Автор Тема: Тютюн для самокруток, сигарет та люльки.  (Прочитано 15196 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Nehai

• Don't buy a rifle, own a MAUSER.
  • Global Moderator
  • Эксперт
  • Розташування: Київ - Бровари - Шостка
Купив 0,5 кг тютюну Parlament у продавця на apkua (посилання на першій сторінці).

Спочатку здався міцнуватим, продавець його характеризував як середньої міцності... Але скуривши з десятка два цигарок розпробував. Непоганий. {y}
Лише прийшов пересушеним. Зволожую ромом Gavana Club, бо бурбон вже скінчився...
Поставив на зволоження тютюн також з використанням Мартіні та Ризького Чорного Бальзаму. Ще не пробував...

Тютюн зволожений Самбукою не сподобався  {kh} - запах ледь чутний, смак не змінився і тютюнинки злегка липкі, мабуть через значний вміст цукру в лікері.
Москаля ху@ч в голову! Господь відділить агнців від козліщ.
Nehai's stabwood&bone
Сергій Одіяненко in Fasebook

Offline Kirill66

• Активный участник
  • Розташування: Донецк-Краматорск
  • Слушать и слышать вещи разные.
Хлопці, тут не все так однозначно з ціми ароматизаціями. Не варто на них сильно сподіватися. Чому? Тому що якщо ароматизує фірма-виробник, вона використовує старовинні технології перевірені роками, нам з нашими коньяками та ромами за ними не угнатись. :D
І ще,іноді у мене буває так, аромат від Мадери просочує тютюн відмінно і довго тримає, а іноді навіть від рому не залишається і сліду. Це залежить від тютюну. Наприклад німецький тютюн хороший сам по собі, але і в домашніх умовах його ароматизувати-як не намагайся, не вийде.Інша справа американські тютюни, я не знаю від чого це залежить, але більшість вбирають сторонні аромати як губка.
"Трубка табака, выкуренная натощак в сырое и дождливое утро, составит быстрое и единственное лекарство от всех болезней".
"Наставления к сохранению здоровья".Англия.1613год.

Англичане говорят,приоритеты могут меняться от характера жены, породистости коня и качества трубки

Offline Олександр.

• Новичок
  • Розташування: хмельницька обл. м шепетівка
Re: Тютюн для самокруток, сигарет та люльки.
« Reply #77 : 03 Вересня 2023, 01:27:49 »
Всім доброго дня, бачу активність на нулі, чи є тут ще хтось?

Offline Pitbull

• Активный участник
  • Розташування: Київ
« Reply #78 : 03 Вересня 2023, 12:32:27 »
Всім доброго дня, бачу активність на нулі, чи є тут ще хтось?
Є. Але нема чого додати))) Як дізнався тут про Олега Бобиря - так і купую у нього.
Виходити на вулицю без ножика - це поганий смак.

Offline gari73

• Активный участник
  • Розташування: Киев
« Reply #79 : 03 Вересня 2023, 16:20:07 »
Покупаю Parlament, Сергій на сторінці його показав, міцнісць і нарізка подобається. Підскажіть про Олега Бобиря, майбуть я в темі не уважно читав.
У меня есть мысль и я её думаю.

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
« Reply #80 : 04 Вересня 2023, 11:09:42 »
Особисто мені цей Parlament не зайшов. ((
У мене в основному в ходу Герцеговина Флор, Basma, Izmir. Ну і ще із промислових жовтий Camel і Вірджинії Stenley, Graff, Dokers, MacBaren.
Nehai's stabwood&bone

Offline Pitbull

• Активный участник
  • Розташування: Київ
« Reply #81 : 04 Вересня 2023, 16:07:02 »
Підскажіть про Олега Бобиря, майбуть я в темі не уважно читав.
https://www.facebook.com/profile.php?id=100028903924780
Ось його профіль на ФБ. Продукт мені подобається.
Виходити на вулицю без ножика - це поганий смак.

Offline Олександр.

• Новичок
« Reply #82 : 06 Вересня 2023, 00:41:46 »
Я вже рік беру у Соколика, ще жодного разу не пожалів.

Offline Олександр.

