Автор Тема: Машинки для скручування цигарок та набивання гільз  (Прочитано 1149 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Nehai

• Don't buy a rifle, own a MAUSER.
  • Global Moderator
  • Эксперт
  • Розташування: Київ - Бровари - Шостка
Дякую! {tnx}
Ну про тютюн зрозуміло. Треба пробувати.
Гільзи також, мабуть, треба пробувати.
А от про набивні машинки читав багато і більш-менш зрозумілої відповіді для себе, чи краще проста поршнева, чи  роторна з ручкою, поки не знайшов.
Мабуть куплю собі на пробу Mascotte Classic Design

Досвіду в цьому плані у мене нуль, тому зовсім дешеву машинку купувати не буду. А раптом рватиме гільзи, погано набиватиме чи ще що - то у мене зовсім охота до набивання сигарет пропаде і знову купуватиму готові.

Конкретно цікаві відгуки по таких:

Не дешеві, але я у місяць "скурюю" приблизно 1300-1500 грн, тому можна купити раз.
Чи воно того варте в порівнянні з недорогими поршневими поки не знаю... (_23)
PS. Електричні машинки не розглядаю, мені буде цікавим сам процес.
Москаля ху@ч в голову! Господь відділить агнців від козліщ.
Nehai's stabwood&bone
Сергій Одіяненко in Fasebook

Offline Oliver

• Эксперт
  • Розташування: Буковина. Вижниця
Колись в Німеччині користувався довгий час такою як та Mascotte. Нормально працювала. Звечора набив пачку, в портсигар склав - на наступний день маєш. Виходило приблизно вдвічі дешевше, ніж купувати цигарки. Ну і тютюн можна було брати хороший, запашний.
З повагою, Олег.
Мій блог - http://oliverua.blogspot.com/

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
Отже подумав я...
Приємнійше мені палити тонкі сигарети, а вибір гільз 6 мм обмежений.
Тому буду переходити на самокрутки. Їх можна скрутити якими завгодно, лише фільтри відповідні застосовуй.
Самокрутки  дозволять ще і папір вибрати за смаком, бо папір паперу також різниця.
Пам'ятаю, що коли я з Кємела переходив на Вінстон, то одним з кандидатів був Кент-слім. І його я відкинув лише тому, що папір тих сигарет давав гидкий присмак в роті, наче портянку пожував. {kh} Коли я тютюн з того Кенту, заради цікавості, витрусив та забив у Вінсто-слім смак був гарний.

Замовим собі дві машинки під самокрутки 78 мм (мені такі звичнійші), класичну німецьку Angel:

та китайський напівавтомат Coney:

Подивлюсь, яка мені краще сподобається, та мені і буде. А другу батьку віддам, бо він самокрутки вручну крутить.
Ну і паперу, фільтрів та п'ять сортів тютюну для початку, по маленькому кисетику 20-30 грам, на пробу.
Буду вчитись крутити та пробувати різний тютюн. :)
Nehai's stabwood&bone

Offline Kirill66

• Активный участник
  • Розташування: Донецк-Краматорск
  • Слушать и слышать вещи разные.
Замовим собі дві машинки під самокрутки 78 мм (мені такі звичнійші), класичну німецьку Angel:

та китайський напівавтомат Coney:
Они обе временно,научитесь крутить руками отдадите обе.
Эх,как то в Греции видел как один старый грек свернул самокрутку одной рукой. Я так и не понял-как он это сделал. )))
"Трубка табака, выкуренная натощак в сырое и дождливое утро, составит быстрое и единственное лекарство от всех болезней".
"Наставления к сохранению здоровья".Англия.1613год.

Англичане говорят,приоритеты могут меняться от характера жены, породистости коня и качества трубки

Offline gari73

• Активный участник
  • Розташування: Киев
Вирішив, буду сам крутить, де купить табак і гільзи прочитав. Порекомендуйте машинку для забивання гільз, в продажі їх багато, читаю характеристики і не розумію. Думаю електрична буде практичній. Коли не понімаєш важко вибрати .Підкажіть  новачку, що купить.
У меня есть мысль и я её думаю.

