Автор Тема: Сучасний збалансований смартфон  (Прочитано 8685 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline влад-ч

• Эксперт
  • Розташування: Чернигов
  • 063 71-68-263
Сучасний збалансований смартфон
« : 11 Грудня 2024, 00:46:01 »
А який смарт в тебе ?

Offline Nehai

• Don't buy a rifle, own a MAUSER.
  • Global Moderator
  • Эксперт
  • Розташування: Київ - Бровари - Шостка
Re: Сучасний збалансований смартфон
« Reply #1 : 11 Грудня 2024, 09:57:06 »
Xiaomi Mi Max 3.
В свій час купив останній з МіМаксів в найкращій конфігурації, після нього виробництво цієї серії згорнули.
Суперсмарт -  {_11}!
Але вже прийшов час змінювати, бо і акумулятор вже два рази змінив, і крайній раз толкового аккума не зміг знайти, заряджаю кожен день. ...і комбінований слот замучив - змінив вже штуки три "подовжувачі сімки" для можливості вставити одночасно дві сімки + флешку - шлейф довго не живе, рветься... Та і старенький він у мене, вже більше 5 років ним користуюсь.

В ігри на смарті не граю, камерофон мені не потрібен, якість фото/відео на влаштує середня.
Із важливого особисто для мене:
- надійний іменитий виробник;
- екран з діагоналлю не менше 6,67-6,7 дюймів;
- процесор Снепдрегон. І конфігурація "заліза" така, щоб ще хоч років 4 пропрацював безпроблемно;
- гарний зв'язок/інтернет "по ефіру" та по WiFi;
- гарна робота з GPS;
- акумулятор чим більше, тим краще;
- ІР67/68;
- можливість зробити чітке фото документу. Наче і не складно, але у деяких смартів з цим проблеми, наприклад у флагманського Samsung S23FE/S23+.
- eSIM, або дві сімки;
- флеш карта не в комбінованому слоті: або дві сімки, або сімка+флешка.
З останнім проблеми. Бо переважна більшість флагманів, субфлагманів та середняків зараз взагалі не мають можливості вставляти флешку. Хоч і мають дуже великі об'єми внутрішньої пам'яті. Тому з відсутністю цієї вимоги мабуть доведеться змиритись.

Із кандидатів на зміну поки бачу лише Motorola Edge 50. Не Fusion, не Pro, просто Edge 50... Може ще Samsung A55, але сумніваюсь  {23} - процесор Exinos + один мій знайомий ремонтник телефонів казав, що "бери будь-що, але Самсунг А серії - категорично не рекомендую! Розказувати довго, але ти краще повір".
Самсунг серії S не по кишені...
Чистих китайців не розглядаю, в т.ч. Xiaomi, бо чесно з 19-го року якість їх не на папері, а в реальній експлуатації сильно погіршала, особливо це помітно в програмному забезпеченні. Знаю про що говорю, бо після себе купував Сяомі жінці (якийсь простенький) та дочці (на той час флагман).
Apple - не моє.
Москаля ху@ч в голову! Господь відділить агнців від козліщ.
Nehai's stabwood&bone
Сергій Одіяненко in Fasebook

Offline Gesandt

• Об7459б1бО
  • Эксперт
  • Розташування: Кривий Ріг
  • ми завжди будемо там
« Reply #2 : 11 Грудня 2024, 11:57:15 »
розгорнуто.
новий рекомендую - бери ігровий, там процесори потужні і не так гріються під час користування. вже є новіші за Снепдрегони.
потім похизуєшся  {_11}
Самотній Незкінченний Шлях

Offline Buzzer

• Бывалый
  • Розташування: Kiev
« Reply #3 : 11 Грудня 2024, 13:18:28 »
Також планую міняти смарт (до речі - Самсунг А40, 5 років відпрацював без нарікань :)). І також поглядаю на серію Edge від Motorola. Зараз більше схиляюсь до Edge 40 або Edge 50 Neo. Передивився купу оглядів, порівнянь і т.і. Виходить, що кращої начинки за цю ціну зараз немає на ринку (Сяомі та китайців також не розглядаю). Едине - ємність акумуляторів слабенька по сучасним міркам. Буду дивитись ближче до НР, може якісь цікаві знижки будуть.