• Новичок
« Reply #83 : 06 Вересня 2023, 00:47:44 »
Думав на пробу взяти у лозовської але після її відповіді пепедумав;
" Олександр Максимчук
Доброго дня, Як щодо зберігання?
Відповісти
6 д.
Veronika Lozovskaya
Олександр Максимчук Хранение табака: Табак натуральный без консервантов. 1 (первый) вид хранения- сразу весь не вскрывать табак, а по очереди по одному пакету, затем переложить в жесть банку и не закрывать. 2) (второй) вид хранения- если весь вскроете , переложить по жесть банкам и не закрывать.3) (третий) вид хранения- оставить себе на неделю, переложить в жесть банку и не закрывать, а остальной положить в морозильную камеру и брать порционно, так вообще без проблем) 4) (четвертый) вид хранения-можно разложить подсушить в естественной комнатной температуре, когда полностью высохнет можно закрывать и также брать порционно увлажнять водой, он своих свойств не меняет) . Влажный табак закрывать нельзя, натуральный табак храниться в морозильной камере или в пересушенном состоянии)
Олександр Максимчук
Тобто висушити його?
Відповісти
3 д.
Veronika Lozovskaya
Олександр Максимчук можно подсушить
Відповісти
3 д.
Олександр Максимчук
Наскількі я знаю тютюн не можна ні висушуваим ні заморожувати.
Veronika Lozovskaya
Олександр Максимчук Вы смешиваете все понимания хранения табака фабричного и натурального . Начиная с обработки земли фосфатами и заканчивая обработкой табака при приготовлении различными химическими веществами, консервантами. У меня табак противоположный к фабричному -натуральный, без каких либо консервантов, а именно вкусы у нас не химические, а натуральные, которые мы достаем из листа годами приготовления, поэтому и хранение соответственно другое, не нужно путать и смешивать фабричный и натуральный продукт и доказывать в чём Вы абсолютно не имеете понятия! Да именно фабричные табаки, которые приправленные жёсткими консервантами, а также ароматизаторами, при таком хранении как я предлагаю , потеряют всякий вкус и цвет, при высыхании , фабричный табак нельзя увлажнять, поэтому он напротив теряет свои вкусовые качества, а у меня противоположная картина мира , вкус и цвет никак не изменится! Вы можете читать все книги мира, но это Вам не даст всего понимания, а многие годы экспериментов, показывают совсем другой результат! Так что перестаньте раздавать советы ! "

Вибачайте за обєм, але моне просто бомбануло від цього...

Offline Олександр.

• Новичок
« Reply #84 : 06 Вересня 2023, 00:49:45 »
А які ваші думки, зауваження?

Offline gari73

• Активный участник
« Reply #85 : 06 Вересня 2023, 22:52:25 »
Олександр, Ви тютюн вибираете для самокруток чи люльки ? Ваш великий текст з перепискую про храніння не всим понятний.

Offline Олександр.

• Новичок
« Reply #86 : 07 Вересня 2023, 00:06:00 »
Курю люльку

Offline Gesandt

• Об7459б1бО
  • Эксперт
  • Розташування: Кривий Ріг
  • ми завжди будемо там
« Reply #87 : 09 Вересня 2023, 03:34:53 »
Доброго ночера. Трохи може не в тему, бо палити кинув. Але декілька днів тому знайшов у "довгому ящику" машинку для скрутки цигарок. Я колись купляв машинку, тютюн та папірці у спеціальнім магазині. Одразу ж згадав, на скільки тютюн кращий за те, що кладуть (саме кладуть, як пес з-під хвоста, інакше не сказати) у цигарки з супермаркетів... Я добре пам'ятаю, які міцні затяжки були. Мешкав я сам та палив (саме самокрутки!) під настрій, цейлонський чай або вірменський коньяк Ані на кухні. Потім виходив на якийсь час, а повертаючись, насолоджувався ароматом, ще не вивітрившимся. Усе пам'ятаю. Усе, окрім назви того тютюну.
Сорі за офтоп
 =)
П. С. Якщо комусь цікаво, не полінюся та на днях з'їздю у той магазин та по аромату знайду той сорт, бо з часом нюх поліпшився)) Звісно, якщо той магазин ще існує.
Самотній Незкінченний Шлях

Offline John

• Старожил
  • Розташування: Заставки Красилів Хмельницький
  • люблю любити
« Reply #88 : 09 Вересня 2023, 09:48:14 »
Було б дуже цікаво  =)
Не потрібно побоюватися кінця свого життя, потрібно боятися того, що воно так ніколи і не почнеться.