Offline ukt

• Старожил
  • Розташування: днепр
Вот тут рядом совсем есть темка- https://www.knife.com.ua/forum/index.php?topic=61953.0  там многое расписано, в том числе и про машинки для набивки и для скручивания. По роторным машинкам читал/слышал (личного опыта нет) что они могут "перебивать" табак и из-за этого плохо держится тлеющий уголёк что может привести к порче одежды. Поршневые в этом плане лучше. В пользовании были самые простые ручные набивалки и скрутки. На ручной набивалке при должном навыке и разложившись на столе (желательно лист картона подложить чтоб потом легко и быстро табак собрать) вполне можно сигарету за 20 секунд набить.

Offline gari73

• Активный участник
  • Розташування: Киев
Темку я читал, много узнал, машинки для самокруток увидил, но себе хочу машинку для набивания гильз табаком. В инете видел, но понимания что лутше-хуже нет.
У меня есть мысль и я её думаю.

Offline gogakot

• Бывалый
  • Розташування: Днепропетровск
В пользовании была машинка Gizeh. Лет 6 отработала. Причём набивал перед курением. Наловчиться - и на весу набивать можно. Такая, красная с чёрным Gizeh. Но набивал гильзы с фильтром под сигареты.

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
Коли я хотів попервах також готові гільзи набивати, то мені рекомендували купити якусь ручну дешеву машинку для проби: а як не сподобається, як "не піде" - буде не так шкода. А якщо сподобається, то можна вже потім і крутійшу купити, простеньку продати, лишити на підміну чи подарувати комусь. В принципі я так і зробив і не жалкую. 8-)
Я гільзи так і не набивав... Одразу став самокрутки крутити: фільтри можеш вибрати сам, папір також, і того і того вибір на порядок більший, ніж в готових гільзах.
Nehai's stabwood&bone

Offline gogakot

• Бывалый
  • Розташування: Днепропетровск
Так Gizeh і є найдешевша зараз, ось така
https://embargo.ua/ua/product/mashinka-gizeh-dlja-nabivki-silver-tip/
Звичайно зараз вона вартує понад 500 гривень, коли купував - років більше 10 тому, вартувала десь 100 гривнів. Але вона й є найдешевша.

Offline ukt

• Старожил
Это они явно берега попутали с ценой, сейчас такие вполне 80-100 грн. Как вариант  посмотрите к примеру здесь- https://econom.net.ua/masinki-dla-sigaret/c-417.html -у них была даже под ТРИ гильзы сразу (в первый раз такую вижу). И сколько таких машинок не видел (в том числе за границей) они все однотипные по принципу действия. Могут отличаться цветом, дизайном, нанесённым лейблом- а так одно и тоже. И кстати по ссылке Нехай https://apkua.com/agroboard/i-309222/marlboro-kentucky-bond-oriental-opt-roznitsa/ там не только табак продаётся, но и гильзы (80-150 грн за 500-1000 штук) с машинками (80), портсигар как понимаю железный простенький (80). Цены по крайней мере на табак там актуальные указаны, по звонку человек отвечает, как понимаю и проконсультировать сможет. Платить 540 за напечатанный на корпусе Gizeh-  -) Единственно следует избегать покупки такой машинки с трамбовкой ажурной конструкции (экономисты х..вы), так как может ломаться, но с другой стороны эту трамбовку любой вменяемый человек сделает из кусочка пластика или дерева. С такой трамбовкой купил товарищ а Венгрии, лопнула там где "ручка"- замотал ему художественно изолентой энту "ручку" и всё работает.

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
Так Gizeh і є найдешевша зараз, ось така
{^shock}
Та ну нах!
Ось там же:
 https://embargo.ua/ua/product/mashinka-dlja-nabivanija-sigaret-ocb/ - 106 грн
https://embargo.ua/ua/product/mashinka-dlja-nabivki-sigaret-tubes-party-in-house-ks/ - 95 грн.

