Вставлю і свої п"ять копійок

Ще коли робив ножі більш менш серйозно - ніколи не брав гроші наперед, навіть ніякої передплати не брав, ні копійки. І ставив замовників перед такою умовою: я вільний в термінах, ножа будеш мати тоді, коли я його зроблю. Ця умова була моєю єдиною умовою. Або так, або шукай іншого майстра. Можливо в мене так виходило, бо ножі ніколи не були моїм основним доходом, тільки як добавка до бюджету. Хто з ножів живе - той собі такого, скоріш за все, дозволити не може.
Є така штука, як натхнення. Багато хто буде сміятись, але дехто мене зрозуміє. Буває, що тижнями не можеш себе заставити зробити хоть щось, а буває за дві години ввалиш такий шмат роботи, що самому не віриться. В мене бували такі "приходи", що робота вилітала ніби сама собою, при цьому потім ти мало пам"ятаєш як то все робив. Часто при спробі потім повторити якусь лінію так не виходить

Тут на форумі є декілька ножів, котрі "вилітали" таким макаром

Зразу, "во ізбєжаніє крівотолков" мушу сказати, що ні бухати, ні вживати будь які речовини для цього непотрібно,
воно "приходить" само собою, і ближче до третьої години ночі

Людям творчим дуже важко працювати на замовлення, ще важче працювати в стислі терміни і практично неможливо працювати, коли клієнт пише-звонить кожен день і робить тобі brainfucking

Тому я б радив майстрам, котрі знають що таке натхнення не брати бабки наперед і не заганяти себе в якісь невеликі терміни, щоб уникнути подібних ситуацій. Люди (замовники) бувають різні, хтось ставиться з розумінням, а комусь хочеться отримати роботу точно в строк, адже терміни оговорені і гроші заплачені і формально замовник абсолютно правий.
По великому рахунку це все і спонукало мене викупити це замовлення, бо я сам такий