Автор Тема: Тютюн для самокруток, сигарет та люльки.  (Прочитано 15174 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline AWAlone

• Осваиваюсь
  • **
  • Розташування: Украина,Сумы
Re: Тютюн для самокруток, сигарет та люльки.
« Reply #100 : 16 Серпня 2024, 05:58:42 »
Так і є,я спочатку думав що онлайн можна придбати у "Фортуні",але дзуськи... {no}

Offline Nehai

• Don't buy a rifle, own a MAUSER.
  • Global Moderator
  • Эксперт
  • Розташування: Київ - Бровари - Шостка
« Reply #101 : 16 Серпня 2024, 08:51:04 »
От саме від директора "Фортуни", через другі руки, і є інформація про терміни...
Мовляв виробники тютюнів ніх... не вітають розробку та виробництво нової упаковки, бо у них все "заточено" під стару. І не поспішають роздуплитись...
Тепер бідкаюсь, чому не купив на банку Стенлі більше   (_23). Хоч запаси тютюну маю до пари кілограмів, але то все не фабричні, в основному турецькі Ізмір, Басма, Герцеговина Флор... По трошки Парламента; Золоте Руно та Малібу для підмішування у міцні Хальцвари, які купую час від часу.
Бо ранок я починаю з сигарети саме з тютюну Стенлі. Інший мені натще серце гірчить.
Москаля ху@ч в голову! Господь відділить агнців від козліщ.
Nehai's stabwood&bone
Сергій Одіяненко in Fasebook

Offline Kirill66

• Активный участник
  • Розташування: Донецк-Краматорск
  • Слушать и слышать вещи разные.
« Reply #102 : 17 Серпня 2024, 15:38:35 »
Купував я нещодавно на руках МБ Хальзвар. Пачки по 40 гр-400 грн. Тютюн є, просто продавці сховали його. Так що, якщо є якийсь знайомий у Фортуні, Калабаші або в Ембарго-шоп то можна запросто домовитися.
"Трубка табака, выкуренная натощак в сырое и дождливое утро, составит быстрое и единственное лекарство от всех болезней".
"Наставления к сохранению здоровья".Англия.1613год.

Англичане говорят,приоритеты могут меняться от характера жены, породистости коня и качества трубки

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
« Reply #103 : 17 Серпня 2024, 22:02:32 »
Нема у мене таких знайомих, що з-під полиці, ризикуючи роботою, продадуть. {no}
До друга (а не знайомого  {_13}), який має виходи на Фортуну, і звертався.  Та він сам "на підсосі" виявився.
МБ Хальзвар. Пачки по 40 гр-400 грн.
Ну, не так вже і дорого  (_24). Пару місяців тому в Ембарго по 320 були...
Я б теж за таку ціну купив, будь-що, окрім ароматизованого, хоч Вірджинію, хоч Хальцвари, хоч Цвар... Та навіть Американ бленд...
Тільки ти помилився Mac Baren (я так зрозумів твоє MB) в 30-грамові пачки фасує. В 40-грамових з тих, що у нас продається, наскільки я знаю, лише Bali.
Nehai's stabwood&bone

Offline Kirill66

• Активный участник
« Reply #104 : 23 Серпня 2024, 19:09:03 »
Ні, це вони раніше йшли по 40 гр, а потім почали фасувати по 30 гр. Це, напевно, старі запаси. 30гр за 400грн-та я б удавився. {))} Буду до нього ще раз звертатися. На тебе просити?
"Трубка табака, выкуренная натощак в сырое и дождливое утро, составит быстрое и единственное лекарство от всех болезней".

Англичане говорят,приоритеты могут меняться от характера жены, породистости коня и качества трубки

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
« Reply #105 : 23 Серпня 2024, 23:34:25 »
Буду до нього ще раз звертатися. На тебе просити?
8-) 8-) 8-)
Nehai's stabwood&bone

Offline Buzzer

• Бывалый
  • Розташування: Kiev
« Reply #106 : 03 Вересня 2024, 08:53:05 »
До речі, Nehai, Ви колись писали, що періодично буваєте у м. Шостка Сумської обл. Так ось, там у магазині "Оксана" по вул. Свободи (колишня К. Маркса, здається) на виході біля кас є вітринка з аксесуарами для самокруток, і там продається фабричний тютюн у пачках по 30 г. Мабуть, із старих запасів. Які саме - не скажу, не було часу розглядати. Але кілька видів є. Можете глянути при нагоді, можливо, щось зацікавить. =)