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
« Reply #89 : 26 Вересня 2023, 16:56:12 »
Був на початку місяця у батьків. Побачив там у одному із магазинів Шостки банку Stanley Blond 140 г:

І хоч знаю, що він має бути слабеньким (до цього не пробував), але купив, позарився на ціну - 620 грн. В Києві такі по 750 грн.
Сам по собі таки слабенький. Але кращий від аналогічного Dokers Blond, має гарний смак, запах та післясмак, трошки легший за Вірджинію.
Я його замішав із Парламентом, що на початку сторінки. Бо сам Парламент наче і не міцний для мене, але якийсь "різкий", дере горло. Вийшло непогано, мені сподобалось. 8-)
Nehai's stabwood&bone

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
« Reply #90 : 26 Вересня 2023, 17:31:05 »
Щодо зберігання тютюну.
Особисто я тютюн зберігаю так.
Фабричний в фабричних кисетах/коробках нерозпакованим. Як розпакував то вже скурюю весь, бо вивітрюється.
Той що беру на "розвіс" зберігаю в поліетиленових пакетах із ZIP-затібкою. Але роблю у пакеті шилом по 4-5 отворів із кожного боку, щоб тютюн не зопрів. В такому вигляді він сильно пересихає, але зберігається добре.
Для вживання перекладаю тютюн у банку, всередині якої підвішую поролонову губку, так щоб вона не торкалась тютюну. От цю губку зволожую. Таким чином я "зберігаю" по 100-150 грамів тютюну. Не довго, постійно з банок надбираю у маленькі пакети з під фільтрів звідки вже безпосередньо іде на самокрутки. В середньому ця порція витрачається мною за місяці два-три. "Іде" по різному, так як у мене постійно в портсигарі самокрутки із тютюном 4-6 сортів. Так мені зручно. І так як різні сорти спалюються із різною інтенсивністю, то і час розходування "зволоженої" банки різний.
Наповнивши банку один раз тютюну туди не додаю поки не витрачу весь. От додатково зволожувати губку буває доводиться.
Різне пробував для зволоження, в т.ч. різні лікери, вина, настоянки, воду. Найкращий результат дає саме віскі, трошки ніжніше виходить із ромом, коньяк "найпростіше", але також прийнятний. Все ніяк не спробую з хорошим портвейном, через відсутність самого портвейну. От Крим від кацапів звільнимо - буде доступ до масандрівських портвейнів, які вважаю кращим. Тоді і спробую цей спосіб.
В морозильній камері зберігати тютюн не пробував. ((
В бляхових (а також скляних, пластикових) банках, навіть не закритих, зберігати навіть трішки вологий тютюн довгостроково я б не став, бо на дні банки тютюн таки може зопріти і навіть цвіллю покритись.
От зволожений міцним алкоголем - можна. У мене для експерименту стоїть скляна банка з Парламентом, яку я закрив більше року тому. Зволожено ромом Gavana Club. Час від часу поглядаю на нього не розкриваючи банки - нормально.
Я його так закрив, маючи надію, що після витримки стане кращим. {_09}
Nehai's stabwood&bone

Offline gari73

• Активный участник
« Reply #91 : 27 Вересня 2023, 16:11:16 »
Мені подобався Парламент, але з часом-2 місяця як купив він змінився, став міцніше дере горло, кашляю. На днях купив там-же Ізмір і Собраніє. Ізмір для мене слабенький, підмішую парламент, хороша суміш. Собраніє хороший, трохи легше і мякіше за парламент, але не хватає якогось тютюнового присмаку-аромату. Знайомий там купляв латакія, каже гарний тютюн, як зустрінимось то спробую.
Питання до Сергія, який віски для звиложення Вам більше сподобався ?. Що таке промисловий MacBaren ?.

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
« Reply #92 : 28 Вересня 2023, 16:15:37 »
Та віскі будь-який непогано... Я пробував бурбон Four Roses, Bushmills 10-річний, Johnnie Walker Red Label... Що 4 Розес, що червоний Джонні Уокер мені на смак "не зайшли", останній так взагалі ІМХО віддає кирзачами... {kh} А от для зволоження тютюну всі підходили прекрасно.
Що цікаво: чим більш вонючий віскі, тим ароматнішим виходить тютюн після зволоження. І "вонючість" десь дівається  {gig}. З цього приводу хочу спробувати вірменський Арарат "три зірки" (Єреванського коньячного заводу, а не всяких вірменських ФОП та ТОВ) для зволоження - він має доволі специфічний смак, що злегка нагадує чи то чачу, чи то граппу, не схожий на інші вірменські коньяки. Саме три річний, в п'ятирічного та більш витриманих цього смаку вже нема. Та ніяк у продажі його не побачу...
Зараз використовую Bell's - і на смак непоганий, і для зволоження добрий.

