Автор Тема: Газова переносна плитка (туристична). Думки, приклади, досвід...  (Прочитано 9359 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline ЗРВ-65

• вертикаль не предел
  • Активный участник
  • Розташування: Днепр
... внаслідок чого нерівномірно горить горілка, з одної сторони полум'я вдвічі більше, ніж треба...

Нерівномірність полум'я, в наслідок криворукості складання розсікатєля.
Відстань від внутрішньої поверхні до перфорованої різна, від цого різний об'ем ( тиск ) і різне полум'я.

Offline Nehai

• Don't buy a rifle, own a MAUSER.
  • Global Moderator
  • Эксперт
  • Розташування: Київ - Бровари - Шостка
Може і так. Я в цьому не спец... {sm} І "вживу" такого не мацав.
Я просто передаю слова, які вичитав у відгуках, та відповіді представника продавця на них, типу такого: "...бракований жиклер виявився, перевірити цього не можемо, бо не закачуємо газом балони.  Вам вже вислали нову горілку на заміну..."
Москаля ху@ч в голову! Господь відділить агнців від козліщ.
Nehai's stabwood&bone
Сергій Одіяненко in Fasebook

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
Приїхала до мене плитка з балоном:

Все рівненько, зварювальні шви акуратні, не травить точно, бо всередині балону стиснене повітря, відкриваючи вентиль чутно шипіння.
Важка, явно важча за ту, що я на СТО бачив, мабуть і правда там товщина металу близько 3 мм. І вентиль не схожий на ті, що стоїть у більшості китайських типу Інтертул, Сигма і т.д. На сайті виробника (і на корпусі) пишуть, що корейський.   (_24)
Тепер треба заправити. Кажуть, що не на кожній заправці заправляють...  {dr}

Хто знає для чого у вентилі з протилежного від маховика боку не до кінця закручена заглушка?

Рукою не обертається, ключем не пробував... {23}
Nehai's stabwood&bone

Offline аспид

• Участник
  • *
  • Розташування: Коростень
Там должен стоять предохранительный клапан.

Offline VSk

• Эксперт
  • Розташування: Киев
Я теж зупинився на Интертуле місяця 2 назад. Контора  гівно, плитка ще гірще. Загорілась через місяць, добре, що я був дома. Тепер треба шукати саму плитку, під цю різьбу. Суки  :).
Одна унция фактов говорит больше, чем тонна рассуждений. Мартин Ванби
Самая большая тюрьма, в которой живут люди, - это боязнь того, что подумают другие. Дэвид Айк.

Offline Fortuna

• Осваиваюсь
  • **
  • Розташування: г. Мелитополь
Брал такую
https://rozetka.com.ua/253725616/p253725616/
Работает нормально, греет быстро, очень компактная.
По паспорту максимальный вес 5 кг.
Пьезоподжиг очень удобная штука.
Баллоны типа как зажигалки заправлять. Если холодцы не варить на 1 человека баллон где-то на неделю.

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
Там должен стоять предохранительный клапан.
Ну я теж думав, що там має клапан бути...
Але хоч і електрик, різницю між заглушкою та запобіжним клапаном розумію.
І крутити її не хочеться, раптом якесь регулювання порушу...  (_23)

Загорілась через місяць, добре, що я був дома.
{^shock} Валера, а претензії виробнику з приводу браку пред'явити?...
Я читав, що під "українську" різьбу у нас роблять Intertool, Sigma і Rudyy, як у мене. Для інших потрібні перехідники. От плитку від цих трьох і шукай.

Я сам хотів Intertool купити... Але по адекватній ціні його не знайшов. А платити 3700-4000 продаванам на ОЛХ не захотів.
________
Якщо чесно, то що про Інтертул, що про Сигму у мене враження такі:
- Китай, але непоганий;
- інструменти та обладнання роблять толкові, але "саме за свою ціну" - чудес вони не зроблять і запас міцності мають саме такий, як вказано, або навіть крихітку менше;
- якщо є гроші то віддам перевагу дорожчому обладнанню і інструменту;
- але іхня продукція краща за іншу китайчатину.
Nehai's stabwood&bone

Offline Amos

• Бывалый
а на цьому балоні е паспорт типу тиск обем повірка дати якісь? вибито щось? бо по фото наче немае.