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
« Reply #107 : 03 Вересня 2024, 12:13:45 »
У Шостці буваю.
Магазинів "Оксана" на вул. Свободи два штуки  ;): один навпроти ринку, другий більший (зветься "Оксана +") далі, навпроти краєзнавчого музею і відкритої виставки військової техніки.
Тютюн був в обох магазинах. Я про те знаю і як там буваю - купую  {y}. Тим паче, що при збільшенні ціни в інтернет-магазинах ціни на тютюн там лишаються старими, чим я вже неодноразово користувався, купуючи там Stenley банками. До речі, це трохи дивно, беручи до уваги, що власники тих магазинів вірмени. Мабуть не всі вірмени бариги-троглодіти, як про них частенько говорять. {sm}

От лише поїду я туди не скоро наступний раз, не раніше жовтня ((. Тому купувати наперед (міг би маму попросити) смисла не бачу - до жовтня у нас має з'явитись.
На даний час, дякуючи Арсену Kirill66  {tnx}, маю дві 40-грамові пачки Mac Baren, Original Virginia та Halfzvare Shag, які лише розпочав:

На місяць мені має вистачити 8-).
Nehai's stabwood&bone

Offline AWAlone

• Осваиваюсь
  • **
  • Розташування: Украина,Сумы
« Reply #108 : 04 Вересня 2024, 06:02:52 »
Схоже на контрабанду ;)

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
« Reply #109 : 04 Вересня 2024, 06:39:51 »
Вона і є...  :_)
А куди діватись  (_24), якщо наші податковці все нове придумують як краще подоїти свій народ, та чим більше в кишені напхати...
Nehai's stabwood&bone

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
« Reply #110 : 02 Жовтня 2024, 11:50:23 »
Хто що знає чи чув?..
Бо вересень минув, тютюну поки в магазинах не з'явилось... (_23)

У мене закінчується пачка Mac Baren Halfzvare, Вірджинія вже скінчилась...
З Німеччини від доці (назамовляв їй максимально, скільки можна провезти через митницю - 250 грамів різних тютюнів) передача {gig} має приїхати лише під кінець жовтня...
Тому трохи сумненько  ~(:{
Nehai's stabwood&bone

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
« Reply #111 : 06 Жовтня 2024, 16:14:55 »
Мені прийшло два тютюни від Buzzer на пробу , два від Лозовської (суміш #2 + Перік та суміш #3 +Перік, Латакія) по 100 грамів і ще один від Лозовської "в дорозі". Останній я купив пізніше, найдорожчий 450 грн/100 грамів - суміш #1 + Перік, Флейм. Лозовська дуже рекомендувала, то я і повівся...  :)
Поки пробував лише найдешевший 350 грн/100 г "суміш #2 + Перік". Нормальний, грошей своїх однозначно вартує  {y}, але більше сказати поки не годен.
PS. У Лозовської незвична для сигаретного тютюну нарізка, дуже крупна, шириною по 2,5-3 мм, практично люлькова нарізка. Але то не заважає скрутити нормальну самокрутку
« Останнє редагування: 06 Жовтня 2024, 17:59:14 від Nehai »
Nehai's stabwood&bone

Offline Buzzer

• Бывалый
« Reply #112 : 06 Жовтня 2024, 20:07:58 »
А у мене якраз виникли нюанси з набивкою в гільзи тютюну від Лозовської, що Ви мені надіслали на пробу. Дуже крупна порізка +"тягуча" консистенція, і він не йде нормально в гільзу, таке враження, що "прилипає" до штоку машинки. Але спробувати дуже цікаво, буду щось думати). Але він точно не для гільз, це треба враховувати, якщо хтось надумав купувати.

Offline Kirill66

• Активный участник
« Reply #113 : 06 Жовтня 2024, 21:04:34 »
Вся нарізка у Лозовської лише для трубок.Тому він куритиметься складно-постійно гасне. Якщо треба курити люльковий тютюн не в люльці, то лише самокрутки. У гільзи він запихується дуже важко.
Серьога, я знову купив Мак Барен Хальзвар. Тобі треба щє?

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
« Reply #114 : 06 Жовтня 2024, 21:25:06 »
Я спробував вже всі три від Лозовської (остання суміш приїхала сьогодні) та обидва що прислав пан Buzzer на пробу  {tnx}.
Всі тютюни від Лозовської позначено, як 2017 року. По ідеї правильно витримані тютюни мають з роками кращати, але чи то дійсно так я на власному досвіді не скажу  {23}.

