Автор Тема: Ніж для проекту "Єдина Країна". Трошки процесу і результат.  (Прочитано 1538 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline seraotzt

• Moderator
  • Эксперт
  • Розташування: Одеса
Вітаю, шановне панство.  =)
Карантин карантином, а працювати треба )) І так вже джинси замалі, то хоч рукам хай рада буде  {))}

Написав мені Рома KRG Roman, мовляв так і так, є такий проект (бо я, якщо чесно, щось пропустив це діло), маєш бажання прийняти участь? Ну, а чого ж мені відмовлятись, діло корисне  {_11}.

Прислав мені ламінатний клиночок. Полежав він пару днів, походив я з олівцем, пішло діло. Спочатку трошки рандомних фото, кому то не цікаво - ножик внизу  :)

Перше, що я зробив, накидав ескіз. Не дивуйтесь, що намальований і реальний ніж не абсолютно однакові. В мене завжди так  {))}. На клинку нарізав чойл і посунув больстер впритул до клейма. Клин втратив десь 3-5мм. Клинок темний, тому всілякі зелені і червоні бруски відпадають. Ніхто не розуміє вільних художників  ))). Треба щось темне. Дякую Кості Космосу - від нього в мене був схований брусочок графітового стабу. Пошкріб "в закромах Родіни"  {))} і знайшов приниканий шматочок зубу кашалота. Якраз під колір плям на бруску. Дзен  {))}. Мельхіор+мікарта на проставки.

Далі все по сценарію - больстер. Отвори в рядочок.

Клинок кований, має характерну фактуру. Яка, само собою, далека від прямих ліній. Це нормально.

Застосував відому техніку підгонки больстера
,
здається, результат вийшов непоганий. Доречі, фактура не є панацеєю. Вона живе окремо від підгонки. Хоча на першому фото больстер дзеркальний  :_)

Далі розмітка бруска і рандомні фото спроб по пам’яті набити Хробака Джима на бруску білого коріану, який я використовую як притир  {))}. Находить деколи натхнення де не чекаєш   ))). Розміточна арта  {))}, доречі, виявилась дуже помічним інструментом  {y}.

Підгонка проставок

Склеїв, трохи обточив.

Далі руцями те діло доводив до ладу. Процес показував багато раз, тож не фоткав

Після обточки руків’я замотав скотчом, щоб не пошкодити біля стиків. Пару раз попадався  {mem}. "Луччє пєрєбдєть"  {))}. Так само і з проточками. Хтось питав, як їх робити. Та отак і робляться. Надфілі, акуратно, все виходить. Головне не тиснути - зіскочить з канавки надфіль - подре проставки, перечухувати потім  {mem}

Власне, на цьому і все. Далі була шліфовка, поліровка, масла трошки, якого дерев’яха зовсім не взяла  {))}. І готовий результат
Клинок: KRG Roman; 135х27х4,5мм;  ХВГ+40 Х13 з проставочками 304 нержи. Ромб, зведення 0,1.
Весь ніж: 265мм
Руків’я: Стаб космос, мельхіор, зуб кашалота.

Сподіваюсь, виправдав очікування по дизайну і збірці  {_09}. Дякую за можливість прийняти участь у проекті  (__3)
Ніж поїде назад до Роми. Хто шитиме піхви, то вже з ним зв’яжетесь.

Offline Алекс

• Осваиваюсь
  • **
  • Розташування: гор. Черкассы Украина
Люди не делятся на национальности, партии, фракции и религии. Люди делятся на умных и дураков, а вот дураки делятся на национальности, партии, фракции и религии.

Offline KRG Roman

• Бывалый
  • Розташування: Украина, г. Кривой Рог
Цікаво вийшло . Мені сподобався. {_11} Хочу потримати в руках , поки не поїхав до " кравця по костюм "

Offline Alexandros

• Бывалый
  • Розташування: г.Львов
Браво, Сергей! Классно!
Обращаюсь ко всем кожевенных дел мастерам: "Кто готов пошить фрак красавцу?"
Вся жизнь - игра.

Offline Fes

• Администратор
  • Эксперт
  • Розташування: Дніпро
    • НОЖиК
!!!
Цікаво вийшло
Классно!
Чого волаєте? Серж же не ніж зробив (він на це не здатен) - він просто одягнув клинок. Ну, це ж робота підмайстра - так вважає більшість, нє? ;)
Для підтвердження цього "постулату" читайте уважно все про останній конкурс на форумі і багато інших суперечок на тему "хто саме зробив ніж"
"Я зранку випив самогону - бо в світі справедливості нема.."

Offline KRG Roman

• Бывалый
Ми просто - любимо поволати. :D Настрій гарний.

Offline seraotzt

• Moderator
  • Эксперт
А я і не махав прапором майстра-ножороба. Я просто люблю складати конструктори  {))}

Offline Jericho

• Удалить
  • Эксперт
  • Нагадил как вшивая шавка - в результате забанен
Доречі, фактура не є панацеєю. Вона живе окремо від підгонки.
и еще ужасно выглядит, имхо {sm}

Поверхность типа hammered
http://www.knife.com.ua/forum/index.php?topic=60779.0

Как работа {_11} но сам ножик - рукоять отдельно, клинок отдельно, не вижу я их вместе {_09}

Offline Fes

• Администратор
  • Эксперт
    • НОЖиК
Зовсім, абсолюно не згоден з Jericho - там не "отдельно", там повна гармонія  {_21}
2KRG Roman - Хотілося почути б тих, хто вважає що зробити ніж - це зробити клинок, а все інше - дитячий садок. Також хотілося почути тих, хто здатен зробити і такий клинок, і зібрати такий ніж (там окрім слюсарних навичок потрібен ще й художній погляд - є такі серед критиканів, котрі володіють і тим, і іншим?)
Розумію, що конкретних відповідей не буде..
А сам проект -  {_11}

Offline Jericho

• Удалить
  • Эксперт
Совсем забыл {mem}=) благодарность за WIP фото в процессе. Рад, что периодически они проскакивают на форуме {_14}

Offline Fes

• Администратор
  • Эксперт
    • НОЖиК
Вот это

просто супер! Гармония в совершенстве!  {_11} {_11} {_11}

Offline Grab

• Осваиваюсь
  • **
  • Розташування: Київ
Гарна робота!  {_11}  Окремо дякую за фото покрокового процесу!  {con}
Слава Україні! Героям слава!

