Автор Тема: Муч. Адриан и Наталия  (Прочитано 2144 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Shveik

• Бывалый
  • Розташування: Глобинський район - Міжгір'я
  • Memento mori
    • Memento mori
Муч. Адриан и Наталия
« : 21 Березня 2018, 19:09:15 »
Мученики Адриан и Наталия (начало 4 века).
Размеры 52х72см
Основа ДСП ламинат.
Грунт акрил.
Красочный слой...
   роскрышь акрил Santi
   остальное акрил Pentel
Здесь изображение немного побольше.
Бюджетный вариант. Без резьбы. Киот заказчик закажет в другом месте, так как у меня лобзик сломался. Подозреваю что киот обойдется ему вдвое дороже иконы.
Біда, коли людина раптом заходиться філософствувати - це завжди пахне білою гарячкою. (Йозеф Швейк)

Lingua Latina non penis canina.

Offline Vorias

• Активный участник
  • Розташування: Гостомель
Re: Муч. Адриан и Наталия
« Reply #1 : 21 Березня 2018, 19:40:59 »
Особисто мені дуже подобається =).
Хотілося б запитати про те,  що написано в тому свитку,  який тримає в руці Адріан,  якщо звичайно це має якесь значення.
Успіхів Вам у творчості.

Offline Паганель

• Андрій
  • Эксперт
  • Розташування: Кременчук
« Reply #2 : 21 Березня 2018, 20:24:59 »
 Я так розумію, що є якісь правила, чи, правильніше, канони в іконописі, від яких відступати не бажано, або заборонено?
На цю думку мене наштовхнула схожість ликів на іконах. Ніколи якось не задавався цим питанням. Техніка малювання теж, мабуть, якось регламентована. Так?
In me omnis spes mihi est

Offline Shveik

• Бывалый
  • Memento mori
    • Memento mori
« Reply #3 : 21 Березня 2018, 20:50:21 »
Так, є канонічні особливості написання, хоча останнім часом академічний живопис поступово витісняє канони. Є книги в яких зібрано ці канонічні особливості. Мій сайт на цю тематику. Дещо є тут. До іншого поки що не дійшли руки.
що написано в тому свитку,  який тримає в руці Адріан
Дякую за добрі слова. Написи на звитках вказуются в спеціальних книгах (про них на титульній сторінці мого сайта). Задля цікавості погляну що там у Адріана має бути.
Біда, коли людина раптом заходиться філософствувати - це завжди пахне білою гарячкою. (Йозеф Швейк)

Offline KRG Roman

• Бывалый
  • Розташування: Украина, г. Кривой Рог
« Reply #4 : 21 Березня 2018, 20:51:07 »
Пане Швейк, чи правельніше Отче, а чому ДСП ? Чому не дошка ? Невже замовник, не міг привезти ? Іконопис виглядає автентично ( на мій погляд ), гарно.

Offline Паганель

• Андрій
  • Эксперт
  • Розташування: Кременчук
« Reply #5 : 21 Березня 2018, 21:12:44 »
 Академічний стиль мабуть притаманний в католицизмі, там і скульптура і фрески. Доречі, ніде скульптур в наших церквах не бачив.
In me omnis spes mihi est

Offline Lopar

• Активный участник
  • Розташування: Киев
« Reply #6 : 22 Березня 2018, 09:08:42 »
Робота добра.  =)
А от вибір ДСП також незрозуміло.... та ж фанера якось більш натурально виглядає.

Offline Shveik

• Бывалый
  • Memento mori
    • Memento mori
« Reply #7 : 22 Березня 2018, 09:52:52 »
чому ДСП ? Чому не дошка ?
вибір ДСП також незрозуміло
Питання довговічності та ціни. ДСП мені поки що задарма дістається, а от дошку таких розмірів задорого замовляти, чи навідь самому склеїти. Крім того, сосну не візьмеш, бо смола через фарбу полізе (навідь акрил відшаровує), а це в деяких випадках, зіпсована робота.
Крім того, це не звичайне ДСП, а двусторонній ламінат. З такого роблять столешниці на кухонні меблі, тобто вологи воно не боїться, всіляких там жучків також.
Іконопис виглядає автентично
Загалом так. Це не моя розробка. Взяв підходяще фото ікони з мережі як зразок, трохи переробив під себе і маєм.
Академічний стиль мабуть притаманний в католицизмі, там і скульптура і фрески. Доречі, ніде скульптур в наших церквах не бачив.
Точно так. Хоча фрески і у нас є. Найпершою на Русі була мозаїка, якщо не рахувати привезених ікон. Аліпій Печерський починав саме з неї. Найстаріший іконостас (у Дальніх печерах) виконаний саме у цій техніці.
Скульптур нема, але нема і заборони ни них.

