Автор Тема: про повербанки  (Прочитано 1101 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline sso

• Бывалый
Re: про повербанки
« Reply #25 : 21 Грудня 2022, 22:06:39 »
Извините что влезаю, у меня такая именно плата работает на павербанке 20000, сам сделал из акумов разбитого планшета. плату заказывал на али стояла пол доллара
http://new-mag.com.ua/index.php?route=product/product&product_id=563

https://www.aliexpress.com/item/1005004551965473.html?gatewayAdapt=4itemAdapt вот глянул а они уже посовременнее сейчас будут

Offline влад-ч

• Эксперт
  • Розташування: Чернигов
  • 063 71-68-263
« Reply #26 : 22 Грудня 2022, 01:10:46 »
Якої цінової категорії?
Від 20 до 80 грн.
Якщо порахувати, то два десятка ліхтарів по 80 гривень, це 1600 гривень, за які можно купити щось більш менш пристойне й користуватись.

Offline Shveik

• Бывалый
  • Розташування: Глобинський район - Міжгір'я
  • Memento mori
    • Memento mori
« Reply #27 : 22 Грудня 2022, 10:57:57 »
за які можно купити щось більш менш пристойне й користуватись.
І я такої ж думки. Правда виникла ця думка не дуже давно, а тому 1/3 із тих ліхтариків мої. 2/3 мені віддали "на запчастини" друзі-сусіди-родичі  :) .
Дивно що взагалі щось з них працювало...
Таки працювало, хоч і не довго. До речі, у мене зараз уже півтора року працює ліхтарик за 60 грн. Правда акумулятор вже доводиться заряджати раз в 3-4 дні, але вважаю що 60 грн він уже оправдав.
Біда, коли людина раптом заходиться філософствувати - це завжди пахне білою гарячкою. (Йозеф Швейк)

Lingua Latina non penis canina.

Offline маньяк

• Эксперт
  • Розташування: г.Киев
« Reply #28 : 22 Грудня 2022, 11:26:03 »
доводиться заряджати раз в 3-4 дні,
То ні о чім, в сенсі - дуже добре...
У мене дружина так смалить, що 14500 вистачає години на дві-три. Мені в той же час достатньо 18650 дні на три.
Правда аки вже притомилися роками.
З повагою!

Offline Nehai

• Don't buy a rifle, own a MAUSER.
  • Global Moderator
  • Эксперт
  • Розташування: Київ - Бровари - Шостка
« Reply #29 : 22 Грудня 2022, 12:14:16 »
Добрався я до свого павербанку:
Xiaomi NDY-02-AN на 10000 мАг. Не працює.
Акумулятори там LG 18650, живі. Що в платі контролеру навернулись ХЗ. (( Візуально нічого відпавшого/згорівшого не видно, все що можу перевірити то штекери USB, microUSB та мікровимикач - не вони.  {no} Буду шукати нову. Та ще проблема, бо чи знайду таку не знаю... Буду пробувати, бо інші в корпус не влізуть. Та і по параметрам не знаю чи підійдуть...
Але питання не лише в цьому!
Справа в тому, що три акуми з'єднані в збірку контактним зварюванням. І таким же чином під'єднані до плати.
Я читав, що 18650 паяти не можна...
Як же тоді під'єднати нову плату до збірки? Контактне зварювання мені зробити нічим... (_23)

Хтось щось може в цьому плані підказати? (_3)
Москаля ху@ч в голову! Господь відділить агнців від козліщ.
Nehai's stabwood&bone
Сергій Одіяненко in Fasebook

Offline Fes

• Администратор
  • Эксперт
  • Розташування: Дніпро
    • НОЖиК
« Reply #30 : 22 Грудня 2022, 12:54:23 »
Я читав, що 18650 паяти не можна...
Можна, тільки обережно. В мережі є рекомендації як. Я паяв, нічого поганого не сталося
"Я зранку випив самогону - бо в світі справедливості нема.."

Offline влад-ч

• Эксперт
  • Розташування: Чернигов
  • 063 71-68-263
« Reply #31 : 22 Грудня 2022, 13:25:24 »
Потужним паяльником і дуже дуже швидко, пишуть що не більше півсекунди, потім охолодити ваткою зі спиртом.

