Пропоную вашій увазі ніж, що був зроблений для конкурсу
"Новачок".
Перший ніж, що показаний мною тут. І зроблений після великої перерви у виготовленні ножів, років з 6-7. Але руки, мабуть не "забули", 3-тє місце на конкусі тому доказ.
Названий мною Ramphastos, так як "музою" (чоловічого роду

) при його виготовленні був жовтогорлий тукан Ramphastos Ambiguus:

Клинок дамаск з одностороннім спуском, заточений з двох сторін, товщина 5,5 мм. Куплений тут, на НОЖиКу в 2012 (приблизно) в коваля з Нової Каховки
Roman8. Що в пакеті – ХЗ. Твердість РК об’єктивно 57-59 роквелів, пляшку впевнено шкрябає. Хвостовик відпущений до половини довжини, на перших двох отворах задовбався поки просвердлив, на ближньому до клинка, взагалі три свердла убив

(свердлити калений метал вмію).
Накладки – стабілізована шовковиця мого виробництва, шліфовка Р1000, поліровка, темлячний отвір – запресована мідна трубка, штифти – мідь Ф4 мм.
Піхви – ремінна шкіра ХД товщиною 5 мм, жовта тесьма Ф2 мм, ремінні гвинти, кобурна пукля та напівкільце – латунь. Покрито апперетурою. Підвіс комбінований: повздовжній на пасок плюс поперечний жорсткий на пасок. За необхідності переміщується під праву, чи ліву руку. З можливістю додавання вільного підвісу
Чесно кажучи з піхвами дуже поспішав (...і даремно, бо на конкурсі піхви не показували) і шов вийшов кепським.

Причину втямив вже в процесі - для тесьми Ф2 мм треба брати стібок не менше 6 мм, а я взяв 4 мм.
Поки ніж живе у мене на поясі в цих піхвах, але згодом перероблю, бо "косячні".