Вітаю, шановне панство.

Карантин карантином, а працювати треба )) І так вже джинси замалі, то хоч рукам хай рада буде

Написав мені Рома
KRG Roman, мовляв так і так, є такий проект (бо я, якщо чесно, щось пропустив це діло), маєш бажання прийняти участь? Ну, а чого ж мені відмовлятись, діло корисне

.
Прислав мені ламінатний клиночок. Полежав він пару днів, походив я з олівцем, пішло діло. Спочатку трошки рандомних фото, кому то не цікаво - ножик внизу

Перше, що я зробив, накидав ескіз. Не дивуйтесь, що намальований і реальний ніж не абсолютно однакові. В мене завжди так

. На клинку нарізав чойл і посунув больстер впритул до клейма. Клин втратив десь 3-5мм. Клинок темний, тому всілякі зелені і червоні бруски відпадають. Ніхто не розуміє вільних художників

. Треба щось темне. Дякую Кості
Космосу - від нього в мене був схований брусочок графітового стабу. Пошкріб "в закромах Родіни"

і знайшов приниканий шматочок зубу кашалота. Якраз під колір плям на бруску. Дзен

. Мельхіор+мікарта на проставки.

Далі все по сценарію - больстер. Отвори в рядочок.

Клинок кований, має характерну фактуру. Яка, само собою, далека від прямих ліній. Це нормально.

Застосував відому техніку підгонки больстера

,
здається, результат вийшов непоганий. Доречі, фактура не є панацеєю. Вона живе окремо від підгонки. Хоча на першому фото больстер дзеркальний

Далі розмітка бруска і рандомні фото спроб по пам’яті набити Хробака Джима на бруску білого коріану, який я використовую як притир

. Находить деколи натхнення де не чекаєш

. Розміточна арта

, доречі, виявилась дуже помічним інструментом

.

Підгонка проставок

Склеїв, трохи обточив.

Далі руцями те діло доводив до ладу. Процес показував багато раз, тож не фоткав

Після обточки руків’я замотав скотчом, щоб не пошкодити біля стиків. Пару раз попадався

. "Луччє пєрєбдєть"

. Так само і з проточками. Хтось питав, як їх робити. Та отак і робляться. Надфілі, акуратно, все виходить. Головне
не тиснути - зіскочить з канавки надфіль - подре проставки, перечухувати потім

Власне, на цьому і все. Далі була шліфовка, поліровка, масла трошки, якого дерев’яха зовсім не взяла

. І готовий результат
Клинок:
KRG Roman; 135х27х4,5мм; ХВГ+40 Х13 з проставочками 304 нержи. Ромб, зведення 0,1.
Весь ніж: 265мм
Руків’я: Стаб
космос, мельхіор, зуб кашалота.

Сподіваюсь, виправдав очікування по дизайну і збірці

. Дякую за можливість прийняти участь у проекті

Ніж поїде назад до Роми. Хто шитиме піхви, то вже з ним зв’яжетесь.