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
« Reply #32 : 22 Грудня 2022, 16:30:39 »
Ясно. Дякую! {tnx}
Тоді шукатиму плату.
Nehai's stabwood&bone

Offline аспид

• Участник
  • *
  • Розташування: Коростень
« Reply #33 : 22 Грудня 2022, 18:29:49 »
В такому разі краще паяти провід до контактної смужки між акумами,  а не до самого акума.
 Якщо не забуду завтра, покажу свою приспособу для контактної пайки.

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
« Reply #34 : 22 Грудня 2022, 19:48:57 »
Так я до смужки паяти і думав. Там три акуми з'єднані в збірку і виведено смужками "+" та "-" на плату.
А приспособу глянути цікаво  8-).
Nehai's stabwood&bone

Offline gogakot

• Бывалый
  • Розташування: Днепропетровск
« Reply #35 : 22 Грудня 2022, 20:05:30 »
Nehai, якщо паяти смужки - не бійся, просто паяй як завжди із флюсом/каніфоллю. Я так міняв акумулятори в акумуляторному тримері для стрижки. Правда звичайні Ni-Mh а не літієві. Вважаю, що то без різниці, якщо впаювати саме смужки у плату. Акумулятори були вже зі смужками, технологічні, як їх називають. Смужки трохи підрізав у розмір.

До речі, Сергіє, поздоровляю тебе з професійним святом - Днем Енергетика!

Offline break

• Старожил
  • Розташування: Київ, передмістя
  • Поки сонце зiйде - роса очi виїсть(с)
« Reply #36 : 23 Грудня 2022, 09:18:01 »
Хтось щось може в цьому плані підказати? (_3)
Я паяв. Неодноразово.
Бажано паяльник з регулюванням температури, накрутити "все на все". Коли мені було сильно треба, а паяльник був слабеньким - я жало ще додатково підігрівав газовим пальником.
Далі технологія проста.
У акумулятора зачищаємо місце пайки. Можна наждачкою дрібною трохи теронути.
Мажемо місце пайки флюсом. Звичайна спиртоканіфоль достатньо.
Акум якось кріпимо на столі, бо в людини всього дві руки, паяти і одночасно тримати дуже не зручно.
Прикладаємо шматок залуженого мідного дроту до місця пайки і перегрітим паяльником приносимо туди краплю припою.
Можна за два рази - першою краплею припою лудимо акум, другою через >10 секунд припаюємо дріт. Одним дотиком.
На сам процес припаювання, якщо температура кінчика жала паяльника десь 400 градусів, потрібно долі секунди.
Протираємо місце пайки спиртиком, після остигання (та воно зразу холодне, бо теплова інерція, а паяємо швидко).
Всьо.
Паяти бажано класичною евтевтікою ПОС61, 61 олово/ 39 свинець.
Дуже сильно не рекомендують паяти тільки тому, що при пайці акумулятор можна перегріти. Якщо це робити по написаній вище інструкції - перегріти щось там просто неможливо.
Потренуватись можна на шматку латуні чи Ст3 , товщиною 0,8...1,5мм (латунь можна і товстіше).
А, ще. Жало паяльника - не "шило", як китайці останнім часом люблять. А звичайний косо обрізаний циліндр діаметром 3-4мм. Можна 5.

Offline Fes

• Администратор
  • Эксперт
    • НОЖиК
« Reply #37 : 23 Грудня 2022, 15:51:44 »
"шило", як китайці останнім часом люблять
Вони його не "люблять", бо це пов'язано з попитом, на який китайці реагують найшвидше в світі. Тобто - пайка мікросхем, безконтактних резисторів, конденсаторів тощо. Там без "шила" ніяк.
звичайний косо обрізаний циліндр діаметром 3-4мм
Таке теж є у тих самих китайців, причому від міді до різних сплавів. Маю такий набір з того ж самого Алі
якщо температура кінчика жала паяльника десь 400 градусів
Мій регульований паяльник має найвищу температуру 360 градусів. Вистачало

Offline аспид

• Участник
  • *
  • Розташування: Коростень
« Reply #38 : 23 Грудня 2022, 19:20:51 »
SAM-2852" border="0 SAM-2853" border="0
SAM-2855" border="0
  Два конденсатора по 100 Ф  2.7В соеденени паралельно. Рожки сзади - дпя подключения крокодилів с БП для зарядки       
( нужен мощний БП 2.5-3В ток не меньше 4А). Я с час експерементував зі силою та часом контактної пайки( никельована полоска та шмат заліза).