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
Нема... ((
Я забув написати... На ВСІХ виробництва України, цьому, Інтертул та Сігма (Китай, але рахується саме так)  ;) також нема. Вибито лише на польських та турецьких. Я уточнював.
Nehai's stabwood&bone

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
Пробував заправити на заправці WOG. Кажуть "Заправимо без проблем, лише треба перехідник, у нас немає".
Замовив у Розетці такий:

249 грн. З магазина після замовлення передзвонили і уточнили на яку різьбу потрібно  {_11}.
Тепер чекаю поки приїде.
Nehai's stabwood&bone

Offline Amos

• Бывалый
на Барсі зазвичай запрвляють, у них все е за +30 грн в карман зааправнику

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
Не знаю, як бензин, а соляра на БРСМ гімно  {kh}. Ну була така раніше. Я два рази клапан ЕГР міняв, бо чистити не хотіли через ту соляру, казали все одно нормально працювати не буде. Сам особисто зайнявся чисткою вже знятого - всередині чорна ху#ня, яку навіть очисники карбюратора беруть ледве-ледве. Перестав там заправлятися (зараз ВОГ, ОККО, КЛО) - і клапан не засирається чомусь...
Може і газ у них такий же  {sm}.
Але матиму на увазі  {tnx}.
Nehai's stabwood&bone

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
Перехідник до мене приїхав. Балон за допомогою його заправив на WOG без проблем. Правда заправник з мене зідрав 50 грн за це.  {_09} Мо тарафи на ажіотажі заправки балонів підросли (на АЗС заборонено заправляти балони), а мо варто в наступний раз на якусь маленьку заправочку поїхати, де не такий жадібний персонал...
Горить супер: полум'я рівненьке на будь-якому режимі, кран регулює все чітко і плавно.

Правда, шумить.

Провів експеримент про який писав у темі
Чавунний казанок.
Постав на плитку 6-літрову баклагу води на диск діаметром 100 мм, тобто лише на 10 мм більше діаметру, при якому все "сяде" на пальник. Трошки поштовхав, колихав, імітував, що зачепився ногою за плитку - все стоїть як влите, не падає і навіть не робить намагань впасти.  {_11}
Потім те ж саме робив з 10-літровим відром води. Тут діаметр основи відра, правда, 200 мм, але і стоїть спочатку менш надійно через те, що відро має по колу контуру дна виступ 5 мм висотою і товщиною 2 мм. Цей виступ не ідеально рівний, тому відро "з першого приземлення" стоїть непевно. Але коли відро трошки покрутити знаходиш положення, що на 4 ребра конфорки цей виступ лягає рівно. От тоді і відро пробував обережно "перекинути". Результат аналогічний.  {y}
Експеримент вважаю вдалим. Чавунний казанок 3,5 л з чавунною кришкою має вагу 4,7 кг. + пару кг заповнення. Витримає.
Nehai's stabwood&bone

Offline msgarry

• Активный участник
  • Розташування: Дніпро
Забрав вчора таку https://4camping.com.ua/p/pinguin-camper/ . Потужність 3400 Вт, 240г/год. Діаметр комфорки десь7-8 см. Обирав широку комфорку щоб можна було пожарити картоплю, або яєшню. Тепер треба знайти перехідник щоб заправляти різьбовий балон з 50 літрового.
Замовляв на цьому сайті. З доставкою з Чехії вийшло 980 грн і 2 тижні очікування. У нас всюди на 300-400 грн дорожче.

Offline VSk

• Эксперт
Не связывайтесь с Интертулом, компания гавно.
Одна унция фактов говорит больше, чем тонна рассуждений. Мартин Ванби
Самая большая тюрьма, в которой живут люди, - это боязнь того, что подумают другие. Дэвид Айк.

Offline Palych

• Бывалый
  • Розташування: Черкаси
маленьку заправочку поїхати, де не такий жадібний персонал...
До війни на ноунеймовій газовій станції за Черкасами за "послугу" заправки 50-літрового балону брали 30 грн. Точніше, на за послугу, а "за перехідник"  )))
Зараз часи суворіші, значить, і послуги дорожчі.
Якщо затупилася сокира, і якщо лезо її не буде загострене,
то необхідно докладати зусиль; мудрість зарадить цьому. (10 Еккл. 10)

