Я спробував вже всі три від Лозовської (остання суміш приїхала сьогодні) та обидва що прислав пан
Buzzer на пробу

.
Всі тютюни від Лозовської позначено, як 2017 року. По ідеї правильно витримані тютюни мають з роками кращати, але чи то дійсно так я на власному досвіді не скажу

.
Отже враження.
1. Суміш Лозовської #1: Вірджинія, Берлі + Перік та Флейм - 450 грн за 100 грам. Хороший

. Запашний, смак гарний. Може трішечки можна міцніше. Може братиму ще.
2. Суміш Лозовської #2: Virginia 27, Kentucky, Jaffna (Шрі-Ланка), Adonis, Black Bolivian criollo (люльковий), Criollo de los Sierros (різновид гавани), Goose Creek Red ( темна Вірджинія) + Перік - 350 грн за 100 грам. Мені зайшов найкраще

. Класний смак, запах, в міру міцності (середній). Буду брати ще точно

. Можливо з добавкою Латакії (це буде ще +50 грн/100 г).
3. Суміш Лозовської # 3: Virginia 202, Kentucky 15 , Pensylvania red, Vuelta Abago (Кубинський традиційний сорт), Java bezuki ( сорт з острова Ява), Ohio Dutch , Vallejano (Мексика), Punta de Lanza (Гватемала), Goose Creek Red (темна Вірджинія) + Перік та Латакія - 400 грн за 100 грам. З трьох зайшов найменше

. Для мене слабкуватий, хоч із смаком та ароматом все добре. Як на мене Латакії можна було трішки більше, бо запах її відчувається, а смак ні.
4. Тютюн від Бобиря (який то сорт?

). Мені зайшов. Саме в міру по міцності. Приємний запах, приємний смак. Цілком може піти в якості не дорогого повсякденного.
Це той, що ферментований, я так розумію?..
5. Тютюн від Ярика. Має трішки запах прілості і навіть є крихітка цвілі... Тобто судити взагалі то не правильно, бо як писав пан
Buzzer, тютюн неправильно зберігали і він на смак не прілий інший... Ну на смак "так собі"... При палінні прілість не відчувається, але, впевнений, то вплинуло. Не вразив.

Але це ще лише по 1 самокрутці кожного нового тютюну. Зазвичай по 1 не судять, треба 3-5 шт. Тому враження може зміняться.
2
Kirill66Мак Барен у мене вже скінчився, що Вірджинія, що Хальцвар, але не треба. Хоча дякую!

Мені сподобався тютюн Лозовської #2. Буде у мене в якості "делікатесу", що раніше виконував фабричний тютюн - 3-4 цигарки на добу.
Та і жінка на наступному тижні збирається до доці їхати, а там для мене вже куплено 240 грамів різних тютюнів (Atlanlic, Pepe, Chee Tah), тобто під кінець жовтня у мене має бути фабричний тютюн німецький

.
А в якості "повсякденних" у мене споживається Ізмір, Басма, Герцеговина Флор (цей, правда, палю дуже мало - перестав мені подобатись) та деякі суміші приготовані власноруч з різних тютюнів (Парламент, Золоте Руно, Малібу, Вінстон).
До речі, я не помітив, що тютюн Лозовської гасне більше, ніж всі інші, що я палю. Взагалі всі смачні самокруткові тютюни можна назвати "Тютюн не пи#діти"

- трохи зазівася і цигарка потухла => треба підкурювати наново. Мене то не напружує.