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
« Reply #4 : 11 Грудня 2024, 13:48:51 »
2 Gesandt
Не треба мені з ігровим процесором. -)
1. Вони прожерливі, батарея прямо на очах тане.
2. Часто перевантажені, це як двигун у WV Amarok 2.0 TDI BiTurbo - потужності багато, але довго не живе.
3. Ціна від 40 т.грн  {_18}.

Ну і я давно вийшов з того віку, коли понтуються телефонами перед друзями.

А Снепдрегон він і в Африці Снепдрегон - надійний, довговічний, найбільш збалансований по енергоживленню...
Самсунгівські Exinos - нові, 2200/2400 може і хороші. Але часом поки не випробувані, та і стоять у флагманах (ціни кінські).
Нові МедіаТековські - потужні, але споживання та нагрів більші аніж у Драконів. Та і менш надійні. Знаю про що говорю, колись купив доці смарт із флагманським їхнім 10-ядерним процесором... Працює і зараз. Але... (_24) Спочатку "літав" у порівнянні із моїм Снепом 680 у МіМаксі... Тормозити почав приблизно через 1,5 роки експлуатації, а через 2 роки - дуже тормозити...
Гугл Піксель з їхніми Tensor все ніяк не "причешуть" операційку, щоб не глючила...
Трошки цікавився тим всим...  {_09}
Все ІМХО, звичайно.

Ще забув додати.
Motorola Edge 50. Не Fusion, не Pro, просто Edge 50
У цієї Моторили є сертифікація по MIL-STD-810, тобто цей смарт офіційно протиударний, підходить для роботи в польових умовах і т.д. При чому ні у дешевшій версії Motorola Edge 50 Fusion, ні у дорожчих Pro та Ultra такої сертифікації немає.
Ну і + 5 років підтримки оновлення патчів безпеки та Андроїду, чого також не мають інші версії Edge 50, окрім Neo.

2 Buzzer
Я поглядав на Edge 40...
Мене не влаштовувало: процесор MediaTek, слабий акумулятор і екран 6,5 дюймів.
Edge 50 Neo також мені маленький.
У мене зараз МіМакс має екран 6,9 дюймів. Я звик до великого  {sm}.

Поглядаю ще на Sansung S24FE.  {23} Але 30 т.грн дорогувато... Та і не певен, що він буде кращим для моїх задач, аніж Moto Edge 50. Та і скляна задня кришка бентежить - телефон у мене часто падає. До цього, правда все було норм (тьфу-тьфу три рази) завдяки якісним протиударним чохлам та склі на екрані. Але все ж MIL-STD-810 більш вселяє довіри...

І також чекаю Нового Року. Бо на Чорну п'ятницю суттєвих скидок на цікаві мені моделі не було. {lihch}

PS. Раніше поглядав на Nokia XR21 (та XR20), який також водостійкий та протиударний.
Але не надихали:
- старенький Снепдрегон 480 (у моєму МіМаксі кращий);
- відсутність офіційних поставок цих моделей в Україну;
- та кінська ціна.
Те саме стосується і Samsung Galaxy XCover 6 Pro. Новіша версія Samsung Galaxy XCover 7 ще слабша в плані ТТХ, хоч вони обидва цілком достойно себе показують як "захищені смартфони".

Тема вийшла за межі обговорення фотокамери... Відрізаю про смартфони в окрему тему.
« Останнє редагування: 11 Грудня 2024, 14:15:56 від Nehai »
Nehai's stabwood&bone

Offline Buzzer

• Бывалый
  • Розташування: Kiev
« Reply #5 : 11 Грудня 2024, 17:14:02 »
А мені навпаки - один з ключових критеріїв - невеликий розмір :). В ідеалі - не більше 6 дюймів. Але таких зараз не знайдеш. Телефон ношу у передній кишені джинсів, ну ніяк не хочеться туди "лопату" класти. Не зручно {no}. Ну а для літнього одягу то взагалі... Тому і користуюсь вже трохи більше 5 років Самсунгом А40. Хоча зараз вже його потужності стало не вистачати, це помітно. Акум міняв один раз, зараз доводиться вже після обіду підзаряджати. Міняти ще раз не бачу сенсу, нормального вже зараз мабуть не знайду. Тому і замислився над заміною телефону.