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
Вчора пробував. Світла не було, тушив квасолю в маминому алюмінієвому казанку з свиною піджаркою. Попередньо замочена квасоля приготувалась за 2,5 години на найменшому полум'ї. Це доволі швидко. Заміри витрати газу не проводив, не бачу сенсу. Все одно дешевше приготувати за відсутності світла не вийде.
Стоїть чітко, не хитається ні сам казанок, ні конфорка, ні балон.  {_11}
От каву варити не зручно - джезва провалюється і "сідає" на розікач полум'я. Буду робити решітку. У мене як раз є оцинкований сталистий дріт Ф4 мм із осердя високовольтних дротів АС. Вигну та зварю з нього.
Nehai's stabwood&bone

Offline John

• Старожил
  • Розташування: Заставки Красилів Хмельницький
  • люблю любити
Ніякого цинку на полум'я. Тільки нержа, або звичайна залізяка.  (__3)
Не потрібно побоюватися кінця свого життя, потрібно боятися того, що воно так ніколи і не почнеться.

Offline Oleg1970

• Новичок
  • Розташування: Винница
От каву варити не зручно - джезва провалюється і "сідає" на розікач полум'я. Буду робити решітку. У мене як раз є оцинкований сталистий дріт Ф4 мм із осердя високовольтних дротів АС. Вигну та зварю з нього.
Може підійти підставка на камфорку для малої посуди від газової плити.

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
Може підійти підставка на камфорку для малої посуди від газової плити.
Може і підійти. Знаю про що це, у мами така є. Тільки треба таку мати  {))}, у мене причиндал для газової плитки нема, бо і самої плитки не маю...

Ніякого цинку на полум'я.
Шкідливо? Про це я не подумав... {dr} Тоді пошукаю просто сталь Ф4-5, або щось інше підходяще, або хромовану сталь, такі у мене мають бути.
Nehai's stabwood&bone

Offline ukt

• Старожил
  • Розташування: днепр
Цинк сразу обгорит(и обгорать начнёт ещё при сварке) и останется только там где незначительный нагрев. Хром тоже обгорит хоть и в меньшей степени. Нержа лучше- не будет давать такой явной ржавчины и будет меньше выгорать (дольше прослужит).

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
Ну що обгорить в місцях зварювання то зрозуміло.
А от з приводу обгоряння у полум'ї не певен. Може Ви не бачили, що таке оцинковані сталеві дроти з проводу АС-240...  {23} Я не знаю, як там наноситься цинкування, але покриття надстійке:
- ці дроти ще радянські, лежать у моїх батьків в селі на подвір'ї років 20 - ні сліду ржавчини;
- дроти прикалені (сталисті), тому нормально зігнути їх не виходить;
- робив років шість тому з них сітку для великої підстелевої полиці 3х1 м. На кінцях дротів загинав кільця, для цього газовим пальником розжарював їх "до червоного" - після згинання кільця та остигання пружні властивості відновлювались, оцинкування при цьому не обгорало!
З якої сталі зроблені ХЗ, зазвичай так себе поводить швидкоріжуча сталь типу р6м5 чи р18. Але дротини не крихкі, щоб переламати треба перерізати болгаркою десь на 2/3 товщини, ножовка по металу їх не бере, напилок - тяжко. По суб'єктивним враження твердість не менше 50-52 роквелів.

Нержі підходящої у мене просто нема, лише пластини, прутики товщиною 8 та 10 мм і деяка квадратна труба. Це треба помучитись, щоб з цього щось на кшталт підставки зробити. #8
Хоча... {dr} Треба поритись в "закормах"...
Nehai's stabwood&bone

Offline John

• Старожил
  • Розташування: Заставки Красилів Хмельницький
  • люблю любити

Можливо кілька електродів з нержі знайдеться.
Не потрібно побоюватися кінця свого життя, потрібно боятися того, що воно так ніколи і не почнеться.

Offline ukt

• Старожил
Пан Нехай- не рассказывайте мне про суперстойкое цинковое покрытие! Температура плавления цинка- 419,5 градусов. Он на горелке газовой плавится ещё не начиная толково светится красным, а при нагревании оцинкованной проволоки или ещё чего до красна он окисляется до белого оксида и тупо лущится/облетает. Про хромирование тоже не надо... И вообще- судя по симптомам там не углеродка с покрытием (и Р6М5 с Р18 не самокал- вы ж таки на ножевом форуме или где?), а именно что нержа типа 40х13- подобное. Проверьте медным купоросом.

Offline ukt

• Старожил
https://avega.ua/neizolirovannyy-golyy-provod/provod-as-240h32- читаем внимательно по конструкции энтого кабеля. Похоже это гораздо более ценный мех чем Вам казалось первоначально! )))