2
GesandtНе треба мені з ігровим процесором.

1. Вони прожерливі, батарея прямо на очах тане.
2. Часто перевантажені, це як двигун у WV Amarok 2.0 TDI BiTurbo - потужності багато, але довго не живе.
3. Ціна від 40 т.грн

.
Ну і я давно вийшов з того віку, коли понтуються телефонами перед друзями.
А Снепдрегон він і в Африці Снепдрегон - надійний, довговічний, найбільш збалансований по енергоживленню...
Самсунгівські Exinos - нові, 2200/2400 може і хороші. Але часом поки не випробувані, та і стоять у флагманах (ціни кінські).
Нові МедіаТековські - потужні, але споживання та нагрів більші аніж у Драконів. Та і менш надійні. Знаю про що говорю, колись купив доці смарт із флагманським їхнім 10-ядерним процесором... Працює і зараз. Але...

Спочатку "літав" у порівнянні із моїм Снепом 680 у МіМаксі... Тормозити почав приблизно через 1,5 роки експлуатації, а через 2 роки -
дуже тормозити...
Гугл Піксель з їхніми Tensor все ніяк не "причешуть" операційку, щоб не глючила...
Трошки цікавився тим всим...

Все ІМХО, звичайно.
Ще забув додати.
Motorola Edge 50. Не Fusion, не Pro, просто Edge 50
У цієї Моторили є сертифікація по
MIL-STD-810, тобто цей смарт офіційно протиударний, підходить для роботи в польових умовах і т.д. При чому ні у дешевшій версії Motorola Edge 50 Fusion, ні у дорожчих Pro та Ultra такої сертифікації немає.
Ну і + 5 років підтримки оновлення патчів безпеки та Андроїду, чого також не мають інші версії Edge 50, окрім Neo.
2
BuzzerЯ поглядав на Edge 40...
Мене не влаштовувало: процесор MediaTek, слабий акумулятор і екран 6,5 дюймів.
Edge 50 Neo також мені маленький.
У мене зараз МіМакс має екран 6,9 дюймів. Я звик до великого

.
Поглядаю ще на Sansung S24FE.

Але 30 т.грн дорогувато... Та і не певен, що він буде кращим для моїх задач, аніж Moto Edge 50. Та і скляна задня кришка бентежить - телефон у мене часто падає. До цього, правда все було норм (тьфу-тьфу три рази) завдяки якісним протиударним чохлам та склі на екрані. Але все ж MIL-STD-810 більш вселяє довіри...
І також чекаю Нового Року. Бо на Чорну п'ятницю суттєвих скидок на цікаві мені моделі не було.

PS. Раніше поглядав на Nokia XR21 (та XR20), який також водостійкий та протиударний.
Але не надихали:
- старенький Снепдрегон 480 (у моєму МіМаксі кращий);
- відсутність офіційних поставок цих моделей в Україну;
- та кінська ціна.
Те саме стосується і Samsung Galaxy XCover 6 Pro. Новіша версія Samsung Galaxy XCover 7 ще слабша в плані ТТХ, хоч вони обидва цілком достойно себе показують як "захищені смартфони".
Тема вийшла за межі обговорення фотокамери... Відрізаю про смартфони в окрему тему.