Що таке промисловий MacBaren
Магазиний тютюн марки MacBaren в кисетах, наприклад
https://embargo.ua/ua/product/tjutjun-dlja-samokrutok-mac-baren-virginia-blend/
« Останнє редагування: 01 Жовтня 2023, 09:47:39 від Nehai »
Nehai's stabwood&bone

Offline gari73

• Активный участник
« Reply #93 : 29 Вересня 2023, 18:30:09 »
Про MacBaren запитав, бо побачив цікаве оголошення, продавець каже суміш тютюну соусований. Я ще не купляв, думаю, так-як в запасі 1.5 кг різних тютюнів. Може курці з Черкас щось скажуть.
https://apkua.com/ru/agroboard/i-480814/velikij-vibir-tyutyunu-tabak-virdzhiniya-gold/

Offline John

• Старожил
  • Розташування: Заставки Красилів Хмельницький
  • люблю любити
 відпишіться, якщо замовите.
Не потрібно побоюватися кінця свого життя, потрібно боятися того, що воно так ніколи і не почнеться.

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
Виявив, що не весь тютюн "з прихильністю ставиться" до зволоження. (_24)
Деякий час тому купив для батька 0,5 кг тютюну Меріленд. Відсипав собі грамів 100, бо до цього його не пробував. Тютюн слабенький, але приємний. Першу порцію грамів з 30 скурив без зволоження, в такому вигляді як прийшов від продавця, доволі сухим. Нормально. 8-) Ще грамів 70 заклав у банку та почепив губку з віскі Bell's, як завжди. Зволожений тютюн став гірчити! (_19) Розкрив банку - після висихання гірчинка пропала, аромат віскі залишився, але дуже-дуже слабкий.
Таку цікаву фігню виявив лише з Мерілендом, всі інші сорти, що пробував, після зволоження алкоголем стають кращими. Ну на мій смак.

PS. Фабричні тютюни не зволожую алкоголем. Вони, як правило, нормально зволожені в кисетах та банках і зберігають достатню для мене вологість до повного розходування порції.
Nehai's stabwood&bone

Offline gari73

• Активный участник
купив MAC BAREN, репліка-соусований вишня, гарна суміш різного тютюна і чимось пропитана. Сподобався, середня нарізка і чистий без гілочок-паличок, забивається гарно. Курить приємно, хоча особливого привкусу і аромату вишні не відчув. Також продавець прислав пробник PARLIAMENT, він ще краще за MAC BAREN, чимось пропитаний на фабриці, має аромат кава-вишня, на жаль він у продавця закінчився я получив залишки.
Також купив ароматизатор кава, флакон з розприскувачем, як правильно використовувати ще не зрозумів, сильно він густий, з вологим тютюном ще можна розмішать а в сухому залишаються згустки. Продавець рукомендує розбавити водою, но поки нема в флаконі місця для води.
https://apkua.com/ru/agroboard/i-480814/velikij-vibir-tyutyunu-tabak-virdzhiniya-gold/

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
Мені доця подарунок з Німеччини привезла  :)
Nehai's stabwood&bone

Offline Gesandt

• Об7459б1бО
  • Эксперт
  • Розташування: Кривий Ріг
  • ми завжди будемо там
Було б дуже цікаво  =)
Сорян, немає там нічого. Де шукати - не знаю, бо не палю
Самотній Незкінченний Шлях

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
Саме в тему.
Я в основному палю тютюн не фабричний. Але один-два сорти фабричного завжди звик мати в портсигарі. В останній час то в основному Stenley Virginia. Або жовтий Кемел, Гафф Вірджинія, Докер Вірджинія, чи Балі Вірджинія/Білий Халцвар.
Чергова банка Стенлі у мене майже закінчилась, думаю, треба купити парочку.
А  fuk
В жодному з інтернет-магазинів не знайшов не те що Стенлі, а тютюну взагалі. Ні самокруткового, ні люлькового  (_19)
Давай я пробивати "що і як"...
Виявляється наша дебільна влада ще рік тому ухвалила закон, згідно якого забороняються всі ароматизовані тютюни. А докупи всі інші тютюни повинні мати нову упаковку. На все це дали рік, і от саме з 1 серпня той закон почав діяти.
В результаті тютюни в старій упакрвці в Україну не завозяться, а поки виробники роздупляться на нову упаковку...
Коротше раніше ніж кінець вересня фабричних тютюнів у магазинах очікувати не варто  (_23).
« Останнє редагування: 04 Вересня 2024, 11:10:27 від Nehai »
Nehai's stabwood&bone