Автор Тема: Жертва кохання  (Прочитано 2229 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Shveik

• Бывалый
  • Розташування: Глобинський район - Міжгір'я
  • Memento mori
    • Memento mori
Жертва кохання
« : 08 Листопада 2021, 17:00:02 »
Маю двох цапів. Один 3-х річний, другий молодий. Вчора старому привели козу, ну а я дурень думаю поки старий буде робити свою справу, заведу молодого. Як говорять у американських фільмах "ета била очєнь бальшая ашибка", бо коли проводив молодого повз місце де розвивались головні події, старий побачив конкурента і оскаженівши кинувся на нього. Молодий, на відміну від мене, не дурний, бо сховався за мною, ну а старий з розгону згорнув нас обох, причому мене аж підкинув у повітря. Ще добре що я встояв, а то ще б і потоптався по мені. До вечора місце удару посиніло, коліно набрякло (ще добре що удар прийшовся вище коліна). Вночі через біль спав погано, проте до ранку полегшало. Зараз іще добряче кульгаю.
Через пару тижнів цап іде на ковбаси  {bu}
Біда, коли людина раптом заходиться філософствувати - це завжди пахне білою гарячкою. (Йозеф Швейк)

Lingua Latina non penis canina.

Offline Паганель

• Андрій
  • Эксперт
  • Розташування: Кременчук
Re: Жертва кохання
« Reply #1 : 08 Листопада 2021, 17:31:37 »
  {))}
In me omnis spes mihi est

Offline маньяк

• Эксперт
  • Розташування: г.Киев
« Reply #2 : 08 Листопада 2021, 18:09:49 »
 :D
З радістью придбаю пару кіл "рібая" з бойового цапа.
З повагою!

Offline wildss

• Бывалый
  • Розташування: Киев
« Reply #3 : 08 Листопада 2021, 18:51:35 »
Не зрозумів, хто таки жертва, цап чи Швейк.   (( :)

Offline Shveik

• Бывалый
  • Memento mori
    • Memento mori
« Reply #4 : 08 Листопада 2021, 18:55:38 »
Трирічний цап це як ві-газ. Смердючий і м'ясо жорстке. Сусідка часто просить припинати його подалі від іі двору, бо її може знудити. Вирішується питання по іншому. Кіз тримаємо багато років і вже є знайомі м'ясники для яких такі цапи як мед. Мені гидота. Для плову однозначно не годиться.
Іще був випадок років 5 тому. Уже було підмерзло і нам привезли в салоні запорожця козу (тягти з іншого кінця села по холоду довго). Цап (батько нинішнього) занюхав і коли я його вів, зірвався так що я сунувся прямо як на лижах, але побачив що між ним і козою закриті ворота, загальмував, а я не встиг і послизнувшись гепнувся навзнак аж гикнув. Правда один позитивний момент, з того часу грудний відділ хребта перестав мене турбувати  {))} .
Не зрозумів, хто таки жертва, цап чи Швейк.   (( :)
Якраз цап своє отримав. Я хоч і з матюками (про себе звісно) дав йому змогу довести діло до кінця. Йому приємне, мені корисне. Два штрика 100грн.  )))
Біда, коли людина раптом заходиться філософствувати - це завжди пахне білою гарячкою. (Йозеф Швейк)

Offline маньяк

• Эксперт
  • Розташування: г.Киев
« Reply #5 : 08 Листопада 2021, 19:11:06 »
Пишу в приват.
З повагою!

Offline Паганель

• Андрій
  • Эксперт
« Reply #6 : 08 Листопада 2021, 19:43:58 »
 Щоб м'ясо не пахло цапом, а точніше сечою того цапа, я глушив його ударом ребром долоні по шиї і відрізав яйця. Потім уже перерізав горло. Пардон за такі подробиці, але по другому ніяк. Покійна мама тримала по три-чотири кози ну і цапів на "сімена", так що я трохи "в курсі".