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
« Reply #6 : 11 Грудня 2024, 17:29:00 »
Так ото ж і у мене основний мотив заміни - нормального акумулятора не знайдеш. Офіційні Xiaomi давно не випускає, а кЕтайські тримають погано... Оригінальний акумулятор у мене три роки прожив, змінив, коли двічі на день підзаряджати став. Другий (вже не оригінальний) - два роки, нинішній, бачу, добре якщо рік проживе... 
Новим у мене смартфон 3-4 дні тримав заряд. А зараз, з новим акумом - буває на 1 день не вистачає, ввечері на зарядку ставлю...
Я ноутбуком користуюсь зараз не часто, основне спілкування із світом (соцмережі, інтернет) через смартфон. Тому і екран великий зручно.
А до вуха я його давно не прикладаю (лопата ж бо  {gig}) - блютус гарнітура, або блютус навушники.

Samsung S23 та S24 мають екрани 6,1 дюйма. Лише ж дорогі, собаки...
Nehai's stabwood&bone

Offline влад-ч

• Эксперт
  • 063 71-68-263
« Reply #7 : 11 Грудня 2024, 18:47:42 »

Samsung S23 та S24 мають екрани 6,1 дюйма. Лише ж дорогі, собаки...
За їхню вартість можна купити смарт від Еппл, який не так швидко втрачає в ціні.

В мене вже три роки Айфон 13 міні, з діагоналлю 5,5 дюйма.
Брав заради фото, але IOS сподобалась більше за Андроїд, з власного досвіду, якщо й телефон і комп Еппл, то через пару місяців помітив що я більше не бачу контекстної реклами, вірніше вона є, але ніяк не відображає моїх запитів в Інтернеті.
На жаль зараз вже Еппл міні версій не робить, або 6,1 або 6,8 дюйма.

Offline Leo Lexx

• Moderator
  • Эксперт
  • Розташування: Київ
  • Ми,українці, народ роботячий...
« Reply #8 : 11 Грудня 2024, 20:33:03 »
Айфон 13 міні, з діагоналлю 5,5 дюйма.
Брав заради фото, але IOS сподобалась більше за Андроїд
+++
влітку купив відновлений до заводського стану 12PRo ( з-за фото в тому числі) в штатах, дешево 8-) стан як новий, батарея нова, рік гарантії {_11}  І процика і пам"яті вистачає на все... до цього з першого айфону пройшов до SE........проблем не мав, політ нормальний
Був би зараз 15-16 в розмірах 5 /SE- взяв би не думаючи  {tnx}

Offline Gesandt

• Об7459б1бО
  • Эксперт
  • Розташування: Кривий Ріг
  • ми завжди будемо там
« Reply #9 : 11 Грудня 2024, 23:01:32 »
2Нехай
про ціни це да, триндець... про процесори маєш рацію, але вже не дракони диктують моду. але знову-таки, кожному своє.
хлопці, в кого Епл, там справді камера краща за інших? є така версія  {wh}
Самотній Незкінченний Шлях

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
« Reply #10 : 12 Грудня 2024, 09:17:32 »
Я все життя віддавав перевагу захищеним телефонам.
Перший, на початку 2000-х у мене був Siemens M35 => Siemens M65 => потім різні Nokia (1280, N73, E61i), потім знову захищені Sigma X-treme IP68 та Motorola Defy+... Далі перейшов просто на смартфони.
На захищені поглядав, але так як вони значно поступались по характеристикам "просто" смартфонам і вартували як простих два то  {sm}... І тут Motorola Edge 50 із ІР68 та MIL-STD-810  {:(!)=}
Тому скоріш за все буду брати саме її.
Nehai's stabwood&bone

Offline влад-ч

• Эксперт
  • 063 71-68-263
« Reply #11 : 12 Грудня 2024, 15:22:06 »
А чим захищений смарт відрізняется від незахищеного?