Offline Nehai

• Don't buy a rifle, own a MAUSER.
  • Global Moderator
  • Эксперт
  • Розташування: Київ - Бровари - Шостка
« Reply #8 : 22 Березня 2018, 09:55:46 »
Мій сайт на цю тематику
Очень интересно, раньше не видел.
Спасибо, Володя, почитаю. {tnx}

PS. Володя, может я туплю, но как там зарегистрироваться? Есть только "Вход" и "Запросить новый пароль", а "Регистрации" не вижу (_23).
« Останнє редагування: 22 Березня 2018, 10:07:56 від Nehai »
Москаля ху@ч в голову! Господь відділить агнців від козліщ.
Nehai's stabwood&bone
Сергій Одіяненко in Fasebook

Offline Shveik

• Бывалый
  • Memento mori
    • Memento mori
« Reply #9 : 22 Березня 2018, 12:40:27 »
Для Андрія трохи доповню... стаття про начебто заборону скульптур у православних храмах.
а "Регистрации" не вижу
Серега, там нет необходимости регистрироваться. Регистрация преимуществ в доступе до инфы не дает, поэтому я ее отключил так как спамеры задрали. Сайт достаточно давний и в гугле по запросу "иконописный подлинник" сейчас на 6-м месте, а до смены версий движка был на втором. В новой версии добавилась библиотека, но собственно страниц подлинника еще не успел переложить, наверное потому гуглоботы меня и скинули немного вниз.
що написано в тому свитку,  який тримає в руці Адріан,  якщо звичайно це має якесь значення.
Поглянув у Большаковський збір зразків. Цей збірник Адріану звиток не вказує. Лише так пишуть... "Святых мученик Андреяна и Наталии, Рус аки Флор, ризы киноварь, у ворота охра, испод лазорь, в правой руке крест, другая в ризе загнута". Зазвичай для мучеників перших століть християнства, коли мали місце гоніння, писали щоть типу "В гробу я бачив ваших ідолів"  {))} . З цікавості гляну що пише Фартусовський збірник.... Ого... тут більше. Згідно Фартусовського збірника Адріану на звитку можна писати 3 тексти. Один з них...
"Аще бы еси ведал род святых оных, и богатое наследые, коего тии чают, ты бы в первых припал к ногам их, и молил бы их, да помолятся о тебе".
Наталії на звитку (якщо є) 4 тексти. Один з них...
"Блажен еси яко обрел еси сокровище, егоже не оставиша тебе родители твои; тако бо благословится человек бояйся Господа".

Offline Nehai

• Don't buy a rifle, own a MAUSER.
  • Global Moderator
  • Эксперт
  • Розташування: Київ - Бровари - Шостка
« Reply #10 : 22 Березня 2018, 13:08:58 »
Регистрация преимуществ в доступе до инфы не дает
Ясно. {y}
Просто я кликнул на активную ссылку "следующая статья" и получил:
Цитувати
Доступ запрещён.
Только авторизированные пользователи могут открывать эту страницу.
Ну и давай пытаться региться... {sm}
Москаля ху@ч в голову! Господь відділить агнців від козліщ.
Nehai's stabwood&bone
Сергій Одіяненко in Fasebook

Offline Shveik

• Бывалый
  • Memento mori
    • Memento mori
« Reply #11 : 19 Грудня 2018, 12:44:45 »
Разом із одним із моїх сайтів здохли і всі мої фото, тому викладаю фото цієї-ж роботи. Замовнику настільки сподобалось, що це вже третя однакова робота. Верхня частина трохи змазана. Це блищить лак і в ньому відбивається небо.
Забув.... розмір ції А3

[вложение устарело и удалено администратором]