе ты можешь ставить диагноз, других ты когда успел обследовать?
Мало того, ты обобщил, и обозвал всю нацию, страдающей комплексом неполноценности,
круто. Осталось определить форумную методику диагностики, и делать пометку в профиле.
Можешь не реагировать, береги печень.….Мова про «гігієну» творчості, за що не варто братися і пропагувати. …..
Благородний намір, тоді до чого фото фінок, які не мають відношення до майстрів форуму, українських форумів? Жодна робота майстрів форуму (форумів) не має символіки НКВД (крім назви, вже писали, що ніж Хольмберга більш відомий за тою назвою), фото не супроводжується атрибутикою, що підкреслює відношення вироба до тої організації. Де пропаганда? «Якути» мають таке ж відношення до москалів, як я до балету. Хіба він кимось пропагується як москальське надбання? І чому Ваша турбота про «гігієну» творчості акцентована тільки на НКВД і «якутах»? Знаю людей, які «пачками» виготовляють грабендольхи і відправляють їх хлопцям на схід. А вони також заплямовані, тільки нацистами, чи японські катани, вакі не були на озброєнні японської армії? Як що «лікувати»
![на вынос! [corp]](https://www.knife.com.ua/forum/Smileys/classic/corpsmans.gif)
то всіх!