Offline break

• Старожил
  • Розташування: Київ, передмістя
  • Поки сонце зiйде - роса очi виїсть(с)
« Reply #39 : 23 Грудня 2022, 22:02:20 »
пайка мікросхем, безконтактних резисторів, конденсаторів тощо. Там без "шила" ніяк.
Я саме цим на праці займаюсь. І за "шило" отим "винахідникам" руки в лопатках би повикручував. Бо воно не працює. Ребром обрізаного циліндра я легко паяю мікросхеми з кроком 0,5-0,6. А отим гострим конусом нічого робити не можу. В т.ч. і резистори/конденсатори в міліметр ним припаяти нормально не можливо. Колись хотів наробити жал з молібдену, та все руки не доходили...
Може я не вмію (паяльник вперше взяв в руки в середині 80-х).
Стосовно температури в 400 - так я і написав "десь". Бажано, щоб крапля припою нагрілась на +100 від температури плавлення, щоб її тепла вистачило на розтікання до того, як той метал, який паяємо, відбере його повністю. А терморегулятор може показувати будь що. В мене на роботі на одному паяльнику циферки світяться "260", на іншому - "380". Процес пайки проходить приблизно однаково.

Offline Fes

• Администратор
  • Эксперт
    • НОЖиК
« Reply #40 : 23 Грудня 2022, 22:41:27 »
І за "шило" отим "винахідникам" руки в лопатках би повикручував. Бо воно не працює
Може й так - сам мікросхеми і т.п. не паяю - нема вже потреби (хоча колись була...). Але тим самим "шилом" відновлював і прокладав доріжки на приборному щитку авто і ще багато чого. Доречі в тих самих китайців є жала на будь-який смак - набрався свого часу як собака блох :)
Може я не вмію (паяльник вперше взяв в руки в середині 80-х)
Та може і я не вмію (паяльник вперше взяв в руки наприкінці 60-х, ще дитиною, в судомодельному гуртку).
Тільки от сперечатись не буду - у кожного свої навички і свій підхід {con}

Offline John

• Старожил
  • Розташування: Заставки Красилів Хмельницький
  • люблю любити
« Reply #41 : 24 Грудня 2022, 09:37:08 »

Судномодельному.
Не потрібно побоюватися кінця свого життя, потрібно боятися того, що воно так ніколи і не почнеться.

Offline Fes

• Администратор
  • Эксперт
    • НОЖиК
« Reply #42 : 24 Грудня 2022, 22:52:15 »
Взагалі воно то так, але є цілих три "але"
Кінець 60-х - початок 70-х Дніпро (Дніпропетровськ) - суто російськомовне місто. Та це й не дивно - примусова русифікація тривала ще з 18-го сторіччя, і на той час Дніпро - мільйонне місто - мав аж 4 українських школи і жодного українського ВУЗу. Тобто все, що відбувалося/називалося/впровадилось мало російськи назви і поняття. А російською будувались саме суда, а не судна (українською). І займався я саме в судомодельном кружке, а не в судномодельному гуртку...Так і відклалося... (До речі - слово "судномодельний" Гугль виправляє на "судомодельный", але то таке...)
Добре що зараз потрохи все повертається до коренів - все частіше чути українську мову, в більшості закладів/підприємств спілкуються саме українською, навіть в маршрутці мою доньку з подругами провезли безкоштовно, бо вони спілкувалися українською. А водій був грузин! Це хіба не показник?
Все буде добре! Україна стане УКРАЇНСЬКОЮ  (__8)

Offline John

• Старожил
  • Розташування: Заставки Красилів Хмельницький
  • люблю любити
« Reply #43 : 24 Грудня 2022, 23:39:51 »
 (__3)
Не потрібно побоюватися кінця свого життя, потрібно боятися того, що воно так ніколи і не почнеться.