Offline Shveik

• Бывалый
  • Memento mori
    • Memento mori
« Reply #7 : 08 Листопада 2021, 20:42:05 »
Тут мабуть діло не в сечі, бо цапи смердять звичайно коли приходить час парування. Весною і влітку смороду практично не чути. Є ще варіант, коли цапів каструють (є навідь спеціальні щипці для цього. Мені наш ветеринар розповідав) тоді м'ясо досить пристойне.
І щодо яєць дійсно метод перевірений.
Пригадую випадок коли бабця (це було років 40 тому) домовилась з двома алкашами щоб вони зарізали козу. Прийняли для хоробрості, бо ніколи таким не займались і... вирішили різати косою  {_07} причому пиляли козі потилицю. От такі жахи, Хічкок нервово курить осторонь.

Offline Паганель

• Андрій
  • Эксперт
« Reply #8 : 08 Листопада 2021, 21:51:25 »
 Цапи сами себе обсцикають (прошу пардону) в період парування. При тому роблять це демонстративно і часто. На мою думку так вони посилюють враження про себе у кози. Ну і попутно виділяється, напевне, і в кров якийсь секрет, бо м'ясо таки "пахне". Тому народний метод такий, як я описав вище.  {sm}

Offline Shveik

• Бывалый
  • Memento mori
    • Memento mori
« Reply #9 : 09 Листопада 2021, 06:44:18 »
Саме так і не тільки себе, а все що поряд, в тому числі і хазяїна, якщо не помітив. А ще намагаються обдзюреною мордою потертися мені об штани. Дружина не встигає прати, а такий одяг доводиться залишати на вулиці, бо сморід від нього, ховайся.

Offline seraotzt

• Moderator
  • Эксперт
  • Розташування: Одеса
« Reply #10 : 09 Листопада 2021, 08:19:57 »
В мене батько тримає цапів не більше року. Або взагалі не тримає. Може весною поміняти козу на цапка, він за літо окрепне, восени поскаче і досвідос. Одноразові вони  {))}

Offline Big Ben

• Активный участник
  • Розташування: Генічеськ-Борзна
« Reply #11 : 09 Листопада 2021, 09:26:51 »
Зазвичай призначених на м"ясо цапиків каструють ще молодими, м"ясо дуже ніжне й смачне, старі теж виробивши свій ресурс також підлягають кастрації(правда, трошки іншим методом) й набувають доволі пристойного смаку. Смердять дорослі цапи цілий рік, незважаючи на сезон парування, виною тому банальні гормони. Цікавий факт, кримські татари вважають м"ясо кастрованого цапика одним з найсмачніших.

Offline Алексей-13

• Местный
  • Розташування: Київ
« Reply #12 : 09 Листопада 2021, 10:11:05 »
Хто постраждав зрозуміло... Але й ти бережи себе  8-)  {gig}

Offline seraotzt

• Moderator
  • Эксперт
« Reply #13 : 09 Листопада 2021, 10:58:30 »
кримські татари вважають м"ясо кастрованого цапика одним з найсмачніших
Я теж так вважаю. Але якщо родяться цапики - довше 4 місяців, як правило, не живуть. Тому і каструвати їх немає сенсу  {sm}. Як воно ще молочне  :)

Offline Big Ben

• Активный участник
« Reply #14 : 09 Листопада 2021, 11:21:14 »
довше 4 місяців,
Що ж там їсти? Чи не краще у 2- 4 місяці каструвати, дати нагуляти м"яса, доки є трава, щоб не витрачати сіно для зимівлі, за місяць до планованого забою добавити до раціону концентратів- й буде дійсно високоякісне смачне м"ясо, а не набір кісток розміром з кроля.

Offline Big Ben

• Активный участник
« Reply #15 : 09 Листопада 2021, 11:26:54 »
Одноразові вони 
До речі, племінний цап не дешево коштує, тому має досить довге життя, відробляючи своєму власнику досить непогані гроші у парувальний сезон.

Offline seraotzt

• Moderator
  • Эксперт
« Reply #16 : 09 Листопада 2021, 12:04:03 »
за місяць до планованого забою добавити до раціону концентратів
Це вже виключає поняття "якісного" м’яса у моєму розумінні. Хай краще мало, але супернатуральне. Трава і молоко. А до зимівлі дівчатка живуть нормально. Пацани шкодять. Їх як більше одного - херня якась починається :).
 Але то лише мої думки, і моїх батьків, що займаються тим виключно "для себе".
Зрештою, батьки взагалі не використовують ніяких комбікормів і хімії. Хоча, тої хімії і в звичайному зерні вистачає - його кроплять по 10 раз за літо.

