Підніму таку животрепетну на даний час тему, а саме: освітлення майстерні (та і дому чи квартири також) у часи відключення електроенергії.
Пропоную ділитись досвідом хто як "розрулює" дану ситуацію.

Можливо комусь у нагоді стане.
Особисто я навіть коли електроенергії у майстерні немає завжди знаходжу що робити без неї: прибирання, розмітка дерева, виготовлення форм для гібридів, навіть заливка тих же гібридів, бо ресивер мого компресора ABAC дозволяє залити одну партію гібридів під тиском. Звичайно якщо перед відключенням ресивер був закачаний до максимуму.
Для цього потрібне лише світло.

Свічок у майстерні я не використовую. Ні звичайних, ні окопних, хоча парочка і тих, і тих про запас у мене лежить.
В даний час користуюсь аккумуляторним налобним ліхтариком TrustFire H5R на аккумуляторі 18650, писав про це в одній із сусідніх тем. І хоч таких аккумів у мене три штуки, але їх можливості не безграничні, вони мають свій ресурс та і деколи зручно, коли є "верхнє" освітлення, а налобне лиш додаткове.
Тому згадав (точніше мама підказала

), що у маминій квартирі є старенька бабусина гасова лампа. Лише без скла. Скло купив на ОЛХ, фітіль також, бо там в якості фітіля там використано смужку бархатної матерії. Ну зрозуміло, що в радянський час використовували те, що знаходили, і бархат, і шинельну тканину, і щось інше.
Купити скло зараз можна абсолютно безпроблемно, пропозицій в інтернеті повно. Аналогічно із готовими для використання гасовими лампами, що радянськими б/в, що новими виробництва Китаю, Польщі і навіть Німеччини.
Моя лампа такого типу:

Фото з інтернету, свою поки не покажу, бо ще не дочистив. Покажу лиш клеймо:

Гас купив в Епіцентрі, недешево - 0,94 л. коштують 116 грн. Плекаю надію, що витрачатись буде вельми економно, до це ж не пічка

...
Я вибирав, щоб було написано "Гас освітлювальний", такий виявився лиш виробництва київського НПП Хімреактив. В наявності було ще три чи чотири виробники, але на всіх інших пляшках було написано "Гас - розчинник".
Попробую...
Якщо запаху не буде і мені сподобається, то куплю собі у майстерню сучасного "кажана", їх зараз продається багато.
А цю лампу заберу у квартиру, бо я вже задовбався і купляти, і виготовляти свічки.

На мою думку найбільш достойні із сучасних:

німецький, виробництва Mil-Tec

та польський "Вогник" виробництва Matrix.
Цікаво знати, хто що думає з цього приводу.