Особисто я впевнився, що і дешеві, і дорогі машинки для самокруток крутять абсолютно однаково. Ну дорогі довше працюють, але і то не завжди.
Думаю у випадку з машинками для набивки гільз те саме.  8-)
Nehai's stabwood&bone

Offline ukt

• Старожил
В пользовании вот такая- https://econom.net.ua/masinka-dla-nabivki-sigaret-firebox/p-575.html цена на этом сайте 80 грн. Трамбовка как на фотке сплошная- пластина без окошек.

Offline break

• Старожил
  • Розташування: Київ, передмістя
  • Поки сонце зiйде - роса очi виїсть(с)
Так само, як вище написано -
маю машинку для гільз, яку купував за 50гривень, типу як на посиланні вище, тільки синеньку, бренд не пам'ятаю. Зараз вона до сотні коштує. Табак палю не постійно, "набігами". Та пару тисяч гільз напхав. Видимого зносу машинки не помітив.

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
Про машинки для самокруток...
Невеличкий огляд тих моделей, якими я користувався.
Я більше полюбляю напівавтомати:
- цигарки виходять рівненьким, красивішими ніж на ручній;
- скручувати виходить швидше, ніж ручною;
- мені зручно при скручуванні цигарок насипати порцію тютюну на 3-5 цигарок прямо в коробочку машинки;
- в самій машинці зберігаються 3-4 пачечки паперу по 50-60 аркушів. Зручно.
Були різні.
Найперша така

https://embargo.ua/ua/product/mashinka-avtomat-dlja-samokrutok-18mm-art0125100/
Надійна, але для цигарок 77 мм. Я кручу зараз 70 мм, тому пучок тютюну, що стирчить з кінчика доводиться відщіпувати. Має доволі жорстку матерію, яку доводиться притримувати пальцем. Зараз використовую рідко, але попри все до сих пір "на ходу" і працює справно.
Потім купив Atomic

https://embargo.ua/ua/product/mashinka-dlja-samokrutok-atomic/
Для цигарок 70 мм. Місяців 3-4 працювала справно, матерію притримувати пальцем не треба. Але потім стала все гірше і гірше крутити :( Навіть до того, що цигарка виходила абсолютно не щільною, пухкою. Матерія розтягнулась і механіка також прослабла, ричаги бовтатись стали. Піджимання заклепок толк то давало, але працювати ставало гірше - клинила.. Лежить десь...
Потім купив RAW

http://headshop.in.ua/papers/rolling-acessories/raw-auto-box-70mm.html
Хворих грошей коштувала у більшості магазинів, по 550-600 грн. Я знайшов за 300, але теж не дешево. Офігенна машинка  {_11} Притримувати пальцем тютюн також треба, всередині не просто матерія, а матерія двошарова, власне матерія та наклеєна на неї якась полімерна основа. Працювала у мене майже рік. Поступово та полімерна основа почала відслоюватись і "гола" матерія стала рватись. Пробував "заклепати" туди нову стрічку з армійського ОЗК  {gig}, як найбільш схожу по характеристикам. Ніфіга у мене не вийшло. {kh} Запасну стрічку купити окремо не вдалось. Також десь лежить.
Потім купив від OCB

https://embargo.ua/ua/product/mashinka-dlja-skruchivanija-sigaret-ocb-machine-rolling-box/
В користуванні у мене вже місяців 7 і до цього часу.
У машинці стрічка для скручування цигарок не з матерії, а з якогось тоненького пластику, дуже схожого на силікон. До сих пір слідів зносу на цьому силіконі не помітно. Механіка працює справно.
На "підхваті" ще маю маленьку, ручну машинку. Таку

http://headshop.in.ua/papers/rolling-acessories/raw-roller-70.html
Лежить у мене в наплічній сумці в "кисетів" з під тютюну Camel в "комплекті" з десятком фільтрів, пачечкою паперу і жменею тютюну. Буває що забуваю накрутити цигарок "великою" машинкою, чи часу нема, чи ще щось. То час від часу виручає.
Має в комплекті запасну стрічку {_26-}, чого в жодної машинки, окрім цієї я не спостерігав. Запасна ще не використовувалась, звичайно, бо на рідній слідів зносу навіть не видно.
Nehai's stabwood&bone

Offline Kirill66

• Активный участник
Хлопці, ніхто не пробував ці гільзи. Вони дорогі але круті- з сигарного листа.
https://images.ua.prom.st/2415048184_gilzy-dlya-sigaret.jpg
"Трубка табака, выкуренная натощак в сырое и дождливое утро, составит быстрое и единственное лекарство от всех болезней".