Отже враження.
1. Суміш Лозовської #1: Вірджинія, Берлі + Перік та Флейм - 450 грн за 100 грам. Хороший  {y}. Запашний, смак гарний. Може трішечки можна міцніше. Може братиму ще.

2. Суміш Лозовської #2: Virginia 27, Kentucky, Jaffna (Шрі-Ланка), Adonis, Black Bolivian criollo (люльковий), Criollo de los Sierros (різновид гавани), Goose Creek Red ( темна Вірджинія) + Перік - 350 грн за 100 грам. Мені зайшов найкраще  {_11}. Класний смак, запах, в міру міцності (середній). Буду брати ще точно  {y}. Можливо з добавкою Латакії (це буде ще +50 грн/100 г).

3. Суміш Лозовської # 3: Virginia 202, Kentucky 15 , Pensylvania red, Vuelta Abago (Кубинський традиційний сорт), Java bezuki ( сорт з острова Ява), Ohio Dutch ,  Vallejano (Мексика), Punta de Lanza (Гватемала), Goose Creek Red (темна Вірджинія) + Перік та Латакія - 400 грн за 100 грам. З трьох зайшов найменше (_24). Для мене слабкуватий, хоч із смаком та ароматом все добре. Як на мене Латакії можна було трішки більше, бо запах її відчувається, а смак ні.

4. Тютюн від Бобиря (який то сорт?  (_23)). Мені зайшов. Саме в міру по міцності. Приємний запах, приємний смак. Цілком може піти в якості не дорогого повсякденного.
Це той, що ферментований, я так розумію?..

5. Тютюн від Ярика. Має трішки запах прілості і навіть є крихітка цвілі... Тобто судити взагалі то не правильно, бо як писав пан Buzzer, тютюн неправильно зберігали і він на смак не прілий інший... Ну на смак "так собі"... При палінні прілість не відчувається, але, впевнений, то вплинуло. Не вразив. {sm}

Але це ще лише по 1 самокрутці кожного нового тютюну. Зазвичай по 1 не судять, треба 3-5 шт. Тому враження може зміняться.

2 Kirill66
Мак Барен у мене вже скінчився, що Вірджинія, що Хальцвар, але не треба. Хоча дякую!  {tnx}
Мені сподобався тютюн Лозовської #2. Буде у мене в якості "делікатесу", що раніше виконував фабричний тютюн - 3-4 цигарки на добу.
Та і жінка на наступному тижні збирається до доці їхати, а там для мене вже куплено 240 грамів різних тютюнів (Atlanlic, Pepe, Chee Tah), тобто під кінець жовтня у мене має бути фабричний тютюн німецький  (_22).
А в якості "повсякденних" у мене споживається Ізмір, Басма, Герцеговина Флор (цей, правда, палю дуже мало - перестав мені подобатись) та деякі суміші приготовані власноруч з різних тютюнів (Парламент, Золоте Руно, Малібу, Вінстон).
До речі, я не помітив, що тютюн Лозовської гасне більше, ніж всі інші, що я палю. Взагалі всі смачні самокруткові тютюни можна назвати "Тютюн не пи#діти"  {))} - трохи зазівася і цигарка потухла => треба підкурювати наново. Мене то не напружує. -)
« Останнє редагування: 07 Жовтня 2024, 03:36:18 від Nehai »
Nehai's stabwood&bone

Offline Buzzer

• Бывалый
« Reply #115 : 06 Жовтня 2024, 23:11:21 »
Від Бобиря - Virginia bright leaf, ферментований.

Offline Buzzer

• Бывалый
« Reply #116 : 07 Жовтня 2024, 16:56:37 »
Вітаю!
Як вже писав Сергій Nehai, ми з ним обмінялись "пробниками" тютюну, за що ще раз дякую! {tnx}
Сергій надіслав мені суміші №2 і №3 від Лозовської, а також турецькі "Басму" та "Ізмір".
Суміші Лозовської поки що не пробував, бо є "технічні" проблеми, про які писав вище :). Буду шукати знайомих самокрутчиків.
Із турецьких - "Басма" сподобався 8-), по міцності якраз моє, також відчув легенький солодкуватий присмак, ні то медово-квітковий, ні то якоїсь спеції, не розібрав ((.
Ізмір - не моє, мені трохи не вистачило міцності, та і просто - "не зачепив".
P.S. Я думаю, Сергій не буде заперечувати, якщо залишки пробників турецьких тютюнів передам gari73 при нагоді :).