« Останнє редагування: 09 Листопада 2021, 12:16:21 від seraotzt »

Offline Big Ben

• Активный участник
« Reply #17 : 09 Листопада 2021, 18:02:43 »
На смак та колір як кажуть, але ніколи не розумів смаку ні молочних поросят ні молочних козенят чи телят. А супернатуральне м"ясо (в моєму розумінні)- дичина, ще й з тих місць, де нема сільгосп. виробників.

Offline влад-ч

• Эксперт
  • Розташування: Чернигов
  • 063 71-68-263
« Reply #18 : 09 Листопада 2021, 18:20:50 »
Не знаю как там козы, но молочный поросенок  {_11}

Offline Паганель

• Андрій
  • Эксперт
« Reply #19 : 09 Листопада 2021, 19:33:54 »
 Все смачне, якщо якісно приготувати. В нашому мисливському колективі вірмени готують м'ясо бомбезно, будь то коза чи кабан. На природі шурпа чи шашлик залітає гвинтом.

Offline Shveik

• Бывалый
  • Memento mori
    • Memento mori
« Reply #20 : 09 Листопада 2021, 21:13:17 »
Коли цап на плем'я, то за сезон парування він помітно худне. Найкращий племінний із тих, які вигодовуються з під кози, а не тим що крізь пальці пролилось  :) . Правда потім цап намагається у кожної кози яку приводять парувати, скуштувати молока, доводиться пильнувати.
Ось він https://5u5.info/files/cap.jpg https://5u5.info/files/cap1.jpg

Offline Лука

• Володимир
  • Эксперт
  • Розташування: Кам'яний Брід- Кельн
  • Человеку надо мало, чтоб искал и находил.....
« Reply #21 : 09 Листопада 2021, 21:26:56 »
 Молоденьке козеня смачніше всякого кроля. Не гурман ніразу. А стверджую тому, що різав і готував сам, хворому баькові, без всяких спеціїв і приправ.
  Як казав, відомий в наших колах, кап.1рангу  {gig}, в мясо додають спеції, тоді коли воно ніяке або смердюче.
О вкусах не спорят. По вкусам судят.
"Ирония-непременная эстетическая составляющая мышления"

Offline Паганель

• Андрій
  • Эксперт
« Reply #22 : 09 Листопада 2021, 22:18:08 »
  Стосовно шашлику. Ця історія трапилась зі мною років двадцять назад. Приїхав я на вівчарню до товариша по баранчика на шашлик. Товариш був зайнятий, бо якраз забив баранця на презент і збирався його свіжувати. Щоб убити час я пішов вздовж огорожі роздивляючись овець. Здоровенному барану це не сподобалось і він підбігши до огорожі видавав противні звуки і ставав дибки. Потім зовсім обнаглівши почав буцати огорожу навпроти мене. Я від великого ума умудрився вліпити йому по ніздрях смачного копняка, після чого баран втратив до мене інтерес і відійшов вглиб загону. Сама огорожа була зроблена із обаполів, щілини великі. Я ще і подумав, що невелика вівця може пролізти, ну ягня так точно. Правда, знизу щільно забито, а сантиметрів 70 від землі начинались проріхи. Тож нічого кращого не придумавши, я примостив свою п'яту точку між обаполами і почав розкурювати люльку. Тупіт я почув занадто пізно. Ця мстива тварюка буцнула мене так, що метрів десять я біг на чотирьох кістках поки не впав. Вичухувався я більше тижня. Нижче спини був шикарний синець. Спав на животі і мріяв про помсту. Але не збулося, бо його виміняли на другого. Товариш мене підколює і досі. Така от історія.

Offline Лука

• Володимир
  • Эксперт
  • Розташування: Кам'яний Брід- Кельн
  • Человеку надо мало, чтоб искал и находил.....
« Reply #23 : 09 Листопада 2021, 22:31:52 »
 То що? Баран, в тобі конкурента відчув?  :D (це якщо по назві теми)  {gig}
О вкусах не спорят. По вкусам судят.
"Ирония-непременная эстетическая составляющая мышления"

Offline Паганель

• Андрій
  • Эксперт
« Reply #24 : 09 Листопада 2021, 22:46:37 »
 Холєра його знає, що він подумав, паразит. ;)