Offline KRG Roman

• Бывалый
Мене вистачило тільки на клинок. Як на мене , то задачи - рівнозначні. Не раз бачив , як гарний клин , псують незграбним руків'ям. Або, ніж втрачає - через невиразні піхви ( ножни , чохол) .

Offline seraotzt

• Moderator
  • Эксперт
и еще ужасно выглядит
Якби на лиці больстера було дзеркало або сатин, було б гірше. Там же кованина))

Offline Fes

• Администратор
  • Эксперт
    • НОЖиК
задачи - рівнозначні.
Плюс мільйон! З ремаркою - рівнозначні у вигляді творчості і затрачених зусиль.
Але кінцевий продукт видає хто? Клиночник? Ні, кінцевий продукт видає автор ножа
Чому ж його (їх) так паплюжать майже скрізь і називають "сборщиками"?

Offline Jericho

• Удалить
  • Эксперт
seraotzt, ааа {mem} прошу прощения, только сейчас понял, что не преследовалась цель финиш типа hammered, а просто повторить финиш пяты клинка {con}

Offline Metrolog

• Эксперт
  • Розташування: Odessa
  • http://2knife.com/users/metrolog
С интересом посмотрел фото "в процессе", но конечный результат слегка разочаровал. Вот на этой фотке
https://images.vfl.ru/ii/1588598418/2d4a90f1/30407695.jpg
все очень нравится, в конце получилась, как на мой взгляд, тонковатая рукоять. Ширина рукояти у больстера мне видится равной ширине клинка.  ((
с уважением. Metrolog.

Offline seraotzt

• Moderator
  • Эксперт
Володь, спасибо =)
Дело в том, что часто вертел в руках ножи с широкими клинками и рукоятками. У меня клешня сильно больше стандартной  {))}, и даже при этом рукоять толщиной больше 25мм лично у меня вызывает сильный дискомфорт. Тут изначально клинок был широкий. Можно было сделать красиво для картинки, без чойла. Но работать таким ножом, лично мне, не очень удобно. А так, как проект добровольный и коллективный,  я позволил себе некоторое фривольство  {_09}. Посмотрим, что скажет Рома. Если он скажет, что клинок пущен в работу зря, ну что ж, так тому  быть  (__3)
просто повторить финиш пяты клинка
абсолютно точно  {con}

Offline Frederico

• Старожил
  • Розташування: Львів
Сергію, якщо колектив не проти - висилай на пошив "одягу". Ще не знаю, що шити, але сяду подумаю.
За фото процесу і за терпіння це все зробити - окремо дякую {cli}.

Offline lenpeh

• Старожил
  • Розташування: г.Сумы
     Классная работа. Хотя мне тоже кажется рукоять тонковатой, но то мои тараканы на подсознательном уровне, ибо предложить свой вариант не могу в виду МЕДВЕДИЩА, который станцевал джигу на моих художественно-дизайнерских задатках. С преклонением отношусь к людям могущим придумать дизайн и вид ножа. Вижу, что нож очень удобен. Браво!
    ПС Как же не хватает Циника с его видением линий второго, третьего и иных порядков.

Offline KRG Roman

• Бывалый
Frederico , як не проти , можна з заїздом ножа до мене. Я перешлю Вам. Хочу сфоткати і потримати в руках. Від Вас вже поїде , до нового власника.

Offline Frederico

• Старожил
  • Розташування: Львів
Я не проти 8-). Тоді до зв'язку.

Offline Nehai

• Don't buy a rifle, own a MAUSER.
  • Global Moderator
  • Эксперт
  • Розташування: Київ - Бровари - Шостка
клинок пущен в работу зря
Тьфу на Вас, мистер. {))}
Ничего не зря, всё в тему, все классно. Мне тоже кажется, что можно было чуть пошире, но это визуальное восприятие. А есть ещё и тактильное - в руках держать надо.
Сереж, ты офигенный "не ножевщик"! (_22)
Многим, очень многим "ножевщикам" у тебя есть чему поучиться. 8-)
Подожду фото в пиджаке и стырю фотки в свою галерею. {_09}
Москаля ху@ч в голову! Господь відділить агнців від козліщ.
Nehai's stabwood&bone
Сергій Одіяненко in Fasebook

Offline вованчеГГ

• Старожил
  • Розташування: київська область
  • esse quam videri
красивый получился  {_11}
"І як бажаєте, щоб вам люди чинили, так само чиніть їм і ви.."

Offline Алексей-13

• Местный
  • Розташування: Київ
Да, как по мне, одно с другим сочетается. Единственное, проставка толстовата. Если она как-бы подчеркивает линии ламината, то они там достаточно тонкие (относительно), поэтому и проставка, возможно, должна быть тоньше. Вид "клинок справа", почему-то понравился больше :)