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
« Reply #117 : 08 Жовтня 2024, 11:05:59 »
Чого б то я заперечував?  ((
До речі, Басму я брав в цього чувака https://apkua.com/ru/agroboard/i-309222/marlboro-kentucky-bond-oriental-opt-roznitsa/
Зараз, правда, бачу що і в списку її немає, і з'явились нові сорти тютюну, і продаж мінімум 1 кг, я купував раніше по 0,5 кг.
Я йому замовляю тютюн по телефону, завжди відповідає і присилає оперативно.

Трохи пройдусь по тому, що у нього купував:
Virginia Kuba - середньої міцності, мені не зайшов, має якийсь "портяночний" присмак;
Mеріленд - для мене легкий. Але сподобався моєму батьку, пару разів купував йому;
Bolivian - середній, більш-менш нормальний, але брав лише один раз;
Kentucky - середньої міцності, нормальний;
Winston - не зовсім "легкоміцний", але легкуватий;
Virginia cold - середньоміцний, але як для саме Вірджинії Голд, то смак "на 4". Ферментований.
Золоте Руно - слабенький. Брав для підмішування у міцні тютюни;
Ізмір - середній, ближче до легкого. Той, що я прислав на пробу;
Басма - з наявних мені "зайшов" найкраще, середньоміцний, ферментований. Але є ньюанс особисто для мене - як скручувати у тонкий папір (12-14 г/м2) то здається міцнуватим. Тому для Басми я застосовую ОСБ №8 чи аналогічні Смокінг або Сілвер Стар;
Герцеговина Флор - середньоміцний. Мені зайшов, має специфічний кавово-гірчичний смак, брав кілька разів, але в останній час його палю мало;
Теннесі - саму крихітку слабкіше ніж середньоміцний. Нормальний тютюн;
Малібу - дуже легкий, трішки солодкуватий. Брав для підмішування у міцні сорти;
Парламент - міцніший, ніж середній. Без підмішування Золотого руна чи Малібу палити його не можу - дере горло.
« Останнє редагування: 08 Жовтня 2024, 15:14:17 від Nehai »
Nehai's stabwood&bone

Offline Buzzer

• Бывалый
« Reply #118 : 08 Жовтня 2024, 15:15:26 »
Місяць тому брав на пробу ось тут https://tabakok.com.ua/ 4 види тютюну по 100 г., Кемел, Міленіум, Вірджинія Голд і Captain Black. Ну, так вони у них називаються.
Категорично НЕ рекомендую {no}.
Таке враження, що якусь солому обробили харчовими ароматизаторами і вважають, що "наробили" різних сортів тютюну. У мене все піде у смітник, що у них замовив.

Offline Buzzer

• Бывалый
« Reply #119 : 09 Жовтня 2024, 10:36:36 »
Вчора таки вдалося забити в гільзи суміші Лозовської №2 і №3, які отримав від Сергія Nehai, для цього довелося їх підсушити (просто залишив на ніч у відкритому невеликому пластиковому контейнері).
Обидві однозначно цікаві {y}, але мені більше сподобалась №3. Здалося, що смак більш насичений, ніж у №2. Хіба що трохи замало міцності, як на мене. Але інтуїтивно відчуваю, що більш вологими вони мають бути кращими.
Але, повторюсь, вони точно не для гільз.
 =)

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
« Reply #120 : 09 Жовтня 2024, 13:53:46 »
Мені казали знавці, що люльковий тютюн зазвичай "слабший" за самокруточний. Бо як забити в люльку середньоміцний самокруточний тютюн, то від пари затяжок голова "їде".
Я сам не piper (люльочник), тому не знаю.  ((
Хоч люльку маю. І не аби яку, а мортову ручної роботи від іменитого майстра  {hero}. Подарував цей майстер.