ІР68 на флагманах вже давно є, а протиударні властивості сенсорному екрану все одно не додаси.

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
« Reply #12 : 12 Грудня 2024, 17:02:57 »
Ну в захищеному металева рама. Не обідок навкруги екрану, а саме рама смарту навкруги якої все "будується".
Я бачив розбірку Samsung Galaxy XCover 6 Pro та Nokia XR20 - там все дуже солідно, включаючи посилений пластиковий корпус навкруги рами та "демпфери" для плат.

Moto Edge 50 такої розбірки не бачив, але бачив краш-тест від індусів: кидали його і на асфальт, і на тротуарну плитку як попало - виживав. Потім поклали під трактор (на піску) і той його переїхав переднім маленьким, потім заднім великим колесом. Екран був весь в тріщинах, але і після цього смарт не помер, а працював як звичайно.
Та і навряд чи американці (це їх сертифікація) сертифікують за MIL-STD-810 те, що не відповідає йому.

PS. Згадую, як мій перший двохсімочний смарт Lenovo P780 упав екраном на дерев'яну підлогу  {fp} . Всього одна коцка не екрані була - екран "поплив" райдужними розводами і працювати перестав. Довелось міняти в офіційному сервісі заплативши половину ціни смарту  (_19).

PSS. Взагалі найкращий захист мають японські смартфони Kuocera. Але там з русифікацією (не кажу вже про українізацію) біда, зазвичай дві мови - японська та англійська. А як то мати системною мову англійську я пам'ятаю добре  (_23). Motorola Defy+ у мене була "частково русифікована" - всі системні повідомлення на інгліш. Буває телефон "глючить" і щось повідомляє чи питає, а ти не знаєш що він хоче, бо технічні моменти перекласти не так вже і просто  :(.
Nehai's stabwood&bone

Offline Metrolog

• Эксперт
  • Розташування: Odessa
  • http://2knife.com/users/metrolog
« Reply #13 : 12 Грудня 2024, 19:00:52 »
 Зверни увагу на Google Picsel з фішкою unlimited and free - доступ до хмарного сховища, тобто безлімітний та безкоштовний. Там можна зберігати відео та фото у високій роздільній здатності, це означає, що все, що ви знімаєте на телефон, моментально вивантажується в хмарне сховище в повному розмірі і зберігається там вічно. Можна звільнити місце на телефоні, а якщо щось потрібно, то зайти в Google Photo або Google Диск.
с уважением. Metrolog.

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
« Reply #14 : 12 Грудня 2024, 19:06:07 »
ІР68 на флагманах вже давно є, а протиударні властивості сенсорному екрану все одно не додаси.
Як в Айфонів я не знаю  {sm}. Всякими Ванплюсами, Поко, Улефонами також не цікавився.
А у флагманів Самсунгу та Сяомі ступінь захисту IP67, є різниця із IP68  {aaa}.

Стосовно протиударності екрану у Мотороли написав вище. Як знайду той ролик - дам тут посилання.

Ще стосовно захищеності.
Бачив тест Nokia XR20 коли його кладуть у воду на глибину 1 м і дзвонять - дзвінок проходить, екран світиться, навіть звук з під води чутно. Ще клали його в морозилку на -16, чи -18 (максимум в холодильнику) - через годину екран працював, хоч і підтормажував.
Samsung Galaxy XCover 6 Pro також бачив як кладуть у морозилку. При -20 екран працює нормально, навіть не тормозить, при -30 вже не працює.

