маньяк (і не тільки він говорив про це) правий в тому сенсі, що котушку варто чіпляти на спінінг і тоді вже дивитися підходить, чи ні.
А ще: якщо УЛ - це просто спроба скуштувати ще один вид ловлі, то я б рекомендував брати все на вторинному ринку (і котушку і спінінг). Доволі багато людей спробували, їм не зайшло і вони потім продають майже нові речі (часто комплектом) за хорошою ціною.
Я теж піддався був тій моді на ультралайт (дивлячись як в нас народ зграйками ходить (-ив) по набережній і кидає приманки) і придбав собі комплектик. Шкода тільки, що не поспостерігав за тими зграйками ультрлалайтчиків довше, а орієнтувався на відео на ЮТ, де на УЛ з купою емоцій витягують Х-кілограмових щук.
Придбав Favorite Professional PLS-682UL 2.07m 1-5g Fast на фурнітурі Фуджі і котушку Shimano Nexave 1000 FC. Все це мені обійшлося в ціну такої ж нової котушки, а з вигляду речі були як нові.
Котушка виявилася надто легкою для даного вудлища, було некомфортно. Поставив народну Екусіму від Ріобі в 1000 розмірі і стало набагато краще. Ловив на шнур, ловив на моно, на силікон і на китайські воблери.
УЛ не сподобався. Витрачаєш купу часу, а в улові дрібні окунці і щучки-шнурки. Через рік продав і спінінг і котушку (Шимано) , по грошах нічого не втратив, а досвід здобув.
Тепер, коли я сиджу на березі і ловлю плотвиць та лящиків на поплавок і мимо мене проходить черговий любитель УЛ і я питаю його про улов, то практично завжди співвідношення не на користь УЛ. Ну, показують мені пару дрібних окунців в пакеті (нащо вони здались?!), розказують про щуку, яку зловили "на днях", а я собі тільки посміхаюся.
Зрештою, ходова риболовля - це цікаво, але ж без улову - що то за риболовля?
Сподобалася думка когось в цій темі, що УЛ - це вимушений крок у тому випадку, коли крупну рибу виловили, а залишилася дрібнота. От тому, щоб ловити хоча б ту дрібноту, отих 50 гр. окунців, і було зроблено спінінги із маленьким тестом, дрібненькі приманки і т.д.
А ще ж є наноджиг! )) Спостерігав відео одного такого рибалки, в якого тонюсінький прутик до 2 г по тесту і якісь зовсім мініатюрні приманки. Ну і те, як він витягував 50 гр окунця, борючись із ним і виважуючи так, що прутик вигинався дугою. )) Хоча... може це і цікаво, хто зна?