Вже спалив по штук 5 кожного тютюну від Лозовської, та і від Ярика і Бобиря.
Думка не змінилась:
- №2 мені найкраща, буду брати ще. Але, мабуть, попрошу додати латакії.
- №1 та №3 може варто спробувати зовсім без додання періка та флейму, бо слабуваті.
І у будь-якому випадку це дешева альтернатива магазинним тютюнам, бо 100 грамів коштують так як 30-40 грамів магазинного ± 50 грн.
Від Бобиря - хороший тютюн. Мабуть згодом собі замовлю. Із тих, що у мене є мабуть лише Басма мені краща. Все інше здається "простіше". Хоча то може даватись взнаки новизна смаку. Я з таким вже стикався, що "новий" тютюн заходить гарно, а потім "приїдається" і стає "так собі"...
Від Ярика - розпробував. Навіть приймаючи до уваги, що він підпрівший - непогано. Може також братиму.
« Останнє редагування: 09 Жовтня 2024, 14:04:42 від Nehai »
Nehai's stabwood&bone

Offline John

• Старожил
  • Розташування: Заставки Красилів Хмельницький
  • люблю любити
« Reply #121 : 09 Жовтня 2024, 17:38:41 »
 Радий, що Лозовська сподобалась, вона ж бо не спекулянтка, а родовий вітчизняний виробник тютюну від батька і діда. Таки ще раз пораджу, якщо буде змога, спробувати плаги Толстікова. Вони для люльки, але смалю їх в скрентах начисто і змішуючи з іншими.
  Доброго всім здоров'я!
Маю у продажу плаги  люлькового тютюну (легкий, середній та міцний за вмістом нікотину).
Плаги тютюну (пресовані «шайби») діаметром 7 см, завтовшки близько 3-4 см, приблизною вагою від 150 до 170 грам.
Початковий лист українського Виробника.
Склад плага (залежно від міцності): Virginia Gold, Xanthi, Burley 46, Bolivian Criollo Black, Бравий 200.
Лист перебивався в пластівці, очищався практично до стану floor. Первинно пластівці ферментувалися аеробно 15 днів, і пресувалися в плаг нарізкою «Crumble cake» («Тертий пиріг») за загально прийнятою технологією. Вторинно плаги ферментувалися алкогольно-анаеробним способом 5 діб.
1,5 грн за 1 грам.
Подробиці та питання - в т/Viber (067) 9731315, т(050) 0201201, або приватним повідомленням.
З повагою Олександр Дмитрович.
Слава Україні!

https://www.facebook.com/profile.php?id=100001974303659
Не потрібно побоюватися кінця свого життя, потрібно боятися того, що воно так ніколи і не почнеться.

Offline gari73

• Активный участник
  • Розташування: Киев
« Reply #122 : 09 Жовтня 2024, 17:48:52 »
Buzzer передав на пробу тютюн, за що дякую. Яриків, Бобиря, Ізмір, Басма, про них вище уже писали. Усі хороші, більш сподобався Бобиря і Басма. В основному курю парламен ферментований тютюн (соусований) (репліка) за 600 грн. він трохи крепше від перечислених, не ідеально чистий бувають палички але враховуючи ціну достойний. Купляю тут https://apkua.com/ru/agroboard/i-477957/tyutyun-tabak-ta-aksesuari-do-nogo-garna-yakist/. Продавець хороший, консультує і бистра відправка, ложить пробники. Але буває приходить трохи різний в залежность від поставки і терміну зберігання. Та і сам замітив, дома за місяць зберігання міняється аромат і крепкість.
У меня есть мысль и я её думаю.

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
« Reply #123 : 20 Жовтня 2024, 12:09:19 »
Приїхала до мене "гуманітарка" із Німеччини:

Ще не розпечатував і не пробував. Типу хвастаюсь  {_09}.

Синій Atlantic Original пробував раніше, сподобався. Тому і замовив доці пару кисетів.
Чорний Atlantic Black позиціонується як Zware Shag, міцний.
Обидва Pepe та Chee Tah - різні Вірджинії.

PS.  Жовтень на дворі закінчується... А в магазинах фабричного тютюну як не було, та і нема  {wh}...

PSS. Херово, що тютюнові вироби, без українського акцизу, не можна в Україну посилками надсилати. Взагалі  (_23). Я б замовляв доці раз на півроку таку посилочку - по грошам би вийшло не дорожче аніж зараз у нас (415 грн за 40 грамів МакБарену), навіть з врахування вартості пересилки  :(. Я розрахунок з цікавості зробив  8-).
« Останнє редагування: 20 Жовтня 2024, 12:23:57 від Nehai »
Nehai's stabwood&bone

Offline Kirill66

• Активный участник
« Reply #124 : 20 Жовтня 2024, 16:39:22 »
Вже з'явився у Фортуні Ємбарго.