Пам'ятаю, що мій перший Mi Max 1 при заряді 30% і менше в сумці замерзав і вимикався при парі градусів мінус. Потім, правда, його можна було покласти у внутрішню кишеню куртки і хвилин за 10 відігріти та увімкнути. Після увімкнення знову показував заряд 25-30%.
Нинішній свій Mi Max 3 я так не перевіряв. {sm}
А як з цим у Айфонів?  ;)

PS. Про надійність смартфонів Poco у мене взагалі окрема думка  {kh}. Валяється у мене десь Poco М3. Купив приблизно під Новий Рік 2022 резервним апаратом і так як тоді мав три номери: Київстар, Водафон та Лайф. Характеристики наче нічого так: Снепдрегон, хоч і середненький, акумулятор 6000 мАг, лоток під дві сімки + флешка, не комбінований... Але зв'язок тримав гірше, аніж основний Mi Max. Я ним майже не користувався, просто носив із собою із сімкою, номера якої мало хто не знав і я сам дзвонив рідко. Помер на початку цього року... Тобто "прожив" два роки дуууже не інтенсивної експлуатації. {_18}
Nehai's stabwood&bone

Offline gari73

• Активный участник
  • Розташування: Киев
« Reply #15 : 12 Грудня 2024, 21:25:12 »
16 років назад я купив новинку смартфон Sony Xperia Go ST27i Black, і досі ним користуюсь, друзі сміються а я кажу почекаю і продам в музей. В ремонті не був нічиго не міняв, батарею держить 3-4 дні. Але уже нема вайбера і вайапа-закінчилась підтримка, не біда є ноут. Користуюсь як звонілкую і влаштовує. Характеристики Экран 3.5" (480 x 320, сенсорный) / моноблок / 2-х ядерный процессор 1 ГГц / камера 5 Мп / Bluetooth 3.0 / Wi-Fi 802.11 b/g/n / 8 ГБ встроенной памяти / пыле/влагозащищенный / разъем 3.5 мм / aGPS / ОС Android 2.3 / 111 x 60.3 x 9.8 мм, 110 г.
В запасі є huawei mate 10 Lite, але він в 2 раза більше чим мій, і з ним ходить я ні як не привикну, лежить на полочці, аби щось почитать коли нема світла і ноут не робить.
У меня есть мысль и я её думаю.

Offline Romko

• Активный участник
  • Розташування: м.Львів
« Reply #16 : 12 Грудня 2024, 23:11:25 »
Порада стосовно фото документів. В гугл диску коли клікаєте "+" можна обрати джерелом камеру і завдяки автоматичній обробці документ буде не дуже відрізнятись від сканованого. Можна навіть ліпити pdf файли з кількох сторінок.

Offline влад-ч

• Эксперт
  • 063 71-68-263
« Reply #17 : 13 Грудня 2024, 00:42:15 »
Як в Айфонів я не знаю
Подивився, в мого 13 міні IP68 заявлений.

Глянув в Розетці характеристики Самсунгів, в S24 теж IP68 заявлено.

Головний плюс флагманів як на мене - камера, все інше не надто важливе.
Ну й в Еппл не флагманів можна сказати що немає  {))}
Тож при симпатіях до IOS можна купити тільки флагман.

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
« Reply #18 : 13 Грудня 2024, 17:19:33 »
Ну Айфон він і в Китаї Айфон. :_)
Але б/в купувати його не хочу, а новий з екраном 6,7-6,8 на даний час мені не по кишені. Тому лише ціни дивився, в тонкощах не розбирався...
Та і звик я до Андроїду.
Хоча колись був палким шанувальником Нокієвсьої Symbian  {))}.

Глянув в Розетці характеристики Самсунгів, в S24 теж IP68 заявлено.
Угу... Щось я не те побачив  {_09}... Чи то в інших магазинах дивися, чи то S24FE/S24+ був... Я в основному на них дивився, бо у версії S24 мені маленький екран.

Особисто мені камера не важлива. Ну як, важлива, звичайно, але середньої якості для мене була достатньо  {sm}. Бо у мене не ті задачі.
А важливе те, що я перерахував в "Ответ #1". + можливість нормально зконектитись із ноутбуком. У Андроїда з цим проблеми нема, тому я про це промовчав. У мене не Mac, а НР на Віндовсі. А у Айфонів, я чув проблеми зі з'єднанням з Віндовсом...