Англичане говорят,приоритеты могут меняться от характера жены, породистости коня и качества трубки

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
А скільки вони коштують? {23}
8 мм?
Арсене, дай посилання на магазин, а не на картинку.
Nehai's stabwood&bone

Offline Kirill66

• Активный участник
О блин, а їх ніде немає. А я й не знав. Перерив усі сайти з гільзами, а Heritage ніде немає. Я тут одного жучка на Фейсі запитаю, може він знає.
Ось сайти с гільзами,та з рештою курильних прибамбасів, може знадобяться..
https://tabaccosvit.com.ua/catalog/gilzy-dlja-sigaret/
https://fresh.co.ua/category-gilzy?page=2
https://epicentrk.ua/shop/borispol/gilzy-dlya-sigaret/?sort=amount
https://calabash.com.ua/%D0%93%D0%B8%D0%BB%D1%8C%D0%B7%D1%8B-%D0%B4%D0%BB%D1%8F-%D1%81%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B5%D1%82/DESPERADOS.html
https://tabak-gilza.com.ua/sigaretnye-gilzy/slim/

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
Оновлю темку...

Десь вже роки зо два користуюсь не напівавтоматичними машинками для самокруток, а ручними, найбільш компактними.
Я, мабуть, навчився крутити цигарки на них - на такій машинці можу скрутити від товстенької до тонкої і з різною степінню наповненості від "щільно" як камінчик (для пересушеного тютюну) до "пухкенько" для вологого магазинного тютюну. На напівавтоматичній, якими я користувався на початку "самокруточного" стажу  {gig}, таке не виходить, там машинка крутить все однієї щільності, а кількістю тютюну можна відрегулювати лише товщину цигарки.

Дуже довго у мене жила така машинка від RAW:

Стрічка на ній чорна, такої бежевої в дійсності у нас не бачив. Плюс цієї машинки ще у тому що з нею у комплекті йде запасна стрічка-кільце.
Прослужила у мене десь півтора роки з "рідною" стрічкою... Стрічка порвалась по шву, я з цього приводу не переживав, бо ще ж і запасна має стільки прожити. Змінив стрічку... Запасна прослужила місяці два і теж з'явилась дірочка по шву (_19). Заклеїв скотчем ту дюрочку... Ну із скотчем десь дні три крутить нормально, потім скотч по краям задирається і поганить цигарку при скручуванні. Так відбувається тому, що скотч можна наклеїти лише з лицьової, робочої, сторони стрічки, бо з вивороту на стрічці рельєфне тиснення на якому скотч не тримається.
Наче і проблем фігня - купи нову і не іпи моцг собі і людям... Угу - таких РАВів у продажі вже нема (_23). Ладен був би вже купити навіть за 300 грн її, хоч колись купував, здається за 60-70... А от  fuk.
А всякі китайські ноунейм, та і ті, що мають напис Atomic, Gizeh,  і т.д. ніфіга не дають ні рівно скрутити самокрутку, ні нормально відрегулювати щільність  (_23). І працювати із самокрутками діаметром 6 мм мало яка може, в основному в продажі машинки для діаметру 8 мм. Я навіть у батька забрав ту, що кілька років тому подарував, бо він нею не користується, крутить вручну. Написано Angel, але стрічка жорстка, крутити незручно і виходить цигарка некрасива  {kh}.

