Спробував дещо із німецьких люлькових тютюнів, які показані на фото вище.
Всі тютюни ароматні, але без надоїдливого хімічного присмаку. Аромат не набридає і відрази не визиває, як, наприклад, аромат ванілі чи вишні в тютюнах, що раніше продавались у нас, типу ароматизованого Captain Black, Alsbo чи Flandria. Інших ароматизованих я не пробував

.
Black Cavendish №1 - дуже запашний, м'який, класний: чорнослив, мед, крихітка карамелі та шоколадно-кавового присмаку. Але для куріння в самокрутках слабуватий, як на мій смак. Для люльки буде саме те.
Mac Baren Danish Mixture - також дуже ароматний, "тонкий" аромат в основному чорносливу, з ледь чутною кислинкою, менш солодкуватий, ніж попередній. Але також слабуватий мені в самокрутках. Пішов трошки краще за попередній.
Mac Baren Black Ambrosia - зайшов супер

, аромат чорносливу, меду та кави. По міцності саме те, але таким стає лише як самокрутки зовсім висохнуть. Якщо вологий - не накурююсь.
Пожалкував, що замовив 100 грамів Кавендішу, а не цього, можливість була. Буду доці такий замовляти ще.
Peterson English Mixture - найменш ароматний з усіх. Не схожий на англійські суміші, які я раніше пробував: латакії не чутно, віскі, ледь помітний медовий присмак, чисто класичний "тютюновий" аромат. Для "моєї" міцності підсушувати не треба, можна вживати навіть вологим. Сподобався.
Mac Baren Scottish Blend та
Mac Baren HH Latakia Flake поки не розпечатував.