Флагман, не флагман... (_24) Мені якось по цимбалам... Аби задовольняв мої потреби, був витривалим і надійним.
На даний час це бачу в Motorola Edge 50.
До виходу цієї лінійки взагалі жодного підходящим собі не бачив  ((.
Поглядаю ще і на Самсунги S24FE/S24+. До виходу 24го взагалі на них не дивився, бо читав, що 23/22-га серії мають проблеми то із акумуляторами, то із нагрівом, то ще з чимось... В 24-й наче основну масу тих проблем поправили. ...але ціна кусається. Так само як і Айфонів...
Гугл Піксель не подобається чисто зовнішньо  {sm}.
Nehai's stabwood&bone

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
« Reply #19 : 13 Грудня 2024, 21:55:32 »
...до речі - Самсунг А40, 5 років відпрацював без нарікань...
А в когось ще є позитивний досвід експлуатації Самсунгів серії А?
А то я також подумую про А55?..
По всім характеристикам приблизно такий самий як і Edge 50, окрім протиударності. Акумулятор тримає довше і по тестам Антуту трошки потужніше залізо має...  {23}
Nehai's stabwood&bone

Offline Сталин

• Активный участник
  • Розташування: Харьков
« Reply #20 : 14 Грудня 2024, 13:27:27 »
А в когось ще є позитивний досвід експлуатації Самсунгів серії А?
Серия А - пользуется супруга, отзывы положительные.Хорошее соотношение цена - квчество.
У меня был Samsung J7-норм, но через 4 года сдох аккум. Сейчас Samsung М52- полёт отличный.

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
« Reply #21 : 14 Грудня 2024, 22:20:14 »
Питання автономності смартфону у наш час, коли світло можуть вимкнути будь-коли на невизначений час, далеко не останнє. І пофіг при цьому має чи немає він безпровідну або швидку зарядку, та на скільки вона Вт. Коли ту зарядку нема до чого підключити. {_18}
У мене то є потужний павербанк, але то не відміняє бажання мати якнайавтономніший смартфон.

Я в останній час щось почав сумніватись у Motorola Edge 50. Бо вичитав кілька відгуків, що Edge 50 слабенький в плані автономності.
Типу:
"...вистачає для всіх задач, все норм, але з автономністю біда - тримає лише зранку до вечора, якщо заряджати від 20 до 80%..."

А потім кинулись в око відгуки захоплених користувачів Samsung S24FE:
"...з автономністю все чудово - вистачає на повний робочий день..."
 (_19)

Питання до власників Айфонів: як з автономністю у них?
Без підйобок, бо як сильно затягну поясок, то можу і на новий Айфон розкошелитись згідно моїх "технічних умов" {gig}. Але не певен, що воно мені треба ...(_24)

PS. Я чудово розумію, що основний споживач акумулятора то екран. І чим екран більший, тим швидше заряд акумулятора тане. Але 6,67 (ну нехай 6,6) дюймів то для мене найменший екран, яки би я хотів, 6,5" то вже замало. А бажано більше. :D
« Останнє редагування: 14 Грудня 2024, 22:39:01 від Nehai »
Nehai's stabwood&bone

Offline влад-ч

• Эксперт
  • 063 71-68-263
« Reply #22 : 15 Грудня 2024, 00:18:05 »
Питання до власників Айфонів: як з автономністю у них?
В 13 міні дуже погано.
Наскільки знаю, то у всіх батарея слабке місце.

При повному блекауті все одно мобільний звяз'ок ляже, тож автономність телефону як на мене не має такого вже великого значення.

В мене гріндер, сверлильній, токарний від павербанку працюють, не те що телефон  {))}

PS. Я чудово розумію, що основний споживач акумулятора то екран. І чим екран більший, тим швидше заряд акумулятора тане.
Але й чим більший екран, тим більшу батарею можна засунути в телефон.

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
« Reply #23 : 15 Грудня 2024, 01:11:58 »
Але й чим більший екран, тим більшу батарею ялиможна засунути в телефон.
Угу...  (_24) Аби ще виробники так вчиняли.
Поставили б в той же Самсунг S24FE батарею не на 4700 а на 6000, або у Motoroly Edge 50 Pro не 4500, а тих же 6000 - ціни б їм не було. 8-)
Nehai's stabwood&bone

Offline влад-ч

• Эксперт
  • 063 71-68-263
« Reply #24 : 15 Грудня 2024, 18:12:32 »
В моему взагалі 2400 мА.