Щодо зберігання тютюну.
Особисто я тютюн зберігаю так.
Фабричний в фабричних кисетах/коробках нерозпакованим. Як розпакував то вже скурюю весь, бо вивітрюється.
Той що беру на "розвіс" зберігаю в поліетиленових пакетах із ZIP-затібкою. Але роблю у пакеті шилом по 4-5 отворів із кожного боку, щоб тютюн не зопрів. В такому вигляді він сильно пересихає, але зберігається добре.
Для вживання перекладаю тютюн у банку, всередині якої підвішую поролонову губку, так щоб вона не торкалась тютюну. От цю губку зволожую. Таким чином я "зберігаю" по 100-150 грамів тютюну. Не довго, постійно з банок надбираю у маленькі пакети з під фільтрів звідки вже безпосередньо іде на самокрутки. В середньому ця порція витрачається мною за місяці два-три. "Іде" по різному, так як у мене постійно в портсигарі самокрутки із тютюном 4-6 сортів. Так мені зручно. І так як різні сорти спалюються із різною інтенсивністю, то і час розходування "зволоженої" банки різний.
Наповнивши банку один раз тютюну туди не додаю поки не витрачу весь. От додатково зволожувати губку буває доводиться.
Різне пробував для зволоження, в т.ч. різні лікери, вина, настоянки, воду. Найкращий результат дає саме віскі, трошки ніжніше виходить із ромом, коньяк "найпростіше", але також прийнятний. Все ніяк не спробую з хорошим портвейном, через відсутність самого портвейну. От Крим від кацапів звільнимо - буде доступ до масандрівських портвейнів, які вважаю кращим. Тоді і спробую цей спосіб.
В морозильній камері зберігати тютюн не пробував.

В бляхових (а також скляних, пластикових) банках, навіть не закритих, зберігати навіть трішки вологий тютюн
довгостроково я б не став, бо на дні банки тютюн таки може зопріти і навіть цвіллю покритись.
От зволожений міцним алкоголем - можна. У мене для експерименту стоїть скляна банка з Парламентом, яку я закрив більше року тому. Зволожено ромом Gavana Club. Час від часу поглядаю на нього не розкриваючи банки - нормально.
Я його так закрив, маючи надію, що після витримки стане кращим.