Чисто на пробу купив таку від OCB:

https://embargo.ua/ua/product/mashinka-dlja-skruchivanija-sigaret-ocb-crystal-roller/
...пам'ятаючи напівавтоматичну машинку ОСВ з силіконовою стрічкою, яку я згадував ТУТ і яка служила мені доволі довго і до сих пір "на ходу".
Віддав за неї 120 грн... Бачу в Ембарго вона чомусь "стала коштувати" 75 грн, коли немає у наявності... ()

Знаєте, люди, мене дуже здивувала ця машиночка. В гарному сенсі 8-). Запросто крутить і 8 мм, і 6 мм, хоча "перемикача товщини" в конструкції не має. Класна стрічка-кільце, без шва  {_26-}, зроблена також з чогось, що нагадує силіконову ґуму, а не поліхлорвінілову клейонку, як в інших.
Правда має одну ваду - папір шириною 70 мм (Smoking) складно в неї швидко подати так, щоб він не заминався. Буває і по 3-5 разів витягую і знову заправляю, а папірець мнеться (_19)... Мабуть спеціалісти ОСВ "заточили" її чисто під свій папір, який має ширину 68/69 мм і заправляється у неї без проблем.
Поки користуюсь нею, в цілому не гірша за RAW, а в дечому навіть краща - легше скрутити "пухку" цигарку з зовсім вологого тютюну, який із свіжерозпечатаноно кисету.
Але як побачу таку RAW, як була - куплю. Хоч жаба  f.g трохи давить - машинка цілісінька, лише кільцеві стрічки "гігнулись"...
Nehai's stabwood&bone

Offline Palych

• Бывалый
  • Розташування: Черкаси
Навіщо я постійно заглядаю у цю тему? Я ж років і років як перестав курити. Не зарікався, не кодувався, не розписувався кров'ю. Можу викурити одну штуку за компанію, але потім не відчуваю потреби. Але ж до біса смачно пишете! Так і хочеться самого себе запитати: і шо? Стало краще? Став здоровіший? І назви сортів красиві, і виглядають красиво, і машинки такі, що так і хочеться скрутити папіру.  (_23)
Якщо затупилася сокира, і якщо лезо її не буде загострене,
то необхідно докладати зусиль; мудрість зарадить цьому. (10 Еккл. 10)

Offline msgarry

• Активный участник
  • Розташування: Дніпро
Ага теж вже років 8 як кинув курити, а теми про тютюн читаю. Курити кинув після того як собі пообіцяв, що якщо не спіймаю рибу, то кину курити.
 Дві доби на ставку- і навіть не клюнуло.  {no} Заразом і рибалку закинув  {))}

Offline Kirill66

• Активный участник
Серьог, та коли ж ти навчишся руками крутити? :D Навіщо всі ті прибамбаси?
Я скільки років курю самокрутки, але так і немає звички накручувати їх повні портсігари. Навіть у дощ і вітер умудрюсь скрутити свіженьку,духмяну цігарку.

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
Руками?... (_24)
Пробував - не подобається зовнішній вигляд. Не схоже на сигарету, більше на самокрутку сільського діда з газети... {sm}
А машинкою рівненькі і красивенькі виходять.

З приводу накручувати в портсигар.
1. Не подобається як тягнеться свіжескручена цигарка. Може того, що весь тютюн у мене злегка вологий, бо витримую в банках з губкою замоченою у віскі, по твоєму рецепту. А в портсигарі вони трішки підсихають і стають саме для мене.
2. Мені більше подобається смак підсохшого тютюну, ніж вологого. Нехай хтось назве то пересушеним тютюном, але мені так смачніше. Виключення - міцні сорти, які "свіжескручені" здаються м'якшими.
До речі, Хальцвар МВ, який ти мені прислав -  {_11}. Колись, на початку "самокруткового" стажу, я палив в основному саме Хальцвари, але потім перейшов на м'якіші сорти. Тому думав, що міцним для мене буде із моїми звичками до Вірджиній, але ні, те що треба виявився.  {_14}
Я, правда, і Хальцвар, і Вірджинію економлю... По 2-3 цигарки на день, не більше. Все інше (зазвичай у мене 15-18 шт за день "іде") - Ізмір, Басма, Герцеговина Флор та різні намішані мною суміші - турецькі, болгарські та українські.
Nehai's stabwood&bone